5. kolo
14.09.2018 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Stade Rennes 2:1

Po úvodních třech porážkách se Nice začíná evidentně dostávat do tempa. Navázalo na nečekané vítězství na půdě Lyonu, které urvalo před reprezentační přestávkou, a před vlastními fanoušky poprvé v sezóně slavilo tři body také doma. A to i přesto, že s Rennes ještě třináct minut před závěrečným hvizdem prohrávalo o gól.

Oba týmy vstoupily do utkání poměrně nebojácně a mohly se ujmout vedení už v první dvacetiminutovce. V 16. minutě to mohli být domácí, a to po střele Leese Meloua, jenž pořádně vystrašil českého gólmana Koubka, protože tomu se za jeho zády rozezvonilo břevno. Na druhé straně bretaňský celek kopal ve 20. minutě penaltu.

Rozhodčí Miguelgorry posoudil situaci velmi přesně, Tameze totiž ve vápně evidentně srazil nedovoleně k zemi pronikajícího Siebatcheua, a k pokutovém kopu se postavil Bourigeaud. Jenže ten se situací nenaložil nejlépe, brankář Benítez mu vystihl směr jeho střely a udržel bezbrankový stav. Do poločasu se pak skóre neměnilo.

OGC očividně sedí rozestavení 5-3-2, v němž se mu podařilo naposledy skolit Lyon, a především zkušený Jallet si na pravé straně uměl udělat prostor pro své útočné choutky. Třeba ve 30. minutě připravil svým centrem šanci pro Maolidu, jenže ten nakonec na míč nedosáhl. První důležitý moment přišel na řadu v 58. minutě, to se prosadil SRFC.

Byl to pro domácí poměrně nešťastný moment. Po rychlé kombinaci na levé straně se k zakončení za pokutovým územím propracoval Del Castillo, jehož pokus možná ani nebyl přesný, ale tím, že se odrazil od obránce Sarra, skončil balón nakonec za brankovou čárou. Vyrovnat mohl o deset minut později Maolida, jenže trefil pouze tyčku.

Následně se snažil vymodlit si nařízení penalty Attal, video ho ovšem usvědčilo z toho, že simuloval, a tak si Nice stále muselo na svou chvíli počkat. K vyrovnání došlo v 77. minutě, to když Saint-Maximin usměrnil míč přesně na bližší tyčku, a jen minutu před koncem rozhodl o výhře Les Aiglons nechytatelnou dělovkou do šibenice Lees Melou.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nice -rennes 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele