5. kolo
15.09.2018 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Olympique Lyon 2:2

Olympique Lyon v generálce na Ligu mistrů ztratil cenné body v Normandii a na půdě Caen pouze remizoval 2:2. Favorit sice v zápase jako první vedl, jenže Caen výsledek otočilo a pak bylo blízko překvapivému vítězství, než minutu před koncem srovnal Ferland Mendy.

Pro svěřence Bruna Génésia to není zdaleka první ztráta a Lyonu se hned v úvodu vzdaluje první příčka, kterou suverénně drží PSG.

Utkání začalo z obou stran hodně aktivně. Za hosty se tradičně pokoušel zakončovat Fékir, ale bylo to Caen, které v osmé minutě doslova odmítlo vedení. Ninga se dostal do vápna a dobře vystřelil, načež golman Lópes musel zasahovat. Hodně aktivní začátek vystřídala klidnější pasáž a prakticky až do závěru poločasu nebylo nic zásadního k vidění. Až ve 45.minutě rozehrál nádherně volný přímý kop Nabil Fékir a brankář Samba zůstal stát jako přikovaný! Lyon vstřelil do šaten důležitou branku a v Caen vedl 1:0.

Domácí se nehodlali s výsledkem smířit a po přestávce na Lyon vlétli. Beauvue se vřítil do šestnáctky, přičemž byl hostujícím obráncem faulován a sudí nařídil pokutový kop. Sám postižený Claudio Beauvue si nedělal těžkou hlavu a střelou k tyči srovnal na 1:1.

Hned za další dvě minuty si však domácí zápas zkomplikovali. Djiku nesmyslně vysokou nohou fauloval Fékira a karatistický způsob sudí ocenil rovnou červenou kartou. Početní převahu mohl Lyon zužitkovat v 69.minutě, ovšem Traoré nechal vyniknout Sambu a vzápětí na druhé straně přišel obrovský šok. Oslabené Caen udeřilo z rohového kopu, na který si naskočil Prince Oniangué a tady Lópes nemohl nic dělat.

Lyon okamžitě zapnul a přikoval Caen k vlastní šestnáctce. Mbengué hasil nebezpečí na brankové čáře a Dembélého hlavičku fantasticky zlikvidoval Samba. Tlak Lyonu nakonec přeci jen slavil úspěch. Dvě minuty před koncem nenápadně vypálil k tyči Ferland Mendy a Samba se natahoval marně. A Olympique chtěl více, jenže čas kvapil a kvapil. V páté minutě nastavení uviděl další červenou kartu domácí hráč Baissama Sankoh, ale to Caen nevadilo, neboť výsledek 2:2 nakonec udrželo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

caen -lyon padne asi pouze jeden gol....ze by vyhra domacich 1:0....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele