5. kolo
16.09.2018 17:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Nîmes Olympique 3:3

Nimes Olympique má další cenný bod, tentokrát za divokou přestřelku v Bordeaux. Na stadionu Matmut Atlantique padlo celkem šest branek, z toho dvakrát se prosadil Jimmy Briand. Pod jednou brankou se asistencí podepsal i český záložník Jaroslav Plašil.

Český záložník nastoupil od úvodní minuty a na hřišti byl vidět. Nimes poprvé zahrozilo už ve 4.minutě, ale ránu Costila na zadní tyč vyrazil brankář Costil. Po čtvrthodině hry došlo k zajímavé situaci, kdy Plašil pouštěl balón na Costila, jenže si za sebou nevšiml postaveného hráče a málem byla na světě pro Bordeaux pohroma. V 18.minutě dobře vypálil Sankharé a Bernardoni musel vyrážet.

Ve 24.minutě orazítkoval hostující Briancon tyč a promarněnou příležitost Bordeaux okamžitě potrestalo. Rychlou akci Sankharého s Briandem zakončil druhý jmenovaný a Girodins vedlo 1:0. Vedení domácím dlouho nevydrželo, Nimes srovnalo po stříleném centru Bozoka, který dopravil za Costilova záda Baptiste Guillaume. Oba celky do konce prvního poločasu útočily a těsně před přestávkou se znovu zaradovali hosté. Antonin Bobichon se postavil k volnému přímému kopu a povedenou ranou strhl vedení na stranu nováčka.

Jak první poločas skončil, tak začal ten druhý. Bordeaux nejprve v 56.minutě opět srovnalo stav, když Palencia zpětnou přihrávkou nabídl gól Jimmymu Briandovi a vzápětí Plašil posunul balón na Samuela Kalua, který přízemní ranou otočil skóre na stranu Girodins.

Nimes se toho ale nebál a šel za dalším vyrovnáním, což se mu povedlo čtvrthodinu před koncem. Obraně Bordeaux selhal ofsajd systém a Umut Bozok postupoval sám na Costila, kterého vzápětí překonal. Na výsledku 3:3 se nakonec skóre zastavilo, takže každý z celků si připisuje bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele