Ligue 1 - souhrn 38. kola

30.05.2009, 23:03, aktualizováno 30.05.2009, 23:03
Komentáře a souhrny
Bordeaux se po deseti letech raduje z francouzského titulu. Svěřenci Laurenta Blanka vyhráli v Caen, které tím odsoudili k sestupu. Druhá končí Marseille, nepomohla jí ani vysoká výhra nad Rennes. St. Etienne rozdrtilo Valenciennes, Sochaux veze všechny body z Grenoblu.

AS Saint-Étienne - Valenciennes FC 4:0

30.05.2009 21:00

Góly: 14. Ilan, 53. Bafétimbi Gomis, 57. Bafétimbi Gomis, 67. Kevin Mirallas

Ani St. Etienne nenechalo nic náhodě a v důležitém zápase o záchranu rozdrtilo Valenciennes 4:0. Domácí se ujali vedení už po čtvrthodině, jejich hvězdná chvilka přišla v druhé půli, kdy během 14 minut skórovali hned třikrát a rozhodli o tom, že St. Etienne zůstane i příští sezónu prvoligové.

Rozhodnuto mohlo být už během úvodních deseti minut, kdy domácí fotbalisté spálili tři dobré šance ke skórování. První branka padla ale až ve 14. minutě, Mirallas zabojoval u postranní čáry a téměř ztracený míč dokázal skluzem udržet na hrací ploše a následně balón poslal do pokutového území. Tam si na něj ideálně naběhl Ilan a z voleje rozvlnil síť za zády Penneteaua poprvé. Domácí byli v prvním poločase jasně lepším týmem, ale na další branky museli příznivci St. Etiennne počkat až do druhé půle.

V 53. minutě si musel gólman hostů připadat jako na střelnici - během několika sekund na něho totiž mířily hned čtyři střely. Úspěšná byla až ta poslední, kterou míč do sítě dopravil Gomis - 2:0. Aktivní Gomis přidal svůj druhý gól v utkání hned o čtyři minuty později, Bayal Sall poslal dlouhým nákopem senegalského útočníka do brejku a ten se protáhl kolem dvou obránců Valenciennes a přehozením gólmana Penneteaua stanovil skóre už na rozdíl třídy. To ale nebylo ze strany domácích všechno. Výborný výkon St. Etienne korunoval 20 minut před koncem střetnutí Mirallas, jenž ve skluzu dopravil do sítě Valenciennes přihrávku Gomise - 4:0.

Drtivá výhra udržela St. Etienne v nejvyšší soutěži, domácí skončili na prvním nesestupovém místě. Hostům patří po 38. kole konečná dvanáctá pozice.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 3:2

30.05.2009 21:00

Góly: 12. Róbert Vittek, 14. Adil Rami, 75. Nicolas Plestan - 41. Abdeslam Ouaddou, 65. Youssouf Hadji

Pětigólová přestřelka se odehrála v sobotu večer v Lille. Domácí vedli po čtvrthodině 2:0 a zdálo se, že mají zápas pevně ve svých rukou. Hosté z Nancy ale dokázali vyrovnat na 2:2 a o vítězství Lille tak rozhodl až patnáct minut před závěrečným hvizdem Plestan.

První branku přinesla 12. minuta, Vittek se obtočil kolem obránce hostů a střelou k tyči poslal Lille do vedení. Neuběhly ani dvě minuty a skóre se měnilo podruhé - Rami využil chaosu v obraně Nancy a pohodlně doklepl míč do sítě - 2:0. Kdo si myslel, že je o osudu utkání rozhodnuto, ten se pořádně mýlil. Čtyři minuty před poločasovým hvizdem vrátil hosty do hry Ouaddou, na kterého domácí obrana zapomněla, a marocký obránce pohodlně dopravil míč do sítě.

To ale nebylo ze strany Nancy všechno, po hodině hry chytil domácí gólman Butelle do rukavic "malou domů" a sudí nařídil nepřímý kop. K jeho exekuci se postavil Hadji a vyrovnal na 2:2.

Definitivní podobu dal výsledku v 75. minutě Plestan, ke kterému se po rohovém kopu a několika tečích míč odrazil, a domácí obránce z malé vzdálenosti vystřelil Lille tři body.

Lille si vítězstvím 3:2 a celkovým pátým místem zajistilo třetí předkolo Evropské ligy. O postupu do pohárové Evropy na úkor PSG rozhodlo skóre, které mělo Lille o jeden gól lepší než Pařížané. Hosté z Nancy ukončili sezónu na patnácté příčce.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Lyon 0:0

30.05.2009 21:00

Góly: -

Žádný gól, pouze jednu červenou kartu pro lyonského Mensaha viděli diváci v Toulouse. Remíza 0:0 ale "vyhovuje" oběma týmům. Lyon skončil na třetím místě a zahraje si třetí předkolo Ligy mistrů. Toulouse dopadlo ze všech tří "64 bodových" mužstev nejlépe a ze čtvrté pozice se kvalifikovalo do Evropské ligy.

V den, kdy Lyon přišel o sedmiletou nadvládu nad francouzským fotbalem, se diváci v Toulouse branek nedočkali. Přesto mohli vidět po několika dobrých šancích na obou stranách.

Úvod zápasu patřil hostům, nejprve nebezpečně hlavičkoval Makoun a o pár chvil později pálil Benzema. S oběma pokusy si ale poradil gólman domácích Carrasso. První vážnější šanci Toulouse měl na kopačkách Braaten, ale i jeho pokus skončil v rukavicích gólmana Llorise. Vzrušní přinesla také 37.minuta, kdy Mensah tvrdě fauloval Gignace, a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Po přestávce diktovali tempo hry hlavně domácí, ale nedokázali se gólově prosadit. Blízko gólu byl Cetto, který v obležení lyonských obránců hlavičkoval jen pár centimetrů vedle tyče. Podobně dopadl i Fofana, jeho hlavičkový pokus ale tentokrát zlikvidoval brankář Lyonu Lloris.

Těsně před koncem utkání byla k vidění na každé straně jedna vyložená šance, která mohla rozhodnout o osudu zápasu. Lyonský Benzema, a po něm ani domácí Sissoko však nedokázali překonat ten večer bezchybné brankáře, kteří měli největší "zásluhu" na bezgólové remíze.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Le Mans UC 72 1:1

30.05.2009 21:00

Góly: 36. Michaël Ciani - 17. Thorstein Helstad

Střetnutí Lorientu a Le Mans svého vítěze nenašlo. Oba celky si rozdělily po bodu za remízu 1:1. Hosty poslal do vedení v úvodu zápasu Helstad, na domácí straně vyrovnával deset minut před koncem poločasu Ciani.

První gól zápasu padl v 17. minutě, Gervinho našel milimetrovou přihrávkou Helstada, a ten dokázal pod padajícím gólmanem Audardem poslat míč do branky. Domácí, na nichž bylo vidět, že v tomto zápase již o nic nehrají, se vyrovnání dočkali ve 36. minutě. Na centr po rohovém kopu si nejvýše vyskočil Ciani a prudkou hlavičkou rozvlnil síť za zády brankáře Pelého.

Lorient se mohl po hodině hry dostat i do vedení. Ciani se objevil ve stejné situaci, z jaké dal první gól, tentokrát ale dokázal Pelé jeho pokus vyrazit na tyč. Hosté chtěli strhnout vítězství na svou stranu v závěru zápasu, ale Le Tallec nedokázal ani jednu ze svých dvou dobrých příležitostí proměnit ve vítězný gól. Oba soupeři se tak rozloučili remízou 1:1.

Lorient je v konečné tabulce na 10. místě, Le Mans skončilo až na 16. pozici - pouhé tři body od sestupového pásma.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AJ Auxerre 2:1

30.05.2009 21:00

Góly: 12. Ivan Klasnić, 53. Mamadou Bagayoko - 48. Jérémy Berthod

Nantes sice dokázalo porazit v letošním roce velmi silné Auxerre 2:1, přesto se s Ligue 1 loučí. Záchranu v soutěži nevystřelili ani branky Klasniče a Bagayoka. Za hosty se gólově prosadil Berthod. Už před utkáním bylo jasné, že Auxerre skončí na osmém místě v případě jakéhokoliv výsledku.

Domácí podali jeden z nejlepších výkonů za celou sezónu, ale jejich probuzení "pět minut po dvanácté" je v nejvyšší francouzské soutěži už nezachránilo.

Diváci se dočkali brzké branky, ve 12. minutě Capoue přesně přihrál Klasničovi, pro kterého nebyl problém ze tří metrů poslat míč za záda bezmocného Sorina. Vyrovnáno mohlo být o pět minut později, ale Dudka nedokázal svoji střelu usměrnit mezi tři tyče. Poté se ve dvou dobrých příležitostech objevili domácí, ale Bagayoko hlavičkoval těsně nad břevno. O pár chvil později zahrávali fotbalisté Nantes přímý kop, který se snažil hlavou odvrátit stoper Auxerre Hangbart, ale míč trefil nešikovně a málem si vstřelil vlastní gól.

Druhý poločas přinesl po jedné brance na každé straně. Hostům se podařilo vyrovnat tři minuty po změně stran. Oliech byl sice v pokutovém území faulován, ale sudí nechal hostům výhodu, kterou dokázal Berthod přetavit ve vyrovnávací gól. Nantes se s Ligue 1 ale rozloučilo vítězstvím, v 53. minutě si Bagayoko pohrál s obranou hostů a přesnou střelou k tyči upravil na konečných 2:1.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Rennes 4:0

30.05.2009 21:00

Góly: 52. Bakari Koné, 57. Mamadou Niang, 58. Nicolas Douchez (vl.), 71. Mamadou Niang

Doslova střelnici si otevřeli fotbalisté Marseille v utkání proti Rennes, přesto to na mistrovský titul nestačilo. Ani čtyři branky nevedly k získání cenné trofeje, největší soupeř v boji o krále Francie z Bordeaux totiž zvítězil v Caen a je novým mistrem Ligue 1.

Domácí jasně dominovali prvnímu poločasu, ale svoji převahu nedokázali přetavit do gólového vyjádření. Branky začaly padat až v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky, kdy Marseille během šesti minut skórovala hned třikrát a položila tak pevný základ pro zisk tří bodů.

První gól přinesla 52. minuta, Cheyrou poslal dlouhým nákopem do brejku Koného, který se příliš nerozpakoval, a střelou z voleje nedal Douchezovi v brance Rennes žádnou šanci. O pět minut později se skóre měnilo podruhé, Danze si na polovině hřiště nešikovně zpracoval míč a do brejku poslal Koného. Útočník Pobřeží slonoviny našel před brankou Nianga, který si dovolil udělat i kličku gólmanovi hostů a pohodlně dopravil míč do sítě - 0:2.

Třetí direkt si hosté zasadili sami, hned o minutu později tvrdě vypálil agilní Koné, gólman Douchez na míč nedosáhl, ten se ale odrazil od tyče a od brankářových zad se dokutálel za brankovou čáru. Poslední zásah do zdecimované obrany Rennes zasadil dvacet minut před koncem Niang, který v pádu dokázal za záda nešťastného Doucheze dopravit přihrávku Cheyroua.

Výhra 4:0 sice domácím mistrovský titul nezajistila, ale i tak si Marseille díky druhé příčce zahraje Ligu mistrů. Hostům patří v konečné tabulce sedmá pozice.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Le Havre AC 0:0

30.05.2009 21:00

Góly: -

Utkání Nice s Le Havrem fanoušky příliš nadchnout nemohlo. V zápase nepadl ani jeden gól, a tak se zrodila pro Francii netypická remíza 0:0.

Domácí kouč Frederic Antonetti, který po této sezóně klub opouští, se sice dočkal ovací od fanoušků, avšak s předvedenou hrou svých svěřenců spokojený rozhodně být nemůže. Lepším týmem byli hosté pod vedením Frederika Hantze, jehož budoucnost v Le Havru ale visí ve vzduchu.

První velkou šanci měl hostující Ben Idir, jeho projektil se však zastavil na břevnu branky Nice. O pár minut později ve v dobré příležitosti zjevil Diallo, ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče branky Nice. Domácí sehráli nejlepší akci zápasu po půlhodině hry, po pěkné kombinaci se míč dostal až k Modestemu, jeho střelu ale dokázal gólman Vanhamel vyrazit mimo tři tyče.

Druhý poločas přinesl po jedné pološanci na každé straně. Nejprve se prezentoval domácí Adeilson, jeho střela ale neměla potřebnou přesnost. Tři body na stranu Le Havre mohl strhnout v 73. minutě Lesage, avšak svůj pokus nasměroval nad branku Nice.

Bezbranková remíza na sestupu Le Havru nic nezměnila, hosté se ziskem pouhých 26 bodů sestupují do Ligue 2. Domácím patří v konečném zúčtování devátá pozice.

Více informací k zápasu

SM Caen - Girondins Bordeaux 0:1

30.05.2009 21:00

Góly: 49. Yoan Gouffran

Jediná branka z kopačky Gouffrana "přihrála" mistrovský titul do Bordeaux. Zápas rozluštil i další tajenku, porážka před domácím publikem posílá do druhé ligy mužstvo Caen.

Hosté věděli, že jim k mistrovskému titulu stačí získat jediný bod, přesto dotáhli zápas do vítězného konce a na své konto si připsali rekordní jedenáctou výhru v řadě. O třech bodech pro Bordeaux rozhodl Yoan Gouffran, který vyrůstal právě v mládežnické akademii Caen.

Od začátku zápasu bylo ve vzduchu cítit napětí, vedení na stranu Bordeaux mohl už v sedmé minutě strhnout Gouffran, ale jeho střelu dokázal gólman domácích zneškodnit. Hráči Caen se snažili v soutěži na poslední chvíli zachránit a dostali se do několika dobrých šancí, ale pokus Savidana a následně Ben Khalfallaha si do sítě cestu nenašel.

V druhém poločase se ukázalo, proč si Bordeaux za každou cenu chtělo udržet Yoanna Gourcuffa. Vycházející hvězda evropské kopané totiž připravovala šance pro své spoluhráče, avšak Fernando ani Chamakh nedokázali jeho nabídku využít. Gourcuff se ale výrazně podílel na jediné brance zápasu - ve 49. minutě přihrávkou vybídl Tremoulinase, který našel přesným centrem Gouffrana, ten se pověsil do vzduchu a hlavou poslal hosty do vedení - 0:1.

Druhou branku mohl přidat v nastaveném čase Chamakh, ale jeho střela mířila vedle. I tak ale nemusel marocký útočník smutnit, v tu chvíli už totiž věděl, že mu titul pro mistra Francie nikdo nevezme.

Bordeaux se tak může těšit na miliónovou Ligu mistrů, domácí sestupují do Ligue 2.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Monaco 0:0

30.05.2009 21:00

Góly: -

Góly nepřineslo ani měření sil mezi PSG a knížecím klubem z Monaka. Domácí se ale díky bezgólové remíze připravili o možnost hrát evropské poháry a skončili až na šesté příčce. Knížecí klub obsadil po rozporuplné sezóně 11. místo tabulky.

Pařížané vstoupili do zápasu opatrně, ve druhém poločase se ale jejich mírná převaha proměnila v drtivý tlak, kterému však Monako dokázalo až do závěrečného hvizdu odolat.

První poločas musel diváka v Parku princů nudit, v taktické bitvě si každý z týmů vytvořil za celých 45 minut pouze po jedné vážnější příležitosti. Po čtvrthodině hry střílel hostující Leko, který z velké dálky vyzkoušel pozornost gólmana PSG. Největší šanci prvního poločasu v režii domácích zahodil Giuly, který v rozhodujícím momentu zaváhal a balón mu brankář Monaka sebral z kopačky .

Druhá půle přinesla zvýšenou aktivitu ze strany domácích, na Pařížanech bylo vidět, že by se rádi do pohárové Evropy podívali. Hosté vycházeli ze zajištěné obrany a hrozili pouze z rychlých brejků. Po jednom z nich Pařížanům nejvíce "zatopil" domácí obránce Traoré, který tečoval Pinovu střelu a Landreau se musel pořádně natahovat, aby míč zkrotil.

V závěru zápasu domácí zoufale dobývali branku Monaka, ale přímý kop z dílny Chantomeho a poté i Armandova střela skončila pouze v náručí monackého brankáře Ruffiera. Remíza 0:0 tak připravila PSG o možnost zahrát si Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - FC Sochaux 0:1

30.05.2009 21:00

Góly: 43. Mevlüt Erdinç

Svěrkošovo Sochaux dokázalo díky fantastické brance Erdinga ze 43. minuty vyhrát v Grenoblu nejtěsnějším rozdílem 1:0 a v konečné tabulce obsadilo 14. místo. Ještě o příčku lépe dopadli domácí fotbalisté, pro které je 13. místo v první sezóně v Ligue 1 úspěchem.

Domácí byli v první půli lepším týmem, gólman hostů se pořádně zapotil už ve 14. minutě, kdy musel likvidovat volej Akroura. Stejný hráč se o pár minut řídil sám na branku Sochaux, ale trefil pouze vybíhajícího gólmana Richerta. Třetí gólovou šanci spálil Akrour po půlhodině hry, kdy nedokázal mezi tři tyče usměrnit centr Dimitrijeviče. Sochaux předvedlo první smysluplnou akci až ve 37. minutě, ale Erding pálil nad branku Grenoblu.

Turecký útočník dal o sobě znovu vědět ve 43. minutě, kdy předvedl fantastickou individuální akci po vzoru Zlatana Ibrahimoviče z dob, kdy tento švédský útočník oblékal dres Ajaxu Amsterdam. Erding udělal ze dvou obránců Grenoblu diváky, kličku udělal i gólmanovi Wimbeému a skóroval do prázdné branky - 0:1.

Hosté měli ve druhém poločase štěstí, protože to byli stále domácí, kteří diktovali tempo hry, a měli i vice šancí ke skórování. Dimitrijevič ale nedokázal v rozmezí pár minut vměstnat ani jednu ze svých střel mezi tři tyče. Sochaux čistě spoléhalo na rychlé brejky, v jednom z nich se objevil Václav Svěrkoš, ale byl zastaven ofsajdovým praporkem pomezního sudího. Patnáct minut před koncem zápasu mohli hosté z ojedinělé akce své skóre zdvojnásobit, ale Erdingův pokus zneškodnil domácí brankář Wimbeé. Jednobrankové vedení Sochaux tak vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux38248664:3480
2.Olympique Marseille382211567:3577
3.Olympique Lyon382011752:2971
4.Toulouse FC381616645:2764
5.Lille OSC381713851:3964
6.Paris Saint-Germain381971249:3864
7.Stade Rennes381516742:3461
8.AJ Auxerre381671535:3555
9.OGC Nice3813111440:4150
10.FC Lorient3810151347:4745
11.AS Monaco3811121541:4545
12.Valenciennes FC3810141435:4244
13.Grenoble Foot 383810141424:3744
14.FC Sochaux3810121640:4842
15.AS Nancy-Lorraine3810121638:4742
16.Le Mans UC 723810101843:5440
17.AS Saint-Étienne381172040:5640
18.SM Caen388131742:4937
19.FC Nantes389101933:5437
20.Le Havre AC38752630:6726

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG dobře vám tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

Liga nemohla dopadnout líp než dopadla Možná Paříž by si zasloužila být alespoň na pohárových příčkách..

Reagovat
herbage

V létě rozprodaj kádr, odešel Le Guen, takže pro Ligue 1 dobře, že je bude reprezentovat konkurenceschopný tým, jakým je Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

Konkurenceschopní moc nebudou po odchodu, pokud pdejde i Gignac.. Stějně jako Lille, pokud odejde Bastos.

Reagovat
herbage

Gignac zůstane, sám to říkala u Lille uvidíme. Doufám, že nebude nějaký velký výprodej do Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Najdeš mi kde to psali? Nic takovýho jsem neslyšel..

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, hlavně, že tam mám komenty No, stejně bych neřekl, že by zůstal.. I pro Toulouse má teď zdaleka nejvyšší cenu, protože takovou sezonu už nemusí zopakovat. Znáš to, může říkat co chce...

Reagovat
herbage

Jasný, viz Sparta pár let zpátky: "Kováče za žádnou cenu neprodáme", šup s ním za týden do Spartaku

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.. Ale pokud ho udrží, tak je možné opravdu všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno? Žeby aj titul?

Reagovat
herbage

Tak Gignac nejspíš vážně zůstane. Mimo Ligue1 po něm nikdo nešáhne a ve Francii má na něj jen Lyon a Marseille. Marseille ho nepotřebuje a Lyon ho koupí, jen když Benzema odejde

Reagovat
smazaný uživatel

Do Anglie by se hodil.. Nemysli si, že jeho výkony zůstanou nepovšimnuty.

Reagovat
herbage

Tak kdo to za něj dá, že? United ani Chelsea ho nepotřebují, Liverpool taky ne, Arsenal už tuplem ne. AV taky ne, City půjdou po Cruzovi, maximálně Tottenham, ten chce každýho a má alespoň nějaký penízky. Zbytek ligy o něm může maximálně snít

Reagovat
smazaný uživatel

OT light: K Spurs pôjde Tarik z Porta, dnes o tom prebehla správa no jeho príchod do AV mi príde viac ako nepravdepodobný.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou opravdu blázni...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Tottenham by pro něj byl nejžhavější adept.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevieš, čo komentuješ, ale účasť sa ráta, potom sa nečudujme, že si vo Frankieho zozname nad Gattusom aj herbagom

Reagovat
smazaný uživatel

To není přeci o účasti, ale o hodnotě

Reagovat
smazaný uživatel

Jááj...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe aj martymu, presne to som chcel napísať. Minimálne Sakho aSessegnon pôjdu za väčším/lepším niekde von. I keď je pravda, že som ten 4tý flek PSG prial, celkom by si ho zaslúžili. Škoda, teraz je z pohľadu Fracúzska pre mňa EL neatraktívna natoľko. Aspoň ma teší záchrana St.Etiénne

Reagovat
smazaný uživatel

presne, psg jsem to taky pral

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

MISTRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ty vole marty, my jsme mistri!!!!

GIRONDINS BORDEAUX!!!!!!!!!!

dneska je tak uzasnej den, sparta druha, atletico ctvrte a bordeaux mistri a jeste se zachranilo sochaux, jsem neuveritelne stastny!

rad bych se k tomu nejak dlouze vyjadril, ale musim jit slavit a po slaveni uz nebudu nejakeho vyjadrovani asi schopny snad jen bych vyzdvihl za letosni mistrovskou sezonu gourcuffa a podekoval vedeni, ze jej koupili

na zaver bych jeste podekoval vsem ostatnim tymum ligue 1 za to, jakou nam letos prichystali neuveritelne zajimavou sezonu plnou prekvapeni a zvratu

uz se nemuzu dockat sezony nove

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem strašně unavenej, ale ta radost mě ještě jakžtakž drží.. Ale jsem neskutečně rád. Ten tým si to zasloužil. Teď mi ještě hřeje sladký pocit, když se mi v polovině sezony lidi vysmívali, když jsem tipoval Bordeaux na šampiona.

Reagovat
smazaný uživatel

jdu slavit, zatim

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to jak jsem čekal. Dneska mi kolega překecal, abych si zahrál tutovej under na Chelsea. Takhle to dopadne, když se k propracovaným zápasů jeden takový navíc přidá:

https://www.chance.cz/cs/chance/tiket?cislo=99109391948&kod=11:37:57

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je dobrej pech

Reagovat
terry

Zamrzí. Jinak sázíš někde online?

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, téměř všude!

Reagovat
terry

Taky asi začnu online. Doporučíš nějakou kancelář?

Reagovat
smazaný uživatel

DOBRÉ ANALÝZY Ugljane byl si i(částečně) odměněn(viz tiket... a překvapils mne důvěrou v Marseille+2,5)

Reagovat
smazaný uživatel

... a Brémy(za barák) taky dost dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

kooo, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia Bordeaux. A to mi na začiatku sezónny, keď prišiel Gourcuff niekto neveril (v mojom okolí), ze to Girondins dokážu a Benzema bude stagnovať, ak nie upadať.

Reagovat
smazaný uživatel

po bitve je kazdy general

Reagovat
smazaný uživatel

A Getzo zvlášt.....

Reagovat
herbage

Jenže on byl právě před bitvou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,si macher...

Reagovat
smazaný uživatel

Občas sa zadarí no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Caen, takový sympatický město a ještě si dovedou poradit s jabkama. Škoda Nantes, velká škoda. Kdyby radši sestoupilo nudný Sošó...

Gratulace Girondins, skvělá práce, jen ten název, jen ten název...

Výborně Toulouse a Svatý Štěpán se aspoň zachránil, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s názvem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažko sa mu vyslovuje alebo má radšej portské , hlavne že Svatý štepán sa zachránil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak portské rád určitě mám - nechápu teda jak to souvisí s Akvitánií - ale nemám rád girondisty...

Reagovat
smazaný uživatel

Gironde je department v Akvitánii

Reagovat
smazaný uživatel

To vskutku ano. A Porto je přístav v Portugalsku.

Myslel jsem to tak, že nevím, jak portské souvisí s vinařským krajem okolo Bordeaux. Nevím o tom, že by bylo Bordeaux známý nějakým dezertním... ale když už jsme u toho, tak kvůli ceně upřednostňuju spíš východ, jako Melnik

Reagovat
smazaný uživatel

Že by someliér? Getzo to asi myslel tak, že zrovna nechutíš syté, suché vína, ale raději pořádný dezertní Mimochodem já Porto taky raději..

Reagovat
smazaný uživatel

je to přesně tak, až na toho someliéra

Reagovat
Radar

Krásný gól Erdinga

Reagovat
smazaný uživatel

Bordó veľká gratulácia,Martymu tiež...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš za čo...

Reagovat
smazaný uživatel

Saint-Étienne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Zápas v Nantes jsem neviděl, ale to je jedno, o nic už nešlo. Teď bude potřeba hlavně nahradit Kahlenberga

Reagovat
domingo

jinak Saint Etienne je výborná kapela

Reagovat
smazaný uživatel

já tušil, že to nakonec špatně dopadne , prostě PSG. bez pohárů (kdyžtak mě opravte, pokud se na 6.fleku něco hraje) bude o to těžší udržet Hoaraua...

gratulace Bordeaux , držel jsem jim samozřejmě palce v souboji s OM

Reagovat
smazaný uživatel

... no prostě PSG.. rozjeto na LM a nakonec bez pohárů !

Reagovat
Arne

Girondins

Reagovat
Arne

Konečně to yvhrál někdo jiný, než Lyon, a hlavně, že to nebyla Marseille...

Reagovat
smazaný uživatel

Velká gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to dle předpokladů.. samozřejmě Toulouse nezklamalo, svou (potřebnou) plichtu si uhrálo .... a PSG samozřejmě "taky nezklamalo" a(jako jediné) své potřebné si neuhrálo !

Reagovat
smazaný uživatel

a přesně takto jsem to i tipoval, takže se taky pochválím

Reagovat
smazaný uživatel

.. už je to výše.... ale ti "angláni umí zkazit tutovkový jih" !

Reagovat
smazaný uživatel

... a Bordeaux gratulace za mistra Ligy (což potvrdilo vítězstvím bez spekulací)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mensah je taky jelito, vykartovat se už v prvním poločase chce kumšt..

Samotná sezóna nedopadla nic moc, neboť mít na podzim náskok devíti bodů, s tím, že poté Bordeaux uhraje o 18 bodů víc, to není moc dobrá vizitka mistra. Rozhodla holt tragédie na domácím hřišti a to hloupé remízy, navíc se nám letos vůbec nedařilo proti týmům z horní tabulky, venku jsme porazili snad jen Marseille, jinak samý prohry (kromě Toulouse a PSG, kde byla standartní plichta 0:0..). Na letošní sezoně se výraznou měrou podílela i zranění, ale v podstatě to nebyl faktor klíčový, chce to vykopat hráče, kteří nesjou schopný hrát fotbal, jaký Lyon praktikuje (že ano, pane Keito..) a začít stavět na perspektivních hráčích z lavičky. Takový Govou je možná v Lyonu už zaběhlá značka, hraje za něj celý život, ale bohužel to už na základ moc neni. Cris taky nemládne, o Keitovi už padla zmíňka. V příští sezóně se vrátí Paillot, který se trochu vyhrál v Grenoblu a ukázal, že z něj něco rozhodně může být, takže ideální varianta ke zkušenému Boumsongovi. V příští sezóně doufám Mounier odehraje alespoň 30 zápasů, rychlostně a techniky to je přesně typ hráče, co letos chyběl. Ederson už má základ dle mě jistý a Pjanic doufám také v příští sezóně promluví dobrými výkony a ne zraněními ( ). Jinak třetí místo sice není úspěch, ale vzhledem k tomu, jak se situace v jednu chvíli vyvíjela by za to měl být Lyon rád a doufám, že i úspěšně přejde přes předkolo.

Bordeaux gratuluji k titulu, dalo by se říct, že si ho za letošní sezonu zasloužilo. PSG zklamalo, alespoň do 5. místa se určitě umístit měli. Sochaux se nakonec opravdu udrželo, což kvituju a Saint Ettiene také a to docela stylově.

Nyní se již můžeme těšit na to, co nám přichystá letní přestupové okno a pomalu vyhlížet další ročník Ligue 1. Já zítra odjíždím na dva týdny pryč, a tak všem přeji příjemné prožití následujících dní..

Reagovat
smazaný uživatel

krasnej souhrn. neda se nez souhlasit, lyon sice v prvni polovine nic moc nehral, ale na ostatni to jeste stacilo. na jare se ale prestalo darit a prisly ty blby vysledky. no paillot se urcite vyhral, a taky on urcite stoji za tim, ze grenoble dostal na sve postaveni hodne malo golu. jinak zacala bych prosazovat pjanice, ederson v tech par zapasech hral hodne dobre, ke konci uz byl pravidelne v zakladu. zajimalo by me, jak to bude s vymenou bastos-keita. ale to asi neni moc realny.

uzij si dva tydny nevim kde..

Reagovat
smazaný uživatel

V lihu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux má nového hrdinu VACLAV SVERKOS!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=wUXk1JmqC34

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem se ted probudila po oslavach slavie. a koukam, ze mame rozhodnuto o titulu, i kdyz marseille se to jeste snazilo dohnat a bordeaux muze dekovat goufranovi. asi to bylo i zaslouzeny, i kdyz mam marseille radsi.. jinak super, ze se zachranilo sochaux, jen sverky nejak prestal palit.. no, uvidime v pristi sezone. tohle je uplne posledni souhrn francouzsky ligy, takze dekuju tomasovi, ze to vsechno zvladnul a napsal. Lyon v pristi sezone musi zase vyhrat, marseille druha a bordeaux az treti. za nima nejlip PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

ale já nejsem Tomáš... Vivat La France!

Reagovat
smazaný uživatel

pardon..

Reagovat
smazaný uživatel

já si tu píšu pod opravdovým jménem noooo

Reagovat
smazaný uživatel

ale prdlajz, marseille odejde cana a pujdou do kytek, lyon se dlouho bude pretahovat s bordeaux o titul, ale pritomnost gourcuffa nakonec rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

a psg pujde myslim taky trochu dolu, vzhledem k tomu, ze nehraji pohary, tak bych se hodne divil, kdyby uderzeli hoaraua a takovyho sutera jen tak nenajdou

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze hoarau jeste zustane. zatim je tam jen jednu sezonu. uvidime

Reagovat
božský John

Tak jsem se včera krásně nalil,dneska se probudim hlava mě blí jak střep,kouknu na teletext a kombinace výhry GB a kocoviny to se mnou málem švihlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dopadl Morgan?

Reagovat
smazaný uživatel

taky me dneska boli makovice (po ranu )

Reagovat
smazaný uživatel

chtel bych se zeptat znalcu ligue 1 na Sessegnona, cetl jsem, ze mame o neho zajem, chtel bych vedet presne jaky hraje post a jestli ma na to, aby hral za liverpool. diky predem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele