Ligue 1 - 38. kolo. Tipy a analýzy

30.05.2009, 10:49
Tipy a analýzy
Poslední kolo rozhodne jak o titulu, tak o Evropské lize a samozřejmě i o posledním sestupujícím. Asi nejsledovanějším tedy bude zápas v Caen, kam si přijede Bordeaux pro titul a zřejmě tak i pošle domácí do Ligue 2. Vsaďte si naposledy v této sezóně podle naší analýzy.

CAEN - BORDEAUX (sobota 21 hodin)
Domácí si prohráli Ligue 1 již dříve, když nedokázali sbírat body na vlastním hřišti. Naposledy sice doma dokázali porazit Sochaux, ale následná prohra v Lyonu jim naději zase vzala. Mají sice stejně bodů jako St. Etienne, které má navíc i horší skóre, ale vůbec nikdo nepochybuje o tom, že St. Etienne porazí Valenciennes a "Černý Petr" zůstane v Caen. Loňský vzájemný zápas 1:2.
Domácím delší dobu chybí obránce Florian Boucansaud a také záložníci Benjamin Nivet a Gregory Proment.
Bordeaux si jede pro titul. Má naprosto nezničitelnou formu, veze se několik zápasů na vítězné vlně. Jenže mu k titulu stačí remíza a tak si nejsem úplně jist, jestli se po prvním gólu Bordeaux nepodaří Caen náhodou vyrovnat...
Titul si v dresu hostů nevychutná obránce Matthieu Chalme a záložník Abdou Traore, jinak jsou všichni hráči schopni nastoupit.
K sázení velmi těžké, Bordeaux může teoreticky slavit titul i s prohrou, ale myslím, že tak daleko to dojít nenechá a neprohraje. Konečný výsledek je tedy dost nejasný, ale věřím, že první gól dá Bordeaux. U Unibet kurz 1,44 s vyšší důvěrou, protože případná bezgólová remíza sázku vrací!

GRENOBLE - SOCHAUX (sobota 21 hodin)
Grenoble je zachráněno nejen díky remízám v posledních dvou kolech, ale slušnými výkony především zpočátku sezóny. Loni porazilo Sochaux 2:1 a těžko lze očekávat, že stejný výsledek zopakuje.
Domácí nastoupí ve stejném složení jako v minulém zápase, tj. bez obránců Paillota a Vitakice a také bez záložníků Baninga a Feghouliho.
Sochaux by při shodě okolností mohl stačit k záchraně bod, ale věřím, že na toto nebude spoléhat. Na hřištích soupeřů se mu ale moc nedaří, v posledních dvou zápasech prohrálo a nedalo ani gól!
Sochaux již několik zápasů hraje ve stejné sestavě, to znamená bez zraněných útočníků Santose a Sloan Privata.
Úplně stejný případ jako předchozí, také při shodě okolností může stačit remíza. I zde však věřím, že první gól dá Sochaux, v kurzu 1,85 s vyšší důvěrou u Unibet.

LILLE - NANCY (sobota 21 hodin)
Domácí mají stále ještě reálnou šanci dostat se do Evropské ligy, samozřejmě jen v případě výhry. Předpokládám, že hráči se poučili z poslední domácí remízy s Nice, k zápasu přistoupí zodpovědněji a vyhrají. Loni se však v Nancy rozešli bez branek.
Lille se musí obejít bez potrestaného obránce Tafforeaua a zraněného záložníka Dumonta, jinak je komplet.
Nancy je zachráněno, nezájem o soutěž dokázalo i v posledním zápase s Marseille, kterou rychle pustilo do vedení 2:0 a až na závěr korigovalo. Nevidím tedy jediný důvod, proč by měli hosté chtít hrát fotbal zrovna v tomto zápase!
Navíc v obraně Nancy nenastoupí potrestaný Andre Luiz ani zraněný Damian Macaluso, chybět bude také záložník Pascal Berenguer.
Jednička v kurzu 1,45 s maximální důvěrou.

LORIENT - LE MANS (sobota 21 hodin)
Lorient je zachráněn již dávno, přesto stále připravuje ostatní kluby o body, i když naposledy již podlehl na hřišti v Rennes. V Le Mans však v prosinci vyhrál 1:0.
Domácí mají potrestaného obránce Jalleta, zraněn je jeho kolega Sylvain Marchal a záložník Yann Jouffre, jinak je klub kompletní.
Le Mans je stále ještě hodně namočeno do sestupu, také zde je na vině naprostá ignorace domácích zápasů, když v posledním důležitém doma nedokáží porazit zachráněné Grenoble.
Podle mne letos nespadne jen díky nevýhře Caen.
Na marodce má jen zaskakujícího obránce Bouhourse, jeho důležitější kolega Geder by již měl být fit.
Ačkoliv hosté potřebují body tři, získají jen jeden a i ten jim bude stačit k záchraně. Remíza v kurzu 2,45 s vyšší důvěrou u Unibet.

MARSEILLE - RENNES (sobota 21 hodin)
Marseille má ještě teoretickou naději na titul, ale ve Francii rozhoduje skóre, takže by domácí v tomto zápase museli vyhrát a Bordeaux v Caen prohrát. Jenže Marseille si titul prohrála především v domácím zápase s Lyonem, který nezvládla po všech stránkách a tak nevěřím, že bude hrát doslova "na krev". V zimním televizním zápase hráli s Rennes 4:4 a byl to fotbal opravdu nádherný.
V dresu domácích však derniéru sezóny nezažijí potrestaní útočník Brandao a záložníci Lorik Cana, Mathieu Valbuena, také zraněný Karim Ziani. V pořádku není ani útočník Mamadou Samassa.
Rennes má ještě možnost se dostat do Evropské ligy, takže se bude snažit hrát na výhru. Naposledy totiž vyhrálo Rennes doma 3:1.
Pro Rennes však tento zápas nepřichází ve vhodnou chvíli, chybět budou obránci Lucien Aubey a jeho potrestaný kolega Abdou Kader Mangane. V záloze bude chybět Bruno Cheyrou a v útoku kromě Jimmy Brianda navíc ještě Mickael Pagis a Gyan Asamoah.
Stejně si myslím, že Marseille nevyhraje, neprohra Rennes v luxusním kurzu 2, 65, ale jen za střed.

NANTES - AUXERRE (sobota 21 hodin)
Nantes se loučí minimálně na rok s Ligue 1 a doufám, že to nebude loučení smutné. Když nedávno jen remizovali s Rennes, tak následná domácí prohra v Sochaux je definitivně odsoudila k sestupu. Přesto doufám, že si poslední ligový zápas budou chtít domácí hráči užít a neprohrají lacino. V Auxerre však prohráli 1:2.
Sestupu nebude přihlížet zraněný brankář Jerome Alfonzo, ani obránce Ibrahim Tall, potrestaný je jeho kolega a pilíř obrany Remy Mareval. V záloze bude chybět jen Guillaume Moulec, v útoku navíc Filip Djordjevic a Christian Bekamenga.
Auxerre se nádherným závěrem dostalo až do horních pater tabulky a zase může draze prodávat své hráče. Nicméně několik svých posledních zápasů vyhrálo, včetně výhry v Parku Princů, v tomto "o nic zápase" se budou muset oba týmy motivovat. V posledním zápase sezóny však bude Auxerre chybět celý útok. Kromě dlouhodobě zraněného Juliena Quercii nebudou schopni dále Daniel Niculae, Kevin Lejeune, Valter Birsa a také Ireneusz Jelen! Stále chybí i obránce Adama Coulibaly.
V rámci velkých absencí si dovoluji poradit remízu v kurzu 3,15 u Unibet za střed.

NICE - LE HAVRE (sobota 21 hodin)
Ani Nice již o nic nehraje a ani se o moc nesnaží, poslední domácí zápas proti Toulouse docela vypustilo. Také v zimě prohrálo v Le Havre 0:1 a všechny body do domácí pokladny nečekám ani dnes.
V dresu Nice již již letos nezahrají obránci Cyril Rool a Gerald Cid, na marodce je také celá záloha. Jmenovitě Kafoumba Coulibaly, Emerse Fae, Mahamane Traore a Chaouki Ben Saada.
Le Havre je již několik kol jasným sestupujícím, nicméně se docela důstojnými výkony snaží dohrát Ligue 1 a nutno říci, že ke cti. Doma prohrál s Lille jen 0:1 a předtím dokonce remizoval v Lorientu 1:1. Věřím, že si by si normálně odvezl bod i z Nice, kdyby nebylo nemocných.
Na marodku totiž Le Havre vypsal obránce Loic Nestor, Massamba Lo Sambou, Abasse Ba, Jeremy Henin, Nicolas Gillet a Peter Franquart, přičemž každý z nich má minimálně 11 startů. K dispozici nebudou záložníci Kevin Anin, Stephane Noro a Nicolas Dieuze a kopačky neobuje ani útočník Amadou Alsasane.
Tenhle zápas může skončit 0:0 nebo 1:1, také zde trošku věřím remíze, ale jen za nižší střed.

PSG - MONACO (sobota 21 hodin)
Domácí mají Evropskou ligu ve svých rukou, tedy spíše nohou, nicméně většinou, když jim o něco šlo, tak selhali. V posledním zápase doma totiž nečekaně podlehli Auxerre, kterému o nic nešlo a poté prohráli ve Valenciennes, kterému sice šlo o sestup, ale kvalitativně by mělo být někde jinde. V zimě v Monaku prohráli 0:1.
Čtvrté místo si v dresu nevychutnají jen zraněný obránce Ceara a potrestaný záložník Stephane Sessegnon. Monako je jakýsi Jánošík, který bere bohatým a dává chudým. Jak byste si jinak vysvětlili domácí prohru s Auxerre nebo remízu s Valenciennes, když jsou schopni sebrat body třeba Lyonu na jeho půdě. Já od nich čekám něco podobného i dnes. Monaco na marodku vypsalo tradičně celý kádr, rozhodně nebudu jmenovat absentující fotbalisty, kteří mají pod deset startů v Ligue 1, jinak bych se upsal. V obraně tedy nebudou potrestaný Igor Lolo a zraněný Adriano. V záloze pak budou chybět Alejandro Alonso, Yohan Mollo a Jean-Jacques Bossi. V útoku pak hrát nemůže Serge Gakpe.
I když hosté vypsali skoro celý tým na marodku, je to jejich klasická finta již minimálně půl sezóny. Nicméně doufám, že by jim ta remíza na závěr slušela. Kurz 4,1 do wildu lze zkusit.

ST. ETIENNE - VALENCIENNES (sobota 21 hodin)
Pro domácí vede cesta k záchraně jedině přes vítězství v tomto zápase a nutno říci, že by si jej za prováděné výkony nejen v Ligue 1, ale především v Poháru UEFA zasloužili. V posledním zápase doma sice jen remizovali s Toulouse, ale zachráněné Valenciennes bude jiný soupeř. Loni však na svém hřišti vyhrálo 1:0.
St. Etienne na marodku muselo posadit nemocného obránce Sylvaina Monsoreaua a jeho potrestaného kolegu Tavlaridise. V záloze pak nedostanou dres Loic Perrin, Geoffrey Dernis, Blaise Matuidi a Daisuke Matsui. Útok je již kromě nepodstatného Graxe naštěstí kompletní.
Tak Valenciennes máme zachráněno, vyšlápli si v posledním zápase doma na PSG, aby se nemuseli stresovat v zápase tomto. A také čekám, že nebudou!
Mají totiž zraněného obránce Rafaela Schmitze, záložníky Bangouru, Belmadiho a Lacourta. Nevím, kdo nastoupí v útoku, potrestaný je Johan Audel, zranění Jean-Claude Darcheville a Filip Šebo.
Jasná jednička v kurzu 1,4 je také main dne a v kombinaci se zápasem Lille to již dělá AKO kurz 2,03, a to je ohromné value!

TOULOUSE - LYON (sobota 21 hodin)
Toulouse je aktuálně na čtvrtém místě zajišťujícím Evropskou ligu, ale především svými neustálými remízami v posledních zápasech o Evropu ještě může přijít. Musím poznamenat, že poslední zápas po době nakonec vyhrálo, a to v Nancy. V Lyonu v zimě však dostalo tehdy tradičních 0:3.
Domácím nepomůže potrestaný obránce Cheikh M'Bengue ani jeho zraněný kolega Jeremy Mathieu. V pořádku nebude ani záložník Mathieu Bermon a především Etienne Didot, útočnický dres již letošní sezónu přes hlavu nepřetáhne Fode Mansare.
Lyon je trochu flustrován sebráním titulu po sedmileté šňůře, tak se v posledních zápasech dal do bývalé formy a opět má výsledky. Výhra v Marseille nebo doma s Caen shodným výsledkem 3:1 ukazuje velikost tohoto klubu. Lyon rozhodně neprohraje a teprve shoda ostatních zápasů ukáže, zda bude aktuální stav stačit Toulouse jako vstupenka do Evropy. Já jsem přesvědčen, že nikoliv.
S Lyonem se na hřišti nerozloučí potrestaný záložník Juninho, k dispozici nebude ani jeho zraněný kolega Cesar Delgado, jinak je klub kompletní.
Toulouse by bylo rádo za remízu (i když Lyonu o nic nejde), snad ji získá. Zkusím neprohru Lyonu za 1,58 za vyšší střed.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux37238663:3477
2.Olympique Marseille372111563:3574
3.Olympique Lyon372010752:2970
4.Toulouse FC371615645:2763
5.Paris Saint-Germain371961249:3863
6.Stade Rennes371516642:3061
7.Lille OSC371613848:3761
8.AJ Auxerre371671434:3355
9.OGC Nice3713101440:4149
10.FC Lorient3710141346:4644
11.Valenciennes FC3710141335:3844
12.AS Monaco3711111541:4544
13.Grenoble Foot 383710141324:3644
14.AS Nancy-Lorraine3710121536:4442
15.FC Sochaux379121639:4839
16.Le Mans UC 72371091842:5339
17.SM Caen378131642:4837
18.AS Saint-Étienne371072036:5637
19.FC Nantes378101931:5334
20.Le Havre AC37742630:6725
Touto analýzou se s uživateli EuroFotbalu loučím za současný ročník Ligue 1 a již se těším na další.

Autor: Ugljan

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ugljane,odpověděl jsem v článku o Kovačovi,tak kdyžtak reaguj buď tam nebo tady,díky

Reagovat
smazaný uživatel

odpověděl jsem ti do článku o Kovačovi, tady by to bylo OT a to nemám rád. Omlouvám se za pozdější reakci.

Reagovat
Kongo

Saint Etienne musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

jj určitě patří d L1

Reagovat
smazaný uživatel

PSG se "vrátila"její nevyzpytatelná forma,ale "Knížata"by měli porazit.. Stačí Toulouse i remíza do pohárů? (pokud Lille nebo dokonce Rennes nepředvedou kanonádu).. a Juninho nehraje-jsou někde informace,že se bude v tomto zápase loučit?

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava Lyonu:

Lloris - Réveillère, Boumsong, Mensah, Källström - Toulalan, Pjanic, Makoun - Govou, Benzema, Ederson

Jiné informace nemám a vzhledem k tomu, že nejsou ani na fr. netu, je možné, že je Juninho již v Brazílii...

Reagovat
domingo

Lyon moc nesleduju, hraje Källström ba beku normálně?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, normálně nehraje. Jenže s ním už moc nepočítají, ale chtějí, aby aspoň hrál. Ostatně na hřišti to bude vypadat úplně jinak než tato sestava z L'Equipe..

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda taky informace nemám ale přijde mi divné že by s ním nepočítali Přece jen je to úžasnej hráč, nechápu proč ho nechávali sedět...

Reagovat
smazaný uživatel

asi před měsícem unikla zpráva, že chtějí Källströma prodat, protože s Juninhem hrát vedle sebe nemohli. Nicméně po odchodu Juninha může být zase všechno jinak!

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, myslel jsem že on bude náhrada na Juninha Doufám že je nenapadne tam místo něj nacpat Edersona Jinak díky za odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse by remíza mohla stačit za splnění mnoha předpokladů, například kdy by Lille i Rennes prohrály, což se nestane a Toulouse si poháry nezahraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, pořád se to točí kolem toho 5.místa,které pohár zaručuje.. a to by Toulouse(při plichtě) na Lille a Rennes(pokud vyhrají)mělo stačit díky skóre.. počítám dobře ?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

...kde je chyba ?

Reagovat
smazaný uživatel

V mý tabulce, měl jsem tam překlep. Máš pravdu a já se omlouvám!

Reagovat
smazaný uživatel

...mám stejně pocit, že oni to dnes všichni zahrají dost nevyzpytatelně(což je této lize typické), a že se budem v noci divit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanic?

Reagovat
smazaný uživatel

A Ederson na křídle... Možná vidíme jak to Puel zamýšlí

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak tahle sestava je dost dobrá, být místo Govoua Antony, takřka ideální.

Reagovat
Kongo

Lille jim dneska da aspon4:0

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne Sochaux nesestoupit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Caen-Bordeux-2

Grenoble-Sochaux-02

Marseille-Rennes-1

PSG-Monaco-1

Nice-Le Havre-1

Snad mi to vyjde :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi teda dost odvážnej

Reagovat
smazaný uživatel

No poslední kolo tak to musím skusit

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane ja by som potreboval od Teba 1 vec a to, vymenovať 5 týmov z Ligue1 , ktoré podla teba budu mať za dalšiu sezonu najviac remíz a aj keby si mohol kolko remíz približne budu mať, diki, velmi mi tím pomožeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tohle je teda slušný zápřah, ještě že na to nikdo bevypisuje kurzy. Tradičním remízovým krále bývá vždy Rennes, které jse schopno vyplodit až 16 remíz za sezónu. Na druhém místě bych viděl tradičně Toulouse s 15 remízami, třetí bude překvapivě Montpellier se 14 remízami. Třináct remíz budou mít Nice a Lille...Ale samozřejmě bez záruky, i když na 3 kluby bych dal krk!

Reagovat
smazaný uživatel

Z Nice s tebou plně souhlasím!

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes, Toulouse, Nice jsou ty tři kluby|!

Reagovat
smazaný uživatel

hm, a ktoré? a Ugljane keby si mohol na teba dať skype alebo niečo také, by som potreboval s Tebou popísať ak by si mal čas....

Reagovat
smazaný uživatel

však to píšu výše...Jinak zkus na ICQ nebo Skype hledat Ugljan, snaž se trošku...

Reagovat
smazaný uživatel

Za Nice bych dal taky krk je škoda že tak strácí Ze začátku to vypadalo že bysme mohli jít do Evropy ale zase kolem 8.místa

Reagovat
smazaný uživatel

A jaký máš názor na "konečnou" 2.fr.ligu Ugljane ? .. Strasbourk závěr pěkně "zkopal" a Boulougne je pro mne dost nečekaný nováček(nebo je to mančaft budoucnosti?)

Reagovat
smazaný uživatel

závěr byl fakt překvapivý, docela jsem koukal, jak to zvrtali i Metz, ale tam zřejmě nejsou prachy. Já myslím, že Boulogne poputuje ihned zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

... je super,že Lens se vrátil kam patří

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se Bordeux pod vidinou titulu složí a daruje Caen záchranu a Marseille titul a vzhledem k vítězství Sparty to bude super den

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne analyzy, dneska mi vysly vsechny tikety, tesim se na dalsi rocnik

Reagovat
smazaný uživatel

díky za pochvalu, potěší Já se také těím!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele