38. kolo
30.05.2009 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Valenciennes FC 4:0

Ani St. Etienne nenechalo nic náhodě a v důležitém zápase o záchranu rozdrtilo Valenciennes 4:0. Domácí se ujali vedení už po čtvrthodině, jejich hvězdná chvilka přišla v druhé půli, kdy během 14 minut skórovali hned třikrát a rozhodli o tom, že St. Etienne zůstane i příští sezónu prvoligové.

Rozhodnuto mohlo být už během úvodních deseti minut, kdy domácí fotbalisté spálili tři dobré šance ke skórování. První branka padla ale až ve 14. minutě, Mirallas zabojoval u postranní čáry a téměř ztracený míč dokázal skluzem udržet na hrací ploše a následně balón poslal do pokutového území. Tam si na něj ideálně naběhl Ilan a z voleje rozvlnil síť za zády Penneteaua poprvé. Domácí byli v prvním poločase jasně lepším týmem, ale na další branky museli příznivci St. Etiennne počkat až do druhé půle.

V 53. minutě si musel gólman hostů připadat jako na střelnici - během několika sekund na něho totiž mířily hned čtyři střely. Úspěšná byla až ta poslední, kterou míč do sítě dopravil Gomis - 2:0. Aktivní Gomis přidal svůj druhý gól v utkání hned o čtyři minuty později, Bayal Sall poslal dlouhým nákopem senegalského útočníka do brejku a ten se protáhl kolem dvou obránců Valenciennes a přehozením gólmana Penneteaua stanovil skóre už na rozdíl třídy. To ale nebylo ze strany domácích všechno. Výborný výkon St. Etienne korunoval 20 minut před koncem střetnutí Mirallas, jenž ve skluzu dopravil do sítě Valenciennes přihrávku Gomise - 4:0.

Drtivá výhra udržela St. Etienne v nejvyšší soutěži, domácí skončili na prvním nesestupovém místě. Hostům patří po 38. kole konečná dvanáctá pozice.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Valenciennes uhraje svuj oblibeny remizovy vysledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele