38. kolo
30.05.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Francie zná nového mistra, je jím Bordeaux

Jediná branka z kopačky Gouffrana "přihrála" mistrovský titul do Bordeaux. Zápas rozluštil i další tajenku, porážka před domácím publikem posílá do druhé ligy mužstvo Caen.

Hosté věděli, že jim k mistrovskému titulu stačí získat jediný bod, přesto dotáhli zápas do vítězného konce a na své konto si připsali rekordní jedenáctou výhru v řadě. O třech bodech pro Bordeaux rozhodl Yoan Gouffran, který vyrůstal právě v mládežnické akademii Caen.

Od začátku zápasu bylo ve vzduchu cítit napětí, vedení na stranu Bordeaux mohl už v sedmé minutě strhnout Gouffran, ale jeho střelu dokázal gólman domácích zneškodnit. Hráči Caen se snažili v soutěži na poslední chvíli zachránit a dostali se do několika dobrých šancí, ale pokus Savidana a následně Ben Khalfallaha si do sítě cestu nenašel.

V druhém poločase se ukázalo, proč si Bordeaux za každou cenu chtělo udržet Yoanna Gourcuffa. Vycházející hvězda evropské kopané totiž připravovala šance pro své spoluhráče, avšak Fernando ani Chamakh nedokázali jeho nabídku využít. Gourcuff se ale výrazně podílel na jediné brance zápasu - ve 49. minutě přihrávkou vybídl Tremoulinase, který našel přesným centrem Gouffrana, ten se pověsil do vzduchu a hlavou poslal hosty do vedení - 0:1.

Druhou branku mohl přidat v nastaveném čase Chamakh, ale jeho střela mířila vedle. I tak ale nemusel marocký útočník smutnit, v tu chvíli už totiž věděl, že mu titul pro mistra Francie nikdo nevezme.

Bordeaux se tak může těšit na miliónovou Ligu mistrů, domácí sestupují do Ligue 2.

Autor: Tomáš Lavický / frenchleague.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele