38. kolo
30.05.2009 21:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 4:0

Doslova střelnici si otevřeli fotbalisté Marseille v utkání proti Rennes, přesto to na mistrovský titul nestačilo. Ani čtyři branky nevedly k získání cenné trofeje, největší soupeř v boji o krále Francie z Bordeaux totiž zvítězil v Caen a je novým mistrem Ligue 1.

Domácí jasně dominovali prvnímu poločasu, ale svoji převahu nedokázali přetavit do gólového vyjádření. Branky začaly padat až v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky, kdy Marseille během šesti minut skórovala hned třikrát a položila tak pevný základ pro zisk tří bodů.

První gól přinesla 52. minuta, Cheyrou poslal dlouhým nákopem do brejku Koného, který se příliš nerozpakoval, a střelou z voleje nedal Douchezovi v brance Rennes žádnou šanci. O pět minut později se skóre měnilo podruhé, Danze si na polovině hřiště nešikovně zpracoval míč a do brejku poslal Koného. Útočník Pobřeží slonoviny našel před brankou Nianga, který si dovolil udělat i kličku gólmanovi hostů a pohodlně dopravil míč do sítě - 0:2.

Třetí direkt si hosté zasadili sami, hned o minutu později tvrdě vypálil agilní Koné, gólman Douchez na míč nedosáhl, ten se ale odrazil od tyče a od brankářových zad se dokutálel za brankovou čáru. Poslední zásah do zdecimované obrany Rennes zasadil dvacet minut před koncem Niang, který v pádu dokázal za záda nešťastného Doucheze dopravit přihrávku Cheyroua.

Výhra 4:0 sice domácím mistrovský titul nezajistila, ale i tak si Marseille díky druhé příčce zahraje Ligu mistrů. Hostům patří v konečné tabulce sedmá pozice.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda že jim ten krásný výsledek 4:0 pomohl k titulu, za rok to snad bude jejich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele