38. kolo
30.05.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Grenoble Foot 38 - FC Sochaux 0:1

Svěrkošovo Sochaux dokázalo díky fantastické brance Erdinga ze 43. minuty vyhrát v Grenoblu nejtěsnějším rozdílem 1:0 a v konečné tabulce obsadilo 14. místo. Ještě o příčku lépe dopadli domácí fotbalisté, pro které je 13. místo v první sezóně v Ligue 1 úspěchem.

Domácí byli v první půli lepším týmem, gólman hostů se pořádně zapotil už ve 14. minutě, kdy musel likvidovat volej Akroura. Stejný hráč se o pár minut řídil sám na branku Sochaux, ale trefil pouze vybíhajícího gólmana Richerta. Třetí gólovou šanci spálil Akrour po půlhodině hry, kdy nedokázal mezi tři tyče usměrnit centr Dimitrijeviče. Sochaux předvedlo první smysluplnou akci až ve 37. minutě, ale Erding pálil nad branku Grenoblu.

Turecký útočník dal o sobě znovu vědět ve 43. minutě, kdy předvedl fantastickou individuální akci po vzoru Zlatana Ibrahimoviče z dob, kdy tento švédský útočník oblékal dres Ajaxu Amsterdam. Erding udělal ze dvou obránců Grenoblu diváky, kličku udělal i gólmanovi Wimbeému a skóroval do prázdné branky - 0:1.

Hosté měli ve druhém poločase štěstí, protože to byli stále domácí, kteří diktovali tempo hry, a měli i vice šancí ke skórování. Dimitrijevič ale nedokázal v rozmezí pár minut vměstnat ani jednu ze svých střel mezi tři tyče. Sochaux čistě spoléhalo na rychlé brejky, v jednom z nich se objevil Václav Svěrkoš, ale byl zastaven ofsajdovým praporkem pomezního sudího. Patnáct minut před koncem zápasu mohli hosté z ojedinělé akce své skóre zdvojnásobit, ale Erdingův pokus zneškodnil domácí brankář Wimbeé. Jednobrankové vedení Sochaux tak vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele