Ligue 1 - souhrn 37. kola: Bordeaux prakticky druholigové

14.05.2022, 23:01
Komentáře a souhrny
Hráči Bordeaux (© AFP)
Bordeaux už takřka nedýchá. Po vlastní remíze s Lorientem a výhře Mét mu příliš nepomohla ani domácí prohra St. Étienne. Bordeaux by muselo v posledním kole gólově nevídaně úřadovat. O druhém místě se naopak ani zdaleka nerozhodlo, když Monako přestřílelo Brest a Marseille padlo v Rennes. Oba týmy tak nyní mají stejně bodů a ze hry není ani Rennes. Štrasburk vystřídal Nice na strategickém pátém místě.

Girondins Bordeaux - FC Lorient 0:0

14.05.2022 21:00

Góly: -

Už existuje jen opravdu mizivá šance na záchranu. Bordeaux v předposledním kole nedokázalo vstřelit branku Lorientu a na barážovou příčku ztrácí tři body.

Byla to jedna z posledních šancí, jak zvrátit nepřízeň osudu, ale ani domácí utkání s Lorientem se hráčům Bordeaux nepovedlo. Přístavní celek měl jen jednu střelu na branku a s takovou bilancí je boj o záchranu skutečně nemožnou záležitostí.

Lorient dobře věděl, že domácí musí tvořit hru, a tak vyčkával na vhodné příležitosti a vyrážel do brejků. Po jednom z nich hlavičkoval těsně vedle Ouattara. Ve 39. minutě pak vytěsnil nebezpečnou střelu Poussin. Les Girondins měli obrovskou šanci na vedení před koncem prvního poločasu, ale průnik Hwang Ui-Jo skončil jen střelou do boční sítě.

Lorient si udržoval mírnou převahu a dokázal držet Poussina v permanenci. Střelu Moffiho ze střední vzdálenosti vyškrábl na rohový kop. Bordeaux sice tahalo za kratší konec, ale nakonec mohlo získat všechny body pro sebe. Čtvrthodinu před koncem střílel Hwang Ui-Jo těsně vedle a spálil tak největší příležitost zápasu. Byl to klíčový moment, protože v 86. minutě byl vyloučen Mensah a tím naděje na vítězství prakticky pohasly. Bordeaux je po remíze 0:0 jednou nohou ve druhé lize, zatímco Lorient je zachráněn.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Nantes 3:2

14.05.2022 21:00

Góly: 9. Moussa Dembélé, 78. Lucas Paquetá, 85. Tetê - 81. Quentin Merlin, 90+4. Wylan Cyprien

Malou "náplast" na nepovedenou sezonu dal svým fanouškům Olympique Lyon. V posledním zápase na domácí půdě porazil FC Nantes 3:2 a stvrdil osmé místo v tabulce. To je i tak pro Les Gones velkým zklamáním a v příští sezoně evropských pohárů bude tradiční účastník z Ligue 1 chybět. Branky Lyonu obstarali Dembélé, Paquetá a Teté. Za Nantes skórovali Merlin a Cyprien.

Alespoň doma porazit Nantes, když už nic jiného. S takovým motem vcházel do utkání Olympique Lyon, pro který je tato sezona velkým zklamáním. Domácí ale rozehráli tuto partii opravdu skvěle a už v 9. minutě rozjásal fanoušky Moussa Dembélé. Ten si naskočil na malém vápně na centrovaný balón a hlavou vsítil vedoucí branku.

O chvíli později hlavičkoval z podobné pozice i Karl Toko Ekambi a naneštěstí pro Lyon těsně minul. Hosté toho v prvním poločase zas tolik nepředvedli. Až na konci se zjevil před Lopesem Ludovic Blas, ale brankář Lyonu skvěle povyběhl a vynikajícím zákrokem odvrátil nebezpečí. O pět minut později pak spálil další vyloženou možnost Ekambi.

Olympique hrál dobře, byť po prvním poločase měl "jen" jednobrankový náskok. Krátce po změně stran rozvlnil síť střelou o tyč Dembélé, ale branka nemohla být kvůli ofsajdu uznána. Nantes to zase kontrolovalo pokusem Merlina, který šel vedle tyče.

Domácí si zápas užívali a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí podruhé. Teté hlavičkoval v 69. minutě do břevna a až o deset minut později to Lyonu konečně vyšlo. Lucas Paquetá si dobře seběhl na přihrávku Tetého a z úhlu technickým kopem poslal balón efektivně do sítě - 2:0. Utkání se zdálo být rozhodnuto, ale Nantes vzápětí snížilo a udrželo se ve hře. Quentin Merlin opřel svojí střelu o Gusta a balón po fatální teči skončil v síti.

Lyon však neponechal nic náhodě a z další akci si vzal dvoubrankový náskok zpět. Přihrávku z levé strany prodloužil z první Aouar a Teté vstřelil krásný třetí gól. Kanárci se sympaticky ani po tom nevzdávali a v nastavením čase znovu snížili. Wylan Cyprien v pokutovém území napálil balón na přední tyč a Lopes na to nedokázal zareagovat. Kontaktní branka přišla pro hosty příliš pozdě a Lyon už se o vedení nenechal připravit.

Více informací k zápasu

FC Metz - Angers SCO 1:0

14.05.2022 21:00

Góly: 50. Didier Lamkel Zé

Buď baráž nebo rovnou sestup, jiná varianta před posledním kole pro FC Mety neexistuje. Výhra nad SCO Angers dala Metám situaci do vlastních rukou.

Branka Lamkela Zé v 50. minutě byla rozhodujícím momentem celého utkání, které nabídlo vyrovnanou partii. Hrálo se tvrdě a bojovně bez větších příležitostí. Vyrovnanost průběhu dokazuje i počet střel na branku, který činil 1:1.

Metám ale remíza nestačila a tak bylo jasné, že postupem času se bude jejich hra otevírat. V 50. minutě ale bylo všechno jinak. Candé poslal centr do šestnáctky, kde se nejlépe zorientoval Didier Lamkel Zé a FC Mety vedly v důležitém utkání 1:0.

Angers pak mělo problém zaměstnat Caillarda a FC Mety celkem v poklidu kontrolovaly hru. Až v 82. minutě donutil Caillarda k zákroku Únáhí, po kterém ještě Angers zahrávalo rohový kop. Hostům se však nepodařilo vyrovnat a to ani během nastaveného času. Nejtěsnější výhra zajistila Metám postup na barážovou příčku a pokud v posledním zápase zvítězí, budou moci o udržení bojovat právě v dodatečné baráži.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Brestois 4:2

14.05.2022 21:00

Góly: 44. Wissam Ben Yedder (pen.), 51. Wissam Ben Yedder, 54. Wissam Ben Yedder, 70. Kevin Volland - 10. Jean-Kevin Duverne, 23. Youcef Belaïli

Fotbalisté Brestu v zápase 37. kola Ligue 1 navzdory dvougólovému vedení nestačili na Wissama Ben Yeddera, který hattrickem vystřílel Monaku důležité vítězství 4:2. Všechny tři své branky, jimiž orámoval poločasovou přestávku, přitom dokázal vstřelit v rozmezí neuvěřitelných 10 minut. Knížecí klub tak zaznamenal již devátou ligovou výhru v řadě a vyšvihl se na druhou příčku tabulky.

Monako hrálo dvě utkání před koncem soutěže o udržení se na třetí příčce, jež zaručovala kvalifikaci o Ligu mistrů. Motivace vítězně zakončit poslední domácí utkání tak byla jednoznačná. Brest měl naopak svou pozici v pohodlném středu tabulky jistou a v případě prohry se příliš trápit nemusel. Domácí se navíc mohli spolehnout na svůj gólostroj v podobě Ben Yeddera, který již stihl nastřílet 21 branek.

První gól zápasu přinesl v 10. minutě signál od rohového praporku. Přízemní balon mimo šestnáctku přesměroval před bránu Hugo Magnetti a individuální chyba při provádění ofsajdové pasti dovolila naprosto volnému Jean-Kévinu Duvernemu v klidu zakončovat. Monako dělalo, co mohlo, ale břevno ani branková čára se jako gól nepočítají, a tak jim hosté znovu museli předvést, jak se to dělá. Ve 24. minutě Youcef Belaïli z levé strany prošel až do vápna, vymíchal všechny kolem sebe, posadil obránce a z úhlu poslal balon do sítě. Červenobílí dostali šanci až ve 44. minutě poté, co se po rohovém kopu objevila ve hře ruka. Ben Yedder se nemýlil, poslal brankáře na špatnou stranu a snížil gólový rozdíl.

Druhý poločas začal stejně, jako skončil první, a to brankou francouzského útočníka. V 51. minutě si došel velice nedůrazně bráněný Ben Yedder až do šestnáctky, ze které poslal míč k pravé tyči. Pouze další tři minuty stačily Ben Yedderovi ke zkompletování hattricku. Jeho hlavu našel Aurélien Tchouaméni a kanonýr z bezprostřední blízkosti vlastnoručně otočil skóre. Nabuzené Monako pokračovalo v palbě. Po centru z levé strany se chtěl na čelo ligových střelců posunout třígólový hrdina, brankář ovšem byl proti, a tak musel na 4:2 zvýšit až dorážkou Kevin Volland.

Monaku se podařilo navázat na střídavou bilanci vzájemných zápasů a v posledním domácím utkání zvítězit. Se sezonou se knížecí klub rozloučí 21. května na hřišti Lens. Hosté se ve stejný den pokusí své fanoušky na domácí půdě navnadit na příští ročník v duelu s Bordeaux.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 0:4

14.05.2022 21:00

Góly: 6. Lionel Messi, 20. Lionel Messi, 26. Ángel Di María, 60. Kylian Mbappé (pen.)

Jihofrancouzský celek prožívá velký výpadek formy. Z honby za evropskými poháry se rázem stalo konečné umístění v dolní polovině tabulky. Svěřenci Oliviera Dall’Oglia můžou alespoň doufat, že za týden proti Angers přeruší osmizápasovou sérii bez vítězství. V dresu PSG se dvakrát prosadil Lionel Messi, takže na kontě má před posledním utkáním sezony šest branek a třináct asistencí.

Proti La Paillade skóroval už v 6. minutě, kdy levačkou uklidil přesně k pravé tyči přihrávku od Kyliana Mbappého - 0:1. Marco Verratti pak mířil vedle. Asistent u úvodního zásahu běžel krátce po něm sám na Dimitryho Bertauda, který skvělým zákrokem zachránil svůj tým od další pohromy. Wijnaldum nechtěl zůstat pozadu, ale svou hlavičku otřel pouze o horní síť.

Ve 20. minutě Mbappé krásně šajtlí pobídnul Messiho, který udělal pohodovou kličku gólmanovi a zakončoval do prázdné, jako byl zvyklý během svého působení v Barceloně - 0:2. Třetí hřebíček na sebe nenechal dlouho čekat. Na svědomí si jej vzal Ángel Di María, když se k němu odrazil balon po nepřesvědčivé hlavičce. Střela z první levou šajtlí vskutku stála za to - 0:3.

Ve 34. minutě se nejlepší kanonýr soutěže dostal opět do centra dění, když nastřelil tyčku. První dějství tedy vyšlo jednoznačně ve prospěch už jasného vítěze Ligue 1. Ve druhém byla odehrána necelá čtvrthodinka, když se Mbappé poroučel v soupeřově vápně na zem. Sudí Jérémy Stinat bez dlouhého váhání ukázal na značku pokutového kopu.

Sám faulovaný nepotvrdil, že by neměl kopat penaltu, protože jeho střela zapadla přesně k pravé tyči, zatímco Bertaud skákal na opačnou stranu - 0:4. Teprve potom se domácí dostali na dostřel Donnarummovy svatyně, jenže snížit se jim ani při jednom ze dvou pokusů nepodařilo. Naopak Di María gól dal, leč kvůli ofsajdu nemohl být uznán.

Závěrečná desetiminutovka byla rozkouskovaná udělením celkem tří žlutých karet, a také stejným počtem střídání. Není divu, že někteří diváci odcházeli ještě před závěrečným hvizdem. Mbappé zůstával aktivní až do samotného závěru, avšak hostující defenziva si jeho snažení vcelku pozorně hlídala. Na čele tabulky střelců má dvoubrankový náskok před Wissamem Ben Yedderem, který ve 37. kole zaznamenal hattrick.

Dosavadních šestadvacet gólů může účastník loňského EURA, kde v osmifinále neproměnil penaltu proti Švýcarsku, kvůli čemuž Francie z turnaje vypadla, rozšířit za týden, kdy do Parku princů přijedou Mety, kterým pouze vítězství zaručí setrvání v soutěži i pro příští ročník. V případě porážky by se musely ohlížet na výsledky zápasů ASSE a Bordeaux.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 1:3

14.05.2022 21:00

Góly: 31. Justin Kluivert - 51. Jonathan David, 61. Jonathan David, 90+5. Timothy Weah

Les Aiglons v týdnu v rámci finále Coupe de France na Stade de France nestačili na Nantes a teď musí vstřebat další nepříjemnou porážku. LOSC coby neúspěšný obhájce titulu sice připisují čtrnáctou výhru, jenže lepší než devátá příčka z toho už jistojistě nebude.

Že by to mohl být zápas Jonathana Davida, naznačila tak trochu už 2. minuta, kdy se před utkáním ještě třináctigólový útočník dostal do šance, kterou ovšem pohrdnul. Po čtvrt hodině hry se k dobré ráně dostal Justin Kluivert a Léo Jardim parádně vyrazil. Další pokus patřil domácímu Melvinu Bardovi, který hlavou těsně minul tyčku.

Holandský syn slavného otce se prosadil až po půl hodiny hry. Akce v podání hráčů Nice nevypadala na první pohled příliš nebezpečně. Avšak obrana totálně zapomněla na Kluiverta, jenž svým volejem přibližně z úrovně penalty rozvlnil síť poté, co mu Hichem Boudaoui adresoval z pravé strany vynikající přihrávku - 1:0.

Další zásah chtěl obstarat Amine Gouiri, nicméně byl až příliš přesný. Ve 38. minutě hlavičkoval Andy Delort do tyče, od které se kulatý předmět odrazil do druhé, aby vypadnul pryč od brankové čáry. Video následně potvrdilo, že Orli stále povedou nejtěsnějším možným rozdílem. V nastaveném čase ještě zahrozil David.

Dočkal se až po změně stran. Konkrétně běžela 52 minuta, když z první vyslal pod břevno nechytatelnou střelu. Velmi dobrou práci předtím odvedl Timothy Weah - 1:1. Naopak Gouiriho na opačném pólu mohlo hodně mrzet, že spálil svoji příležitost k navýšení skóre. Jonathan David, který si s Kanadou na podzim zahraje na mistrovství světa v Kataru, se druhé branky dočkal v 63. minutě.

Jednoduše z bezprostřední blízkosti doklepnul na místo určení Walterem Benítezem vyražení míč - 1:2. Andy Delort chtěl odpovědět, avšak na brankáře nevyzrál, přestože jeho rána vůbec nebyla špatná. Justin Kluivert potom mířil nad. V 82. minutě to byl opět Delort, kdo zahrozil, ale cílil pouze do boční sítě.

Jeho spoluhráč Bilal Brahimi pálil hned poté tvrdě, nicméně taky nepřesně. Tečku za utkáním udělal v nastaveném čase syn jiného slavného otce, totiž Timothy Weah. Danteho hlavička nebyla z nejideálnějších, čehož potomek současného liberijského prezidenta využil k narážečce s Isaacem Lihadjim, načež se hnal sám na muže v rukavicích. Naznačil střelu a po chytré kličce dovezl balon až téměř do kuchyně - 1:3.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Marseille 2:0

14.05.2022 21:00

Góly: 12. Benjamin Bourigeaud, 35. Lovro Majer

Les Rouges et Noirs tak zdramatizovali boj o druhou příčku, ačkoli sami mají nejhorší pozici ze všech tří mančaftů, kteří se o ni ucházejí. Za týden zajíždějí do Lille, zatímco Monaco se představí v Lens a OM hostí na Stade Vélodrome Strasbourg.

První vzájemný duel těchto dvou klubů skončil v září přesně opačným výsledkem, než teď v květnu. Po nemastné neslané úvodní desetiminutovce svěřenci Bruna Génésia poprvé udeřili. Přihrávka z kopačky Martina Terriera prošla skoro celým pokutovým územím až na Benjamina Bourigeauda, jehož přízemní střela z první šla přesně k levé tyči, do protipohybu Steva Mandandy - 1:0.

Domácí jednička v následující minutě musela zakročit protoi pokusu Gaëtana Labordeho. Sám asistent se chtěl proměnit ve střelce ve 25. minutě, leč neměl optimálně seřízená mířidla. Po půl hodině zahrozil Bourigeaud. Duje Ćaleta-Car stačil tečovat mimo tři tyče. Nicméně ve 35 minutě zaznamenali hráči Rennes 80 trefu v sezoně.

Postaral se o ni Lovro Majer, když z nějakých deseti metrů z voleje uklízel Terrierův přízemní centr z levého křídla - 2:0. Pro pětadvacetiletého fotbalistu se sedmičkou na dresu šlo v celkovém součtu teprve o čtvrtou asistenci. V každém případě se svými spoluhráči byl při dvoubrankovém vedení hodně nahoře, nicméně další branku se už vstřelit nepodařilo.

Borci z Roazhon Parku měli hru víceméně pod kontrolou. Akorát v 68 minutě jim jaksi pláchnul Bamba Dieng. V té rychlosti jej ovšem zradila gravitace. Ten samý hráč, který před týdnem proti Lorientu jednou skóroval, se za necelých 60 sekund dostal do dalšího zakončení, jenže šlo pouze do boční sítě. Poté mohl druhý zásah přidat Majer, kdyby si nevylámal zuby na výborném Mandandovi.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Reims 1:2

14.05.2022 21:00

Góly: 12. Eliaquim Mangala - 2. Marshall Munetsi, 61. Kamory Doumbia

Společně s PSG drží rekord v počtu titulů. Nicméně současní majitelé chtějí klub ze Saint-Étienne prodat. To se na pohodě hráčů nepodepsalo v dobrém. Teprve střetnutí s Nantes rozhodne o tom, jestli budou Les Verts hrát mezi elitou i v příští sezoně. Les Rouges et Blancs uvidíme v Ligue 1 určitě, protože se vyvarovali větším výkyvům formy.

Velkou čáru přes rozpočet učinil domácím Marshall Munetsi už ve 2. minutě tohoto mače. Mitchell van Bergen na levé straně obešel dva protihráče, aby servíroval před bránu. První střelu ještě Paul Bernardoni lapil, nicméně na dorážku už byl krátký - 0:1. Po deseti minutách se však Óscarovým svěřencům podařilo vyrovnat.

Po rohovém kopu se při nepřehledné situaci ve vápně nejlépe orientoval Eliaquim Mangala, jehož rána zapadla k pravé tyči - 1:1. V 18. minutě zatoužil po otočení skóre Wahbi Khazri. Kdyby byl přesnější, mohlo se mu to i povést. Dalším, kdo vyzkoušel pozornost Predraga Rajkoviće, byl až Denis Bouanga. Zbytek prvního poločasu už se musel obejít bez jakéhokoli vzruchu.

Druhoou půli začali lépe hosté. Svou převahu zužitkovali po hodině hry, kdy Kamory Doumbia převzal míč od Huga Ekitikeho, vyhnul se obránci a zacílil tvrdě do pravého dolního rohu brány, zrovna jako v prvním poločase Mangala - 1:2. Regulérnost trefy malijského rodáka muselo Clémentu Turpinovi potvrdit video.

V 72. minutě byl Romain Hamouma na trávníku sotva 60 sekund, když se mu podařilo skórovat. Jenže při tom jaksi naboural Rajkoviće, ačkoli na nějaký velký střet to rozhodně nevypadalo. V poslední desetiminutovcemířil Ekitike do tyče. Pak se předvedl v tom nejlepším možném světle Bernardoni. A v nastaveném čase z přímého kopu Wahbi Khazri těsně minul.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Clermont Foot 1:0

14.05.2022 21:00

Góly: 28. Adrien Thomasson

V minulé sezoně skončil Racing patnáctý, teď bude nejhůře sedmý. Naopak v nejlepším možném případě se může vyškrábat až na skvělou pátou pozici. Clermont oproti tomu může spadnout až na první nesestupovou a nebarážovou příčku, což lze v první sezoně po postupu brát jako úspěch.

Během úvodní dvacetiminutovky nešlo borcům na obou stranách barikády upřít snahu. Mezi tři tyče však směřovala až střela Saíf-Eddine Khaouiho, se kterou si Matz Sels poradil. Rozhodující moment utkání se odehrál ve 28. minutě. Adrien Thomasson si naskočil na výborný centr od Maxime Le Marchanda a krásnou trefu poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Hned po rozehrávce mohl Les Lanciers dokonale zmrazit Jean Bellegarde. Ouparine Djoco se překonat nenechal. Po půl hodině zbytečně chrtil Habib Diallo. Za 120 sekund si počínal o poznání lépe, nicméně muže v rukavicích stejně nepřelstil. A to měl nikoli jeden, nýbrž dva pokusy. Tečku za úvodním dějstvím udělal Jim Allevinah. Ovšem že by Selse nějak vystrašil, tak to se rozhodně napsat nedá.

V 52. minutě už se Diallo dočkal. Bohužel pro něj i pro celý Strasbourg nemohl být tento zásah uznán pro ofsajd. Vyrovnat mohl za čtvrt hodiny Jean-Claude Billong, kdyby vyprodukoval přesnější hlavičku. Na začátku poslední desetiminutovky spálil velikou příležitost čerstvý Pierre-Yves Hamel. Velká škoda pro skvadru Pascala Gastiena.

V nastaveném čase byly k vidění ještě dvě dobré šance. Nejprve se centr snesl k Jean-Eudesovi Aholouovi, který byl ve vápně zcela neobsazený. Míč nedokázal zasáhnout podle svých představ, takže k ohrožený Djocovy svatyně nedošlo. Následně odmítnul remízu koučům syn Pascal, jelikož cílil vedle.

Více informací k zápasu

ES Troyes - RC Lens 1:3

14.05.2022 21:00

Góly: 14. Giulian Biancone - 42. Kevin Danso, 45. Arnaud Kalimuendo, 71. Jonathan Clauss

Racing má ještě možnost ukořistit post zaručující evropské poháry, jenže situaci nemá ve svých rukou. Navíc posledním kole hraje proti Monaku, které se po čtyřech rokách chce opět stát vicemistrem. Estac má však už setrvání v soutěži jisté, ačkoli před rokem by se stejným bodovým ziskem patrně sestoupil.

První pokus si na konto připsal obránce hostujícího celku Kevin Danso. O poznání lépe se předvedl za deset minutek v defenzivní činnosti, když ve sprinterském souboji uhlídal Yoanna Touzghara. Přesto se Troyes na Stade de l’Aube ujalo vedení. Giulian Biancone to zkusil zpoza vápna a měl štěstí, že byla jeho střela tečována mimo dosah Wuilkera Faríñeze - 1:0.

Také následný pokus Arnauda Kalimuendo byl tečovaný, bohužel pro Lens mimo tři tyče. Po půl hodině centroval Jonathan Clauss, avšak nakonec zařídil práci pro Gauthiera Gallona. Poté střílel vedle Renaud Ripart. Závěr otevírací pětačtyřicetiminutovky vyšel hostům výborně, byť Florian Sotoca po rohovém kopu minul.

Ve 42. minutě zahrávali borci ze Stade Bollaert-Delelis další roh, po kterém byl Kevin Danso neústupný a díky tomu se jeho pravačka postarala o vyrovnání - 1:1. V poslední minutce řádné hrací doby se Kalimuendův oblouček velmi nečekaně zastavil až za brankovou čarou. Vskutku povedená branka, která hostům zajistila poločasové vedení - 1:2.

Hned po startu druhé půle o kousíček minul Facundo Medina. Další šanci si na konto připsal David Costa. Gallon dokázal míč zkrotit. Podobně si počínal i po hodině hry proti Sotocovi. Akorát s tím rozdílem, že než aby chytal, raději vyrážel. V 71. minutě centroval ze standardní situace Clauss. Míč nikdo netečoval, což gólmana Troyes poněkud zmátlo, takže jej musel lovit ze sítě - 1:3. V nastaveném čase musel ještě Faríñez lapit dobrou ránu Mamy Baldého.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain37258485:3683
2.AS Monaco37208963:3868
3.Olympique Marseille37208959:3868
4.Stade Rennes372051280:3865
5.Racing Strasbourg371712860:3963
6.OGC Nice371971149:3463
7.RC Lens3717101060:4661
8.Olympique Lyon3716111064:5058
9.FC Nantes371591354:4754
10.Lille OSC3714121146:4654
11.Stade Brestois371391547:5348
12.Stade Reims3711131341:4146
13.Montpellier HSC371271849:5943
14.Angers SCO379111742:5538
15.ES Troyes379101836:5237
16.Clermont Foot37991937:6736
17.FC Lorient378111834:6235
18.FC Metz376131835:6431
19.AS Saint-Étienne377102041:7631
20.Girondins Bordeaux375131948:8928
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Israha

No tak to je krásné kolo...jako mohl bych mít radost za Štrasburk, ale ta mě rychle přejde, až nás příští kolo na Vélodrome porazí . Přímý postup do LM je v podstatě v prdeli, protože to skóre není šance dohnat, a pokud nastoupí do zápasu jako jediný hráč, který chce zvítězit, Mandanda (tak, jako dnes), z jasného druhého místa bude krásná EL. Do toho jsme přihráli body blbounovi Genesiovi, zatímco Galtier se ztrapnil s Lille; a ta situace na sestupových místech, to je úplný běs. Dva tradiční kluby (nejspíš) padají, žumpáci z Mét, Clermontu a Troyes zůstávají, a do toho ještě příští rok přibude tragédistán z Korsiky .

Reagovat
domingo

Ten Clermont me vylozene vysira, Mety maji aspon dobry dresy a ta jejich agresivita je aspon nejakym zpusobem distinktni & Troyes proste fandis at taky jednou zustanou nahore dyl jak sezonu, ale Clermont je fakt tym uplne o nicem, nezajimavej, nevyraznej, nic ty lize neprinasi, neco jak driv Amiens, Arles nebo Evian

Reagovat
Israha

V Métách je nejzajímavější osobností ten srandista na lavičce a v Troyes nemají ani to . IMHO by v Ligue 1 nechyběl ani jeden z těch týmů.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak od sezony 23/24 bude v L1 jen osmnáct týmu, tak je šance to trochu zředit

Reagovat
Israha

Za mě krok správným směrem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodně. Za mě top desítka aktuálního pořadí + Brest, Montpellier, ASSE, Bordeaux, Auxerre, Toulouse by mohla být pěkná, kvalitní kostra ligy, kolem které by se točili nováčci a třeba zabrali nějakou důstojnou pozici v lize. Zbytek ligy mě osobně letos neoslovil.

Reagovat
Israha

Souhlas. S tím, že mám lehce sentimentální vztah k Lorientu, ty bych v lize trvale a silnější chtěl taky. Ale letos jsou bídní...

Reagovat
Seydou Doumbia

Co se stalo s Nardim? V každé poločasové přestávce je ve sestřihu nejlepších zákroku, ale v poslední době vůbec nechytá. Netušíš?

Reagovat
Israha

Vůbec. Zraněný nebyl, pokud vím. Sice dostával poměrně dost gólů, ale Dreyer má průměr lepší asi 0,1 gólu na zápas, což je v podstatě zanedbatelné...z tohohle usuzuju na interní záležitosti.

Reagovat
Langi

Mety pekne…za ten zaver ligy by si zaslouzili udrzet aspon tu baraz…ASSE a Bordeaux se nedokazi chytit, ani kdyz o neco jde…jinak Monaco naprosto tradicne…to uz neni ani vtipny

Reagovat
Israha

Za závěr ligy.... od začátku dubna uhráli plichtu v Montpellieru (který už neměl o co hrát), s Clermontem (což je doma spíš neúspěch) a porazili doma Angers, kteří mají v druhé půlce sezony uhráno závratných 13 bodů (horší je jen GB). Reálně jediný jakžtakž působivý výsledek je porážka vás . Tam to fakt zkresluje ta ultrabída GB a kolaps ASSE.

Reagovat
domingo

Super, bal jsem se baraze Auxerre - ASSE, ale ti lemplove fakt nakonec spadnou primo Mety by mely byt jednodussi souper. Na druhou stranu je realna hrozba ze pristi sezonu nebudou v L1 ani Auxerre, ani ASSE... v takovym pripade by mi asi nezbyvalo nez nostalgicky zavzpominat na eru Daniela Braatena, zalohy slozene z peti DCM kde nejofenzivnejsi prvek je stolety Pantxi Sirieix, a bizarnosti typu Federico Santander. Jako nejlepsi by bylo mit nahore vsechny tri tymy, ale s tim jak se ten zaver vyviji jsem nakonec rad ze je jistej aspon jeden

Reagovat
ttopi

Messi jde na hat-trick, ale penaltu nechá kopnout Mbappeho, aby si zajistil korunu krále střelců. Klasa

Reagovat
Pyroman

Mety jsou neuvěřitelný klíšťata, pár kol zpátky už je člověk bral jako jasnýho sestupujícího a teď tohle. ASSE si záchranu dost možná projebalo včera, nebrat doma ani bod proti Remeši, která o nic nehraje, to si Ligue 2 vyloženě zaslouží. Věřím tomu, že PSG se doma neztrapní a Mety porazí, ale jestli bude ASSE schopný urvat aspoň bod v Nantes, o tom už moc přesvědčenej nejsem. Snad Dupraz konečně uplatní to svoje motivátorský voodoo, na jeden zápas z nich udělá terminátory jako tehdy v Toulouse a pak promptně odfičí do prdele.

Reagovat
Seydou Doumbia

spekuluje se o nějakých možných náhradach?

Reagovat
Pyroman

Priorita určitě bude Batlles, ale je dost možný, že zájemců o něj bude víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele