Ligue 1 - preview 37. kola: Bordeaux balancuje nad propastí

14.05.2022, 09:35, aktualizováno 14.05.2022, 09:35
Previews
Předposlední kolo může rozhodnout o konečném druhém místě a Marseille čeká těžký zápas v Rennes, rozjeté AS Monaco by si mělo poradit s Brestem. Na opačné straně tabulky je v kritické situaci Bordeaux, podobně je na tom rovněž FC Metz...
Girondins Bordeaux - FC Lorient  (sobota 21:00)
Možná se zdálo, že dubnová výhra v důležitém střetnutí nad Métami nakopne Bordeaux ke konečné záchraně. Jenže v následujících pěti utkáních uhrálo pouze jeden bod, aktuálně má na svém kontě tři porážky v řadě a živí tu nejmenší šanci na udržení se ze všech namočených do sestupových starostí. Jedním z nich je i Lorient, který se nachází těsně nad pásmem sestupu.

Pokud Les Girondins v tomto klání padnou, definitivně se Ligue 1 rozloučí s jedním z těch nejtradičnějších klubů vůbec. Za určitých okolností si mohou dovolit i remizovat, ovšem jen za toho předpokladu, že aktuálně osmnácté St. Étienne prohraje doma s Remeší. Právě na jeho příčku mimochodem domácí cílí, uchovat si totiž mohou prvoligovou příslušnost pouze díky posezónní baráži, přímé udržení se jich matematicky týkat nemůže. "Pokusím se rozdmýchat ještě v hráčích plamínek naděje. Chci, abychom hráli uvolněně, nic víc, nic míň. Musíme ten zápas odehrát se ctí, musíme ukázat, že sem patříme," burcoval David Guion, kouč FCGdB.

Bretaňský výběr si může po tomto kole naopak s definitivou pojistit postavení nad červenými příčkami. Dvě kola před koncem náskok svěřenců trenéra Christopheho Pélissiera vykazuje hodnotu tří bodů na barážové umístění. "Bordeaux sice hodně gólů dostává, ale také jich dost zaznamenává. Kvalitu určitě má. Musíme najít správnou rovnováhu," říkal hostující stratég.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Poussin - Guilavogui, Marcelo, Ahmedhodžič - Kwateng, Fransérgio, Lacoux, Mensah - Dilrosun - Oudin, Hwang
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Dreyer - Mendes, Laporte, Pétrot, Le Goff - Abergel, Innocent, Monconduit - Moffi, Koné, Laurienté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.57 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - FC Nantes  (sobota 21:00)
V sobotu odehraje své poslední domácí utkání v této sezoně Olympique Lyon a loučení s fanoušky to bude poněkud hořké. Les Gones už totiž nemohou postoupit do evropských pohárů a v posledním domácím zápase přivítají FC Nantes, překvapivého vítěze Coupe de France. Hosté se vezou na vlně euforie a na rozdíl od Lyonu nebudou v Evropě chybět.

Paradoxně to bylo Nantes, které vyfouklo Lyonu i poslední možnosti kvalifikovat se do evropských pohárů. Triumf "Kanárků" ve finále Coupe de France nad OGC Nice Lyonu vůbec nenahrál, protože případné obsazení šesté příčky zůstalo bez pohárů. Kdyby přitom Nice zvítězilo, OL ještě mohlo zabojovat o šestý flek.

Tak jako tak si to Lyon prohrál sám, protože neodehrál dobrou sezonu. Olympique často ztrácel body a vlastně za celou sezonu nenašel optimální tempo. Jeho příznivci se o tom znovu přesvědčili minulý týden, když Lyon překvapivě prohrál v Metách 2:3.

V úplně jiném rozpoložení je Nantes. O triumfu v Coupe de France bylo napsáno mnoho, ale nejde jen o tento úspěch. "Kanárci" zvítězili i v minulém kole nad silným Stade Rennes a celkově neprohráli už čtyři soutěžní utkání v řadě. V Ligue 1 ještě mají šanci zabojovat o šesté místo a skončit před Lyonem, což by byl další fantastický dárek pro fanoušky.

Nantes má Lyonu co vracet, protože poslední zápasy s ním prohrálo. Srpnový duel rozhodl jedinou brankou Moussa Dembélé.

Lyonu už do konce sezony nepomůže vyloučený Thiago Mendes. V sobotu pak nebudou k dispozici Sinaly Diomandé, Rayan Cherki a Jason Denayer. Ani Nantes nevyrukuje s kompletní sestavou a chybět budou Pedro Chirivella a Charles Traoré.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Dubois, Da Silva, Lukeba, Emerson - Aouar, Ndombele - Tete, Paquetá, Toko Ekambi - Dembele
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Castelletto, Pallois, Merlin - Moutoussamy, Cyprien - Coco, Blas, Simon - Kolo Muani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 5.17 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - Angers SCO  (sobota 21:00)
Ještě před týdnem se zdálo, že bude jen otázkou času, kdy Méty dostanou nálepku jistojistě sestupujícího. Výběr kouče Frédérica Antonettiho však celou situaci velmi nečekaně zamotal a po vítězství nad Lyonem se přiblížil barážové osmnácté pozici na rozdíl tří bodů. V takovém trendu každopádně musí v posledních dvou kolech pokračovat. Nyní narazí doma na Angers.

A mužstvo kouče Géralda Baticla se na první pohled nejeví jako nepřekonatelný soupeř, který by měl znamenat onu definitivní stopku nadějí na toužebnou záchranu. Před týdnem Angers skolilo v klíčovém duelu Bordeaux a nadobro vyřešilo svou otázku udržení se v Ligue 1. Lépe řečeno do karet mu nahrál výsledek ze středeční dohrávky mezi Nice a St. Étienne. Teď tedy do Lotrinska pocestuje uvolněně, bez zásadního tlaku na výsledek, bez strachu nebo napětí.

Zato Méty potřebují opětovně zabrat. I s ohledem na skutečnost, že na samotný závěr se jich bude týkat velmi těžký střet na půdě PSG, aktuálního šampiona francouzské nejvyšší soutěže. Na zcela bezpečnou sedmnáctou příčku mimochodem ztrácejí šest bodů. "Chceme potěšit své fanoušky, zopakovat náš výkon, jaký jsme předvedli proti Lyonu. Ukažme, že se o své místo mezi elitou umíme porvat, předveďme prostě dobrý fotbal," vzkázal kabině domácí lodivod.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Caillard - Lacroix, Kouyaté, Niakaté - Mikelbrencis, Boulaya, B. Traoré, Sarr, Yade - Lamkel Zé, de Préville
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Mandrea - Mathias Lage, Manceau, I. Traoré, Ebosse, Thomas - Fulgini, Bentaleb, Mendy - Bahoken, Cho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.72 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Stade Brestois  (sobota 21:00)
Možná že ani sami v Monacu nečekali, že se po vyřazení z Evropské ligy nadechnou svěřenci kouče Philippeho Clementa k takové povedené sérii rezultátů. A jestliže ještě na konci března okupovali jen mdlý střed tabulky, pak po osmi výhrách v řadě jednoznačně cílí na top trojku. A byla by pro něj opravdu velká škoda, kdyby si pokazili svou reputaci zrovna proti Brestu.

Ne že by hosté v posledních týdnech vykazovali nějakou špatnou formu nebo že by patřili do kategorie týmů ze spodních pater průběžného pořadí, prakticky však mají svoje hlavní úkoly splněné, ročník dohrávají v klidu a bezpečí, jsou daleko od pásma sestupu a v podstatě na nich neleží žádná zásadní tíha povinností sbírat body ve velkém. Hostující šéf lavičky Michel Der Zakarian může experimentovat, může již přemýšlet o další sezóně. Evidentně ovšem nechce závěr výrazně ničit, vždyť body nepřenechal ani Lyonu, který ještě v tu chvíli bojoval o účast v evropských pohárech, nebo Métám či Clermontu, jež doteď usilují o holé přežití v Ligue 1.

Na Monaco má navíc Brest z letoška poměrně dobré vzpomínky. Právě na konci října urval doma nad knížecím celkem své vůbec první vítězství po hodně mizerném začátku. Tehdy byl každopádně u kormidla ještě Niko Kovač. "Jsme rádi, že máme na kontě takovou dlouhou šňůru výher. Nejdůležitější jsou ale pro nás závěrečné dva zápasy," říkal po předešlém skalpu Lille monacký trenér. "Musíme zůstat stále stejně odhodlaní. Naše výsledky se neurodily jen tak náhodou, ale díky práci celého týmu. Nechceme kalkulovat, je třeba se soustředit pouze na Brest. Držíme si navíc svůj standard taktéž díky naší dobré fyzičce," těšilo nadmíru Clementa.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Maripán, Badiashile, Caio Henrique - Tchouaméni, Fofana - Vanderson, Volland, Golovin - Ben Yedder
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Pierre-Gabriel, Hérelle, Chardonnet, Duverne - Le Douaron, Lasne, Belkebla, Belaïli - Mounié, Satriano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.54 - 13.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Paris Saint-Germain  (sobota 21:00)
Poté, co PSG vypadlo z Ligy mistrů, si během dubna očekávaným způsobem vyřešilo otázku ligového titulu, a to v poměrně pohodovém tempu. Poslední tří zápasy mu ovšem výsledkově nevyšly podle představ, a tak by se rozhodně chtělo revanšovat na půdě Montpellieru. Ten si v jarní části sezóny nevedl nijak vábně, stejně jako Pařížané už nic světoborného nevymyslí.

Hosté mohou být se svým působením na domácí scéně určitě spokojenější než jejich soupeř. Splnili si totiž prvotní cíl, tedy návrat na mistrovský trůn, byť toužebný úspěch z milionářské soutěže pro ně představoval, ostatně jako každý rok, daleko důležitější artikl. Od té doby, co v Parku princů uhráli bod s Lens a s definitivou si pojistili první příčku, je jasně vidět, že se fotbalem v současné chvíli především baví. Mužstvo nic nesvazuje a působí velmi uvolněně. Jenže co možná neskřípe na hřišti, se nedá říci o aktuálních rezultátech. Po remíze s Les Sang et Or následovaly totiž dvě další, a to na půdě Štrasburku a také ta hodně nečekaná s Troyes.

Pomalu a jistě dochází v hlavním městě Francie k balancování tohoto ročníku. Samozřejmě že nejvíce se skloňují jména Neymara a Lionela Messiho, kteří zaostávali za všemi prognózami a předpoklady. Argentinec v Ligue 1 totiž zaznamenal jen čtyři přesné zásahy, Brazilec, i kvůli nynější suspendaci, nastoupil dosud do pouhých jednadvaceti utkání, i když prvotní příčinou u něj byly vleklé zdravotní problémy. "Myslím si, že Messi měl letos fakt velkou smůlu," chtěl ospravedlnit slabé gólové konto svého svěřence pařížský stratég Mauricio Pochettino. "Když se třeba podíváte na utkání s Troyes, zjistíte, že zase trefil břevno. On je pořád hráč nejvyšších kvalit, prostě neměl štěstí. Bohužel těch tyček měl až příliš, proto tak slabé číslo," pokračoval.

PSG je mnohdy též hodně vyčítáno, že tolik prostoru, kolik by potřebovali, nedostávají mladí hráči jako Xavi Simons, Éric Ebimbe nebo Edouard Michut. Někteří z nich tak vlastně mají oprávněné zaječí úmysly a chtějí v klubu končit. "Ano, slíbil jsem jim více minut. My ovšem máme tak široký kádr, že nebylo snadné je zapojit do hry už od začátku sezóny, případně od ledna. Nicméně měli rovněž spoustu času rozvíjet sami sebe v áčku," vysvětlovat Pochettino.

Montpellier si možná na podzim brousil zuby na boj o pozice zaručující evropské poháry, ale po krátké zimní pauze jeho výkonnost strmě klesala. Už teď je přitom jasné, že se ani do horní poloviny tabulky nevměstná. "V létě dojde k obnově na několika klíčových postech," přiznal domácí stratég Olivier Dall'Oglio. "Aktuálně pozorujeme a analyzujeme, co můžeme zlepšit."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Bertaud - Cozza, Thuler, Estéve - Souquet, Ferri, Chotard, Oyongo - Mollet - Germain, Mavididi
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Marquinhos, Sergio Ramos, Kehrer - Hakimí, Danilo Pereira, Verratti, Nuno Mendes - Di María, Messi, Mbappé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.74 - 6.26 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Lille OSC  (sobota 21:00)
Sympatie musí stranou. Loni dovedl Christophe Galtier fotbalisty Lille k nečekanému triumfu v Ligue 1, jenomže od nové sezóny si plní svoje povinnosti v Nice, s nímž tvrdě bojuje o top trojku, která posouvá toho úspěšného do toužebné Ligy mistrů. Domácí trenér prostě nemůže svůj bývalý klub jakkoli šetřit, milionářská soutěž je aktuálně vzdálena na rozdíl dvou bodů.

Jestliže na jihu Francie mají aspoň situaci ohledně postupu do jakékoli sféry pohárové Evropy ve vlastních rukou, pak hosté po letošní účasti budou naopak muset v následném ročníku tuhle scénu oželet. Od vypadnutí s Chelsea v Lize mistrů nedokázali nabrat potřebnou formu, navíc jako by jim po náročnější sezóně evidentně docházel dech. Vždyť v uplynulých pěti ligových kolech padli hned čtyřikrát. Usilovat tedy vlastně můžou už pouze o umístění v horní polovině tabulky. Svěřenci kouče Jocelyna Gourvenneca od začátku dubna přetlačili pouze Štrasburk.

Samozřejmě moc pozitivně se celkové vystoupení LOSC hodnotit nedá. Určitě ne v kontextu předchozích sukcesů. "Naši fanoušci jsou zklamaní. Loni jsme přece pro ně urvali titul," moc dobře věděl hostující bek Zeki Celik. "Vždycky se však budeme soustředit, aby byli šťastní. A i když teď jsme ve složitějším postavení, musíme nyní Nice porazit. Nic lepšího již nemáme."

Před týdnem si Les Aiglons prožívali perné chvíle. Po více jak dvou dekádách mohli do své vitríny přidat cennou trofej, prohráli ale ve finále Coupe de France s Nantes. A evidentně dost nalomeni tímto nezdarem byli i pro následnou dohrávku se St. Étienne. Nakonec se jim ovšem zdařilo smazat dvougólové manko a uzmout všechny body. Takový obrat pochopitelně může mužstvu do zbývajících dvou kol jen pomoci. A že ho čekají bezpochyby hodně perné chvíle.

OGC čistě teoreticky může skončit i druhé, ale také až sedmé, tak napjaté je zkrátka popředí. Ve hře je tedy přímá účast v hlavní fázi Ligy mistrů, nicméně i úplné vyřazení z evropských pohárů. "Výhra nad St. Étienne patřila pouze hráčům. Nechtěli jsme jednoduše tenhle ročník skončit, protože kdybychom ten duel neotočili, bylo by už zřejmě po všem," těšilo Galtiera.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Daniliuc, Dante, Todibo, Bard - Boudaoui, Rosario, Thuram-Ulien, Kluivert - Dolberg, Delort
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Léo Jardim - Celik, José Fonte, Tiago Djaló, Bradarič - Bamba, Gomes, Onana, Gudmundsson - David, Yilmaz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.11 - 4.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
O Ligu mistrů se bude hrát v Roazhon Parku, kde Stade Rennes narazí na Olympique Marseille. Domácí potřebují bezpodmínečně vyhrát, jinak se sen o milionářské soutěži rozplyne. Jistotu ještě nemají ani Los Phocéens, kteří si ale v případě úspěchu mohou skupinovou fázi nejprestižnější klubové soutěže s definitivní platností zajistit.

Stade Rennes si porážkou v Nantes zkomplikovalo situaci, kterou nyní nemá ve vlastních rukou. Na čtvrtém respektive třetím místě jsou Nice a Monako, takže ani úspěch proti Marseille ještě nezaručí posun na vytoužené pozice. Jedno je ale jisté, pokud Stade Rennes v sobotu nevyhraje, bude moci na Ligu mistrů zapomenout. "Chceme získat body v boji o Evropu a dostat Marseille pod tlak. To, co se stalo nám, se může klidně stát našim konkurentům. Stojíme ale proti velmi dobrému týmu," nechal se slyšet Bruno Génésio.

Zaváhat nesmí ani Marseille, která drží druhé místo a tedy přímý postup do LM. Na Monako má tříbodový náskok, takže v případě vítězství může být jasno. Olympique si před týdnem také prožil jedno zklamání, když nedokázal postoupit do finále Konferenční ligy. V semifinále byl nad jeho síly Feyenoord a tak už zůstává boj na jediné frontě. Zisk druhého místa je jednoznačnou prioritou a případný pád až na čtvrté místo by mohl s pozicí argentinského trenéra Jorgeho Sampaoliho zamávat.

V Ligue 1 dala Marseille rychle zapomenout na porážku od Lyonu a v Lorientu neměla problém zapsat tři body. Rennes bude určitě tvrdším oříškem, i když vzájemná bilance hovoří v její prospěch. V září vyhrál Olympique na Stade Vélodrome 2:0, ale v loňské sezoně v Roazhon Parku prohrál.

Do sestavy Rennes se vrací Nayef Aguerd, nicméně nadále scházejí Loïc Bade, Kamal-Deen Sulemana a Jérémy Gélin. Problémy se sestavou řeší i na jihu Francie. Dimitri Payet už si do konce sezony nekopne a mimo hru jsou i Konrad de la Fuente, Leonardo Balerdi a Arkadiusz Milik.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traore, Omari, Santamaria, Aguerd - Majer, Martin, Tait - Bourigeaud, Laborde, Terrier
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Rongier, Saliba, Kolasinac, Peres - Guendouzi, Kamara, Gueye - Under, Henrique, Gerson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.93 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Reims  (sobota 21:00)
Kdyby se fotbal hrál jen pětačtyřicet minut, po středečním večeru by St. Étienne bylo bodově zcela na dostřel sedmnáctému Lorientu. Jenomže v dohrávce šestatřicátého kola na půdě Nice, a dovolme si zde využít obvyklé české fotbale klišé, že sklapla Csaplárova past, nevydoloval ani bod, takže je i nadále v nevýhodě. Tu každopádně míní získat v tomto střetnutí s Remeší.

Situace ASSE na první pohled nevypadá úplně bezvýchodně, pokud se podíváme na následný los. Remeš spolu s Nantes v podstatě představují obdobnou překážku, tedy co se týče umístění těchto soupeřů v tabulce. Ti totiž mohou bojovat jen o co nejlepší umístění ve finálním pořadí, fakticky můžou výt méně motivovanější, zároveň však i pod daleko menším tlakem, který jim nemusí svazovat ruce. Jestli se domácí chtějí vyhnout baráži, ba co hůře, zezadu je stále ještě mohou předskočit i Bordeaux a Méty, musejí jakéhosi horšího stimulu u svých soků využít.

Mužstvo kouče Óscara Garcíy každopádně nenechává nikomu evidentně nic zadarmo. Byť si prvotní cíl, tedy záchranu, o níž se stále marně pokoušejí právě Les Verts, splnilo s poměrně značným předstihem, obralo nedávno třeba o body Lille nebo Lorient, jež zisk bodů v danou chvíli potřebovaly daleko více. "Opravdu jsem nečekal, že se během zhruba nějakých devíti minut složíme," hodnotil minulý mač u Azurového pobřeží Pascal Dupraz, trenér St. Étienne. "Už je zkrátka potřeba se soustředit na Remeš. Mohu vás pouze ujistit, že nikdo nic nebalí."
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Macon, Sow, Moukoudi, Mangala, Gabriel Silva - Nordin, Camara, Youssouf, Bouanga - Boudebouz
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Busi, Faes, Abdelhamid - Foket, Munetsi, Matusiwa, Doumbia, Locko - Zeneli, Touré
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.63 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Clermont Foot  (sobota 21:00)
O místenku v evropských pohárech nadále usiluje Racing Štrasburk. Aktuálně šestý tým tabulky ztrácí na pátou příčku dva body, na čtvrtý OGC Nice pak tři body, takže proti Clermontu potřebuje zvítězit. Hosté mají na nesestupové pozice pětibodový náskok a dvě kola před koncem ještě nejsou zachráněni.

Udržení se Clermontu v Ligue 1 je v tuto chvíli vysoce pravděpodobné, byť stoprocentní jistotu ještě nováček soutěže nemá. Dvě kola před koncem má pětibodový náskok a pokud v Alsasku vyhraje bude mít splněno. Clermontu se to naposledy podařilo před pěti lety, ale současný Štrasburk je v o poznání jiné formě.

Alsasané mají za sebou povedenou sezonu bez ohledu na to, jestli se podaří nebo nepodaří postoupit do Evropy. Racing se stále drží v těsném kontaktu a o minulém týdnu se vrátil na vítěznou vlnu, když porazil Brest 1:0.

Vítězně naladěn je i Clermont, jenž pro změnu zdolal Montpellier 2:1. V sobotu se proto očekává vyrovnaný duel, ve kterém jsou papírovým favoritem domácí.

Výhodou Štrasburku bude nejen domácí prostředí ale také kompletní kádr. Co se týče Clermontu, je nepravděpodobné, že by změnil základní jedenáctky oproti zápasu s Montpellierem. Jisté je, že do utkání nezasáhnou Jason Berthomier a Cédric Hountondji.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Le Marchand, Nyamsi, Caci - Fila, Thomasson, Prcić, Bellegarde, Guilbert - Gameiro, Ajorque
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Djoco - Zedadka, Seidu, Ogier, N'Simba - Samed, Gastien, Magnin - Dossou, Bayo, Da Cunha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.61 - 7.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - RC Lens  (sobota 21:00)
Troyes zbývá udělat poslední krůček k definitivnímu zajištění záchrany, kterou má plně ve vlastních rukou. Musí uhrát alespoň bod, pokud se nechce ohlížet na souběžně hrané klání na půdě St. Étienne, anebo doufat, že právě tenhle protivník neporazí Remeš. V cestě mu bude nyní stát Lens, které ještě křesá jiskřičku naděje, že by si mohlo zahrát v pohárové Evropě.

Svěřenci kouče Bruna Irlese přitom nemají jediný důvod nevěřit si na urvání toužebné remízy, která by je s jistotou oprostila od jakýchkoli sestupových starostí a spekulací. V předchozích dvou kolech vytěžili až nečekaně vysoký počet čtyř bodů, přestože čelili obhájci titulu z Lille a tomu čerstvě korunovanému z Paříže. A i kdyby onen kýžený bod teď nezískali, budou mít ještě jednu solidní šanci za týden v Lorientu, byť ve finále možná vážně nebude ani potřeba.

Čtyři body, takovou ztrátu má Lens na pátou pozici, která jako poslední zaručuje kvalifikaci do evropských pohárů pro příští sezónu. I když jsou Les Sang et Or aktuálně v parádní formě, vždyť v uplynulých šesti kolech čtyřikrát vyhráli a dvakrát remizovali, nemají tyto záležitosti pod svou kontrolou. "Chceme dosáhnout minimálně na šedesát bodů," předložil minimální ambice hostující kouč Franck Haise. "Především chceme zůstat věrní našim zásadám," mínil.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Moulin - Kaboré, Abdu Conté, Biancone, Palmer-Brown, Larouci - Ripart, Tardieu, Kouamé, Chavalerin - Ugbo
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Fariňez - Gradit, Danso, Medina - Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski - David Costa, Sotoca - Kalimuendo-Muinga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.80 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain36248481:3680
2.Olympique Marseille36208859:3668
3.AS Monaco36198959:3665
4.OGC Nice361971048:3163
5.Stade Rennes361951278:3862
6.Racing Strasbourg361612859:3960
7.RC Lens3616101057:4558
8.Olympique Lyon3615111061:4855
9.FC Nantes361591252:4454
10.Lille OSC3613121143:4551
11.Stade Brestois361391445:4948
12.Stade Reims3610131339:4043
13.Montpellier HSC361271749:5543
14.Angers SCO369111642:5438
15.ES Troyes369101735:4937
16.Clermont Foot36991837:6636
17.FC Lorient368101834:6234
18.AS Saint-Étienne367101940:7431
19.FC Metz365131834:6428
20.Girondins Bordeaux365121948:8927
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Mandanda_30

Vystřídej toho Perese už proboha

Reagovat
Mandanda_30

co to je dneska zase... Rennes skoro nejvíc gólů vstřelenejch v lize toto dopadne s takovou hrou tak 6:0

Reagovat
Mandanda_30

Proč je vůbec Harit na hrotu? Máš tam Dienga a Milika na střídačce, ale hodíš tam Harita... Kdo půjde na křídla v druhým poločase? Tam zas dá Lirolu a Henriqueho, kteří měli dobrej zápas naposled tak před rokem

Reagovat
Mandanda_30

Stade Brest vydržte pls

Reagovat
Mandanda_30

tak ne no

Reagovat
Israha

Ajaccio v Ligue 1 . To zas budou nesledovatelné zápasy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele