37. kolo
14.05.2022 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Arnaud Kalimuendo (© AFP)

Lens odváží z Troyes všechny tři body

Racing má ještě možnost ukořistit post zaručující evropské poháry, jenže situaci nemá ve svých rukou. Navíc posledním kole hraje proti Monaku, které se po čtyřech rokách chce opět stát vicemistrem. Estac má však už setrvání v soutěži jisté, ačkoli před rokem by se stejným bodovým ziskem patrně sestoupil.

První pokus si na konto připsal obránce hostujícího celku Kevin Danso. O poznání lépe se předvedl za deset minutek v defenzivní činnosti, když ve sprinterském souboji uhlídal Yoanna Touzghara. Přesto se Troyes na Stade de l’Aube ujalo vedení. Giulian Biancone to zkusil zpoza vápna a měl štěstí, že byla jeho střela tečována mimo dosah Wuilkera Faríñeze - 1:0.

Také následný pokus Arnauda Kalimuendo byl tečovaný, bohužel pro Lens mimo tři tyče. Po půl hodině centroval Jonathan Clauss, avšak nakonec zařídil práci pro Gauthiera Gallona. Poté střílel vedle Renaud Ripart. Závěr otevírací pětačtyřicetiminutovky vyšel hostům výborně, byť Florian Sotoca po rohovém kopu minul.

Ve 42. minutě zahrávali borci ze Stade Bollaert-Delelis další roh, po kterém byl Kevin Danso neústupný a díky tomu se jeho pravačka postarala o vyrovnání - 1:1. V poslední minutce řádné hrací doby se Kalimuendův oblouček velmi nečekaně zastavil až za brankovou čarou. Vskutku povedená branka, která hostům zajistila poločasové vedení - 1:2.

Hned po startu druhé půle o kousíček minul Facundo Medina. Další šanci si na konto připsal David Costa. Gallon dokázal míč zkrotit. Podobně si počínal i po hodině hry proti Sotocovi. Akorát s tím rozdílem, že než aby chytal, raději vyrážel. V 71. minutě centroval ze standardní situace Clauss. Míč nikdo netečoval, což gólmana Troyes poněkud zmátlo, takže jej musel lovit ze sítě - 1:3. V nastaveném čase musel ještě Faríñez lapit dobrou ránu Mamy Baldého.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele