37. kolo
14.05.2022 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lovro Majer (© AFP)

Rennes po dalším kvalitním výkonu přehrálo Marseille

Les Rouges et Noirs tak zdramatizovali boj o druhou příčku, ačkoli sami mají nejhorší pozici ze všech tří mančaftů, kteří se o ni ucházejí. Za týden zajíždějí do Lille, zatímco Monaco se představí v Lens a OM hostí na Stade Vélodrome Strasbourg.

První vzájemný duel těchto dvou klubů skončil v září přesně opačným výsledkem, než teď v květnu. Po nemastné neslané úvodní desetiminutovce svěřenci Bruna Génésia poprvé udeřili. Přihrávka z kopačky Martina Terriera prošla skoro celým pokutovým územím až na Benjamina Bourigeauda, jehož přízemní střela z první šla přesně k levé tyči, do protipohybu Steva Mandandy - 1:0.

Domácí jednička v následující minutě musela zakročit protoi pokusu Gaëtana Labordeho. Sám asistent se chtěl proměnit ve střelce ve 25. minutě, leč neměl optimálně seřízená mířidla. Po půl hodině zahrozil Bourigeaud. Duje Ćaleta-Car stačil tečovat mimo tři tyče. Nicméně ve 35 minutě zaznamenali hráči Rennes 80 trefu v sezoně.

Postaral se o ni Lovro Majer, když z nějakých deseti metrů z voleje uklízel Terrierův přízemní centr z levého křídla - 2:0. Pro pětadvacetiletého fotbalistu se sedmičkou na dresu šlo v celkovém součtu teprve o čtvrtou asistenci. V každém případě se svými spoluhráči byl při dvoubrankovém vedení hodně nahoře, nicméně další branku se už vstřelit nepodařilo.

Borci z Roazhon Parku měli hru víceméně pod kontrolou. Akorát v 68 minutě jim jaksi pláchnul Bamba Dieng. V té rychlosti jej ovšem zradila gravitace. Ten samý hráč, který před týdnem proti Lorientu jednou skóroval, se za necelých 60 sekund dostal do dalšího zakončení, jenže šlo pouze do boční sítě. Poté mohl druhý zásah přidat Majer, kdyby si nevylámal zuby na výborném Mandandovi.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele