37. kolo
14.05.2022 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Lucas Paquetá (© AFP)

Lyon s rozloučil s domácími fanoušky výhrou nad vítězem Coupe de France

Malou "náplast" na nepovedenou sezonu dal svým fanouškům Olympique Lyon. V posledním zápase na domácí půdě porazil FC Nantes 3:2 a stvrdil osmé místo v tabulce. To je i tak pro Les Gones velkým zklamáním a v příští sezoně evropských pohárů bude tradiční účastník z Ligue 1 chybět. Branky Lyonu obstarali Dembélé, Paquetá a Teté. Za Nantes skórovali Merlin a Cyprien.

Alespoň doma porazit Nantes, když už nic jiného. S takovým motem vcházel do utkání Olympique Lyon, pro který je tato sezona velkým zklamáním. Domácí ale rozehráli tuto partii opravdu skvěle a už v 9. minutě rozjásal fanoušky Moussa Dembélé. Ten si naskočil na malém vápně na centrovaný balón a hlavou vsítil vedoucí branku.

O chvíli později hlavičkoval z podobné pozice i Karl Toko Ekambi a naneštěstí pro Lyon těsně minul. Hosté toho v prvním poločase zas tolik nepředvedli. Až na konci se zjevil před Lopesem Ludovic Blas, ale brankář Lyonu skvěle povyběhl a vynikajícím zákrokem odvrátil nebezpečí. O pět minut později pak spálil další vyloženou možnost Ekambi.

Olympique hrál dobře, byť po prvním poločase měl "jen" jednobrankový náskok. Krátce po změně stran rozvlnil síť střelou o tyč Dembélé, ale branka nemohla být kvůli ofsajdu uznána. Nantes to zase kontrolovalo pokusem Merlina, který šel vedle tyče.

Domácí si zápas užívali a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí podruhé. Teté hlavičkoval v 69. minutě do břevna a až o deset minut později to Lyonu konečně vyšlo. Lucas Paquetá si dobře seběhl na přihrávku Tetého a z úhlu technickým kopem poslal balón efektivně do sítě - 2:0. Utkání se zdálo být rozhodnuto, ale Nantes vzápětí snížilo a udrželo se ve hře. Quentin Merlin opřel svojí střelu o Gusta a balón po fatální teči skončil v síti.

Lyon však neponechal nic náhodě a z další akci si vzal dvoubrankový náskok zpět. Přihrávku z levé strany prodloužil z první Aouar a Teté vstřelil krásný třetí gól. Kanárci se sympaticky ani po tom nevzdávali a v nastavením čase znovu snížili. Wylan Cyprien v pokutovém území napálil balón na přední tyč a Lopes na to nedokázal zareagovat. Kontaktní branka přišla pro hosty příliš pozdě a Lyon už se o vedení nenechal připravit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele