37. kolo
14.05.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kamory Doumbia (© AFP)

ASSE nestačilo na Remeš a o jeho osudu se rozhodne až v posledním kole

Společně s PSG drží rekord v počtu titulů. Nicméně současní majitelé chtějí klub ze Saint-Étienne prodat. To se na pohodě hráčů nepodepsalo v dobrém. Teprve střetnutí s Nantes rozhodne o tom, jestli budou Les Verts hrát mezi elitou i v příští sezoně. Les Rouges et Blancs uvidíme v Ligue 1 určitě, protože se vyvarovali větším výkyvům formy.

Velkou čáru přes rozpočet učinil domácím Marshall Munetsi už ve 2. minutě tohoto mače. Mitchell van Bergen na levé straně obešel dva protihráče, aby servíroval před bránu. První střelu ještě Paul Bernardoni lapil, nicméně na dorážku už byl krátký - 0:1. Po deseti minutách se však Óscarovým svěřencům podařilo vyrovnat.

Po rohovém kopu se při nepřehledné situaci ve vápně nejlépe orientoval Eliaquim Mangala, jehož rána zapadla k pravé tyči - 1:1. V 18. minutě zatoužil po otočení skóre Wahbi Khazri. Kdyby byl přesnější, mohlo se mu to i povést. Dalším, kdo vyzkoušel pozornost Predraga Rajkoviće, byl až Denis Bouanga. Zbytek prvního poločasu už se musel obejít bez jakéhokoli vzruchu.

Druhoou půli začali lépe hosté. Svou převahu zužitkovali po hodině hry, kdy Kamory Doumbia převzal míč od Huga Ekitikeho, vyhnul se obránci a zacílil tvrdě do pravého dolního rohu brány, zrovna jako v prvním poločase Mangala - 1:2. Regulérnost trefy malijského rodáka muselo Clémentu Turpinovi potvrdit video.

V 72. minutě byl Romain Hamouma na trávníku sotva 60 sekund, když se mu podařilo skórovat. Jenže při tom jaksi naboural Rajkoviće, ačkoli na nějaký velký střet to rozhodně nevypadalo. V poslední desetiminutovcemířil Ekitike do tyče. Pak se předvedl v tom nejlepším možném světle Bernardoni. A v nastaveném čase z přímého kopu Wahbi Khazri těsně minul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele