32. kolo
27.04.2011 19:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Bratři v triku Ayewové zařídili Marseille vedoucí příčku

Obhájci francouzské ligy z Marseille měli před utkáním s Nice velkou motivaci. Protože horší období prožívá dosud vedoucí Lille, mohl se OM dostat po případném vítězství nad Nice právě na první místo tabulky. A to se svěřencům kouče Didiera Deschampse podařilo. Především pak zásluhou ghanského dua se společným jménem Ayew.

Skórovat mohl nejprve Valbuena, ale jeho střela byla zablokována, domácím se ovšem nakonec podařilo načít účet po půlhodině hry. Valbuenův centr z rohového kopu nedokázal pořádně zkrotit hostující brankář Ospina, který míč vyrazil jen před sebe, a tak měl jednadvacetiletý André Ayew lehkou práci s dorážkou.

OGC se podařilo do přestávky vyrovnat. Po rohovém kopu se najednou balón dostal do malého vápna k dobře postavenému A. Traorému, jenž z blízkosti v pohodě překonal marseillského muže v rukavicích Mandandu. Po hodině hry šli ale Deschampsovi hoši zpátky do jednobrankového vedení.

Po pravé straně totiž hezky unikl Jordan Ayew, který našel parádním přízemním centrem před bránu svého bráchu Andrého, jenž pokořil Ospinu i podruhé. Třináct minut před koncem se vstřelení gólu dočkal také Jordan. Tentokráte napravo skvěle operoval Fanni, ghanský mladík se jen s míčem otočil a zamířil parádně k tyči.

Nice mohlo utkání zdramatizovat pět minut před koncem. Rozhodčí Duhamel neměl pochopení pro faul Diawary na Bamoga a nařídil pokutový kop. Bamogo však nabídnutou příležitostí pohrdl, střílel jen do Mandandy. Domácí se stále měli čeho obávat, Hellebuyck najednou z ničeho nic trefil břevno.

Marseille si o další inkasování koledovala a přece jenom od soupeře jedno povelikonoční vajíčko dostala. To již však těsně předtím zvyšoval na 4:1 André Ayew, který tak v 90. minutě pečetil svůj skvělý výkon ve spolupráci s rodinou hattrickem. Pak už jen upravil konečné skóre hostující Civelli.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tady neni o cem pochybovat, Marseille jasne zvitezi 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

André Ayew a Jordan Ayew

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele