32. kolo
24.04.2011 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille znovu ztratilo. V Lorientu remizovalo 1:1

Lille se již potřetí v řadě nepodařilo v lize naplno bodovat, a promarnilo tak svůj náskok na čele tabulky. Po remíze 1:1 s Lorientem ho může ve středu vystřídat na čele tabulky trpělivá Marseille.

Hosté přitom byli blízko vítězství - první branku vstřelil totiž Mathieu Debuchy. A že svěřenci Rudiho Garcii vítězství potřebovali jako sůl, dokládá napěchované hrdlo francouzské nejvyšší soutěže. Kvůli třetímu zaváhání v řadě může Lille na čele tabulky vystřídat obhájce trofeje z Marseille, který před středečním utkáním s Nice ztrácí pouhé dva body. Naproti tomu Lorient navázal na minulé vítězství 2:1 nad Rennes a díky vyrovnávací brance Kevina Gameira prodloužilo svou neporazitelnost již na devět utkání. V lize se posunul již na sedmé místo.

Přestože si domácí vytvořili první příležitost utkání - Moussa Sow již v páté minutě zkoušel pozornost brankáře Audarda svou přízemní střelou - následný vývoj utkání vůbec nenaznačoval, jako by v Lorientu hrál kandidát na boj o francouzský titul. Domácí fotbalisté byli jasně lepší a vytvořili si také zaslouženě daleko více příležitostí.

Mickael Landreau byl již po dvanácti minutách hry překonán, zasloužil se o to Kevin Gameiro, který dokázal přelstít nefungující ofsajdovou past Lille. Tvrdá rána talentovaného kanonýra ale skončila na tyčce. Veterán mezi třemi tyčemi hostů si o dvě minuty polepšil reputaci, když dokázal zneškodnit tvrdou ránu z kopaček Alaixyse Romaa.

Svému brankáři nepomáhali ani obránci Lille. Velikou chybu si ve středu obrany dovolil Adil Rami, míč mu ukradl Sigamary Diarra, jenž našel lépe postaveného Arnolda Mvuembu. I ten si ale vylámal zuby na dobře chytajícím Landreauovi. Ještě před gólmanem pak dokázal zamezit nebezpečí Debuchy, jenž vyrazil nepříjemnou střelu Gameira na rohový kop.

Nápor domácích pokračoval. Nicméně obrana - a především brankář - hostů se nedali. Landreau zlikvidoval pokus Amalfitana, následně si poradil i z ranou Gameira z bezprostřední blízkosti. Přesto to byli překvapivě hosté, kteří se dvě minuty před koncem poločasu ujali vedení. Po centru Sowa z levé strany se do voleje opřel Mathieu Debuchy a audard v brance Lorientu nemohl na jeho bombu mířící pod břevno dosáhnout - 0:1.

Lorient se ale nevzdával ani ve druhém dějství. Diarra uvolnil Gameira dlouhým pasem, francouzský reprezentant si ale v dobré pozici nedokázal poradit - míč si předkopl a uloupil mu ho Landreau. Zasloužené vyrovnání přišlo v 69. minutě. Hlavička Amalfitana se snesla až na zadní tyč, kde číhal Gameiro. Ten tvrdým volejem nedal tentokrát Landreauovi dostatek času a napálil míč do branky - 1:1.

To jako by konečně nakoplo hosty k útočnému životu a byli to nakonec oni, kteří si v posledních minutách vypracovali více šancí. Střídající Alain-Pierre Frau vyslal do samostatného úniku Gervinha, který ale v zakončení tváří v tvář Audardovi zklamal. Dvě minuty před koncem se k zakončení dostal sám Frau, nicméně i tentokrát byl Audard úspěšnější, a zápas tak skončil smírně 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele