32. kolo
24.04.2011 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Auxerre si s Lens rozdělilo po bodu

Lens se sice proti Auxerre dokázalo vrátit do zápasu, na výhru již ale nedosáhlo. Bez tříbodového zisku jsou nyní již čtyři zápasy za sebou a zůstávají na předposlední příčce. Za domácí se v samém úvodu trefil Willy Boly, za hosty snížil ve druhé půli Sébastien Roudet.

Auxerre tak prodloužilo svou neporazitelnou sérii již na pět utkání v řadě, přesto v tabulce kleslo o jednu příčku níž. Nyní mu patří šestnáctá pozice s dvoubodovým náskokem na sestupující Caen. Naproti tomu Lens uhrálo podruhé v řadě remízu 1:1, na výhru ale čeká již od poloviny března. V tabulce mu nadále patří předposlední pozice za bezkonkurenčně posledním Arles s osmibodovou ztrátou na sedmnácté místo.

První akce utkání, první šance a první branka. Tak rychle to šlo v Auxerre, kde se domácí celek již v páté minutě radoval z branky donedávna ještě neznámého mladíka Willyho Bolyho. Ten si naběhl na centr Dariusz Dudky z levé strany a parádní tvrdou ranou nedal Vedranu Runjemu šanci zareagovat - 1:0 a jeho první ligová branka.

Lens se pokoušelo z úvodní branky rychle oklepat a mělo k tomu brzy i příležitost. Issam Jemaa přiťukl míč nabíhajícímu Roudetovi, jeho střela ale nakonec žádné větší nebezpečí neznamenala. Vyrovnání mělo přijít v 23. minutě. Fanoušci hostujícího celku se již radovali z branky - bodejť by ne. Vždyť Eduardo již obešel brankáře Oliviera Sorina a zírala před ním pouze prázdná branka. Brazilský útočník jako by se ale své šance zalekl a ztratil rovnováhu.

Stejný hráč se pokoušel své předchozí zaváhání odčinit o pět minut později, tentokrát si ale s jeho střelou poradil domácí gólman. Štěstíčko ale nakonec domácí celek opustilo. Šest minut po startu druhého poločasu se Henrimu Nedomovi podařilo obejít Hengbarta a následně i nacentrovat. Z voleje pak poslal míč do sítě Sébastien Roudet - 1:1.

To jako by domácí nabudilo k ofenzivnějšímu fotbalu a Valter Birsa téměř okamžitě zahrozil z přímého kopu. Po 77 minutách se do všeho vložil polský kanonýr Ireneusz Jeleń, který se ale pro tentokrát rozhodl raději přihrát. Jeho centr našel dobře postaveného Sammaritana, jehož hlavička by se již snesla do sítě, nebýt pohotového zákroku Runjeho.

Nakonec to ale mohli být hosté, kteří si málem připsali všechny body. Pět minut před koncem utkání napálil míč z dvaceti metrů Adil Hermach a za ohromeným brankářem Sorinem se pouze zatřáslo břevno.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele