32. kolo
24.04.2011 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Valenciennes si se Sochaux rozdělilo po bodu

Zápas mezi Valenciennes a Sochaux skončil po dvou slepených brankách, které vstřelili pouze domácí borci, nerozhodně. Skóre otevřel brankou nejdříve Foued Kadir, jeho branka ale o minutu později již nic neznamenala, když si vlastní gól vstřelil David Ducourtioux.

Oba týmy si tak prodloužily svou neporazitelnou sérii. Sochaux čeká na svého přemožitele již čtyři utkání, Valenciennes ještě o týden déle. Lvi se v tabulce vyšplhali již na osmé místo, z něhož mají na sestupové pozice náskok sedmi bodů. To Valenciennes, ačkoliv si polepšilo na dvanáctou pozici, má náskok nadále pouze tříbodový.

První vážnější příležitost znamenala hned první branku. Valenciennes vsadilo na rychlý start a vyplatilo se mu to - v desáté minutě rozvlnil síť Foued Kadir poté, co si obrana Sochaux nedokázala poradit s jedovatým rohovým kopem. Míč vrátil po nedůrazném uklizení do ohně Renaud Cohade, kde u pokutového puntíku číhal alžírský záložník, jenž hlavou vstřelil svou první branku v sezoně - 1:0.

Již o několik sekund později bylo ale skóre znovu nerozhodné. Modibo Maiga si naběhl na dlouhý výkop gólmana Teddyho Richerta a v pokutovém území hledal jednoho ze svých spoluhráčů. Nakonec ho ani nebylo potřeba, míč si totiž do vlastní sítě srazil David Ducourtioux - 1:1.

První půle byla až na toto prosvětlené období okolo desáté minuty zatemněna fotbalovou nudou, až v samém závěru diváky vytrhl z hibernace hostující Nicolas-Maurice Belay, jehož střelu musel likvidovat až brankář Penneteau. K dorážce se ještě prodral Modibo Maiga, jeho efektní nůžtičky ale síť za zády gólmana nenašly.

V sestavě Sochaux se ještě v průběhu prvního poločasu objevil Kevin Anin, jemuž uvolnil místo poraněný Jacques Faty. Mladý obránce hostů ale hned v úvodu druhé půle málem dovolil jít soupeři do vedení, když se po jeho chybě zmocnil míče Kadir. Jeho přihrávku stihl ještě zužitkovat Mathieu Dossevi, který ale pálil pouze do tyčky.

Branková konstrukce se objevila v hlavní roli i na druhé straně, jako by hosté pokaždé chtěli svého soupeře v něčem vyrovnat. Po nahrávce Ideyeho se nebál vypálit Marvin Martin - nicméně ani on nebyl úspěšný a napálil břevno. Na druhé straně se poté k zajímavé střele dostal Vincent Aboubakar, mladému Kamerunci to ale zatím pálí pouze v pohárových zápasech. Jeho stáčející se rána skončila na jistém Richertovi.

Ještě silnější vrásky na čele přibyly hostujícímu kouči v 64. minutě, kdy musel po zranění opustit hřiště náhradník Kevin Anin. Přesto mělo závěrečnou šanci utkání Sochaux - v 74. minutě dokázal vypálit Maiga - i přesto, že byl tísněn obráncem Rafaelem Schmitzem -, nicméně ani on již nedokázal rozjásat příznivce na stadionu. Radost mu pokazil gólmna Penneteau.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele