32. kolo
24.04.2011 17:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Stade Brestois - Paris Saint-Germain 2:2

Fotbalistům PSG se v Brestu nepodařilo urvat všechny body, přesto musí být rádi za konečnou remízu 2:2. Hosty určitě těší i fakt, že páté Rennes prohrálo na půdě Monaka. Pokud však ve středeční dohrávce dokáže Lyon porazit doma Montpellier, bude ztrácet na třetí příčku tři body. Domácí zůstávají jedenáctí.

Po celou dobu se hrál parádní fotbal s mnoha gólovými šancemi a zajímavými milníky. Už ve 4. minutě si na pas hostujícího Neneho naběhl jeho spoluhráč Hoarau, známý a nebezpečný hlavičkář, avšak jeho střela byla nakonec zablokována. Na druhé straně se musel gólman Coupet ohánět proti pokusu z přímého kopu od Grougiho.

První branku zápasu zařídil po dvaceti minutách hry pařížský Bodmer. Nene na levé straně parádně uvolnil letní posilu PSG z Lyonu a ten z vápna překonal brestského brankáře Elanu. A hosté tlačili na pilu i nadále, Elana byl stále v pohotovosti. Nejprve musel likvidovat ránu Clémenteho, po něm vyrážel se štěstím do tyčky slibný výstřelek Tiéného.

Po půlhodině hry se však svěřencům trenéra Antoineho Kombouarého situace trochu zkomplikovala a znepříjemnila. Problémy se zády totiž začal mít Coupet, takže mezi třemi tyčemi ho musel nahradit Edel. A arménskému hráčovi se úvodní minuty moc nevydařily, v 37. minutě totiž domácí kopali penaltu.

Mohl za to právě Edel, jenž fauloval v šestnáctce Grougiho. Sám postižený se postavil k exekuci, ale selhal. Pařížský muž v rukavicích mu pokutový kop polapil. Jenže střelu se mu podařilo vyrazit pouze k Tourému, který z dorážky přece jenom srovnal. Grougi přesto svoje neproměnění odčinil ještě v nastavení první půle.

Touré na něj poslal krásný centr, který domácí záložník usměrnil do sítě. Po přestávce to mohlo být již o dva góly, ale Roux z vyložené pozice přihrávku z první od Lesoimiera nevyužil, pálil totiž jen mimo. PSG mělo na druhé straně velké příležitosti ke skórování, Giulyho a Neneho ovšem skvěle vychytal Elana.

Vyrovnání se hosté dočkali až tři minuty před koncem. Pařížané se radovali ze zisku aspoň jednoho bodu díky Hoarauovi. Jallet sklepl balón na sedmnáctiletého mladíka Bahebecka, který následně našel svým centrem francouzského reprezentanta, jenž hlavou s pomocí nešťastné teče Kantariho rozvlnil síť.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele