32. kolo
24.04.2011 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plašil se gólem podílel na výhře Bordeaux nad St. Étienne

Bordeaux navázalo na poslední dobře odehraný zápas na půdě vedoucího Lille, kde dokázalo remizovat 1:1, a v domácím prostředí tentokráte skolilo St. Étienne 2:0. První branku mimochodem zařídil český záložník Jaroslav Plašil. Domácí jsou tak v tabulce na šestém místě díky lepšímu skóre než jeho soupeř.

Les Verts si vytvořili první větší šanci zápasu v 7. minutě, Marchalův pas se snažil usměrnit do brány Riviere, avšak domácí gólman Carrasso dokázal střelu vytěsnit nad břevno. O pět minut později na druhé straně zakombinoval Diarra s Modestem, jenže jeho střelu lapil naopak také pozorný brankář Janot.

Nakonec otevřel skóre zápasu Čech Jaroslav Plašil. Modesteho neposednou ránu Janot nedokázal pořádně zkrotit, a tak se míče chytře ujal bordeauxský záložník, který z blízkosti neměl problém skórovat. Byla to pro něj pátá ligová trefa této sezóny. Modeste měl jinak nabito i nadále, Janot musel vytasit proti jeho dalekonosnému pokusu brilantní zákrok.

Ještě před odchodem do kabin vyslal povedenou střelu Diarra, Janot však i v tomto případě dobře zakročil. V 54. minutě mohl vyrovnat Matuidi, jemuž hlavičkou sklepl míč Riviere, nicméně z brankové čáry vytěsňoval za Carrassa téměř jistý gól Fernando. Pak byl blízko brance opět Riviere, jenže svou hlavičkou zamířil pouze do břevna.

Les Girondins byli jinak v posledních patnácti minutách lepším týmem a St. Étienne dost přitlačili ke zdi. Janot se asi nejvíce činil proti střídajícímu Chevalierovi, minutu před koncem ovšem přesto ještě jednou inkasoval. Diarra přihrál na Diabatého, který se s míčem krásně otočil kolem Marchala a zamířil přesně do vinglu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele