LaLiga - souhrn 4. kola

14.09.2018, 22:51, aktualizováno 17.09.2018, 22:53
Komentáře a souhrny
Barcelona zvládla těžký duel v San Sebastianu, otočila nepříznivý stav a zůstává stoprocentní. Tím se už nemůže chlubit Real Madrid, který v Bilbau dokázal pouze srovnat na 1:1. Atlético Madrid doslova za minutu dvanáct vybojovalo remízu s Eibarem. První body v sezoně získalo Rayo, na první výhru stále čeká Valencia...

Girona FC - Celta Vigo 3:2

17.09.2018 21:00

Góly: 22. Cristhian Stuani, 37. Pedro Alcalá, 56. Cristhian Stuani - 34. Iago Aspas, 87. Sofiane Boufal

Celta Vigo v Gironě znovu prohrála a i tentokrát padlo dostatek branek. Výhru Katalánců 3:2 zařídili dvěma brankami Stuani a jednou trefou Alcalá. Za Celestes upravovali výsledek Aspas a čtyři minuty před koncem Boufal. Těsně před koncem pak hosté přišli o vyloučeného Cabrala.

Celta dobře věděla, že jí čeká těžký soupeř, koneckonců v minulé sezoně ho nedokázala ani jednou porazit. Tentokrát chtěli Celestes začít aktivně a Gironu co nejrychleji zaskočit, ale málem se stal přesný opak. V 6. minutě Sisto chyboval a Girona rychle přešla do útoku, přičemž se ke střele dostal Portugués a činit se musel Álvarez. Ve 22. minutě už to domácím klaplo. Na centr Adaye si ve vápně naskočil Cristhian Stuani a Álvarez se tentokrát natahoval marně. Hosté z Viga odpověděli po svém, Iago Aspas se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou srovnal na 1:1.

Hosté se ale z vyrovnání dlouho neradovali. Girona si za pouhé tři minuty vzala vedení zpátky. Granell odcentroval a Pedro Alcalá hlavou vstřelil branku. Tři branky za první poločas slibovaly zajímavou podívanou i po změně stran.

V 56. minutě si Celta tak dlouho hrála s balónem, až o něj přišla a rychlý kontr Girony proměnil ve třetí branku opět Cristhian Stuani. Opaření Celestes se nemohli dostat do tempa, natož do šance a Girona klidně mohla ještě zvýšit. Granellův volný přímý kop měl gólové parametry, ale skončil těsně nad. Celta Vigo nakonec zápas dokázala hodně zdramatizovat. Čtyři minuty před koncem napřáhl ve vápně z první Sofiane Boufal a Celestes už ztráceli jen jedinou branku. Závěr zápasu si ale pokazili. Ve druhé minutě nastavení fauloval Douglase Luize Gustavo Cabral a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil. Oslabení hosté se už na vyrovnání nezmohli a v Katalánsku znovu prohráli.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Getafe CF 0:2

16.09.2018 20:45

Góly: 3. Ángel Rodríguez, 38. Ángel Rodríguez

Tomáš Vaclík poprvé v této sezoně LaLigy inkasoval víc jak jednu branku a jeho Sevilla doma nečekaně odevzdala všechny body madridskému Getafe. Hosté dvakrát udeřili v prvním poločase a Sevilla i přes velké šance a dvě neuznané branky nedokázala ani snížit.

Getafe naposledy zvítězilo na stadionu Sáncheze Pizjuána před dlouhými osmi lety a toto čekání na další úspěch chtělo ukončit. Povedlo se to i díky skvělému začátku, než se totiž Rojiblancos rozkoukali, prohrávali 0:1. Na Molinovu senzační kolmici si seběhl Ángel Rodríguez a z úhlu poslal balón za Vaclíkova záda. Hned v úvodu tedy musela Sevilla dohánět a po vyrovnání sahala ve 21.minutě, kdy Nolitovu střelu zmařil nohama Soría. Po půlhodině hry už sevillští balón do sítě procedili, ale branku jim pomezní sudí kvůli ofsajdu neuznal. Jak se nakonec ukázalo, bylo to chybné rozhodnutí a branka měla platit.

Nakonec to pro Sevillu bylo velmi kruté. Ve 38.minutě Getafe agresivním presinkem i šťastným odrazem zároveň vstřelilo druhou branku. Ani proti Ángelu Rodríguezovi neměl Vaclík sebemenší šanci. Naopak, díky českému brankáři to ještě do šaten nebylo 3:0, když sebral tutovku Portillovi. To už bylo v době, kdy po druhé v zápase zazdil tutovku Nolito. Sevilla se dostala v prvním poločase do problémů, ze kterých už se nevyhrabala.

Domácí kouč zkoušel nový impuls střídáním a povedlo se, i když ani druhá branka, kterou Sevilla krátce po změně stran vstřelila neplatila. Ben Yedderovým přestupkem byl ofsajd. Sevilla měla šance a měla jich hodně, jenomže tento večer byl pro ní zakletý. Getafe zvládlo i závěrečný nápor, neinkasovalo a z Andalusie si překvapivě veze všechny body.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Deportivo Alavés 0:1

16.09.2018 18:30

Góly: 90+3. Ibai Gómez

Už to vypadalo na bezbrankovou remízu, když ve třetí minutě nastavení urval všechny body ve prospěch Alavésu Ibai Gómez. Pro Valladolid je výsledek velmi krutý, neboť v zápase nebyl horším týmem, spíše naopak.

Žádná velká divočina se v úvodu utkání nekonala. Vyrovnanou partii postupně začal na svojí stranu převážet Valladolid, ale z převahy nic vytěžit nedokázal. Stoprocentní šance pak přišla ve 32.minutě a to na hostující straně. Jony si seběhl na přesnou kolmici a sám před brankářem vypálil, ovšem zařízení netrefil. Oba celky pak zásobovaly pokutová území centry a i když se diváci rozhodně nenudili, postrádali to nejdůležitější - góly.

A ani po změně stran se dlouho nemohli dočkat. V 58.minutě přišla dosud největší příležitost v utkání. Guidetti si na malém vápně naskočil na centr a stačilo jen trefit branku a byl by gól, jenomže Guidetti minul. Valladolid pak musela mrzet i další obrovská šance deset minut před koncem. Keko postupoval sám na brankáře Pacheca a ten svůj tým výrazně podržel. To byly klíčové momenty, neboť Alavés přečkal možnosti Valladolidu a pak nakonec sám udeřil.

Až ve třetí minutě nastavení předvedlo Deportivo rychlý kontr na jehož konci byl Ibai Gómez. Ten měl koneckonců už lehkou úlohu, velký podíl mě asistující Jony, jehož přihrávka měla takříkajíc oči. Pro Valladolid to byl krutý zásah, o to krutější, že už ani neměl čas odpovědět.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Levante UD 1:0

16.09.2018 16:15

Góly: 52. Sergio García

Jediná branka nakonec padla v zápase mezi Espanyolem a Levante a znamenala vítězství domácího celku. Hrdinou zápasu se stal autor trefy Sergio García. Katalánci se zároveň posunuli už na čtvrté místo tabulky.

Nutno podotknout, že domácí zvítězili zaslouženě. Po celý zápas byli o něco aktivnějším celkem a nakonec jim k tříbodovému zisku stačila jediná branka, na kterou Levante nenašlo odpověď.

Espanyol od začátku hledal mezery v defenzívě Levante a poměrně dlouho trvalo, než přímo ohrozil jeho branku. Ve 23.minutě se nakonec odhodlal ke střele Marc Roca a golman Olazábal nemusel zasahovat. Také před koncem poločasu to byli Katalánci, kdo byl před brankou soupeře nebezpečnější, ale Olazábal si poradil i s nepříjemnou tečí a výsledek nadále zůstával nerozhodný.

Nakonec to nejpodstatnější se odehrálo až ve druhém poločase, přesněji na jeho začátku. Sergio García si potáhl balón až k šestnáctce, kde jej sice mohl rozdělit do stran, ovšem rozhodl se pro přímou střelu a udělal dobře. García trefil šibenici a Olazábalovi nedal vůbec žádnou šanci.

Valencijský celek tedy musel dohánět a to byl problém, protože obrana Espanyolu ho do ničeho vážnějšího nepouštěla. V 73.minutě měl navíc na kopačce druhý gól Borja Iglesias, ale do cesty se mu postavil pohotový zákrok Olazábala. Levante se dostalo do větší příležitosti až v samotném závěru. Čtyři minuty před koncem pořádně prověřil Diega Lópeze Antonio Luna, ale skóre nadále zůstávalo neměnné. Espanyol nejtěsnější výsledek ubránil a posunul se už na čtvrté místo tabulky.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Villarreal CF 0:1

16.09.2018 12:00

Góly: 65. Carlos Bacca

Žlutá ponorka dala zapomenout na domácí nezdar s Gironou a v Leganésu získala všechny body. Domácí nebyli horším týmem, nicméně nedokázali proměnit své příležitosti, včetně té největší pokutového kopu. Naopak Villarreal udeřil prostřednictvím Carlose Baccy a skóre už se do konce nezměnilo.

Až ve 25.minutě došlo k první zajímavému momentu, kdy se domácí dožadovali odpískánípokutového kopu za hru rukou. Sudí celou situaci zkoumal na videu a nakonec rozhodl, že se pískat nebude. Zhruba o deset minut později měl Leganés dobrou příležitost, ale El Zhar poté ci si zpracoval balón na prsa těsně minul. Do třetice pak zahrozil opět Leganés, po centru napříč šestnáctkou hlavičkoval Boudabouz a Asenjo se musel natáhnout k tyči. Příliš pohledný fotbal to nebyl, pravdou je, že v Leganésu panovalo hodně horké počasí, které mělo na hráče vliv.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti přeci jenom bohatší a hned z kraje přišel klíčový okamžik celého zápasu. Hostující Gaspar zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí tentokrát penaltu odpískal. Leganés měl jedinečnou možnost dostat se do vedení, jenže Carrillo poslal balón trestuhodně vedle!

Zajímavé je, že domácí borci se po hodině hry dožadovali další penalty a to opět po Gasparově ruce. Sudí však nepískal a velmi záhy přišel ze strany Villarrealu trest. Layúnův náherný centr ze standardní situaci dostal do sítě Carlos Bacca a Leganés najednou zkoprněl. Žlutá ponorka mohla vedení ještě navýšit, ale Fornalsova střela skončila těsně vedle. V závěru zápasu pak minul i Layún, což bylo velké štěstí pro Cuéllara. Villarreal nejtěsnější vedení uhájil a poprvé v sezoně zvítězil.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:1

15.09.2018 20:45

Góly: 32. Iker Muniain - 63. Isco

Sobotní program španělské La Ligy zakončil pozdně večerní duel Athleticu s Realem Madrid a dlužno podotknout, že šlo o skutečné vyvrcholení dne. Vyrovnané střetnutí s množstvím šancí na obou stranách ve zběsilém tempu nakonec skončilo po právu dělbou bodů výsledkem 1:1, když domácí poslal v první půli do vedení Iker Muniain, jehož trefu po změně stran umazal střídající Isco, který se poněkud netradičně prosadil hlavou.

Doposud stoprocentní bilance Julena Lopeteguiho na lavičce Realu je tak u konce a madridský gigant si připisuje první ligovou ztrátu. Po úvodní půlhodině to s hráči v bílých dresech vypadalo všelijak, neboť Athletic měl více ze hry, zasypal branku Thibauta Courtoise několika slibnými ranami a v 32. minutě se zaslouženě ujal vedení. Povedená akce po pravé straně hřiště nachytala defenzivu Realu v nedbalkách a Óscar de Marcos obelstil vyběhnuvšího Courtoise přihrávkou pro Iňakiho Williamse, jemuž už scházelo jen uklidit míč do prázdné branky. Míč ovšem na cestě ještě tečoval jeho útočný parťák Muniain, který se tak stal oficiálním střelcem branky.

Do ofenzivy se tak museli pustit hosté a nebýt výtečného zákroku mladého brankáře Unaie Simóna, bylo srovnáno již do přestávky. Jednadvacetiletý nástupce Kepy Arrizabalagy si však s nepříjemně tečovanou ranou Modriće poradil na výbornou a uhájil do přestávky vedení svého týmu.

V druhé půli měl gól na kopačce Sergio Ramos, jenž dorážel Baleův přímý kop, avšak Simón po prvotním zaváhání obstál na výbornou. Po hodině hry už ale hráči Realu dočkali. Výtečný pas Kroose na rozběhnutého Balea doplnil náběhem z druhé vlny střídající Isco, jemuž přistál Baleův pohotový centr přesně na hlavě a španělský reprezentant si v zakončení poradil na výbornou.

Právě Iscův vyrovnávací gól odstartoval obzvláště hektickou pasáž zápasu, kdy se oba týmy hnaly za vítězstvím a hra se bleskově přelévala ze strany na stranu. Obzvláště blízko k obratu skóre měl Marco Asensio, jenž si perfektně zpracoval dlouhý nákop, ovšem v samostatném úniku ztroskotal na výtečném Simónovi.

Na opačné straně zase v zakončení neuspěli Susaeta s Williamsem a hosté si mohli zhluboka oddechnout, když rozhodčí ponechali bez povšimnutí Casemirovo hraní rukou, když se brazilský středopolař ocitl ve vlastní šestnáctce na zemi. Už tak rozbouřené San Mamés spílalo sudímu Gonzálezovi ještě hlasitěji a nebylo divu, že se nakonec dočkalo žluté karty hned šest hráčů Athleticu.

Atraktivní a napínavé utkání nakonec skončilo dělbou bodů, což z pohledu Realu znamená první ztrátu na rivala z Barcelony, který i po čtvrtém kole drží stoprocentní vítěznou bilanci. Athletic, který má o zápas méně, je s pěti body čtvrtý.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Betis 0:0

15.09.2018 18:30

Góly: -

Valencia opět nevyhrála a v souboji s Betisem Sevilla bere jen bod za remízu 0:0. Marcelinovi svěřenci se tak propadli už na sedmnácté místo. Netopýři navíc nebudou mít moc času na odpočinek, neboť už v týdnu je čeká Liga mistrů a zápas s Juventusem.

Spokojenější tedy mohou být hosté i když v zápase měli překvapivě větší územní převahu. Na Mestalle se utkal loni čtvrtý tým s pátým a i když nakonec žádná branka nepadla, bylo se na co dívat.

Los Che si jako první vypracovali zajímavou gólovku, ale Gameiro z malého vápna ve skluzu pálil jen do Lópezových rukavic. Ve 14.minutě musel kouč Marcelino řešit velkou nepříjemnost, ve středu zálohy se totiž zranil Geoffrey Kondogbia, jehož nahradil Daniel Wass. Betis následně převzal iniciativu a byl nebezpečnější. Ve 24.minutě hasil velké Inuiho nebezpečí takřka na brankové čáře Piccini a stav zápasu byl nadále 0:0. První branku nepřinesl ani závěr poločasu, kdy centr Boudebouze zasáhl Mandi, ale jen doprostřed branky.

Ani ve druhém poločase nebyla o zajímavé momenty nouze. Rodrigo šikovně vyslal balón na Pareja, který rovnou z první orazítkoval břevno! Na velké příležitosti to tedy bylo 1:1. Zápas rovněž nabídl spousty drobných i větších faulů a větší gólová šance byla opět k vidění až v 81.minutě. Betis mohl spasit León, který šel z úhlu sám na brankáře, ovšem neuspěl. V závěru zápasu už ani jeden tým nechtěl udělat chybu a výsledek 0:0 se nezměnil.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - FC Barcelona 1:2

15.09.2018 16:15

Góly: 12. Aritz Elustondo - 63. Luis Suárez, 66. Ousmane Dembélé

Barcelona to neměla v San Sebastiánu vůbec jednoduché. A dokonce po poločase prohrávala, protože se už ve 12. minutě prosadil Aritz Elustondo. Nicméně Luis Suárez spolu s Ousmanem Dembélém dokázali během tří minut ve druhé půli otočit nepříznivý stav a favoritovi tohoto souboje přisoudit tři body. I nadále jsou tak hosté stoprocentní.

Už pětkrát za sebou Real Sociedad s Barcou prohrál, tentokráte ale neodehrál vůbec špatnou partii a rozhodně byl španělskému gigantovi rovnocenným protivníkem. V 86. minutě přitom opravdu reálně sahal po remíze, Mikel Merino totiž krásným pasem vybídl Juanmiho, jenž vyzrál na ofsajd a ocitl se sám před bránou, jenže hlavičkoval pouze vedle.

A nebyl to jediný světlý moment v tomto klání, jaký domácí předvedli. Už po pár minutách se ujali překvapivého vedení, to když po standardní situaci ještě Moreno neusměrnil hlavičku tam, kam by si představoval, ale balón se nakonec odrazil k nohám Aritze Elustonda, který nezaváhal v koncovce a levačkou propálil brankáře ter Stegena na bližší tyčce.

Barca byla po tomto inkasování poměrně hodně zaskočená, bylo možná i vidět, že někteří její hráči ještě nestrávili nepříjemný přesun z reprezentačního srazu do klubu. Vždyť vůbec první střelu na bránu vyslal až ve 36. minutě Piqué, a to navíc po rohovém kopu hlavou pouze minul, ve 41. minutě již Piqué zamířil mezi tři tyče, gólman Rulli ale zasáhl.

Kdyby jinak dobře bránící Real Sociedad proměnil hned několik svých příležitostí zkraje druhé půle, možná by se konal opravdu senzační výsledek. V 59. minutě se do vyložené pozice propracoval Mikel Oyarzabal, jenže trestuhodně po rychlém brejku přestřelil. V 60. minutě zakončoval již přesně Hernández, ovšem výtečně se předvedl ter Stegen.

Do třetice všeho špatného pro domácí nedokázal skórovat ani Juanmi, jenž měl před sebou v pokutovém území už pouze ter Stegena, ten ale včas vyběhl ze své brány a tutovce soupeře zamezil. Jen o pár chvil později přitom Barca z ničeho nic srovnala. Po rohovém kopu sice nerozvlnili síť hlavičkující Piqué ani Umtiti, dorážející Suárez už ale ano.

Ačkoli si Txuri-urdinak určitě zasloužili v tomto duelu bodovat, v té nejdůležitější statistice, tedy v počtu vstřelených branek, byli zkrátka horší. O rozhodující přesný zásah se postaral v 66. minutě Dembélé, znovu to bylo po rohovém kopu, kdy Rulli ve snaze vyboxovat balón do bezpečí našel pouze nohy svého protihráče, jenž pak propálil hradbu těl před sebou.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - SD Eibar 1:1

15.09.2018 13:00

Góly: 90+5. Borja Garcés - 89. Sergi Enrich

Překvapivý výsledek se v sobotu odpoledne urodil v Madridu. Atlético doma na Wanda Metropolitano pouze remizovalo 1:1 s Eibarem a to dokonce mohlo být rádo, neboť vyrovnávací trefu obstaral až ve čtvrté minutě nastavení Garcés.

Atlético mohlo prohrávat už v 9. minutě, kdy po chybě Lemara ostře vypálil Valdés a Oblak mohl jen sledovat, jak balón trefuje brankovou konstrukci. Eibar sice začal zostra, ale Valdésova příležitost byla na delší dobu jediná. Na druhé straně se postaral o první rozruch Griezmann,i proti jeho střele musel zasahovat Dmitrović. Ve 21. minutě měl na hlavě úvodní branku Saúl, ale byl to opět skvělý Dmitrović, který výtečně zasáhl a hlavičku vyrazil na rohový kop. Atlético obléhalo branku Eibaru a hledalo skulinku v jeho defenzívě, ta se však nikde neobjevovala.

Platilo to i po změně stran. Nápaditá akce Griezmanna s Lemarem k ničemu nevedla a Godín zase hlavičkoval jen do Dmitroviće. V 65. minutě se zase jednou připomněl Eibar a Oblak měl znovu velké štěstí. Arbillově ráně z volného přímého kopu mnoho nechybělo, ale slovinský brankář měl opět dobře postavené tyče. Hra se pak rychle přesunula před Dmitroviće. Griezmann střílel do připraveného brankáře a Koke z dorážky přestřelil.

Aktivnější domácí se dál tlačili do šestnáctky, jenže tři minuty před koncem zažila Wanda Metropolitano šok. Jordanův centr obrana Atletů nedokázala odvrátit a důrazný Sergi Enrich zblízka napálil balón do sítě. Eibar vedl v Madridu 1:0.

Atlético ve zbývajících minutách přepnulo na nejvyšší obrátky a hned vzápětí mohl srovnat Garcés, ale v dobré blízkosti trefil jen bránící hráče. V první minutě nastavení trefil hlavou břevno Godín a Atlético dál svíralo svého soupeře. Eibar byl blízko vítězství, jenomže obrovskému tlaku nakonec podlehl. Ve čtvrté minutě nastavení pro změnu nedokázala odvrátit Juanfranův centr obrana Eibaru a Borja Garcés následně zamířil do černého. Atlético v zajímavém utkání remizovalo s Eibarem 1:1.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Rayo Vallecano 0:1

14.09.2018 21:00

Góly: 29. Gianelli Imbula

Rayo Vallecano slaví poprvé v sezoně body! Výhru nejtěsnějším možným rozdílem si veze z Huescy, která dnes na hosty nestačila. Jedinou trefou projevil jasnou převahu Raya Gianelli Imbula.

Od prvních minut byli hosté lepším týmem, ale chvíli jim trvalo, než se dokázali propracovat k nějaké vážnější akci. Tu první měl na svědomí Raúl de Tomás. Útočník Raya vzal na sebe odpovědnost při zahrávání volného přímého kopu, ale pálil jen do zdi. Také jeho spoluhráč Kakuta posílal do malého vápna velice nebezpečný centr, jenomže nikdo z hostujících hráčů se k balonu nedostal.

Ve 27. minutě musela ošemetnější situaci řešit také obrana Raya. Postaral se o to Melero, který vracel před bránu pas. Na poslední chvíli ale do vzduchu vystoupal Abdoulaye Ba a míč odvrátil hlavou na roh! A to byla dost možná klíčová situace, protože jen o dvě minuty později Rayo dokázalo vstřelit gól. Krásným způsobem se o to postaral záložník Gianelli Imbula, který ze třiceti metrů nádhernou ranou poslal míč do šibenice!

Kakuta šikovně roztáhl hru na levou stranu, kde číhal García, který našel ještě lépe postaveného De Tomáse. Jeho střela z úhlu však nebyla nebezpečná. Ani po změně stran se domácí hráči nedokázali příliš dobře dostat do tempa zápasu a jasně lepším týmem byli hráči Raya.

Navýšit vedení v zápase mohl De Tomás, který se dnes opravdu snažil. Po ose Imbula - Trejo se k němu dostal balon a De Tomás pálil dobře. Ještě lépe ale reagoval brankář Werner, který se nenechal překvapit a ránu protihráče fantasticky vytáhl mimo!

De Tomás se přeci jen dočkal. Po hodině hry hlavičkoval na zadní tyči poté, co se odpoutal od protihráče. Jeho hlavička zaplula do sítě a Rayo slavilo. Jenomže pouze na chvíli. Hlavní sudí totiž postřehl nepatrný faul De Tomáse a branku odvolal!

Domácí mohli srovnat dvacet minut před koncem. To se k balonu dostal po menším nedorozumění Ávila, jenže jeho pokus mířil nad prázdnou bránu! O chvíli později mířil nad také Cucho, takže domácí nakonec těsně prohráli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona440014:312
2.Real Madrid431011:310
3.Celta Vigo42117:57
4.Espanyol Barcelona42115:37
5.Getafe CF42114:27
6.Girona FC42115:67
7.Deportivo Alavés42113:47
8.Athletic Bilbao31205:45
9.Atlético Madrid41213:45
10.Real Betis41211:35
11.Levante UD41126:54
12.Sevilla FC41124:44
13.Real Sociedad41126:74
14.Villarreal CF41122:34
15.SD Eibar41124:64
16.SD Huesca41126:124
17.Valencia CF40313:53
18.Rayo Vallecano31022:53
19.Real Valladolid40220:22
20.CD Leganés40134:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (294)

Přidat komentář
DrQQ

Gól Imbulu bude možno najkrajším v tomto kole.

Reagovat
Jordi Alba

Atlético krásnejch 5 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezavidim fanusikom Atletika, tolko sa pred sezonou hotovali na titul a nakonec v 4. kole uz takato strana...

Ale remiza zasluzena.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zadnej normalni fanousek Atletica by se na titul netesil driv nez po 38. kole...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Titul tu v naznacich Atleticu vnucovali fanousci Barcelony a Realu.

Predne je nasnade myslet si, ze je to Simeoneho posledni sezona s vrcholnym cilem cele jeho ery - zisk prozatimne nedosazitelneho vitezstvi v LM s finalem na domacim stadionu.

Tuhle myslenku trochu vyvraci konec Gabiho, ale ten se zda se uz spokojil s EL a obetoval se pro dynamicky vyvoj Rodriho. Kazdopadne je to Gabi s kym odesla ideologicka stabilita celeho tymu. Hra bez neho neni tak uzkoprse dusledna.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nesmysl, do otevřenýho boje o titul se hlásili i Atléti. Pravda, sice ne tolik tady, jelikož jich na EF bohužel moc aktivně nepůsobí, ale dobře si pamatuju, jak po oslabování Realu a částečný přestavbě Barcy viděli reálnou šanci na titul. A ona taky existovala, argumentovat jinak je alibismus level Simeone.

Reagovat
Billy McClane

Presne

Reagovat
opretis

Souhlas. Já třeba tomu titulu fakt věřil a po superpoháru bych si na něj být sázkařem i vsadil.

Je mi neskutečně smutno z toho jak to zatím vypadá.

Tu LM na domácím stadionu ale chci prostě

Reagovat
smazaný uživatel

Jina berna mince nez ta hrstka fans tady na cele s Phillipinhem a na cze/sk webu Atletica neni. Hlasy ozyvajici se jak ozveny nejakeho football manageru krome tehle zas takovou relevanci nemaji. Jasne, nadeji prestupove leto vzbudit mohlo, ale kdo vi na jak krehkych principech uspech Atletica stoji, nemohl k ni pristupovat jinak nez skepticky. Sance na stabilni snuru viteznych vysledku mimochodem byla pod Simeonem vzdy mensi nez sance na uspech v poharovych soutezich. Pokud si nekdo mysli opak nezna ony krehke principy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud si dobře pamatuju (teď nemám úplně čas to dohledávat), mluvili o tý šanci Phillipinho i Atlético de Madrid, což jsou hodně relevantní uživatelé. Ta šance prostě byla reálná, byla investována spousta peněz, udrželi se klíčoví hráči, rozhodně jste nešli do sezóny s cílem hrát o třetí místo. Jako alibismus beru to, že se k tomu po špatným úvodu přestáváte hlásit. Finále LM na Wandě je samozřejmě obrovský lákadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevzpominam si, ze bych to tu od nekoho takhle vylozene cetl. Samozrejme, ze takovahle nadeje se i vzhledem k aktivnimu pristupu na prestupovem poli a internim promenam tech dvou gigantickych konkurentu nabizela agresivneji, ale predsezonni spolufavorit na titul je prece Simeoneho Atletico hypoteticky uz pravidelne. Mozna, ze mas pravdu a nyni se to dokonce vyrklo. Kazdopadne s realitou to ma malo spolecneho. Je to spis opilost predstavou. Sam jsem se tu opojene vyzival v estetice moznych skladeb sestav, ale jestli ma smysl mluvit o nejakem titulu, tak o tom z LM. I kdyz osobne si myslim, ze i ten bude nedosazitelny. Ta skepse vychazi prirozene z negativniho profilu Simeoneho fotbalu a jeji pochyba je obsazena v kazdem sebevetsim prohlaseni, protoze Simeoneho fotbal je fotbal braniciho se.

Reagovat
Phillipinho

Tak pravda je, ze Simeone letos uz tak nerealne o titulu nemluvil a napriklad rekl, ze maji vetsi sanci nez kdyz byl v Realu Ronaldo. Obecne uz nemluvi o tom, ze jejich souperi jsou Vale, Sevilla a Villarreal. Ja jsem vycital, ze sam Simeone miri letos v lize vys nez na 3. misto.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zběžně jsem to projel a třeba tady v odkazu níž se těm nejvyšším ambicím vůbec nebrání.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/atletico-madrid-privedlo-kridelnika-gelsona-martinse-404663/

Jinak to nemyslím vůbec špatně a jsem rád, že konečně z vás ty ambice vypadly, kádr na to máte. Naopak Simeone (ač ho jako člověka uznávám a je mi velmi sympatický) mě hodně štval tím brečením při každým srovnávání s Barcou či Realem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jak to muze byt alibismus, kdyz identifikuju jako hlavni cil vitezstvi v LM?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Phillipinho

Jedinej kdo je schopnej zakoncit je zelenac Borja. Parada

Reagovat
smazaný uživatel

Atlétiko Po tom válci v Suprpoháru docela překvapivá bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jak loňský Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledkový valec áno, herný ani zďaleka. To mnohí po zápase nepostrehli a preto sa vzhľadom na výsledok zápasu (nie na výkon) od Atlétov očakávalo veľa. Superpohár nevyhrali dobrým výkonom, ale vďaka amatérskym chybám obrancov Realu Madrid.

Reagovat
technecium

Jednou se to proti vám muselo otočit. Loni jste vyhráli LM díky amatérským chybám brankaru, tak jste okusili vlastní meducinu

Reagovat
blaugrana

Klasicky des na Anoet, ale vdaka tomu su tie body take sladke.

Reagovat
technecium

Obecně si troufnu říci, že se ta liga vyrovnala a každá venkovní výhra je obrovsky cenná

Reagovat
LAM

Ku.va důležitá výhra

Jinak výkon nijakej což je na Sociedadu normální,takže to asi nemá cenu řešit,ale Valverde zatím žádnej posun v taktice neudělal,což můžem pocítit na jaře v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

I jsem dnes ocenil, že hrál Rafinha, když Arthur nebyl úplně připraven, po přípravě si to zasloužil. A furt čekám na to, až dostane šanci v základu Malcom, ono by vůbec neuškodilo, kdyby Dembele viděl, že základ nemá jistý a Malcom naopak, že o něj může bojovat. Trochu se bojím, že Valverde z něj udělá druhého Paca/Denise a bude mu dávat pár minutek sem tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by dobré, kdyby i Sua viděl, že nemá jistý základ.

Reagovat
DrQQ

Malcom je zranený, takže dnes nemohol nastúpiť.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

zapas jsem nevidel, ale podle komentaru jsem o nic neprisel

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelé rozhodl už třetí zápas v sezoně. Náhoda to už asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

(loni rozhodl za celou sezonu jeden)

Reagovat
technecium

Mi sme vihrály

Reagovat
Baronne

V suchim

Reagovat
el Principito

nenapodobuj toho dementa

Reagovat
valloire

sám si troubo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

Dnes by som pominul predvedenu hru. 3 body z Anoety su zlate za kazdych okolnosti, ved pred Valverdem sme tam nevyhrali snad 7 rokov ligovy zapas.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

navíc po gólu jsme to dost zlepšili, na těch 25 minut už se dívat dalo, hoši začali víc makat a ten závar na konci byl super

Reagovat
Coutinho10

tezkej zapas, ale hlavni jsou body

Reagovat
celeb

Pre nas jeden z najtazsich stadionov v Lige.

Inak dvojica Roberto Semedo vedla seba fungovala rovnako mizerne, ako v Rime. Ked su vedla nich lepsi hraci, vedia ich potiahnut. Nemozu vsak byt pri sebe. Inak dobre zahral Rafinha, vela krat zachranil loptu v takmer beznadejnej situacii.

Reagovat
smazaný uživatel

No Sociedad je takoví Liberec v Čechách ty body proti nim jsou vždy cenný a od nich ještě cennější ještě podobný tým jsou Atleti z Bilbaa to jsou týmy proti kterým sem nikdy nevsázel

Reagovat
Phillipinho

Atleti z Bilbaa

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic Bilbao?

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
roman1978

takoví

Reagovat
ADM

Pískaj koniec ligy.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Switchback

Už zase to vedeme, to je fakt nuda

Reagovat
PP

ještě vás v lize proženou..

Reagovat
ADM

A ako bonus po výhre na ihrisku súpera, s ktorým máme najhoršiu bilanciu za 10 rokov + stažili sme si to neexistujúcou zálohou v prvom polčase

Reagovat
valloire

nemáme trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

To nemáte už čtvrtou sezónu.

Reagovat
Anacron

To je docela trapný pro vás, že sme vyhráli 3x LM bez trenéra

Reagovat
technecium

Bez trenéra ale s rozhodčím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
ADM

Počuj hombré, to je asi troška predčasné na to, že herne ste na tom na oko lepšie a po zlatom hattricku ani prístup hráčov nebude 100%...

Reagovat
valloire

není

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
patas92

a charakter

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
PP

Jinak Athletic to moc hezky odjezdil..

Reagovat
ADM

Kukám zostrih a čo tam robil Ramos pri góle mi hlava nebere

Reagovat
technecium

Jemu taky ne

Reagovat
ADM

Btw PSV sa pred LM naladilo výhrou vonku 0-7

Reagovat
technecium

Koukám, že Barcafani se rozdělili na dva tábory - fanoušky realisty a fanoušky naivní idealisty. Fanoušek realista umí reálně posoudit stav kádru a sílu soupeře a na základě toho umí realistický zhodnotit předvedený výkon. Fanoušek naivní idealista si ještě nevšiml, že u nás už nehraje Ronaldinho na vrcholu a netrénuje nás Guardiola a proto v každém zápase očekává od hráčů jako jsou Rafinha, Roberto či Semedo výkony jako od Xaviho, Iniesty a Aleše v nejlepších letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Aleše

Reagovat
technecium

Alvese samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon ze ne Ales Vidal

Reagovat
Hristo Stoichkov

Valverde schytává zaslouženou kritiku a já jsem rád, že existuje pořád spousta fanoušků, kteří kladou velký důraz na předváděnou hru - v Barce jich je víc než kdekoliv jinde. Co na tom včerejšku zaslouží pochvalu? Rotace jak od Lucha - záloha Roberto, Rakitić, Rafinha při tak náročným venkovním zápase? Nebo poněkolikátý pošle do hry na konci Vidala, který namísto kontroly hry přinese pouze chaos a místo aktivního bránění výsledku (ideálně s míčem v našem držení) postavíme hluboký blok, který hrát neumíme a přes který se soupeři celkem jednoduše dostávají do šancí?

A argumentace Ronaldinhem či Guardiolou je úplně mimo. Jsme mezi kluby, které do kádru áčka investují nejvíc na světě, platíme nejvyšší mzdy, máme v kádru Messiho, Coutinha, MAtSe či Busquetse - TOP hráče na svém postu, s tím přichází ta náročnost. Podívej se, co udělal za práci Sarri během jedné přípravy (kterou ani neabsolvoval celou) a pak to srovnej s Valverdem. Valverde zkrátka není ofenzivní trenér, upřednostňuje výsledek za každou cenu a nedokáže rozvíjet mladý hráče. A to je to, co se mu bude neustále vyčítat, ačkoliv svou práci si odvedl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Třeba to, že jste získali 3 body z Anoety, tam kde nikdy nevyhráváte?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Hristo promiň, podle mě jsi tu z nás nejrozumnější. Ale přijde mi, že na Ernesta reaguješ taky jak se ti hodí.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je pravda, já na něj nemám nijak vyhraněný názor a ani si nemyslím, že by tomu tak nemohlo být. Zaslouží si pochvalu za spoustu věcí, kterou dal po Luchově chaosu ke konci působení dohromady, ale stejně tak má několik negativ, kvůli kterým pro mě není ideálním dlouhodobým řešením. A prostě ta část fanoušků, která po něm chce atraktivní hru, což je naprosto legitimní požadavek vzhledem ke kádru a podmínkám, si nezaslouží nějaký výsměch či dokonce označování typu naivních idealistů.

Reagovat
smazaný uživatel

Palec

Reagovat
X-bano-X

A teraz či hore alebo dole

Reagovat
Gazdo

Mindfuck

Reagovat
technecium

Tyhle stížnosti na herní styl mě vždycky rozesmívají, protože naprosto nereflektují momentální stav kádru. NEMÁME hráče na fotbal ála Liverpool nebo na rychlé narážečky jako za Pepa. Iniesta s Xavim jsou pryč. Záloha je dlouhodobě naše slabina, ač záloha je srdcem každého týmu. Je tam Busquets u něj se musí zdůraznit, že Busquets je nesmírně specifický hráč, který je schopný hrát TOP jen ve stylu, kde se drží míč, protože jinak je extrémně náchylný díky své "prkennosti" k chybám. Pak tam máme Rakitiče, který je úžasně univerzální, ale skutečně nejlíp hraje při brejkové hře do otevřený obrany (viz zápasy za repre proti Argentině nebo v posledním Classicu). Pak tu je Coutinho, který je nejlepší kolem vápna a troufnu si říct, že v záloze je ho veliká škoda, protože to je hráč s neskutečným tahem na bránu. No, a když si to spojíš, tak to je celkem nesourodá záloha tří hráčů, z nichž každému nejvíc sedí úplně jiný styl hry. Pak tu máš Vidala, který přišel jako náhrada za Paulinha – žolík, který je schopen změnit tvář hry – když je potřeba přitvrdit, nebo je potřeba do vápna. Pak tam je Arthur, který mi byl hodně sympatický a doufám, že bude dostávat víc příležitostí. Do budoucna by to měl být hráč jasně do základu, spíš na Rakitičovo místo, ale to se musí Coutinho naučit hrát tzv. na Iniestu. Roberto je tahový hráč, který se do zálohy Barcelony moc nehodí a Rafinha je Rafinha. Má dobré náznaky, ale vždy mu do úrovně hráče A týmu něco chybělo.

Když si to spojíš, tak to je parta záložníků, která není primárně zaměřená na jeden styl hry a s tím musí Valverde pracovat tak, aby především eliminoval slabiny těch hráčů. Nemůže si říct: „budu hrát na gegenpresink s rychlým přechodem do útoku“, když mu to nemá kdo odběhat. V mých očích Valverde skvěle eliminuje nedostatky všech hráčů a tým se projevuje jako kompaktní celek. Tý nevýhody v nesourodosti hráčů Valverde však paradoxně ještě využívá ve svůj prospěch, protože díky rozmanitostí těch ideálních rolí jednotlivých hráčů, má k dispozici kádr, který dokáže v průběhu zápasu měnit herní styl a reagovat na soupeře. Důkazem budiž tak velký počet gólů, který jsme loni i letos dali v druhém poločase. Konečně máme to, po čem se volalo od nástupu Pepa. Máme plán B. Dokonce i C. Nefungovalo proti Huesce 4-3-3? Udělalo se 4-2-3-1 a nasázelo se jí 5 gólů. Nebyli jsme schopní Socky přejet po zemi? Dali jsme dva góly po rozích. Je to skvělý, chrochtám blahem, jsme nepředvídatelní jako už dlouho ne. Tam kde se za Lucha ztrácelo, se jezdí pro body, to vše díky plánu B. Tohle mi obrovsky chybělo v našem projevu a dává nám to veliké šance, už druhým rokem. Vše to už jen bude přístupu hráčů, to rozhodne o úspěchu v sezóně.

A abych doplnil výtky k zápasu - rotace včera byla naprosto opodstatněná. Zaprvé bylo po repre pauze a za druhé máme před zápasem ligy mistrů, který bezpodmínečně musíme vyhrát, protože nás čeká nejtěžší skupina za zatraceně hodně dlouhou dobu a hrozí, že z ní ani nemusíme postoupit. Bylo jasné, že to od začátku nebude ideální. Ale podařilo se to zlomit. Týmově. O to jde. Seru na patičky a góly nůžkama. Chci vidět na hřišti tým 11 hráčů. A já ho tam vidím.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Carrick

Reagovat
valloire

tak dlouhý a přitom.....

Reagovat
technecium

A já se tážu: Proč jsi nezůstal na horách?

Reagovat
valloire

i zůstal bych....bylo to i bez signálu

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Majk91

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak...připadá mě fakt povrchní a naivní dívat se na fotbal jenom černobílým stylem hnusná hra/krásná hra. A hlavně to opakovat pořád dokola, po jakémkoliv zápase s jakýmkoliv výsledkem. Zaprvé je to subjektivní a za druhé tak fotbal a sport vůbec nefunguje a kdo si to neumí přiznat, tak je blázen. Navíc je už několik let na klubovém i reprezentačním fotbale vidět, že na tzv. "krásu" se už nehraje a velký úspěch se s tím udělat nedá, pokud se nestane nějaká výjimka. Viz 3xReal, Portugalsko na ME, Francie na MS. Náhoda to asi nebude. A nejvíc mě dojímá, že se pořád opakují stejné hejty i po doublové sezoně, kterou jsme s trochou štěstí mohli dohrát i neporaženi Pokud je nárok na trenéra Barcy v první sezoně po převzetí rozpadlého týmu vyhrát treble s týpky jako Deulofeu v základní sestavě nebo Turan na lavičce, tak je to asi nejtěžší práce na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

U Realu jsem za ty tři roky snad neviděl zápas (max tak 2), kdy by přešlapovali na místě a nevěděli co hrát dopředu. Oni měli to co nám pod Valverdem chybí a to je obrovský tah na bránu a schopnost zjednodušit tu hru když je potřeba. To že pak v hodně zápasech toho nedokázali využít je věc druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak ať rotuje ale ne způsobem, že je ta záloha pak úplně k ničemu. To že jsme vyhráli teď nad sockama je taky to, že po prvním tragickým poločase, kdy celá záloha si přihrála tak max na 5m, tam prostě Valverde poslal to nejlepší co v tu chvíli měl k dispozici. + k rotaci Rakitice tam nechal celej zápas a to hrál o repre pauze, to samé Suarez a to jsou zrovna pod Valverdem nejvytíženější hráči pokud nepočítáš Stegena s Messim.

A to aby ta hra nějak vypadala neznamená patičky, nůžky apd. Ale prostě aby se pak nestávali situace kdy záloha totálně netuší co má dělat, tak první co udělají je přihrávka Messimu ať něco vymyslí a pokud to nejde tak přihrát Piquemu, který to překvapivě zase cpe hned na Messiho. Pak ta hra celá stojí je to strašně statický a zase se strašně nadřeme na gól. A už několik zápasů jsme mohli vidět, že ti hráči umí hrát hezkej fotbal. Ale Valverde se toho prostě bojí. Mě kolikrát přijde, že Valverde tomu týmu řekl, jak má bránit (ikdyž to poslední dobou taky pokulhává), ale to jak chce aby útočili nechal na nich.

Jo a včera jsem sledoval Rakitice a on hodně míčů posbírá a nedělá moc chyb, ale po tom co se tu kolikrát nadává Suarézovi s Messim, že se nevrací, tak on s tím má taky velkej problém. Příklad: Messi ztratil balón po tom co se nedohodl se Suarezém, Oba se zastavili a neběželi bránit, na to už jsme zvyklí, ale pak vidíš jak si vedle nich vyklusává Rakitic a to nám běží soupeř na bránu.

Podle mě by v tich lehčích zápasech měl Valverde posadit hlavně Suareze s Rakiticem a Umtitim, Protože na nich je fakt poslední dobu vidět znatelný úpadek formy a potřebují nějaký impuls. Ať tam někdy dá toho Lengleta, místo Rakitice Arthura a místo Suareze třeba Malcoma (až bude fit). Zkusí se to třeba ten jeden poločas jako tady se Sockama.

A poslední věc, prosím ať už nedává toho Roberta do zálohy.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
technecium

A jak to chceš rotovat jinak? Arthur nebyl připravenej, Denis, Alena nezpůsobilí, Busquets, Rakitič, Coutinho unavení. Zbývá Roberto, Vidal, Rafinha.

Tak co měl udělat? Poslat zase Raketa-Bus-Coutinho a vyšťavit je? To by ses tady posral, že hrajou furt ti stejní. Teď je zase špatně, že to prostřídal

Proberte se

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť by stačilo aby v tý záloze nechal aspoň někoho trochu kreativního. A jak už jsem psal Rakitic hrál celej zápas a to bude stejně hrát i další zápas celých 90min. Takže kdyby tam dal Busquetse místo Rakitice nebo toho Coutse. Tak by se hned funkčnost tý zálohy zvedla o 50%.

A pro připomenutí všichni nadávali, proč nerotuje v lehkých zápasech. A zrovna takhle zamíchat zálohu, když hrajem na Anoete kde se nám dlouhodobě nedaří a pak tam stejně na druhý poločas ty hráče dát musel protože by jsme tam pohořeli. Příště hrajeme s Gironou doma, tam ať klidně něco takového zkusí.

Takže se prober ty ty realisto. Všichni ví, že v tý záloze už neběhá Xavi s Iniestou, ale pořád máme jeden z nejlepších kádrů na světě s jednou z nejlepších ofenzív. A pak hrajem zápas s týmem kde by neměl být žádný problém posraně a bez myšlenky jak Atleti nebo MU?

Reagovat
patas92

Já jsem hlavně zvědavý, jak bude Rakitič vypadat na jaře. Minulou sezónu odehrál 80 zápasů, přes léto minimální odpočinek a teď zas nesmyslně hraje 90 minut každý zápas

Reagovat
ADM

Plus v lete skoro čo zápas, to predĺženie

Reagovat
smazaný uživatel

Proč máš poslední dobou potřebu psát takový dlouhý kraviny? Kritika není jen tak. Každý tým má nějakou svojí ideologii, v Bilbau hrají jen Baskové, v Ajaxu a PSV neuznávají nic jinýho než 4-3-3, v Arsenalu se zaměřují na mladý hráče a v Barceloně je ta ideologie právě ta nádherná hra.

Co máte s tím že NEMÁME hráče na to hrát hezky? My je MÁME. Nebo si myslíš že Liverpolská trojice Milner - Wijnaldum - Keita je mistrnější než Busquets - Rakitič - Coutinho? Že Mane - Firmino - Salah je lepší než Dembele - Suarez - Messi? Ty vole, my mít Liverpoolskou sestavu, tak hrajeme ve středu tabulky! Už otevřete oči do prdele. Hrajem sračku už 3 rokem a je úplně jedno jaká posila k nám příjde, naše hra se ABSOLUTNĚ nemění za žádne situace. Valverde se hodí do Atletica. Ne k nám. A až znovu vypadnem hned po skupině v LM, tak nebrečte.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak definuješ sračku? Hraje se sračka, když v prvním poločase nasázíš 4 góly a druhý se dohrává jenom z povinnosti? Nebo se hraje sračka, když máme po "valverdeovsku" pomalejší rozjezd, ale PRAVIDELNĚ rozhodujeme zápasy ve druhém poločase? Jak to souvisí s neustále omílanou hovadinou, že Valverde neumí střídat a reagovat na vývoj zápasu? Výsledky ukazují pravý opak. Pokud zvládáme těžké zápasy, je to sračka? Loni jsme zvládli naprostou většinu těžkých venkovních zápasů, které jsme třeba pod Luchem pravidelně dojebávali. Je to sračka? Nebo už prostě nestačí výhra a je třeba i venku soupeře absolutně zesměšnit? Já bych fakt konečně chtěl vědět, co považuješ/považujete za ten ideál té "nádherné hry" o které mluvíš? Co to je? Řečnické otázky jsem naznačil výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby mi šlo jen o výsledky tak v klidu můžu začít fandit Realu, PSG atd.

Barceloně fandím,protože je v něčem vyjímečná a to v předváděné hře a tak to má většina, stačí si přečíst komentáře na instagramu Barcy.

Sračka je u mě to co hrajeme, styl alá Atletico, Chelsea. Tohle nejsme my, ty vole. A je mi jedno nějaký první vítězství po 7 letech v San Sebastianu. Já chci kombinace, rychlé přechody, rychlejší myšlení, nezatahovat se bezdůvodně do obrany hned co vštřelíme gol, jak to je ve zvyku poslední dobou. Vždyť nás kombinačně přehrávalo Deportivo a na trávník se vymlouvat je blbost, pro obě mužstva byl stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

*Valladolid

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo teda hraje opravdu hezký nebo hezčí fotbal než my? Já si myslím, že za posledních pár sezon akorát Neapol a City, loni Liverpool. Týmy, které mají a) dlouho stavěnou koncepci, dlouho stejného trenéra a dlouho téměř totožné hráče - Sarri absolutně nerotoval (Neapol), b) trenéra se systém, zaměřeným na kontrolu hry, možností přivést jakéhokoliv hráče a tým navíc po příchodu trenéra neprocházel žádnou generační obměnou (City), c) Specifického trenéra, nadšení z něčeho nového a dlouho nezažitého a štěstí na jednoho hráče v životní formě, který zařídil skoro všechno. K čemu to vedlo? U City jeden titul za 4 roky a pravidelné vyhoření v LM. Neapol boj o titul a jeho ztracení v závěru, v LM nic i přes statečná herní vzdor Realu. Liverpool 4. místo v lize a finále LM, ve kterém ale byli obrazem hry absolutně bez šance na výhru. Myslíš, že fanoušci chrochtají blahem z krásných kombinací za těchto okolností?

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti napíšu, že nás přehrával VALLADOLID a ty mi sem píšeš něco o Neapoli a City? Já to vzdávam, chrochtej si blahem nad “historickými vítězstvími” nad Sociedama. Je mi to jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý tým prochází nějakým obdobím. Je potřeba si uvědomit, že Messi stárne, Busquets stráně, Piqué stárne, Iniesta je pryč a JINAK UŽ TO NEBUDE. Vzpomínat pořád na jakési zlaté časy (které nikdy nebyly) je neuvěřitelně stupidní věc, která nikam nevede. Já nefandím proto, abych neustále brečel, ale abych si užíval to, co je k dispozici, i když je to podle tebe třeba tak nicotný úspěch, jako je vítězství nad jedním z historicky nejméně oblíbených soupeřů a nebo osmigólový výprask Huesce (k tomu se samozřejmě není potřeba vyjadřovat, protože Valverde je pragmatický trenér, jak to vůbec mohl dopustit, že se hrálo na góly až do poslední minuty?). Pokud vidíš smysl v neustálém brečení a řešení něčeho, co nemůžeš ani minimálně ovlivnit, dělej to, když tě to naplňuje. Já v tom smysl obecně ani smysl fanouškovství nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nijak nebrečím, podívej se kdo tohle vlákno začal, to ty a Tech tady pořád brečíte že my “naivky” furt brečíme. Ja nesouhlasím s naším stylem hry. To můžu? Dovolíš mi to? Ó velký pragmatiku? Ukaž mi sezónu, kdy Barca nerozdrtila nejaký ten pidi klub.

Já se nechci hádat tady mezi svýma. Takže to ukončíme. V něčem máš pravdu ty a v něčem já.

Reagovat
alcantara

To s tym ovplyvnovanim stavu je dobry argument, to by potom nemohol kritizovat takmer nikto nikoho v klube a len by sme sa potlapkavali.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to prostě připadá už strašně únavné, neustále číst pořád stejnou kritiku bez jakéhokoliv nadhledu nebo snahy se podívat trochu hlouběji než jenom vykřikovat rádoby moudra jako "blbá sestava", "rotace", "moc rotace", "málo rotace", "hnusná hra", když patříme pořád mezi absolutní špičku, každý rok jsme favoriti na titul, Copa je už vlastně náš pohár a LM jsme taky nevyhráli zas tak dávno, aby tady vznikaly takové myšlenkové paláce na to, jak "konečně" tuto soutěž vyhrát (jakoby se to dalo naplánovat, když záleží na desítkách faktorů, které se můžou, ale taky nemusí sejít i tomu nejlépe připravenému týmu). Nemám nic proti kritice, ale ten negativismus je přehnaný a zbytečný.

Reagovat
Kixi Syhimour

štěstí na hráče v životní formě?

Tak asi Klopp věděl co dělá, když se mu posmívali za tenhle nákup

Reagovat
Kixi Syhimour

+ proč k City, de-facto ropákům bez historie chodí noví fandové? Protože hrajou krásnej fotbal. Za Rodgerse se na LFC v poslední sezóně nedalo dívat, ale hej naše popularita roste, protože hrajeme hezky, Neapol to samé.

Proč si začal fandit FCB, protože hráli krásnej fotbal, to dnes neplatí, proto jsou mnozí naštvaní, není to ta Barcelona, kterou si všichni oblíbili.

Reagovat
Gazdo

ako uprimne keby som bol dnes maly chlapec barce by som fandit nezacal

Reagovat
Majk91

ze ty si zacal fandit Barcelone len od vtedy, co sa stal Guardiola trenerom?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to si začal ty, když si myslíš, že začali hrát hezky až při Pepovi

Reagovat
technecium

Já jsem třeba začal fandit za Ronaldinha. Jsem špatný?

Reagovat
ADM

V tom prípade aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu tu otazku teď proc by to melo byt spatny?

Reagovat
technecium

Že se tady trumfujete v tom, že je špatný fandit, když byly úspěchy

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo se tu netrumfuje, se uz uklidni.

Reagovat
valloire

jo

Reagovat
technecium

Hele dědku, tys začal fandit, když vám Franko vyhrával zápussy, tak pomlč

Reagovat
Xavi

Reagovat
valloire

Franco nám nic nevyhrál, to jenom Barcelona byla neschopná mlíčňáku

Reagovat
Eichel

ja tiež

Reagovat
Gazdo

ale zo skupiny postupime

Reagovat
technecium

Liverpool má tým složený kompletně tak, jak si Klopp přál. Složený pro jeho styl hry. Tzn. má lepší hráče k tomu hrát hezky.

My ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost

Reagovat
technecium

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jasně, v mnoha ohledech s tebou souhlasím, ale ty vůbec nebereš v potaz, že právě Valverde si ten tým, resp. zálohu takto složil. Stejně jako loni používal Paulinha, který byl v 90% zápasů úplně k ničemu. Jenom doufám, že je Vidal pouze fyzicky mimo, protože zatím vypadá po tom těžkým zranění hrůzostrašně a začínám mít obavu, koho nám to Bayern poslal. Jeho reagování na zápas je jednou z jeho největších předností, včera jsem dokonce četl, že jeho asistent (Aspiazu) tráví pravidelně první poločas na tribuně a o přestávce se přesouvá do kabiny a v druhým poločase na lavičku. Hodně zajímavý poznatek a nutno říct, že to funguje perfektně. Sergiho Roberta si do zálohy napasoval sám, na CM rozhodně hrát nemůže, zvlášť s Rakitićem po svým boku.

Jinak musím bohužel říct, že pokud nezapracuje Arthura a bude chtít hrát v Lize mistrů s Rakitićem (nekreativní, neodolný vůči pressinku) a Coutsem (absolutně nebrání) plus MSD vepředu, nemůžeme si na nějaký úspěch dělat naděje.

Nejsme schopni absolutně hrát pod tlakem, když nás někdo vyhodí z komfortní zóny, což se pravidelně děje ve venkovních zápasech LM. Akorát neefektivně držíme míč a čekáme, co vymyslí Messi. A tam změnu nevidím žádnou. Loni jsme ve skupině venku odehráli tři absolutně nezáživný zápasy s minimem šancí (ok, Juve se dá pochopit), v osmifinále uhráli celkem šťastnou remízu s nijak úchvatnou Chelsea a pak dostali známou facku v Římě. Ale ani jeden výkon nebyl na pochvalu, zatímco se řeší pouze ta ostuda v Římě.

Závěrem - Valverdeho rozhodně nijak neodsuzuju a už vůbec nevyhazuju, ale je naprosto legitimní upozorňovat na jeho nedostatky, který se prostě dějou. Ostatně letošní Liga mistrů bude tou ideální zkouškou jeho schopností. Jsem velmi šťastný i za tu skupinu smrti, podle mě přesně to potřebujeme, abychom se tyhle typy zápasů opět naučili hrát.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
drussbarb

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
Gazdo

Nesuhlasim

Reagovat
technecium

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Eichel

Reagovat
Gazdo

suhlas... ale teraz nechapemci si s tym spokojny alebo nespokojny pretoze si pamatam ze ku koncu minulej sezony si prave predo mnou valverdeho obhajoval tak teraz neviem

Reagovat
Switchback

Koukal někdo na box? strašná fraška, po druhé ...

Reagovat
teenz

Asi to byla remiza (na dnesnim zapasu byli vazne top rozhodci), ale sila Canela je obrovska (tak jako Warda tehdy). Treti mac asi nema smysl. GGG lepsi uz nebude.

Reagovat
Anacron

Druhý těžký soupeř v sezóně a opět neúspěch. Tak to vypadá, že budem zvládat zápasy s týmy z dolní půlky tabulky, ale ty těžké zápasy moc ne. Přesný opak jak to bylo pod Zidanem.

Reagovat
ADM

OT: Ibrov 500. gól kariéry nesie jeho trademark

https://twitter.com/jackgrimse/status/1041124427226865664?s=21

Reagovat
garruklol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je blázen

Reagovat
X-bano-X

Bol je a bude Pán Hráč.

Reagovat
SIRBRANIKE

klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Jako skoda, ze jsme ztratili body (hlavne v kontrastu s Barcou, ktera svuj zapas zvladla), ale ztraty vzdycky prijdou. A tohle bylo proti tezkymu souperi venku, takze nic necekanyho. Ja si ten zapas dost uzil, hlavne druhy polocas byl uplne paradni fotbal. Nejvetsi chyba byl rozhodne Ceballos v zakladu. Varane nas nejlepsi hrac.

Reagovat
Kenneth

Jenze Barcelona kdyz tyhle zapasy hraje spatne, tak je stejne nakonec urve pro sebe.

Reagovat
ADM

V lige. V LM zas vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 3 body z toho neboli ale pozerá sa na to lepšie ako v minulých ročníkoch, možno to nedá toľko trofejí ale užívam si a teším sa na každý zápas, čo sa pri pôsobení ZZ povedať nedalo.

Reagovat
CHONG

I to třetí střídání beru jako chybu, ale jinak to byl pěkný zápas a kříž mi přijde celkem fér.

Reagovat
alcantara

Tolko vychvalovany pragmatizmus za kazdu cenu, dobre sme to v Barçe dopracovali, ze hrajeme staticke hovno, sme na smiech v LM a este si to aj vychvalujeme. Ale tak som zvedavy na ten chvaleny pragmatizmus na jar v LM, snad dosiahneme tuzobne ocakavany pokrok a konecne nedostaneme nakladacku od nejakeho timu urovne AS.

Reagovat
Jordi Alba

Kdyby tu LM nevyhrál 3x po sobě zrovna Real, tak na to půlka lidí kouká jinak.

Reagovat
technecium

Reagovat
LAM

Ho.no.Herně ten tým Valverde nikam neposouvá.V těžkých venkovních zápases dost často neprosto nevíme a jediná myšlenka je stáhnout Messiho nękam k půlce a čekat ma nějakej centr.Valverde má jeden z nejdražších kádrů na světě,má za sebou dvě přìpravy a stále každej do předu zná jak budem hrát.Dle mě ani nemá nápad jak to vylepšit.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je částečně taky pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Loni jsme nezvládli odvetu, bohužel přišlo to blbý včas, ale chápeš, Že Valverdemu vůbec nevyšel 1 zápas ze 60? Ty dva ročníky předtím, podívej se v La Lize jakou má poslední roky statistiku s Atleticem RM, tam se to na dvojzapas prostě může stát, chytli jsme je už ve 1/4 finále no, pak ubránili i Bayern akorát že o jedno kolo dal, tak to prostě byl šok, že Barca nebyla aspoň v SF. Rok na to, Juve prostě poslední roky šlape v LM, Dybala hrál proti nám jeden z životních zápasů, ano už to pak vypadá blbě, když vypadnes s velkými ambici 3x po sobě v 1/4, ale to nejsou výmluvy s Juve a Atlety se prostě vypadnout dá. A kolik lidi tu minulý rok psalo, že Barca konci po odchodu Neymara, ještě potom co se zranil Dembele na půl sezóny tady už polovina fandu Barci gratulovala Reálu k titulu a Ernesto z toho udělal double a po superpoharu neuvěřitelný 2 prohry za celou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Vypadnut sa da a moze. Ale nie tak hanebne, ako posledne roky.

Reagovat
Majk91

niektorí fanusikovia maju proste nezmyselne predstavy, ze tím bude hrat na ihrisku joga bonito a pritom kazdemu nakladat minimalne manitu Ano prehralo sa minulu sezonu hanebne proti AS, ale to sa moze stat hocikomu. Navyse to nebola len Valverdeho chyba, ale aj hraci mali na tom nemaly podiel, kedze si mysleli, ze ked ich prevalcovali na Camp Nou, tak v Rime to bude len formalita. Aj Liverpool tam mal obrovske problemy a to hraju pekny ofenzivny futbal.

Reagovat
technecium

Reagovat
patas92

Reagovat
ADM

Páni, pozerám že tu prebiehajú veľmi ťažké debaty. Pamätajte, že my s tým od počítačov nič nespravíme. Tu vám nechávam skvelý recept na nedeľnú večeru..

https://www.youtube.com/watch?v=6ZnTnKuiKsU

Reagovat
technecium

To není jídlo na 15 minut 15 minut všechno krájíš, protože jsi lempl a nejsi to schopnej krájet během vaření, protože bys to připálil. Jelikož neumíš pohazovat pánví, tak to musíš míchat, což stojí 5 minut času navíc, když k varnýmu času 15 minut připočítám 30 minut mytí nádobí a uklízení bordelu v kuchyni, jsem na hodině a něco.

Zásadně nevařím jídla, který dýl vaříš, než jíš

Reagovat
ADM

Bohuzial varit musime, lebo predchadzajuca generacia matiek nenaucila svoje dcery ani kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
CHONG

Musíš si umět vybrat

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Masi

Reagovat
Reggie

Reagovat
Imago

Reagovat
CHONG

Tak to vaříš tak maximálně párky, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

párky se nevaří, ale ohrávají

Reagovat
valloire

jsi línej lempl

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

Vaření je radost. Pro mě je to skvělý relax. Akorát se mi stává, že když dovařím, tak jsem po všem tom ochutnávání už najedený, a tím pádem svoje jídlo ani nejím.

Reagovat
JM

Vini další gól

Reagovat
Hristo Stoichkov

To bude hrát jenom domácí zápasy?

Reagovat
JM

Netuším

Reagovat
misinho7

Zas super zápas.. Kurva verím ze zachviľu tu šancu už dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Vie mi niekto zreferovat ako sa dari Muniainovi? Ked mal 20, bol vyhlaseny wonderkid ako Griezmann, Vrsaljko, Mbaye Niang, Papadopoulos, Crisetig a milion dalsich....Bilbao je jeho strop? Je zdecimovany zraneniami? Vdaka za report

Reagovat
Rattlesnake

je zdecimovaný zraněními. a i včerejší zápas nedohrál kvůli zranění.

Reagovat
Phillipinho

Pravdepodobne nejlepsi hrac Athleticu. Kdyz je zdravy, tak hraje vyborne.

Reagovat
LAM

Dle mě musí Valverde zapracovat na tom jak tragicky hrajem venku.

Prostě není normální,že tým kterej doma dokáže hrát tak parádně a je schopnej většinu týmu zadupat,předvádí venku tohle.Dva letošní výjezdy v lize ukazujou že se nic nezměnilo,spíš naopak a už 3 roky na to dojíždíme v LM.

Dle mě ze všech těch Top 10 týmů v Evropě je právě u nás jasně nejmarkantnější rozdíl mezi hrou v domácích a venkovních zápasech a to prostě musí změnit trenér.

Reagovat
ADM

Lenže doba sa tak trošku zmenila. Už nechodíme Atleticu dávať doma 0-6, tá konkurencia je obrovská a momentálne ťa dokáže hlavne v La Lige dostať pod tlak hocijaký domáci tím, Real v Girone v jednu pasáž ani len netušil. Ktorý tím na svete hrá vonku tak isto dominantne ako doma? City? A aj to nakoniec zhorelo s Live a nie raz. PSG neberiem, pretože tí chodia v lige hrávať niekedy snáď k rybárom a potom v LM pravidelne neuhrajú nič. Juve žiadna hitparáda, Liverpool - viď Rím, Tottenham, Atleti?

Mne by bohate stačilo aj v lige aj v LM, ak budeme doma hrať pekný futbal a dominovať a vonku si chodiť po postačujúce výsledky (samozrejme s lepším futbalom ako doteraz, ale to nebudem súdiť, kedže väčšina hráčov nemala po MS ani poriadnu prípravu).

Reagovat
Kixi Syhimour

Bayern

Reagovat
ADM

Jo, nejak som na nich zabudol, no zas tam sa vystriedali za posledne roky mozno 3 najlepsi treneri tohto desatrocia, troska to bolo citit, aj ked Carlo sa nepredviedol. Kazdopadne si nemyslim, ze by 9 TOP klubov malo vyrovnanejsie vykony (a vysledky) doma a vonku

Reagovat
smazaný uživatel

OT: prosím o radu. Chci jet na Real x Plzen. Myslíte ze se lístky budou dát koupit v pohodě přes web Realu (zatím tam jsou jen VIP lupeny za 265 EUR) a nebo mám koupit přes nějakou českou cestovku. Díky

Reagovat
Jordi Alba

Stránky Realu. Hlavně na takovej zápas půjdou sehnat úplně v pohodě.

Reagovat
valloire

jenže ti to neprodaj

Reagovat
Jordi Alba

Teď nějak nechápu.

Myslíme oba ten zápas na Bernabeu?

Reagovat
valloire

no jo....prej to bude jenom s občankou, UEFA

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
CHONG

Na to jsi přišel jak?

Reagovat
valloire

tak říkali to v knajpě

Reagovat
CHONG

Jednoznačně přes stránky Realu, prodej pro veřejnost se otevře cca týden před zápasem, jinak lístky na AS začínají na 50 eckach, takže předpokládám, že na Plzeň to bude ještě levnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře díky :)

Druhý den chci na Barcu s Interem, tam si to radši kopim přes cestovku, tak asi bude vyprodáno.

Reagovat
Visca el barca

Taky přes ofico stránky. Byl jsem letos na Chelsea a kupoval jsem je tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy myslíš, že ty vstupenky budou dostupné? Letenky chci řešit už příští týden, a nerad bych aby se na mě nedostalo.

Díky

Reagovat
Robbie

Ahoj, jak sehnat lístky na Plzen-Real do kotle Reálu ? Přes fanklub Reálu nebo něco ? Díky za radu

Reagovat
CHONG

Vyser se na Plzeň a leť radši do Madridu.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Já sehnal na Bazoši do pátý řady, ale 6 tisíc za jeden no.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
valloire

to je ještě v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo na lístku je 2500 tak to celkem jde. Hlavně 5. řada krásný výhled hned vedle kotle Realu. Někteří magoři chtěli za bídnej flek za 1200 i 10 litrů

Reagovat
valloire

a asi to prodaj...já mám 1.kategorii za 3,5 litrů a kdybych chtěl prodávat, tak klidně za 12

Reagovat
smazaný uživatel

Asi určitě podle toho co mi psali jaký mají nejvyšší nabídky. Možná i za víc, ale tohle je aspoň dobrý flek.

Reagovat
valloire

já budu u středovýho kruhu pěkně ve 12.řadě, budeš kousek ode mě

Reagovat
smazaný uživatel

Asi moc kousek ne ne? Já mám T11 řada 5

Reagovat
valloire

S8, to je kousek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

To už se vyplatí víc letět do Madridu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to vezme Tady budu čumět na hráče z deseti metrů a bude možná lepší atmosféra. V Madridu na nějakou Plzeň nebudou zvědavý bych řekl To spíš na ligu.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
valloire

v Madridu budeš koukat na mravence

Reagovat
pepinho2

Já byl na Camp Nou a nepřišlo mi to nějaké odlišně od Letný ale nebyl jsem nikterak vysoko, no ale zase by sis za 6k mohl koupit lístek, letenku, snad i ubytování..

Reagovat
valloire

no to asi ne

Reagovat
pepinho2

letenky kolem 2k, lístek by snad měl být dostupný pod 1500,- a ubytování seženeš kolem 1k na noc v pohodě, pokud nepotřebuješ luxusní hotel

Reagovat
valloire

letenky budou dražší + nějaký prachy na místě

Reagovat
pepinho2

Dobře, takže to bude o něco málo víc, než 6k, ale může se člověk podívat do světa a má jiný stadion

Reagovat
CHONG

To teda nebudeš

Reagovat
ADM

Vsak si tam nikdy nebol a potom tu budes rozpravat o Pelem

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

no a?

Reagovat
Robbie

Mám to v plánu, někdo kdo by se připojil ?

Reagovat
CHONG

To bylo asi na mě, co? My letíme s bráchou na tu Plzeň, ale poletime už v pátek a půjdeme na basket a na ligu (Real a Rayo).

Reagovat
Robbie

Takze od pátku do středy ? Jak letite, přes Ryanair nebo něco ? A ubytko přes Airbnb ?

Reagovat
CHONG

Jj, od pátku do středy, Airbnb určitě ne, budeme bydlet v nějakém hotelu, nejspíš Nuevo Madrid jako v květnu, s kým poletime zatím nevím, letenky zařizuje brácha.

Reagovat
Uwe háže buly

Airbnb???? přes to se může ubytovat jen totální kripl.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

A to jako proč?

Reagovat
Uwe háže buly

Zvyšování nájmů ve městech, zvyšování cen nemovitostí, vylidňování mestskych center, krácení daní atd atd

Reagovat
ADM

Takže v mojom rodnom meste - Žiar nad Hronom, maličké mestečko v strede Slovenska, sa za posledných 5 rokov zvýšil ceny nehnuteľností takmer 100%, je to spôsobené službou airbnb? Však to tam asi nikto ani neponúka. Deje sa to aj bez tejto príčiny.. (až na to vyludnovanie no, čo sa v podstate deje tiež kedže stále viac ľudí sa presúva na okraje miest / do domov). Na druhej strane to nespočetnému množstvu ludi ulahcilo cestovanie po svete..

Reagovat
technecium

Nehnutel'nosť je nemovitost?

Reagovat
ADM

Jo

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Uwe háže buly

Ale ta cena nemovitostí se pak zvyšuje i v těhlech menších obcích, protože proč by se nezdražovalo tam, když se zdražuje všude jinde. Navíc ty lidi z větších měst logicky pak jdou do těch menších, čímž v nich zvyšují cenu nemovistí. U vás to třeba neni takový, navíc když od vás chodí hodně lidí do zahraničí a tím pádem je těch volných bytů a domů fakt dost, ale třeba v Praze je to naprostý extrém a z velký části za něj muže tahle zkurvenina.

Reagovat
technecium

Jo a naproti tomu jdou peníze do rukou majitelů bytů, kteří pronajímají svůj pokoj a neodcházejí anonymním miliardářům do zahraničí z jejich hotelových řetězců. Takže prachy zůstávají ve městě. Taky náhled na věc.

A z uživatelskýho hlediska vždycky preferuju AirBNB, majitel ti poskytne lepší služby a například i doporučení než hotelový personál, který má v pejči

Reagovat
CHONG

S těmi službami je to samozřejmě hloupost, napsat to takhle generálně, tam je to vždy případ případu, ne každý hotel je stejný a ne každý majitel (v rámci Airbnb) je stejný

Reagovat
Jordi Alba

Kolikrát je personál v hotelech parádní a super poradí.

Reagovat
CHONG

My byli v květnu v hotelu Nuevo Madrid a to byl přesně ten případ, milý, ochotný a nápomocný personál, takže v říjnu tam dáváme repete.

Reagovat
Jordi Alba

Já se chystám na konci listopadu na pár dní, tak doufám, že mi to vyjde i na tu Gironu. Při troše štěstí i ten basket, Barcelona by v tu dobu měla hrát Evropu, ale potřebuju přesné časy zápasů, no.

Reagovat
CHONG

Nám by to mělo právě vyjít super:

pátek: Real - Baskonia

Sobota: Real - Levante

Neděle: Rayo - Getafe

Úterý: Real - Plzeň

Tak snad ti bude rozpis taky přát

Reagovat
Jordi Alba

Hezký.

Rayo x Getafe to přeješ komu víc?

Reagovat
Jordi Alba

Mě by dost mrzela ta Girona, kdyby nevyšla. Tyhle menší stadiony mají taky něco do sebe, aspoň pro mě teda.

Reagovat
CHONG

Jj, my byli na Rayu v květnu, ještě ve druhé lize proti Córdobě a bylo to parádní.

Reagovat
CHONG

Getafe, ale když to bude pěkný fotbal, tak mi ani případná výhra Raya den nezkazí.

Reagovat
Jordi Alba

Getafe doplnilo dobře kádr, při troše štěstí by tu EL mohli urvat. Kdyby navíc týmy jako Villarreal takto ztráceli i nadále. Já se bál, aby se udržela Girona, ale když se zůstal Portu a spol, tak to nebude snad boj o záchranu.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Jordi Alba

Ale u takovejch týmů pak bývá často problém zvládat o soutěž navíc bohužel.

Reagovat
Jordi Alba

Aha

Reagovat
alcantara

A o Uberi si myslis co? Ja som sa na AirnBnb vykaslal po jednej skusenosti, ked sa vybavovanie ubytka dlho natahovalo a nakoniec som to riesil pohodlne cez booking, ale poznam mnoho ludi, co si to chvalia, maju z toho vyhody a vyuzivaju to vo velkom. Nevidim na tom nic zle.

Reagovat
Uwe háže buly

Uber je podle mě menší zlo, ale furt tam máš krácení daní a brutální obcházení zákonů což mi ale vadí prostě daleko míň, jak to navyšování cen bytů ve velkých městech a vystěhovávání lidí někam na kraj města..

Reagovat
alcantara

Ja to vidim inak, Uber je len prirodzena reakcia na deformaciu trhu, ak by sa spravali taxikari korektne, tak by ziadny Uber mozno ani nevznikol. A taka Bratislava rozhodne nema rozvinuty trh s Airbnb, ceny bytov tu ale rastu strasne rychlym tempom. Airbnb to neovplyvnuje takmer vobec.

Reagovat
drussbarb

S bráchou na med do Jednoty?

https://youtu.be/GuABH-sanVo

Reagovat
smazaný uživatel

tohle kolo jsou vyloženě gólové hody

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Robbie

eď sem nato koukal a tohle 8.12 do Madridu, šel bych 9.12 na Atletico Madrid-Alaves, 12.12 na Real-CSKA a 13.12 na basket Real-Barcelona a 14.12 Domu, ale nikde sem takhle nebyl, takže to mě znepokojuje, byl bych rád kdyby jsme se spojili a pár lidí jelo, myslím že program by by byl TOP

Reagovat
smazaný uživatel

Naši paráda, pohodový dominantný výkon. Už s madracmi to bolo dobré, tam sme mohli v pohode zobrať bod.

Imbula bude dobré zviera, takýto záložník nám vyslovene chýbal. Parádny gól + brvno.

Gorka, Imbula, Trejo bude fakt dobrá záloha, ak bude RDT zdravý tak to bude pohodová záchrana. Škoda, že mu neuznali gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla

Reagovat
CHONG

Getafe

Reagovat
ADM

Griezmann sa po tých prvých trofejách v kariére celkom rozohnil

"I'm now perceived in the same light as Messi and Cristiano"

Reagovat
smazaný uživatel

Ten se rozjel

Reagovat
Kenneth

Tenhle arogantni picus jim muze leda tak cistit kopacky.

Reagovat
smazaný uživatel

griezz ma muj respekt jen za tu fortnite oslavu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

tak jsem včera koukl na Sevillu a ta i kdyby hrála dalších 90 minut, tak by ten gol nedala

Reagovat
smazaný uživatel

Všiml si někdo, jak málo branek ve Španělsku padá?

Letos je průměr 2,36 gólu na zápas a to je v tom ta kanonáda Barcelony proti Huesce. Bez tohohle zápasu by průměr byl dokonce jen 2,16 ( ). Oproti ostatním top soutěžím je to nejmíň.

Anglie 2,96

Německo 2,93

Francie 2,84

Itálie 2,64

Španělsko 2,36

LaLiga je poslední a to na jindy nejdefenzivnější Itálii ztrácí už pěkný parník.

Jen pro srovnání - ještě loni byla tahle statistika docela vyrovnaná:

Německo 2,79

Francie 2,72

Španělsko 2,69

Itálie a Anglie 2,68

Reagovat
ADM

Tak ono sa to väčšinou upraví, keď zaletíme do Madridu na Clasico.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

anebo jinak...

* na Celtu do Viga

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
valloire

začínáš bejt hrozně rejpavej

Reagovat
ADM

Starnem

Reagovat
Anacron

Vždyť jsou odehraný jenom 4 kola.

Reagovat
alcantara

Spickove spanielske obrany, neda sa nic robit.

Reagovat
10

"na jindy nejdefenzivnější Itálii"

ten trend, že v Itálii padá často i víc gólů (třeba minulou sezonu), trvá už asi 6 let, tady pořád jede tohle klišé...a to v Itálii nejsou týmy jako Real a Barca, který dohromady dávají každou sezonu pětinu všech gólů ligy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, nemám to přesně nasledovaný. Možná to klišé. I tak je to zvláštní, že je LaLiga takhle pozadu. Ale je začátek.

Reagovat
Xavi

A to jsem zas nedávno někde ve studiu slyšel tu klasickou kravinu, že v Itálii a Anglii je těžší střílet branky, než ve Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

ta Francie se mě moc nezdá...ani na tu ligu nesázím, protože mám vždycky pocit, že je to mezi takovými těmi průměrnými týmy vždycky o jednom góle

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže je tam PSG, které má za 5 mačů 17 kusů. Jen o tři míň dalo OM. To nemá žádná jiná liga.

Mimochodem - v PL je 7 mančaftů, které mají 10 a víc gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Pisu to tady do zblbnuti uz asi tri roky. Budu se opakovat, vlivu je vic, vcetne prebirani ideologie takticke zodpovednosti od Simeoneho nebo dlouhodobe plosna chybejici kvalita koncovych hracu. Spoustu tymu ma propracovanou hru po sestnactku soupere, ale chybi jim spontanni kvalita na vrcholu pyramidy.

Reagovat
X-bano-X

Girona parádne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele