LaLiga - souhrn 1. kola

12.09.2020, 17:53, aktualizováno 13.09.2020, 23:00
Komentáře a souhrny
Vítězně vstoupila do nového ročníku Valencia, která v derby přestřílela Levante. Real Betis přivezl tři body ze hřiště Deportiva Alavés, zatímco venku uspěla rovněž Osasuna. Naprázdno naopak vyšlo Bilbao, které nestačilo na Granadu. Villarreal pouze remizoval s nováčkem Huescou...

Valencia CF - Levante UD 4:2

13.09.2020 21:00

Góly: 12. Gabriel Paulista, 39. Maxi Gómez, 75. Manuel Vallejo, 90+4. Manuel Vallejo - 1. José Luis Morales, 36. José Luis Morales

Valencijské derby mezi domácími "Netopýry" a Levante nabídlo celkem šest branek, z toho čtyři do hostující sítě. Valencia v prvním kole zvítězila 4:2, přestože na balónu byl aktivnější soupeř. Rovnou polovinu gólů Los Che nastřílel Manu Vallejo.

Derby del Turia nebo prostě jen Derbi valenciano bylo tahákem neúplného kola nového ročníku LaLigy. Fotbalová veřejnost byla zvědavá, jak si v prvním zápase povede pod vedením trenéra Gracíi Valencia...

A nebyl to pěkný začátek. Již v první minutě si povodil Kondogbiu i zbytek obrany José Luis Morales a přesnou střelou k tyči poslal Levante do vedení. Jednobrankové vedení hostům nevydrželo a ve 12. minutě vyrovnal hlavou k tyči Paulista. Valencia vyrovnala, ale se soupeřem měla stále plné ruce práce. Po čtvrthodině hry dohrál zápas zraněný Mangala a krátce nato Gonzalo Melero vstřelil další gól Levante. Tentokrát ale měli Los Che štěstí, protože sudí branku kvůli ruce Campani neuznal. Levante bylo nadále nebezpečnější a před koncem poločasu se konečně dočkalo regulérní trefy. José Luis Morales vyškolil Diakhabyho a nekompromisní dělovkou pod břevno dostal Valencii opět do nesnází.

Ani v tomto případě nevydrželo vedení hostů dlouho. Ve 32. minutě Lee Kang-in prostrčil balón na Maxiho Gómeze, který povedenou ranou na vzdálenější tyč opět vyrovnal. Maxi Gómez mohl být dokonce poločasovým hrdinou, ale v první minutě nastavení ho vychytal Aitor Fernández.

Nerozhodný výsledek dával tušit, že i po změně stran se bude hrát ofenzivně a také, že ano. Nejprve José Luis Morales těsně minul branku a tím odmítl hattrick a na druhé straně orazítkoval břevno Yunus Musah. Šance Valencie začaly ke konci přibývat a čtvrthodinu před koncem se domácí dočkali. Manu Vallejo dostal přihrávku na značku pokutového kopu a přesnou střelou poslal Los Che do vedení. Manu Vallejo se prosadil ještě jednou, to když v nastavení doklepl balón do prázdné branky po tyčce Gómeze. Valencia nakonec v derby porazila Levante 4:2.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - SD Huesca 1:1

13.09.2020 18:30

Góly: 68. Gerard Moreno (pen.) - 42. Pablo Maffeo

No, napoprvé to rozhodně nebylo špatné. Huesca byla jasným outsiderem a Villarreal podle očekávání neměl mít s nováčkem ligy žádné potíže. Jenže měl a alespoň bod musel zachraňovat až v 68. minutě z penalty.

Od úvodních minut se v novém dresu Žluté ponorky představily i dvě nové posily, záložníci z Valencie Parejo a Coquelin. A Villarreal rozhodně začal utkání velmi aktivně. Už v šesté minutě se mohl dostat do vedení. Gerard Moreno totiž obalamutil ve vápně soupeře, využil zaváhání celé defenzivy Huescy a pálil na přední tyč. Brankář Fernández ale ukázal skvělý postřeh a jeho šanci zmařil!

Celá akce se opakovala v podstatě navlas stejně o pár minut později, ale tentokrát brankáře Fernándeze a jeho luxusní zákrok ještě doplnil správně odpískaný ofsajd. V 17. minutě hodně svižného úvodu se sice po nahrávce za obranu prosadil skvěle pálící Paco Alcácer, jenže radost mu hned vzápětí zkazil pískaný ofsajd, takže branka nemohla být uznána.

To se nakonec stalo takovým leitmotivem celého utkání. O pouhých pět minut později totiž domácí rozehrávali standardní situaci a po skvělé hlavičce ukázal parádní reflexy brankář Fernández. Jenže balon i s pomocí břevna vyrazil jen k dobíhajícímu Raúlu Albiolovi. Ani to ale domácím nestačilo na gól, protože i tenhle zásah sudí posoudil jako ofsajd a gól neuznal.

Ke konci první půle se ozvala i hostující Huesca. David Ferreiro vymyslel krásný centr, na který si nejlépe naskočil Šindži Okazaki a hlavičkoval, jenže zamířil těsně vedle tyče. A nebylo to stále to nejhorší. Tři minuty před závěrem úvodního dějství totiž Villarreal propadl ve středu pole, Juan Carlos vyslal na kraji hrací plochy do běhu obránce Pabla Maffea a ten si obhodil prvního soupeře. Pak rychle vnikl do vápna a nechytatelnou ranou na zadní tyč překonal brankáře Asenja!

To byl pro domácí ekipu obrovský šok. Jasně lepší Villarreal prohrával a nic na tom nezměnil ani Paco Alcácer, který před odchodem do kabin hlavičkoval vedle. Deset minut po změně stran se Huesca málem dočkala další trefy. Do vápna si naběhl Juan Carlos a dostal dobrou nahrávku. Neméně dobře vypálil, jenže nakonec napálil špatně postaveného spoluhráče, od nějž se balon stočil vedle tyče.

Přesto se Villarreal také dočkal branky. A prsty v ní měl autor té první. Obránce Maffeo totiž v 67. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou, což sudí postřehl a s pomocí videa posoudil jako penaltu. K ní se postavil bomber Gerard Moreno, který sice nezvolil prudkou ani umístěnou ránu, ale i to mu stačilo na srovnání. Přesto mohl Villarreal prohrát. Ve čtvrté minutě nastavení totiž Eugeni Valderrama Doménech rozehrál rohový kop, který zakončil Jorge Pulido a překonal Asenja. Jenže byl v ofsajdu, takže ani tahle branka neplatila.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Sociedad 1:1

13.09.2020 16:00

Góly: 40. Míchel Herrero - 60. Roberto López

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Valladolidem a Realem Sociedad, přičemž domácí vedli, ale výsledek neudrželi. Valladolid se ujal vedení zásluhou Míchela, ovšem ve druhém poločase fatálně zaváhal brankář Masip, když propustil lehkou střelu Roberta Lópeze.

Mírnějším favoritem byl Real Sociedad, který si v letošní sezoně dělá zálusk na evropské poháry. Ve Valladolidu se však hosté ocitli pod tlakem a jen díky skvělým zákrokům Remira se v prvních dvaceti minutách neměnilo skóre. Po počátečním tlaku Valladolidu se hra trochu uklidnila a až ve 37. minutě Isak z dobré pozice přestřelil branku. Baskové za to nakonec zaplatili vysokou cenu, protože o dvě minuty později udeřil z protiakce Míchel. Skvělou práci odvedl rozeběhnutý Guardiola, který zatáhl balón až k brance a zpětnou přihrávkou našel skórujícího Míchela.

Pro Real Sociedad nebylo nic ztraceno. Hosté po změně stran přidali plyn a výsledkem bylo vyrovnání. Roberto López rozehrál volný přímý kop, ovšem na jeho centr nikdo nedosáhl a brankář Masip lehký balón nepochopitelně propustil za svá záda. Hrubka brankáře znamenala snadné vyrovnání, takže po hodině hry se začínalo od "nuly".

Po vyrovnání neměl navrch žádný z celků a utkání pomalu směřovalo k nerozhodnému konci. V nastavení sice mohlo být všechno jinak, ale Nacho Martínez měl při hlavičce "malé domů" štěstí. Masip tak mohl inkasovat druhý, kuriózní gól. Stav 1:1 už se nezměnil a nutno podotknout, že dělba bodů je na obě strany spravedlivá.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Betis 0:1

13.09.2020 14:00

Góly: 90+5. Cristian Tello

Až v páté minutě nastaveného času dokázal Betis vstřelit rozhodující gól a na půdě Deportiva Alavés zvítězit. Dlouho to vypadalo na bez brankový stav, ale domácí šokoval ve vůbec poslední možné šanci Cristian Tello. Betis hned na startu nové sezony získal důležité tři body a nutno podotknout, že si je za větší aktivitu zasloužil.

Pro Alavés je to krutý výsledek, na druhou stranu Betis byl přeci jenom aktivnější a vyhrát si nakonec zasloužil. O něco lepší byl už v průběhu prvního poločasu, územní převahu ale dlouho nedokázal jakkoliv zužitkovat. První nebezpečnější pokus vyslal na branku až Guido Rodríguez, ale jeho rána tvrdá šla do břevna. Na straně Betisu šli hodně vidět zejména Nabil Fekir a Sergio Canales, bohužel poločas skončil bez branek.

Deportivo se dočkalo loženky až po změně stran a rozhodně to stálo za to. Po centru Lucase Péreze hlavičkoval Battaglia a skvělý brankář Bravo udržel pro Betis prozatímní remízový stav. Nebezpečí hrozilo i na druhé straně barikády, to když po hodině hry orazítkoval břevno i Sergio Canales.

Betis měl i ve druhém poločase navrch, jenomže šance, které si vypracoval nedokázal proměňovat. V 71. minutě přestřelil branku z malého vápna Moreno a postupem času to skutečně vypadalo, že žádný gól nepadne. Omyl. V páté minutě nastavení rozehrál Betis roh nakrátko, Canales pak na hranici vápna našel Cristiana Tello a jeho rána na přední tyč skončila za zády Pacheca. Verdiblancos na poslední chvíli strhli vítězství na svojí stranu a hned v prvním kole získali tři body z venčí.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - CA Osasuna 0:2

12.09.2020 21:00

Góly: 10. Adrián, 79. Rubén García

Návrat do nejvyšší soutěže se hráčům Cádizu nevydařil. Zkušenější Osasuna se prosadila už po deseti minutách a v 79. minutě pečetila výsledek druhou brankou. V prvním případě se prosadil Adrián López, ve druhém Rubén García.

V sobotu večer přišel na scénu nejvyšší soutěže i nováček Cádiz CF a jeho soupeřem byla Osasuna, které prožila velmi povedenou loňskou sezonu. Domácí nezažili zrovna optimální začátek, hned v 10. minutě uklidnil Osasunu vedoucí brankou Adrián López a velký dík patří průnikové přihrávce za obranu v podání kapitána Oiera. Cádiz mohl rychle vyrovnat, o sedm minut později selhal v tutovce Pombo. Prakticky z malého vápna minul branku jen o chlup.

Bohužel v prvním poločase to bylo z obou stran všechno. Cádiz srovnal hru, ale Osasuna měla náskok v kapse. Krátce po změně stran se domácí dožadovali pokutového kopu za hru rukou v podání Oiera, ale sudí byl opačného názoru.

V 63. minutě protáhl brankáře Herreru z volného přímého kopu Cercelén a opora hostí si poradila i s dalším nebezpečným pokusem Pomba. Nevyužité šance Cádiz hodně mrzely, zvláště, když jedenáct minut před koncem pojistil vedení Osasuny po dlouhém autu Rubén García.

Dvoubrankové manko už bylo na nováčka příliš. Osasuna zvítězila na stadionu Ramóna Carranzy 2:0 a může se těšit ze tří bodů. Cádiz si na vítězství v nejvyšší soutěži musí ještě počkat.

Více informací k zápasu

Granada CF - Athletic Bilbao 2:0

12.09.2020 18:30

Góly: 49. Yangel Herrera, 53. Luis Milla

První branky nového ročníku španělské La Ligy jsme viděli na stadionu Nuevo Los Cármenes. A překvapivě je nevstřelilo baskické Bilbao, nýbrž domácí Granada. O góly se rovným dílem podělili Herrera a Milla.

Zápas, který se měl odehrát již v pátek večer, a který španělský fotbalový svaz přesunul až na sobotu, měl jasného favorita. Rozhodně jím nebyla domácí skvadra. První minuty nabídly poměrně nezajímavou pasáž. Sledovali jsme hodně faulů, takže zkušený arbitr Mateu Lahoz měl poměrně dost práce.

Akcí ale bylo pomálu. Obránce Domingos Duarte se ocitnul u dobré šance po rohovém kopu, jenže hlavičkoval mimo tři tyče. Na pravé křídlo si krátce poté seběhl útočník Iker Muniaín a vymyslel zajímavý centr do vápna, jenže ani jeden z jeho spoluhráčů ho nedokázal zasáhnout.

Granda rozhodně nepůsobila dojmem aktivního týmu a mnohokrát se ocitávala pod vytrvalým tlakem hostí. Překvapivě však právě Granada jako první vstřelila gól. Její radost ve 45. minutě však neměla dlouhého trvání. Po centru ze strany se hlavou prosadil Yangel Herrera, jenže kvůli faulu Sáncheze sudí Lahoz jeho gól uznat nemohl. Žádné větší akce už první poločas nenabídl.

Bilbao každopádně ovládalo hru a míč byl na jeho kopačkách v 60% času. Jenže ani to Bilbau k bodům nepomohlo. Granadě se totiž povedl fantastický nástup do druhé půle. Pouhé 4 minuty po návratu obou jedenáctek na hřiště Montoro dostal míč na křídle a vymyslel krásný pas na střed vápna. Tam postřehl spoluhráče Yangela Herreru, který přesnou hlavou vstřelil první gól v novém ročníku La Ligy.

A kdyby se náhodou Bilbao chtělo vzpamatovat, domácí jeho aktivitu okamžitě zabrzdily. Po dalších 4 minutách totiž obrana Bilbaa opět chybovala. Toho využil Luiz Milla, který přečetl špatnou rozehrávku baskického týmu, proháčkoval se mezi několika soupeři do vápna a skvělou střelou k tyči zvýšil vedení Granady na 2:0.

Domácí brankář Rui Silva se k prvnímu vážnějšímu zákroku dostal vlastně až po hodině hry, kdy jej ranou z voleje vyzkoušel Óscar de Marcos. Zkušenému brankáři se ale povedlo zkrotit míč nadvakrát.

Patnáct minut před koncem utkání trefil útočník Williams po centru Murcilla z voleje břevno.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Celta Vigo 0:0

12.09.2020 16:00

Góly: -

Eibar po nepříliš záživném utkání s Celtou Vigo bere bod. Šance na góly měly oba týmy vyrovnané, ale obranu soupeře se nepovedlo překonat ani jednomu z nich. Zejména pro domácí Eibar je jen remíza velkým zklamáním.

A přitom rozhodně nezačal špatně. Od prvních minut byl právě Eibar mnohem aktivnějším týmem. Respektive častěji držel míč na kopačkách. Postupem času se však začala stále častěji prosazovat Celta. V 11. minutě našel Lucas Olaza veterána Aspase, který vymyslel přihrávku na hranici velkého vápna. Tam nahrál zkušenému útočníkovi Nolitovi, jehož krásnou ránu levačkou vyrážel zkušený domácí brankář Dmitrović.

Aspas v následujících minutách několikrát zahrozil a neustále zkoušel obranu Eibaru protiútoky. Domácí obránci však na něj byli velmi dobře připravení. První šance Eibaru přinesla až 27. minuta. Eduardo Expósito se v pokutovém území opřel do odraženého míče a jeho rána by zřejmě skončila v brance, jenže pro Eibar nešťastně ji Expósitův vlastní spoluhráč srazil jen mimo tři tyče.

Obrovskou šanci na vstřelení prvního gólu měla hostující Celta po půlhodině hry. Brais Méndez si naběhl na přihrávku za obranu, čímž se ocitl ve skvělé šanci. Povedlo se mu sice přehodit domácího brankáře, jenže jeho lob skončil těsně vedle brány. První půle mnoho dalších zajímavých šancí nenabídla.

Celta Vigo vstoupila aktivněji do druhého poločasu a pět minut po změně stran zahrávala rohový kop. Balon opět skončil u Méndeze, který zůstal osamocen na zadní tyči, jenže v dobré příležitosti vůbec netrefil branku! Eibar zahrozil v 57. minutě rychlým brejkem. Po přihrávce se k tvrdé ráně dostal Eduardo Expósito, jehož rána ale minula bránu o několik centimetrů.

Dvacet minut před koncem utkání se opět dostal ke slovu hostující útočník Brais Méndez. Díky své rychlosti i technice prošel až do vápna, jenže jeho tvrdou střelu zastavil neméně brilantním zákrokem brankář Dmitrović. Jedinou další akcí ve zbytku utkání se stala červená karta pro obránce Eibaru Diopa, který úplně zbytečně fauloval protihráče a po druhé žluté kartě se dvě minuty před koncem musel pakovat do sprch. Celta si nakonec rozdělila s Eibarem body rovným dílem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Valencia CF11004:23
2.Granada CF11002:03
 CA Osasuna11002:03
4.Real Betis11001:03
5.Villarreal CF10101:11
 Real Sociedad10101:11
 Real Valladolid10101:11
 SD Huesca10101:11
9.Celta Vigo10100:01
 SD Eibar10100:01
11.Real Madrid00000:00
 Getafe CF00000:00
 Elche CF00000:00
 FC Barcelona00000:00
 Sevilla FC00000:00
 Atlético Madrid00000:00
17.Deportivo Alavés10010:10
18.Levante UD10012:40
19.Cádiz CF10010:20
 Athletic Bilbao10010:20
Zbývající zápasy
13.09. 17:00FC Barcelona - Elche CF
13.09. 17:00Real Madrid - Getafe CF
12.01. 00:00Atlético Madrid - Sevilla FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Elliasson

Upřímně bych nečekal, že Granada zopakuje to, co zvládla v 38.kole - tzn. porazí Athetic. Škoda, trochu jsem tipoval Athletic vysoko. Bude to s tímhle začátkem větší výzva.

Reagovat
smazaný uživatel

Cádizu je mi docela líto, protože je to krásné město a v lize už docela dlouho nebyli, ale s tímhle týmem to na udržení nevidím. Narvané hráči, kteří třeba 5 let nemají zkušenost s první ligou, střelecky je táhl divnej týpek z Barcy B Antohy Lozano a Álex s osmi penaltama, snad ještě Alejo (který za poslední dobu vystřídal agresivní/betonující týmy Getafe/Eibar/Málaga) vypadal zajímavě, ale potom jsem se podíval, že za poslední tři sezony udělal jako křídlo dva góly a pět asistencí...a to je podle transfermarktu jejich nejdražší mladý hráč v týmu.

Reagovat
Aldeano

Betis se v první půli snažil o pěknou kombinační hru, ve druhé půli už to tolik nešlo, ale stejně zasloužené 3 body. A škoda Rodriguezova břevna v první půli, to mohl být parádní gól

Reagovat
smazaný uživatel

co ten žoldák messi? bude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Borci jsem prave ve Valencii, nevite na jakem kanalu se da sledovat derby? Diky moc

Reagovat
Mercury

zajdi si do Oceanografic

Reagovat
Phillipinho

Vale ma teda obrovsky stesti, ze z tech hroznych rozhodnuti, ktery momentalne delaji, udelali jedno dobry a to angazovani Gracii. Pod Celadesem by takovej zapas minulou sezonu prohrali. Gracia skvele reagoval na vyvoj zapasu. Kang-in dve asistence a vsechno se tocilo okolo nej, letos to vypada, ze konecne vyleti

Reagovat
smazaný uživatel

Aj 17 ročný Musah vyzerá slubne, dnes hral skvele, škoda toho brvna, to by bola premiera se vším všudy

Reagovat
Phillipinho

Hral skvele Mozna v klidu nahradi Ferrana.

Reagovat
smazaný uživatel

u nas hral myslim iba na cm

Reagovat
Mass

Na CM ve Španělsku nemá klid. Ale na křídle tam toho beka několikrát předběhl.

Reagovat
Kongo

Jak jsem říkal, on ten výprodej může být ku prospěchu. Ukáží se talenti, nic se neočekává, což by mělo přidat na klidu a navíc díky mladým hráčům z rezervy by mela přijít bojovnost a týmový duch. To jestli přijde i kvalita se teprve uvidí. Ale v určitých hráčích vidím potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, problém ale je, že to bude sloužit pouze k tomu, aby se rozprodali talentovaní mladíci. Dokud se nezmění majitel, tak se situace k lepšímu nezmění. Bohužel, silnou Valencii by potřebovala LaLiga jako sůl.

Reagovat
Mass

Mrzí mě ten Ferrán, kdyby se mu někdo víc věnoval, tak by se nenechal přesvědčit svym agentem do City. To už radši měli poslat pryč Guedese, kterej bere víc než Ferrán chtěl. Guedes je ale Mendesův kůň.

Reagovat
Phillipinho

Jo a Morales je strasnej valec, kdyby takovy 2 goly dal Messi, tak se o tom mluvi jeste pristi tyden

Reagovat
Jordi Alba

Morales ale bohužel nemá konzistenci, má několik záblesků každej rok, ale to je vše.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím, naopak dost podceňovaný hráč, kterýho prakticky mimo Španělsko nikdo ani nezná.

Reagovat
Rattlesnake

není tak známý protože hrál do nějakých 24 let pouze na amatérské úrovni.

ale Phillipinho má úplnou pravdu - El Comandante je šelma, jenom škoda že mu loňská sezóna nesedla.

Reagovat
Jordi Alba

Podceňovaný je určitě, ale už sem ho několikrát viděl i úplně nulového. Držet si aspoň poloviční standart těch jeho pár super výkonů, tak je dávno jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mu o tom svým “úžasným” plánu ani neřekli, jinak by do toho nešel. Ale je to skvělý trenér, který si podobnými výběry angažmá zkomplikoval kariéru.

Reagovat
Mass

Po jednom zápase bych s těma pochvalama na adresu Gracii šetřil.

Reagovat
Pharrell

Včera se mi líbil Maxi Goméz.

Podle mě teďka nejlepší útočník Vale (mnohem lepší než Rodrigo,Čeryšev,Gameiro a další borci co poslední dobou prošli útokem Vale). Ještě Santi Mina byl celkem taky dobrý ale ten se vrátil do Celta Vigo.

Reagovat
MiChaEl

Ak niekto nevidel, Stade Brestois a la Shaolin Soccer :

https://www.youtube.com/watch?v=n9YhrzWKYRI

Reagovat
patas92

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Mateo16

Proti Gatafe nebude hrat Eden, Isco, Odegaard, Asensio, Lucas

V utoku tam bude Vinicius, Rodrygo a potom Bcko

Reagovat
smazaný uživatel

Do Vale by mi docela zapadl Callejon, který hledá klub.

Reagovat
Messiáš

Zadný hráč nebude mít ve Vale plat větší než 3 mega, Callejon má 3,6 teď. Moc tomu upřímně nevěřím, ale nepochybně by jim pomohl

Reagovat
blaugrana

15. septembra a revolucia sa stale nekona. Odisiel Rakitic, Vidal odchadza uz 3 tyzdne a Suarez zrejme ani meodide. O odchode Umtitiho môzeme len snivat a 16 000 podpisov na predcasne volby sa nevyzbieralo. Vsetko na P....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele