1. kolo
12.09.2020 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ipurua Municipal Stadium (© AFP)

SD Eibar - Celta Vigo 0:0

Eibar po nepříliš záživném utkání s Celtou Vigo bere bod. Šance na góly měly oba týmy vyrovnané, ale obranu soupeře se nepovedlo překonat ani jednomu z nich. Zejména pro domácí Eibar je jen remíza velkým zklamáním.

A přitom rozhodně nezačal špatně. Od prvních minut byl právě Eibar mnohem aktivnějším týmem. Respektive častěji držel míč na kopačkách. Postupem času se však začala stále častěji prosazovat Celta. V 11. minutě našel Lucas Olaza veterána Aspase, který vymyslel přihrávku na hranici velkého vápna. Tam nahrál zkušenému útočníkovi Nolitovi, jehož krásnou ránu levačkou vyrážel zkušený domácí brankář Dmitrović.

Aspas v následujících minutách několikrát zahrozil a neustále zkoušel obranu Eibaru protiútoky. Domácí obránci však na něj byli velmi dobře připravení. První šance Eibaru přinesla až 27. minuta. Eduardo Expósito se v pokutovém území opřel do odraženého míče a jeho rána by zřejmě skončila v brance, jenže pro Eibar nešťastně ji Expósitův vlastní spoluhráč srazil jen mimo tři tyče.

Obrovskou šanci na vstřelení prvního gólu měla hostující Celta po půlhodině hry. Brais Méndez si naběhl na přihrávku za obranu, čímž se ocitl ve skvělé šanci. Povedlo se mu sice přehodit domácího brankáře, jenže jeho lob skončil těsně vedle brány. První půle mnoho dalších zajímavých šancí nenabídla.

Celta Vigo vstoupila aktivněji do druhého poločasu a pět minut po změně stran zahrávala rohový kop. Balon opět skončil u Méndeze, který zůstal osamocen na zadní tyči, jenže v dobré příležitosti vůbec netrefil branku! Eibar zahrozil v 57. minutě rychlým brejkem. Po přihrávce se k tvrdé ráně dostal Eduardo Expósito, jehož rána ale minula bránu o několik centimetrů.

Dvacet minut před koncem utkání se opět dostal ke slovu hostující útočník Brais Méndez. Díky své rychlosti i technice prošel až do vápna, jenže jeho tvrdou střelu zastavil neméně brilantním zákrokem brankář Dmitrović. Jedinou další akcí ve zbytku utkání se stala červená karta pro obránce Eibaru Diopa, který úplně zbytečně fauloval protihráče a po druhé žluté kartě se dvě minuty před koncem musel pakovat do sprch. Celta si nakonec rozdělila s Eibarem body rovným dílem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele