1. kolo
12.09.2020 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada CF - Athletic Bilbao 2:0

První branky nového ročníku španělské La Ligy jsme viděli na stadionu Nuevo Los Cármenes. A překvapivě je nevstřelilo baskické Bilbao, nýbrž domácí Granada. O góly se rovným dílem podělili Herrera a Milla.

Zápas, který se měl odehrát již v pátek večer, a který španělský fotbalový svaz přesunul až na sobotu, měl jasného favorita. Rozhodně jím nebyla domácí skvadra. První minuty nabídly poměrně nezajímavou pasáž. Sledovali jsme hodně faulů, takže zkušený arbitr Mateu Lahoz měl poměrně dost práce.

Akcí ale bylo pomálu. Obránce Domingos Duarte se ocitnul u dobré šance po rohovém kopu, jenže hlavičkoval mimo tři tyče. Na pravé křídlo si krátce poté seběhl útočník Iker Muniaín a vymyslel zajímavý centr do vápna, jenže ani jeden z jeho spoluhráčů ho nedokázal zasáhnout.

Granda rozhodně nepůsobila dojmem aktivního týmu a mnohokrát se ocitávala pod vytrvalým tlakem hostí. Překvapivě však právě Granada jako první vstřelila gól. Její radost ve 45. minutě však neměla dlouhého trvání. Po centru ze strany se hlavou prosadil Yangel Herrera, jenže kvůli faulu Sáncheze sudí Lahoz jeho gól uznat nemohl. Žádné větší akce už první poločas nenabídl.

Bilbao každopádně ovládalo hru a míč byl na jeho kopačkách v 60% času. Jenže ani to Bilbau k bodům nepomohlo. Granadě se totiž povedl fantastický nástup do druhé půle. Pouhé 4 minuty po návratu obou jedenáctek na hřiště Montoro dostal míč na křídle a vymyslel krásný pas na střed vápna. Tam postřehl spoluhráče Yangela Herreru, který přesnou hlavou vstřelil první gól v novém ročníku La Ligy.

A kdyby se náhodou Bilbao chtělo vzpamatovat, domácí jeho aktivitu okamžitě zabrzdily. Po dalších 4 minutách totiž obrana Bilbaa opět chybovala. Toho využil Luiz Milla, který přečetl špatnou rozehrávku baskického týmu, proháčkoval se mezi několika soupeři do vápna a skvělou střelou k tyči zvýšil vedení Granady na 2:0.

Domácí brankář Rui Silva se k prvnímu vážnějšímu zákroku dostal vlastně až po hodině hry, kdy jej ranou z voleje vyzkoušel Óscar de Marcos. Zkušenému brankáři se ale povedlo zkrotit míč nadvakrát.

Patnáct minut před koncem utkání trefil útočník Williams po centru Murcilla z voleje břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele