1. kolo
13.09.2020 21:00 CET
4 : 2
(2:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Manuel Vallejo vstřelil dva góly (© AFP)

Přestřelku v derby zvládla lépe Valencia

Valencijské derby mezi domácími "Netopýry" a Levante nabídlo celkem šest branek, z toho čtyři do hostující sítě. Valencia v prvním kole zvítězila 4:2, přestože na balónu byl aktivnější soupeř. Rovnou polovinu gólů Los Che nastřílel Manu Vallejo.

Derby del Turia nebo prostě jen Derbi valenciano bylo tahákem neúplného kola nového ročníku LaLigy. Fotbalová veřejnost byla zvědavá, jak si v prvním zápase povede pod vedením trenéra Gracíi Valencia...

A nebyl to pěkný začátek. Již v první minutě si povodil Kondogbiu i zbytek obrany José Luis Morales a přesnou střelou k tyči poslal Levante do vedení. Jednobrankové vedení hostům nevydrželo a ve 12. minutě vyrovnal hlavou k tyči Paulista. Valencia vyrovnala, ale se soupeřem měla stále plné ruce práce. Po čtvrthodině hry dohrál zápas zraněný Mangala a krátce nato Gonzalo Melero vstřelil další gól Levante. Tentokrát ale měli Los Che štěstí, protože sudí branku kvůli ruce Campani neuznal. Levante bylo nadále nebezpečnější a před koncem poločasu se konečně dočkalo regulérní trefy. José Luis Morales vyškolil Diakhabyho a nekompromisní dělovkou pod břevno dostal Valencii opět do nesnází.

Ani v tomto případě nevydrželo vedení hostů dlouho. Ve 32. minutě Lee Kang-in prostrčil balón na Maxiho Gómeze, který povedenou ranou na vzdálenější tyč opět vyrovnal. Maxi Gómez mohl být dokonce poločasovým hrdinou, ale v první minutě nastavení ho vychytal Aitor Fernández.

Nerozhodný výsledek dával tušit, že i po změně stran se bude hrát ofenzivně a také, že ano. Nejprve José Luis Morales těsně minul branku a tím odmítl hattrick a na druhé straně orazítkoval břevno Yunus Musah. Šance Valencie začaly ke konci přibývat a čtvrthodinu před koncem se domácí dočkali. Manu Vallejo dostal přihrávku na značku pokutového kopu a přesnou střelou poslal Los Che do vedení. Manu Vallejo se prosadil ještě jednou, to když v nastavení doklepl balón do prázdné branky po tyčce Gómeze. Valencia nakonec v derby porazila Levante 4:2.

Autor: Ondřej Linhart / football-espana.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele