1. kolo
13.09.2020 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Pablo Maffeo (© AFP)

Huesca dokázala na půdě silného Villarrealu urvat bod

No, napoprvé to rozhodně nebylo špatné. Huesca byla jasným outsiderem a Villarreal podle očekávání neměl mít s nováčkem ligy žádné potíže. Jenže měl a alespoň bod musel zachraňovat až v 68. minutě z penalty.

Od úvodních minut se v novém dresu Žluté ponorky představily i dvě nové posily, záložníci z Valencie Parejo a Coquelin. A Villarreal rozhodně začal utkání velmi aktivně. Už v šesté minutě se mohl dostat do vedení. Gerard Moreno totiž obalamutil ve vápně soupeře, využil zaváhání celé defenzivy Huescy a pálil na přední tyč. Brankář Fernández ale ukázal skvělý postřeh a jeho šanci zmařil!

Celá akce se opakovala v podstatě navlas stejně o pár minut později, ale tentokrát brankáře Fernándeze a jeho luxusní zákrok ještě doplnil správně odpískaný ofsajd. V 17. minutě hodně svižného úvodu se sice po nahrávce za obranu prosadil skvěle pálící Paco Alcácer, jenže radost mu hned vzápětí zkazil pískaný ofsajd, takže branka nemohla být uznána.

To se nakonec stalo takovým leitmotivem celého utkání. O pouhých pět minut později totiž domácí rozehrávali standardní situaci a po skvělé hlavičce ukázal parádní reflexy brankář Fernández. Jenže balon i s pomocí břevna vyrazil jen k dobíhajícímu Raúlu Albiolovi. Ani to ale domácím nestačilo na gól, protože i tenhle zásah sudí posoudil jako ofsajd a gól neuznal.

Ke konci první půle se ozvala i hostující Huesca. David Ferreiro vymyslel krásný centr, na který si nejlépe naskočil Šindži Okazaki a hlavičkoval, jenže zamířil těsně vedle tyče. A nebylo to stále to nejhorší. Tři minuty před závěrem úvodního dějství totiž Villarreal propadl ve středu pole, Juan Carlos vyslal na kraji hrací plochy do běhu obránce Pabla Maffea a ten si obhodil prvního soupeře. Pak rychle vnikl do vápna a nechytatelnou ranou na zadní tyč překonal brankáře Asenja!

To byl pro domácí ekipu obrovský šok. Jasně lepší Villarreal prohrával a nic na tom nezměnil ani Paco Alcácer, který před odchodem do kabin hlavičkoval vedle. Deset minut po změně stran se Huesca málem dočkala další trefy. Do vápna si naběhl Juan Carlos a dostal dobrou nahrávku. Neméně dobře vypálil, jenže nakonec napálil špatně postaveného spoluhráče, od nějž se balon stočil vedle tyče.

Přesto se Villarreal také dočkal branky. A prsty v ní měl autor té první. Obránce Maffeo totiž v 67. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou, což sudí postřehl a s pomocí videa posoudil jako penaltu. K ní se postavil bomber Gerard Moreno, který sice nezvolil prudkou ani umístěnou ránu, ale i to mu stačilo na srovnání. Přesto mohl Villarreal prohrát. Ve čtvrté minutě nastavení totiž Eugeni Valderrama Doménech rozehrál rohový kop, který zakončil Jorge Pulido a překonal Asenja. Jenže byl v ofsajdu, takže ani tahle branka neplatila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele