Komentáře a souhrny

Bilbao vedlo, ale pohárové finále ovládla Barcelona

Athletic dokázal vzdorovat katalánskému soupeři pouze první poločas, po němž se jeho defenzíva během nevídané desetiminutovky druhého dějství sesypala jako domeček z karet při zemětřesení o síle osmi stupňů Richterovi stupnice.

Coppa Italia kořistí Lazia, rozhodnout musely až pokutové kopy

Římské Lazio se může v příští sezoně těšit na evropské poháry, po triumfu v Coppa Italia má totiž jisté místo v Evropské lize. Smutným poraženým je Sampdoria, o majiteli trofeje totiž nakonec rozhodl až penaltový rozstřel.

Skotská Premier League - souhrn 36. kola

Rangers dlouho neudrželi náskok, který si vypracovali v derby. Dnes jen remizovali na půdě Hibernians a mají stejně bodů jako Celtic. Hamilton doma podlehl Falkirku, poslední tak je po prohře v Kilmarnocku St. Mirren. Motherwell remizoval s Invernessem.

Ligue 1 - souhrn 35. kola

Marseille nezaváhala v Nice a bojuje o titul, stejně jako Bordeaux po výhře ve Valenciennes. Uspěli i další pohároví aspiranti, včera Lyon a dnes Paříž. Toulouse remizovalo s Lille, důležité tři body bere St. Etienne. Václav Svěrkoš pomohl jedním gólem k výhře Sochaux nad Monakem a přiblížil svůj tým záchraně.

Bundesliga - souhrn 32. kola

Stejně jako včera vedoucí trio Wolfsburg, Bayern, Hertha nezaváhal dnes Stuttgart, který zvládl těžký zápas na Schalke. Zlaté tři body veze Gladbach z Cottbusu, Brémy rozstřílely Frankfurt na jeho vlastním hřišti. Hamburk přehrál Bochum, Hoffenheim vyhrál v Bielefeldu.

Slovácko dokonalo překvapení. Slavii i podruhé porazilo

Slovácko postoupilo do finále Poháru ČMFS, když v odvetném semifinále porazilo Slavii Praha 2:1. První zápas v Praze Slovácko vyhrálo 1:0. Slavia sice vedla od 65. minuty po brance Ivany, šest minut před koncem ale vyrovnal Ondřejka a v 90. minutě vstřelil druhý gól Cleber.

Sparta prohospodařila v Teplicích náskok a vypadla na penalty

Sedm minut před koncem semifinálové odvety srovnali Tepličtí hráči náskok Sparty z prvního utkání a pak díky penaltovému rozstřelu postoupili do finále Poháru ČMFS. Sparta si postupové dveře zabouchla v základním čase, kdy neproměnila několik šancí, zatímco domácí Mahmutovič v 83. minutě vyrovnal.

Anglická Premier League - souhrn 36. kola

Newcastle v pondělní dohrávce doma otočil zápas s Middlesbrough. Manchester United porazil v derby City a odpověděl na výhru Liverpoolu. Druhé nedělní derby, tentokráte londýnské, skončilo vysokou výhrou Chelsea nad Arsenalem. Stoke v důležitém zápase vyhrálo na půdě Hullu a může se těšit na Premier League i v příští sezoně.

Ruská Premier Liga - souhrn 8. kola

Rubin doma nedal šanci Tomsku a po výhře 4:0 je opět na špici tabulky. Druhé je po výhře nad Dinamem moskevské CSKA a ze tří bodů se radoval i Zenit. FK Moskva v derby remizovalo s Lokomotivem, Těrek se o body podělil s Amkarem, stejně tak jako Nalčik s Chimkami a Krasnodar s Rostovem, Spartak smetl Saturn...

Gambrinus liga - souhrn 27. kola

Boleslav v tabulce atakuje vedoucí trio, na Bazalech totiž díky dvěma gólům Chramosty zvítězila. Včera konečně zvítězila i Slavia, doma porazila České Budějovice a je blíže k titulu. To i proto, že Sparta prohrála ve Zlíně hrajícím o záchranu. Liberec otočil zápas se Žižkovem, důležitou výhru zaznamenala Příbram a Bohemians.

Primera División - souhrn 35. kola

Barcelona doma neudržela dvoubrankové vedení nad Villarrealem a mistrovské oslavy musí odložit. Real již včera dostal další nálož ve Valencii, kontakt s ní stále drží Atlético. Třetí příčku si výhrou nad Mallorcou pojistila Sevilla, vyhrálo i Deportivo, Getafe a Almería...

Serie A - souhrn 35. kola

Inter jen remizoval na půdě Chieva a mistrovské oslavy se tak odkládají. Městský rival AC remizoval doma ve šlágru kola s Juventusem a udržel před soupeřem svůj náskok. Fiorentina uniká Janovu v boji o čtvrté místo, šesté je římské AS. Prvoligová hladina se pomalu uzavírá nad Regginou...

Bundesliga - souhrn 31. kola

Bayern Mnichov vyhrál v Chotěbuzi a bodově se dotáhl na vedoucí Wolfsburg, který čtyřmi góly popravil kanonýr Stuttgartu Mario Gomez. Dařilo se i jiným předním týmům, Hertha porazila Bochum a má o jeden bod méně než vedoucí duo, další bod ztrácí Stuttgart, naopak z boje o titul odpadl Hamburk. Vyhrál Dortmund, čekání na výhru ukončil Hoffenheim...

Skotská Premier League - souhrn 35. kola

Rangers jsou velmi blízko k zisku skotského titulu, v prvním sobotním zápase doma v glasgowském derby porazili Celtic a předskočili svého rivala v tabulce. 35. kolo začalo již v týdnu - Hibernian vyhrál na půdě Hearts, Dundee United se podělilo o body s Aberdeenem...

Nizozemská Eredivisie - souhrn 34. kola

Ajax porazil doma Twente a uhájil třetí místo před PSV, jemuž nepomohla ani jasná výhra v Tilburgu. O evropské poháry nebudou hrát Utrecht a Vitesse. Baráž o udržení čeká Rodu a De Graafschap, s Eredivisií se loučí Volendam...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele