Komentáře a souhrny

Prestižní milánské derby ovládl Inter

Ostře sledované milánské derby, které bylo k vidění už ve druhém kole italské Serie A, ovládl Inter. Nerazzurri svému městskému rivalovi nasázeli čtyři branky, když jim výrazně pomohlo vyloučení Gennara Gattusa ze 40. minuty.

Barcelona znovu slaví, v prodloužení zdolala Šachtar

Barcelona a Šachtar Doněck sehrály překvapivě vyrovnaný zápas o Superpohár, o jehož vítězi se rozhodlo až na konci prodloužení. Utkání rozhodl po přihrávce Messiho střídající Pedro Rodríguez.

Slavia se v Bělehradě hodinu bála o postup, pak rozhodl Vlček

Fotbalisté pražské Slavie se v odvetě čtvrtého předkola Evropské ligy na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad museli do 63. minuty bát o postup. Přestože si z domácího zápasu přivezli náskok 3:0, v bouřlivém prostředí na stadionu Marakana inkasovali do poločasu dva góly a klid jim dal až gól střídajícího Stanislava Vlčka.

Liberec nevyužil náskok a po penaltách vypadl

Liberec nezvládl odvetu 4. předkola Evropské ligy doma s Dinamem Bukurešť a po penaltovém rozstřelu vypadl. Severočeši přitom do utkání vstupovali s tříbrankovým náskokem, který jim přisoudila kontumace za nedohraný zápas v Bukurešti kvůli řadění fanoušků. O něj ale v normální hrací době přišli a selhali i při penaltách.

Sparta porazila Maribor i napodruhé a postupuje

Sparta v prvním zápase na hřišti Mariboru vyhrála 2:0 a před dnešní odvetou tak měla vše ve svých rukou. Ani tentokrát neponechala nic náhodě a připsala si další vítězství. Jediným střelcem byl znovu Bony Wilfried.

Teplice po remíze v Tel Avivu končí v Evropské lize

Tepličtí fotbalisté do základní skupiny Evropské ligy nepostoupili. Severočeši vypadli ve 4. předkole s Hapolem Tel Aviv, na jehož půdě v dnešní odvetě remizovali 1:1 poté, co před týdnem doma prohráli 1:2. Rozplynul se jim tak sen, že získají téměř 30 milionů korun už jako prémii za postup.

Olomouc doma vybojovala remízu, postupuje Everton

Svěřenci trenéra Psotky se loučí těsně před branami Evropské ligy. Špatně zvládnutá taktika proti oslabenému soupeři dlouho zamezovala vstřelení gólu, v závěru poločasu se dokonce Everton ujal vedení. Ten i přes inkasovaný gól v závěru s přehledem postoupil do dalších evropských bojů.

Anglická Premier League - souhrn 3. kola

Liverpool překvapivě doma nechal všechny body doposud bezbodové Aston Ville, která se díky výhře 3:1 dostala na dvanáctou pozici.Tottenham vyhrál nad West Hamem a je i nadále stoprocentní, stejně jako Chelsea. Arsenal opět jasně zvítězil. Manchester United nasázel Wiganu pět gólů. Zvítězil také Hull, Sunderland, Burnley a Manchester City, jen v Birminghamu branka nepadla.

Gambrinus liga - souhrn 5. kola

Pondělní dohrávka vítěze neměla. Baník si s Brnem rozdělil po bodu za remízu 1:1. Sparta až gólem Kadlece v nastaveném čase porazila Mladou Boleslav. Slavia jenom remizovala v Teplicích. Jablonec vyhrál i na Kladně a posunul se na první místo tabulky. Tři body mají i Liberec, Slovácko, Příbram a Plzeň...

Supercopa pro Barçu

Barcelona si i ve druhém zápase poradila s Athleticem a po výsledku 3:0 se dočkala první letošní trofeje. Díky vítězství 2:1 na San Mamés měli Katalánci už před začátkem dnešního zápasu pohár hodně blízko, což se projevilo i na sestavě hostů, Joaquín Caparrós totiž celou řadu opor šetřil. Naopak Pep Guardiola nasadil to nejsilnější a rozdíl byl patrný na první pohled. Blaugranas ovládali hřiště, diktovali tempo hry a nakonec přišly i zasloužené góly.

Ligue 1 - souhrn 3. kola

Lille hrálo večer s Toulouse nerozhodně 1:1. Bordeaux smetlo Nice a je na prvním místě tabulky. Lyon přejel Auxerre na jeho hřišti, o skóre za ním jsou pařížské Saint-Germain a také Marseille, jenž remizovala v Rennes. Auxerre a Valenciennes zůstávají po třech zápasech bez bodu a stejně na tom je Saint-Étienne, které doma nestačilo na Boulogne...

Serie A - souhrn 1. kola

Juventus vykročil do sezony vítězně, porazil 1:0 Chievo. Janov přestřílel AS Řím, Lazio vyhrálo nad Atalantou. Udinese se rozešlo smírně s Parmou, stejně tak Livorno s Cagliari. Inter Milán doma jen remizoval s nováčkem Bari. Bologna včera remizovala s Fiorentinou a milánské AC si odvezlo zásluhou dvou branek Pata všechny body ze hřiště Sieny.

Ruská Premier Liga - souhrn 19. kola

Těrek doma podlehl Spartaku Moskva 2:3. Kazaň vyhrála na hřišti Dinama Moskva a i nadále zůstane první. Zenit zaznamenal další ztrátu, když remizoval s Lokomotivem. Na domácí půdě naopak nazaváhal Kubaň Krasnodar. Samara se stále hledá, proti Rostovu jenom remizovala 2:2. FK Moskva zvítězila nad Saturnem 3:1. Plný bodový zisk si připisuje také moskevské CSKA...

Bundesliga - souhrn 3. kola

Hamburger SV ukončil domácí tvrz Wolfsburgu, když obranu domácích překonal hned čtyřikrát. Brémy jasně vyhrály nad Gladbachem 3:0. Bayern ani napotřetí nevyhrál, jej dokonce přehrál nováček z Mohuče. Hannover si díky dvěma brankám Štajnera veze body z Norimberku, Leverkusen deklasoval Freiburg na jeho vlastní půdě. Bochum si doma poradila s Herthou. V pátek si Schalke odvezlo ze hřiště Hoffenheimu bod.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 4. kola

Ajax doma drtil Spartu Rotterdam, gól ale nedal a jenom remizoval 0:0. PSV po změně stran otočilo zápas s Bredou a vyhrály i Feyenoord, Alkmaar a Twente. Čtvrté kolo v Holandsku odstartovala výhra Den Haagu na půdě Vitesse. Dobře je na tom Heracles, v utkání mezi Venlo a Groningenem se zrodila remíza...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele