Komentáře a souhrny

Ruská Premier Liga - souhrn 12. kola

CSKA Moskva jen remizoval se Saturnem a znovu ztratil v boji o nejvyšší příčky. Zenit odvezl tři body z Vladikavkazu a je orvní, třetí místo patří Rubinu Kazaň, který neměl problémy se Samarou. Amkar přehrál Tomsk, Lokomotiv si poradil s Anži Nalčik si včera poradil s Těrekem. Ve druhé polovině tabulky zůstává Dinamo, které remizovalo se Sibirem.

Premiérový ročník Superpoháru ukořistila Sparta

Přestože pražská Sparta hrála převážnou většinu zápasu o superpohár bez vyloučeného Řepky, nakonec díky lišácké brance Libora Sionka zvítězila.

Chobotnice se opět nemýlila: do finále jde po výhře 1:0 Španělsko

Nizozemsko konečně zná svého finálového soupeře. Po hubené výhře 1:0 nad Německem se jím stal výběr Španělska. Žádná pohledná podívaná, především v první půli, to ale rozhodně dnes nebyla. Jedinou branku vstřelil stoper Carles Puyol.

Nizozemsko pokořilo Uruguay a je prvním finalistou

První semifinálové utkání přineslo hodně branek a i zajímavý závěr. To vše bylo k vidění v duelu mezi Uruguayí a Nizozemskem. Nakonec se z postupu do finále raduje země tulipánů, jihoamerického soupeře totiž dokázala zdolat nejtěsnějším rozdílem 3:2.

Španělsko se trápilo, ale i po neproměněné penaltě jde dál

Dvě neproměněné penalty, jinak ale spíše fotbalová nuda. Ofenzivní smršť, kterou jsme snad od Španělů očekávali celých devadesát minut, přišla až v poslední dvacetiminutovce. I to ale nakonec na snaživé Paraguayce stačilo - sedm minut před koncem rozhodl o postupu Španělska do semifinále kanonýr David Villa.

Německo čtyřmi góly přejelo Argentinu a je v semifinále

V dalším čtvrtfinálovém utkání mistrovství světa svedly mezi sebou očekávaný souboj reprezentační týmy Argentiny a Německa. Mladý německý tým znovu ukázal svou perspektivu a kvalitu a také ve čtvrtfinále dokázal přejet svého soupeře rozdílem třídy, tentokrát 0:4. Svěřencům trenéra Maradony tak zbyly pouze oči pro pláč.

Ghana byla blízko vítězství, postup po penaltách ale slaví Uruguay!

Podruhé na turnaji musely rozhodnout o postupujícím až pokutové kopy. V dnešním souboji Ghany s Uruguají totiž po devadesáti minutách svítil stav 1:1, nic se na tom nezměnilo ani v prodloužení, a proto na řadu přišly penalty. V těch měli více štěstí fotbalisté Uruguaye, kteří vyhráli 4:2.

Brazílie vedla, Nizozemsko však otočilo a je v semifinále

Nizozemsko vyhrálo i svůj pátý zápas na šampionátu a po výhře 2:1 nad Brazílií postupuje do semifinále, kde se střetne s vítězem duelu mezi Uruguayí a Ghanou. Brazilci vedli už po deseti minutách zásluhou Robinha, soupeř ale dokázal ve druhé půli dvěma brankami stav otočit. Oranjes tak oplatili Kanárkům porážku z roku 1998 z Francie, po které se museli rozloučit s finále.

Mistři Evropy si poradili s Portugalskem a postupují

Poslední osmifinálové utkání na šampionátu obstarali sousedé z Pyrenejského poloostrova. Duel Španělska s Portugalskem dokázali zaslouženě vyhrát úřadující mistři Evropy ze Španělska a to nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný gól zápasu se postaral kdo jiný než David Villa.

Třetí série penaltového rozstřelu rozhodla o postupu Paraguaye

Paraguay postupuje do čtvrtfinále, když až v penaltovém rozstřelu udolala japonské válečníky, jímž se stala osudnou neproměněná penalta Yūichi Komana, jenž ve třetí sérii rozezvučel břevno. Dnes večer se v zápase Portugalska se Španělskem rozhodne o tom, koho Paraguay vyzve ve čtvrtfinále.

Brazilci potvrdili proti Chile roli favorita a postoupili

Ve druhém zápase třetího dne osmifinálových zápasů mistrovství světa potvrdila Brazílie roli favorita v zápase proti Chile a zvítězila jednoznačně 3:0. Kanárci o výhře rozhodli už v prvním poločase, po kterém vedli 2:0. Ve čtvrtfinále se Brazílie utká s Nizozemskem.

Oranjes si zahrají čtvtfinále, Slovensko další zázrak nepředvedlo

Duel mezi velkými favority na celkový triumf z Holandska a jedním z neočekávaných postupujících do osmifinále ze sousedního Slovenska neposkytl fotbalovým fajnšmekrům velké vzrušení či námět k diskusi. Ofenzivní kopanou dlouhou dobu suplovala taktická bitva bez nápaditých akcí, až druhá půle nabídla několik atraktivních momentů.

Argentina neměla s Mexikem slitování a postoupila do čtvrtfinále

Stejně jako na šampionátu před čtyřmi lety na sebe narazí ve vyřazovací části Argentina s Německem. Tým trenéra Maradony totiž přehrál jasným výsledkem 3:1 Mexiko a může slavit postup. V utkání rozhodovaly chyby, jedné se dopustili rozhodčí, té druhé pak obránce Osorio. O branky se podělili Carlos Tevéz, jenž se blýsknul dvakrát a Gonzalo Higuaín.

Německo porazilo Anglii a zaslouženě slaví postup

Německo vyhrálo nad Anglií díky brankám Kloseho, jenž už na mistrovství světa zaznamenal svou dvanáctou trefu, Podolského a dvěma od Müllera s přehledem 4:1. Vše ovšem mohlo být úplně jinak, kdyby za stavu 2:1 pro Německo uznali rozhodčí regulérní gól Lamparda.

Ghana v prodloužení udolala USA a zahraje si čtvrtfinále

Ghana využila dvou pochybení v americké defenzívě a po prodloužení tak zajišťuje své zemi dosud nevídaný úspěch. Svěřenci trenéra Rajevace postupují přes bojovné Američany do čtvrtfinále, kde je čeká výborně hrající Uruguay. Bob Bradley už potřetí osud nezvrátil a balí si kufry domů s razítkem týmu, který se dostal mezi šestnáct nejlepších reprezentací světa.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele