Komentáře a souhrny

Body si po bezbrankovém průběhu rozdělily i Uruguay s Francií

Ani druhý zápas prvního dne šampionátu nepřinesl vítězství jednoho či druhého týmu. Francie byla po celý zápas aktivnější, sladké ovoce však nesklidila. Za Uruguay měl velké příležitosti především Forlán, ani on se ovšem neprosadil a v Kapském městě se tak gólu diváci nedočkali.

Šampionát otevřela remíza domácí JAR s Mexikem

Letošní šampionát v Jihoafrické republice začal zaslouženou dělbou bodů mezi domácím týmem a Mexikem. Středoameričané byli dlouho lepším týmem, přesto po změně stran inkasovali krásnou branku z kopačky Tshabalaly a zachraňovat remízu jim musel až deset minut před koncem Márquez.

Čtenáři vytvářejí Eurofotbal: Devatenáctkrát a přesto poprvé

Je to tu! Fotbaloví fanoušci po celém světě po čtyřech letech znovu odpočítávají poslední hodiny zbývající do zahájení XIX. mistrovství světa v kopané...

Reprezentanti poprvé pod Bílkem vyhráli, Američany zdolali 4:2

Čeští fotbalisté ukončili sérii porážek a v Hartfordu zvítězili nad týmem Spojených států 4:2 brankami Sivoka, Poláka, Fenina a Necida. V zápase s účastníkem mistrovství světa Češi otočili nepříznivý vývoj, vyhráli poprvé od loňského října a také poprvé od nástupu trenéra Michala Bílka.

Inter vstoupil do historie, Bayern na něj recept nenašel!

Skvělá taktika Josého Mourinha a hlavně dvě branky Diega Milita rozhodly letošní finále Ligy mistrů. Inter tak poprvé získává tuto trofej v novém tisíciletí, Bayern po triumfu v lize a národním poháru na další vítězství nedosáhl.

Odveta za Euro Čechům nevyšla, ale dali pod Bílkem první gól

Českým fotbalistům se odveta za prohru z mistrovství Evropy před dvěma lety nepovedla. S Tureckem dnes v přípravném utkání v americkém Harrisonu prohráli 1:2 a mohli být rádi, že zápas neskončil vyšším rozdílem. Nekompletní český tým byl po celý zápas horší, ani po počtvrté pod taktovkou trenéra Michala Bílka neuspěl.

Blackpool si příští rok vyzkouší Premier League

Stejně jako hokejové Česko, tak i stotisícové město Blackpool dneska propuklo v euforii. Cardiff se tedy klíčové finanční injekce nedočkal, postup do Premier League senzačně slaví Tangerines. O výsledku celého zápasu rozhodly pouze branky v prvním dějství.

Sevilla korunovala povedený týden triumfem v poháru

Báječný týden prožila Sevilla. Celek z Andalusie si v sobotu večer gólem ze třetí minuty nastavení zajistil účast v předkole příštího ročníku Ligy mistrů, ve středu pak triufoval v Copa del Rey. Ve finále hraném na Camp Nou Sevilla vyhrála góly Capela a Navase 2:0 nad Atléticem Madrid...

Český pohár vyhrála Plzeň. Zajistila si postup do Evropy

Plzeňští dokázali na Letné uspět ve finále Ondrášovka Cupu, porazili druhý celek Gambrinus ligy Jablonec 2:1 a po devětatřiceti letech vyhráli domácí pohár. Zároveň si zajistili postup do Evropské ligy. Baumitu se naopak nepodařilo navázat na triumf v národním poháru z roku 1998.

Primera División - souhrn 38. kola

Španělským mistrem je podruhé v řadě Barcelona, která deklasovala Valladolid 4:0 a odsoudila ho k sestupu. Druhý Real Madrid jen remizoval v Malaze, ta se díky získanému bodu zachránila. Ze sestupových příček utekl díky výhře nad Gijónem Santander. O soutěž níž tedy padají Xerez, Tenerife a Valladolid.

Norimberk se zachránil. Augsburg porazil i podruhé

Stoprocentní bilance Norimberku udržela bavorský celek v Bundeslize i pro příští rok. Svěřenci Dietera Heckinga ani ve svém čtvrtém vystoupení v baráži neinkasovali, naopak do Jentzschovy sítě nasázeli dvě branky a odsoudili tak Augsburg k setrvání v druhé nejvyšší německé soutěži.

Serie A - souhrn 38. kola

Diego Milito dal jedinou branku zápasu v Sieně a po poháru vystřelil Interu Milán rovněž mistrovský titul. Druhému AS Řím nestačila ani výhra ve Veroně. Smutní i v Palermu, Sampdoria totiž porazila Neapol a může se těšit na předkolo Ligy mistrů...

Zenit Petrohrad vítězem ruského poháru

Zenit Petrohrad ve finále ruského poháru nakonec potvrdil roli jasného favorita a zvítězil nad Sibirem Novosibirsk 1:0. Pohár Zenitu přinesla penaltová trefa Romana Širokova a o hubené vítězství se Zenit musel bát až do posledních minut.

Ligue 1 - souhrn 38. kola

Marseille oslavila zisk titulu výhrou nad Grenoblem, Niang potvrdil zisk koruny pro krále střelců. V posledním kole se už rozhodovalo jen o pohárových příčkách. Do Ligy mistrů jde Lyon a Auxerre, kterému třetí příčku zajistila branka z poslední minuty, Lille totiž nechalo všechny body v Lorientu. Pátý je Montpellier a šesté Bordeaux.

Bayern rozdrtil v pohárovém finále Brémy a slaví double

Finále Německého poháru jasně opanoval mnichovský Bayern. Po vítězství 4:0 se může radovat z druhé letošní trofeje. Werder navíc závěr zápasu odehrál o jednoho muže v poli méně a značně odevzdaně.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele