základní skupiny - skupina D, 4. kolo
05.11.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň remízový výsledek neudržela a Bayernu těsně podlehla

Ani o poznání lepší výkon plzeňské Viktorii na bodový zisk proti úřadujícímu šampionovi Ligy mistrů nestačil a po nejtěsnější možné porážce si Západočeši zapisují čtvrtou porážku ze čtyř utkání. Bayern naproti tomu zůstává stoprocentní a má postup do osmifinále zajištěn.

Domácí lodivod Pavel Vrba vsadil na otřepané pravidlo a oproti drtivému vítězství nad Jabloncem (6:1) neudělal ani jednu jedinou změnu. Na opačné straně barikády se zpátky do středu pole vrátil kapitán Philipp Lahm, jehož na beku vystřídal Rafinha. Toho uprostřed obrany doplnilo netradiční duo van Buyten - Contento a místo Mandžukiče se do hry podíval Toni Kroos.

Viktoria nechtěla za žádnou cenu opakovat ostudný debakl z Mnichova a hned od prvního uvedení míče do hry se tlačila na soupeřovu polovinu, kde chtěla za každou cenu ohrozit Neuera, který zůstal při prvním vzájemném duelu zcela ušetřený! První nebezpečná akce přišla po centru Rajtorala, který svým pasem hledal ve vápně Tecla, jenž po kontaktu s Contentem upadl, ovšem píšťalka sudího Lahoze zůstala ke smutku domácích příznivců němá a hra volně pokračovala.

Čekání na první domácí ránu mezi tři tyče Bayernu ukončil po šesti minutách Ďuriš, ovšem slovenský ofenzivní univerzál svým pokusem na úspěch pomýšlet nemohl. Mnichované se postupem času přece jen více dostali do hry a volným přímým kopem ze zajímavé pozice to zkoušel Alaba, levačka Rakušana sice směřovala mičudu na místo určení, ovšem Kozáčik si věděl rady.

První opravdu vyloženou šanci vytvořil Götze pro Schweinsteigera, zkušený středopolař ovšem zacílil jen do vzdálenější tyče plzeňské svatyně! Západočeši odpověděli nevydařeným centrem Hubníka, který k překvapení všech málem vážně ohrozil německého brankáře. FCB se nemohl protlačit na dostřel Kozáčika a daleko více tak začal zkoušet štěstí ze střední vzdálenosti, ale Schweinsteiger a Kroos opakovaně neuspěli. Ještě před odchodem na přestávku mohl po Horváthově centru trestat Koláč, ovšem svoji hlavičku poslal nad branku! Poté neuspěl ani Hořava.

Po patnáctiminutovém oddechu jsme byli svědky o poznání aktivnějšího nástupu Bavorů, kteří očividně přeřadili na jiný "rychlostní stupeň" a na obrazu hry to bylo rázem patrné. Müller záhy skvělým pasem vyslal ke zteči Götzeho, který se tváří v tvář proti Kozáčikovi užuž radoval, avšak doslova za minutu dvanáct odvrátil balón směřující do prostoru branky Čišovský!

Za dalších pár okamžiků prodlužoval na přední tyči rohový kop van Buyten, jeho nabídka však nikým neatakována jen těsně minula vzdálenější tyčku domácí branky! A do třetice to po další pohledné kombinační akci zkoušel Ribéry, jehož pokus byl ale zablokovaný. Francouzská opora mnichovského velkoklubu se dostala ke slovu i vzápětí, ani tentokrát však z úhlu za Kozáčika kulatý nesmysl nedopravil! Přicházející šedesátá minuta přinesla od Pepa Guardioly hned dvojité střídání: Martínez s Mandžukičem na hrací ploše nahradili Schweinsteigera a Müllera.

Chorvatský kanonýr se poté takřka ihned vyplatil, když svým druhým kontaktem s balónem poslal hlavou do sítě nadýchaný centr Lahma - 0:1! Od tohoto momentu se zdálo být o výsledku jasno, ale západočeská ekipa se rozhodně nevzdala: Tecl si nejdříve na Neuera pohotovým zakončením nepřišel a nabídku od Petržely pro změnu poté nedostihl. Neúspěšně to za hosty poté zkoušel Ribéry a přesností rozhodně nevynikala ani další hlavička z produkce Mandžukiče.

Devět minut před koncem řádné hrací doby si udělal z Kozáčika "dobrý den" Götze, ovšem bývalá opora Borussie Dortmund poté nedokázala dopravit kulatý nesmysl na Mandžukiče. Už během nastaveného času potom musel Kozáčik likvidovat střelu Lahma a výsledek 0:1 se již nezměnil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (496)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele