Komentáře a souhrny

Nizozemská Eredivisie - souhrn 1. kola

Ajax znovu v soutěžním zápase nevyhrál, tentokráte jenom remizoval v Groningenu. Daleko lépe se vedlo Feyenoordu a v sobotu i PSV, Twente naopak odvezlo z Kerkrade jenom bod a stejně si v Bredě vedl Alkmaar. Doma jasně vyhrály Heracles a De Graafschap, tři body uhájily i Nijmegen a Vitesse...

Manchester porazil Chelsea a získal Community Shield

Manchester předvedl ve Wembley daleko lepší výkon než Chelsea a zaslouženě se raduje ze zisku Community Shieldu. Branky Red Devils obstaral Valencia, Hernández a Berbatov, za Blues dokázal stav pouze korigovat Salomon Kalou. Manchester získal tuto trofej počtrnácté v historii klubu.

Bayern zahájil sezonu ziskem německého Superpoháru

Fotbalisté Bayernu Mnichov vstoupili do nové sezony ziskem německého Superpoháru. Úřadující mistr a držitel poháru v utkání s druhým nejlepším celkem bundesligy Schalke 04 vyhrál 2:0. Vítězství zařídili hrdinové Německa z nedávného mistrovství světa Thomas Müller a Miroslav Klose.

Plzeň bez dvou vyloučených na Besiktas nestačila a v EL končí

Plzeň vypadla z Evropské ligy hned ve 3. předkole po souboji s Besiktasem Istanbul. Na jeho půdě dnes podlehli 0:3, když zápas dohrávali bez dvou vyloučených, a po úvodní domácí remíze 1:1 soutěž opustili. Jejich návrat do pohárů po 39 letech tak měl epizodní charakter.

APOEL se na Střelnici trefil třikrát a vyřadil Jablonec z Evropské ligy

Černý den českého fotbalu postihl i jabloneckou Střelnici. Kiksy domácích stoperů zařídily v úvodním poločase tři inkasované góly a po změně stran se už jablonečtí mohli pouze modlit, aby neodcházeli za ještě horšího výsledku.

Baník s Mogilevem prohrál i podruhé a v pohárech končí

Po prohře v Bělorusku si nedokázali hráči Baníku poradit s Dněprem Mogilev ani před svými fanoušky. Značnou roli sehrála situace z nastavení úvodní půle, ostravští hráči přesto mohou opět spílat především své vlastní gólové potenci, bez které se výhry jednoduše dočkat nemohou.

Sparta znovu vyhrála a neinkasovala, radost kazí jenom dvě vyloučení

Sparta Praha si jistojistě zahraje evropské poháry po celý podzim. Trefy obránců Brabce a Kladrubského totiž znamenají její zasloužený postup do posledního předkola Ligy mistrů. Celému zápasu pak uštědřil samotný závěr hned tři červené kaňky.

Gambrinus liga - souhrn 3. kola

Příbram i Olomouc v nové sezoně stále neprohrály. Ve vzájemném duelu si po bezbrankové remíze body rozdělily. Slavia doma porazila Boleslav a dočkala se první výhry v sezoně. Na tu po remíze v Ústí stále marně čeká Liberec, stoprocentní domácí bilanci drží Slovácko. V neděli Baník Ostrava jasně přehrál Brno a doma byly proti Spartě úspěšné i České Budějovice.

Ruská Premier Liga - souhrn 15. kola

V pondělní dohrávce uspěl Tomsk. Spartak v samotném závěru přišel o bod v městském derby s CSKA. O výhru se v nastaveném čase postaral Vágner Love. Právě CSKA se dostala na druhé místo před Kazaň, která v sobotu prohrála na půdě Zenitu. Těrek porazil Alaniji, Dinamo remizovalo se Samarou a Lokomotiv podlehl Rostovu. Nalčik si doma poradil s Permem.

Corgoň liga - souhrn 3. kola

Slovan s přehledem porazil Zlaté Moravce a vede ligu. Žilina uspěla na půdě Banské Bystrice a na druhém místě je o skóre před Nitrou, která jenom remizovala s Košicemi. V dalších třech sobotních duelech byli úspěšní domácí a tři body si připsaly Ružomberok, Senica a Trnava...

Slavné moskevské derby rozhodl navrátilec Vágner Love

CSKA Moskva v infarktovém závěru strhlo vítězství v derby proti Spartaku. Vítěznou branku armádního klubu vsítil v třetí minutě nastaveného času brazilský útočník Vágner Love.

Twente slaví poprvé v historii nizozemský Superpohár

Twente získalo poprvé v historii nizozemský Superpohár, když jedinou brankou de Jonga porazilo Ajax. Nizozemskému mistrovi vyšel první poločas, Ajax se po změně stran marně snažil s výsledkem něco udělat. Už od závěru úvodního dějství navíc hrál bez vyloučeného Suareze.

Keržakov vystřílel vítězství Zenitu nad Rubinem

Souboj Zenitu s Rubinem Kazaň měl hodně napovědět o šancích obou mužstev na titul. Po nepohledné urputné taktické bitvě v prvním poločase dokázal Zenit hosty porazit dvěma góly Aleksandra Keržakova, který tak zařídil Zenitu desetibodový náskok právě na Rubin a v polovině soutěže rázně nakročil k zisku titulu.

Beşiktaşi pomohl sudí. S Plzní uhrál remízu 1:1

Plzeň proti Beşiktaşi předvedla více než sympatický výkon. Český tým byl minimálně v prvním poločase jasným pánem na hřišti, ve 28. minutě přetavil tuto převahu v gól David Limberský. Poté ale přišlo klíčové pochybení celého utkání - španělský sudí nařídil za sporný faul pokutový kop a turecký celek těsně před přestávkou vyrovnal. Na skóre se nic nezměnilo ani ve druhé půli, a Beşiktaş tak domů odjíždí s nadějnou remízou 1:1.

Jablonec bude v odvetě dohánět jednogólové manko

Fotbalisté Jablonce vstoupili do Evropské ligy porážkou 0:1 v úvodním duelu třetího předkola na hřišti Apoelu Nikósie. Hosté dnes ustáli počáteční nápor kyperského soupeře, v 55. minutě však po chybě ve středu obrany inkasovali z kopačky Solariho. Odveta se hraje za týden na severu Čech.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele