Komentáře a souhrny

Liga mistrů je daleko. Sparta doma na Žilinu nestačila

Spartě Praha se výrazně vzdálil postup do základní skupiny Ligy mistrů. Letenští prohráli v úvodním utkání čtvrtého předkola soutěže s Žilinou po brankách Ceesaye a Oravce 0:2 a příští středu potřebují v odvetě na Slovensku zvítězit nejméně o dvě branky. Navíc jim budou scházet oba stopeři Řepka i Brabec, kteří dostali druhou žlutou kartu.

Ligue 1 - souhrn 2. kola

V úterní dohrávce branka nepadla, Monako i Montpellier si tak do tabulky připisují po bodu. Lyon se v úvodu ligy trápí, nevyhrál ani ve druhém kole, tentokrát odjíždí s prázdnou z Caen. Nedařilo se ani druhému favoritovi, Bordeaux doma podlehlo Toulouse. PSG veze bod z Lille.

Anglická Premier League - souhrn 1. kola

Manchester United vstoupil do nového ročníku anglické ligy vítězně, když doma přehrál nováčka z Newcastlu. Šlágr kola mezi Liverpoolem a Arsenalem skončil dělbou bodů, Tottenham doma remizoval s Manchesterem City a Chelsea deklasovala West Bromwich.

Gambrinus liga - souhrn 5. kola

Teplice a Brno se v pondělních dohrávkách dočkaly prvních výher v nové sezóně. Severočeši v regionálním derby porazili Ústí nad Labem, Zbrojovka zdolala Mladou Boleslav. Brno přes první úspěch zůstalo poslední.

Ruská Premier Liga - souhrn 17. kola

Zenit po dlouhé době v lize klopýtl, když pouze remizoval s Dinamem 1:1. Stejným výsledkem skončil duel Těreku a Kazaně. Spartak vyhrál derby na půdě Lokomotivu a bodově se na něj dotáhl. To CSKA nemělo větší problémy s Machačkalou, kterou deklasovalo čtyřmi góly.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 2. kola

Feyenoord neuspěl na půdě Excelsioru a prohrál 2:3, v Tilburgu bylo k vidění hned osm branek. PSV znovu vyhrálo, šesti góly doma zdemolovalo De Graafschap. Vítězství se konečně dočkal i Ajax, naopak Alkmaar doma jenom remizoval s Groningenem a stejně dopadlo i Twente proti Heerenveenu. Venlo si poradilo s Heraclesem...

Skotská Premier League - souhrn 1. kola

Celtic zvládl svůj první zápas sezony, když zvítězil v Invernessu nejtěsnějším rozdílem. Podobně dopadli i Rangers, ti doma porazili Kilmarnock. Aberdeen vyhrál nad Hamiltonem 4:0 především díky Hartleymu, který proměnil tři penalty, další dva sobotní zápasy skončily nerozhodně 1:1, v neděli si tři body připsal Hibernian...

Sevilla porazila Barcelonu 3:1 a je blíž Superpoháru

Barcelona v prvním zápase o španělský Superpohár podlehla v Seville 1:3, přestože až do šedesáté minuty vedla. Úvodní branku vstřelil po dvaceti minutách kanonýr Ibrahimović, po hodině hry ale vyrovnal Luís Fabiano. Obrat definitivně dokonal čtvrt hodinu před koncem utkání střídající Kanouté, jenž navíc v 83. minutě pojistil vítězství svého týmu.

Corgoň liga - souhrn 5. kola

Páté kolo slovenské nejvyšší soutěže na branky příliš bohaté nebylo, v šesti zápasech se střelci trefili jenom osmkrát. Do čela se dostala Senica, která porazila Košice. Tři body má ještě Nitra, v dalších čtyřech zápasech se body dělily...

Češi po rozpačitém úvodu smetli Lotyše čtyřmi brankami

Čeští reprezentanti před zářijovým startem evropské kvalifikace obstáli v generálce s Lotyšskem, které dnes v Liberci v přípravném utkání porazili 4:1. Svěřenci kouče Michala Bílka za přesvědčivou výhru vděčí hlavně výrazně zlepšenému výkonu v druhém poločase.

Jednadvacítka přehrála San Marino a jde do baráže

Čeští reprezentanti do 21 let splnili povinnost a v šestém zápase kvalifikace mistrovství Evropy zdolali v Praze mužstvo San Marina 5:0. S předstihem si tak zajistili postup do baráže o šampionát, který se uskuteční příští rok v Dánsku. Třikrát se trefil útočník Pekhart.

Gambrinus liga - souhrn 4. kola

Gambrinus liga má po pondělních dohrávkách nového lídra. Plzeň totiž veze body z Hradce a vyšplhala se na první místo. Teplice doma ztratily další body, těsně před koncem přišly o výhru s Budějovicemi. Sparta doma smetla Baník a vyhrála jasně 4:0. Severočeské derby mezi Jabloncem a Libercem skončilo nerozhodně.

Ligue 1 - souhrn 1. kola

Překvapivými ztrátami začali novou sezonu favorité. Bordeaux v neděli prohrálo v Montpellieru, Lyon doma uhrál jen bezbrankovou remízu s Monakem, ještě větším šokem je pak domácí porážka obhájce titulu Marseille 1:2 s Caen. Nováček ligy Brest zahájil návrat mezi elitu po dvaceti letech porážkou 0:2 v Toulouse.

Corgoň liga - souhrn 4. kola

Slovan si poradil s Banskou Bystricou a vede tabulku o skóre před Žilinou, která doma smetla Nitru. Košice si v předehrávce 4. kola slovenské nejvyšší soutěže doma neporadily s Ružomberokem. Venku po jasné výhře v Dubnici vyhrála také Trnava a se třemi body se vrací i Senica.

Ruská Premier Liga - souhrn 16. kola

Saturn v neděli odpoledne uspěl v Novosibirsku, Rubin si pak poradil s Tomskem. Rostov doma porazil Těrek a patří mu šestá příčka ligové tabulky. Jedinou branku zápasu dal Pavlenko. Amkar Perm se nadále trápí, v sobotu neuhrál ani bod na hřišti Machačkaly. Tři body získala Alanija, duely Dinamo - CSKA a Spartak - Zenit byly odloženy...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele