Komentáře a souhrny

Marseille nadělovala, Žilině nastřílela sedm branek

Nejtěžším debaklem letošní Ligy mistrů si Žilina prakticky podepsala konec v evropských pohárech pro tuto sezónu. Zatímco v úvodní půli připravoval góly Cheyrou, v té druhé přispěl k hrůzné noci trenéra Hapala dvěma góly Lucho González a dokonaným hattrickem Gignac.

Fatální chyba rozhodčích málem připravila Real o bod, ten zachránil v nastavení žolík Pedro León

Real Madrid v průběhu druhého dějství přišel díky chybě kapitána mužstva Ikera Casillase a obrovskému zaváhání pomezního rozhodčího, jenž nepochopitelně neodpískal jasný dvoumetrový ofsajd Pipa Inzaghiho, o vedení v zápase a málem i o cenný bod ze San Sira. Jenže...

Netopýři zaslouženě udolali Jezdce a jsou krůček od postupu

Valencie je blízko blizoučko vysněnému a zároveň očekávanému postupu do osmifinále milionářské Champions League. Dnes večer pozapomněla na předchozí špatné výsledky v domácí soutěži a bez větších potíží porazila několikanásobné skotské šampióny Rangers, kteří mají po prohře v netopýřím doupěti Mestalla velmi ztíženou pozici.

Inter jasně nestačil na Tottenham, podlehl mu 1:3

Tottenham Hotspur oplatil Interu Milán poslední porážku 3:4 ze vzájemného střetnutí z minulého kola a doma italského mistra porazil 3:1. Domácí tak vlastně navázali na dobrý druhý poločas z Milána, kde i v deseti dokázali vsítit tři branky. Kohouti soupeře vlastně skoro k ničemu nepustili. A Italům zase pil krev anglický uragán jménem Gareth Bale.

Anglická Premier League - souhrn 10. kola

West Bromwich v pondělí nevyužil možnosti poskočit na pohárové příčky a prohrál v Blackpoolu 2:1. Hlavním důvodem prohry Baggies byly bezesporu dvě červené karty v prvním poločase, což Tangerines potrestali a udrželi se v první polovině tabulky.

Primera Division - souhrn 9. kola

Mallorca v jediném pondělním zápase španělské nejvyšší soutěže otočila nepříznivě se vyvíjející duel s Levante a díky výhře 2:1 poskočila až na sedmou pozici. Levante se pohybuje těsně nad sestupovými příčkami.

Gambrinus liga - souhrn 14. kola

Pondělní dohrávka 14. kola mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví vítěze nepřinesla. Obě dvě branky viděli diváci už v prvních deseti minutách a remíza 1:1 příliš vzruchu v tabulce nenadělala. Mladá Boleslav se dostala o skóre před Teplice, Jablonec zůstává šestý.

Ligue 1 - souhrn 11. kola

Nováček z Brestu i díky brance Maria Ličky porazil St. Etienne a patří mu první místo. Rennes ani Marseille ho neohrozí, protože dva zápasy byly kvůli počasí odloženy. Auxerre potvrdilo zlepšenou formu a porazilo Nice, Lyon si doma poradil se Sochaux. Tři body mají i Lorient a Nancy, Valenciennes remizovalo s Lille a Montpellier s Paříží.

Bundesliga - souhrn 10. kola

Bundesliga má nového lídra. Dortmund totiž ve šlágru zvítězil v Mainzu a vystřídal ho na čele tabulky. Hoffenheim přehrál Hannover a poskočil na třetí místo. Schalke stále čeká na domácí ligovou výhru, tentokráte jeho stánek vyloupil Leverkusen. Brémy doma nestačily na Norimberk, všechny body veze také Frankfurt ze St. Pauli.

Ruská Premier Liga - souhrn 26. kola

Zenit si doma poradil s Alanijí a udělal další krok k zisku titulu. Rubin v pátek vyhrál v Samaře, Sibir Novosibirsk je stále blíže druhé lize, v sobotu nestačil na Dinamo Moskva. V nastavení se výhry dočkal moskevský Spartak, kterému důležité body zajistila penalta McGeadyho. Lokomotiv vyhrál v Machačkale díky gólu v 89. minutě, CSKA remizoval na Saturnu.

Serie A - souhrn 9. kola

Šlágr kola vyzněl lépe pro Juventus, Stará dáma porazila AC Milán. Římské AS získalo doma tři body ze zápasu s Lecce. Inter v pátek přivezl body z Janova. Jeho nápor ale odrazilo Lazio, které zvítězilo v Palermu. Udinese vyhrálo počtvrté v řadě, tentokrát veze body z Bari. Venku zvítězily také Neapol a Sampdoria. Cagliari porazilo Boloňu, v Parmě gól nepadl.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 12. kola

Twente zvítězilo na půdě PSV a vystřídalo svého soupeře na prvním místě tabulky. Ajax vyhrál na hřišti Heraclesu. Vitesse v neděli pod novým trenérem uhrálo bezgólovou remízu v Nijmegenu. Feyenoord venku opět prohrál, tentokrát však mnohem přijatelnějším výsledkem -1:2. Roda ztratila výhru s Willemem v 90. minutě.

Skotská Premier League - souhrn 10. kola

Rangers ztatili první body v sezoně, když jen remizovali s Inverness 1:1, a na Celtic, který zvítězil v St. Johnstone, mají už náskok jediného bodu. Třetí zůstává Motherwell, přestože doma podlehl Hamiltonu. Bez bodu se vrací Aberdeen z St. Mirren a Hibernian z Dundee. Hearts nezvládli duel s Kilmarnockem, který si odváží všechny body.

Corgoň liga - souhrn 14. kola

Košice s přehledem doma porazily Nitru 3:0. Stejným výsledkem skončil zápas v Dunajské Stredě. Senica zvítězila v Dubnici 1:0 a v tabulce se dostala za vedoucí Žilinu, která včera překvapivě doma remizovala 3:3 s Banskou Bystricou. Ve Zlatých Moravcích remizoval i Slovan a Prešov se rozešel smírně s Trnavou.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 11. kola

Na čele nizozemské ligy nic nového. Z první pětice ztratila jen Roda remízou s Nijmegenem. Vedoucí Eindhoven i pronásledovatelé Twente, Ajax a Groningen své zápasy zvládly za tři body. Po desetigólovém výprasku v minulém kole dokázal vyhrát i Feyenoord.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele