Komentáře a souhrny

Ligue 1 - souhrn 11. kola

Nováček z Brestu i díky brance Maria Ličky porazil St. Etienne a patří mu první místo. Rennes ani Marseille ho neohrozí, protože dva zápasy byly kvůli počasí odloženy. Auxerre potvrdilo zlepšenou formu a porazilo Nice, Lyon si doma poradil se Sochaux. Tři body mají i Lorient a Nancy, Valenciennes remizovalo s Lille a Montpellier s Paříží.

Bundesliga - souhrn 10. kola

Bundesliga má nového lídra. Dortmund totiž ve šlágru zvítězil v Mainzu a vystřídal ho na čele tabulky. Hoffenheim přehrál Hannover a poskočil na třetí místo. Schalke stále čeká na domácí ligovou výhru, tentokráte jeho stánek vyloupil Leverkusen. Brémy doma nestačily na Norimberk, všechny body veze také Frankfurt ze St. Pauli.

Ruská Premier Liga - souhrn 26. kola

Zenit si doma poradil s Alanijí a udělal další krok k zisku titulu. Rubin v pátek vyhrál v Samaře, Sibir Novosibirsk je stále blíže druhé lize, v sobotu nestačil na Dinamo Moskva. V nastavení se výhry dočkal moskevský Spartak, kterému důležité body zajistila penalta McGeadyho. Lokomotiv vyhrál v Machačkale díky gólu v 89. minutě, CSKA remizoval na Saturnu.

Serie A - souhrn 9. kola

Šlágr kola vyzněl lépe pro Juventus, Stará dáma porazila AC Milán. Římské AS získalo doma tři body ze zápasu s Lecce. Inter v pátek přivezl body z Janova. Jeho nápor ale odrazilo Lazio, které zvítězilo v Palermu. Udinese vyhrálo počtvrté v řadě, tentokrát veze body z Bari. Venku zvítězily také Neapol a Sampdoria. Cagliari porazilo Boloňu, v Parmě gól nepadl.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 12. kola

Twente zvítězilo na půdě PSV a vystřídalo svého soupeře na prvním místě tabulky. Ajax vyhrál na hřišti Heraclesu. Vitesse v neděli pod novým trenérem uhrálo bezgólovou remízu v Nijmegenu. Feyenoord venku opět prohrál, tentokrát však mnohem přijatelnějším výsledkem -1:2. Roda ztratila výhru s Willemem v 90. minutě.

Skotská Premier League - souhrn 10. kola

Rangers ztatili první body v sezoně, když jen remizovali s Inverness 1:1, a na Celtic, který zvítězil v St. Johnstone, mají už náskok jediného bodu. Třetí zůstává Motherwell, přestože doma podlehl Hamiltonu. Bez bodu se vrací Aberdeen z St. Mirren a Hibernian z Dundee. Hearts nezvládli duel s Kilmarnockem, který si odváží všechny body.

Corgoň liga - souhrn 14. kola

Košice s přehledem doma porazily Nitru 3:0. Stejným výsledkem skončil zápas v Dunajské Stredě. Senica zvítězila v Dubnici 1:0 a v tabulce se dostala za vedoucí Žilinu, která včera překvapivě doma remizovala 3:3 s Banskou Bystricou. Ve Zlatých Moravcích remizoval i Slovan a Prešov se rozešel smírně s Trnavou.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 11. kola

Na čele nizozemské ligy nic nového. Z první pětice ztratila jen Roda remízou s Nijmegenem. Vedoucí Eindhoven i pronásledovatelé Twente, Ajax a Groningen své zápasy zvládly za tři body. Po desetigólovém výprasku v minulém kole dokázal vyhrát i Feyenoord.

Spartak v ostře sledované dohrávce zdolal Zenit

Zenit pohrdl královskou nabídkou v podobě devítibodového náskoku a zápasu k dobru na druhý Rubin Kazaň. Prohrál totiž na hřišti moskevského Spartaku v poměru 0:1. V zápase plném šancí rozhodla penalta z 88. minuty, kterou proměnil Kombarov. Spartak tak unikl Nalčiku na rozdíl čtyř bodů.

Primera Division - souhrn 8. kola

Villarreal je stále druhý, protože porazil Atlético. Uspěly také Espanyol, Osasuna a Getafe, Almeria remizovala s Herculesem. Sevilla přestřílela Bilbao. Real Madrid rozdrtil Santander 6:1, Barcelona porazila Zaragozu a Valencia doma podlehla Mallorce. Real Sociedad v pondělí prohloubil krizi La Coruni.

Serie A - souhrn 8. kola

Fiorentina konečně zabrala a doma porazila Bari 2:1. V úvodním utkání nedělního programu remizoval AS Řím na půdě Parmy 0:0, stejně tak Juventus na půdě Boloně. Dále si tři body připsala jen domácí mužstva. Vedoucí Lazio porazilo Cagliari, Inter jenom remizoval se Sampdorií a po výhře AC nad Neapolí přišel o druhé místo.

Gambrinus liga - souhrn 13. kola

Sparta v posledních deseti minutách otočila duel v Liberci a vrátila se na třetí místo. Brno rozstřílelo Slovácko, Sigma porazila Bohemians a je druhá, Jablonec přivezl všechny body z Ostravy. Slavia nedopustila pád na poslední příčku a vysoko porazila Budějovice. Plzeň nezvládla sedmigólovou přestřelku v Boleslavi a letos vůbec poprvé našla přemožitele...

Ligue 1 - souhrn 10. kola

Sobota byla ve francouzské lize ve znamení překvapení a v podobném duchu se pokračovalo dnes. Lyon přijel do Arles pro tři body, jenže si odváží jen jediný za remízu 1:1. Trápící se Auxerre dokázalo zabrat na půdě Paříže a vyhrálo 3:2, Lille doma podlehlo Marseille, která už je druhá. Včera vyhrály Toulouse, Brest či Lens.

Bundesliga - souhrn 9. kola

Dortmund přišel o vítěznou sérii a první místo, proti Hoffenheimu ale vybojoval alespoň bod. Na čele je po vítězství v Leverkusenu Mainz, z posledního místa se odpíchl Stuttgart. Tři body mají i Brémy, Norimberk, Hannover a Freiburg, mezi HSV a Bayernem se zrodila remíza.

Anglická Premier League - souhrn 9. kola

Chelsea si poradila s Wolves a tabulku povede i po tomto kole. Za ní poskočil Arsenal, který vyhrál na hřišti Manchesteru City. United konečně zvítězili na venkovním hřišti, body vezou ze Stoke. Výhry se dočkal i Liverpool. Včera zvítězil Sunderland, Birmingham i WBA, který nezaváhal proti Fulhamu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele