Komentáře a souhrny

Ligue 1 - souhrn 12. kola

Brest zůstává na prvním místě tabulky, přestože prohrál v Lille. Včera ho mohlo předskočit Rennes, ale doma jenom remizovalo s Lyonem. Paříž porazila Marseille a vystřídala ji na třetím místě. Důležitou výhru v Nancy zaznamenalo Monaco, Nice porazilo Toulouse a Lens vyhrál nad Montpellierem. Včera poprvé v sezóně vyhrálo Arles.

Serie A - souhrn 10. kola

Lazio v derby podlehlo AS a nevyužilo ztráty Interu, který včera jen remizoval. O výhru Neapole se opět postaral střelec Cavani. Udinese utrhlo vítěznou šňůru, s Cagliari doma jen remizovalo. Naopak z další výhry se těší Juventus, zabralo také Palermo. Bari nestačilo na AC Milán, který je již druhý.

Bundesliga - souhrn 11. kola

Dortmund deklasoval Hannover na jeho hřišti 4:0 a před druhým Mainzem má náskok již čtyř bodů. Stuttgart deklasoval šesti brankami Brémy a Leverkusen porazil Kaiserslautern. Včera Frankfurt porazil Wolfsburg, Bayern v závěru vyrovnal zápas v Gladbachu a Hamburk otočil skóre proti Hoffenheimu.

Anglická Premier League - souhrn 11. kola

Liverpool dokázal porazit Chelsea, postaral se o to dvěma góly Torres. Manchester United málem znovu ztratil body, výhru nad Wolverhamptonem ale nakonec vydřel. Bolton porazil Tottenham, Sunderland uspěl proti Stoke a Blackburn zdolal Wigan. Arsenal v neděli překvapivě doma nestačil na Newcastle. Z West Bromwiche vezou body Citizens.

Skotská Premier League - souhrn 11. kola

Celtic předvedl málokdy vídanou kanonádu, soupeře z Aberdeenu rozprášil devíti góly. Jinak se radovali výhradně hosté - Kilmarnock, Motherwell i Dundee vezou ze hřišť soupeřů po třech bodech. Na úspěchy hostujících mužstev v neděli navázali vedoucí Rangers i Hearts, kteří se posunuli na čtvrtou příčku.

Eredivisie - souhrn 13. kola

V neděli se ani v jednom případě hosté nevrací s prázdnou. Po nečekaném triumfu Den Haagu na půdě Ajaxu má tři body také Eindhoven. Alkmaar a Roda si z hřišť svých soupeřů odváží jeden bod. Twente včera doma vydřelo výhru nad Excelsiorem a i po tomto kole mu bude patřit první místo.

Corgoň liga - souhrn 15. kola

Žilina se oklepala z výprasku v Marseille a přivezla tři ligové body z Nitry. Prešov porazil Zlaté Moravce a Košice remizovaly s Ružomberkem. Trnava jasně přehrála Dubnicu a Senica remizovala s Dunajskou Stredou. Body si dělily i v pátek Basnká Bystrica a Slovan.

Okénko do Championship: skotský experiment skončil propadákem

Podívejme se na rozložení sil ve Football League Championship po 14 odehraných kolech. David James si své působení určitě představoval jinak. Na lavičce Boro došlo k zajímavé rošádě. Dočkáme se příší rok v Premier League neanglického klubu?

Evropská liga - souhrn čtvrtých zápasů základních skupin

Tomáš Necid zajistil CSKA Moskva dvěma brankami výhru nad Palermem a také postup do vyřazovacích bojů Evropské ligy. Manchester City prohrál v Poznani, Juventus jen remizoval se Salcburkem. Ve druhé výrce zápasů Liverpool otočil skóre proti Neapoli, Jan Polák vyrovnával za Anderlecht v Aténách.

Wilfried s Kweukem přiblížili Spartu k postupu v Evropské lize

Sparta otočila díky útočníkům Wilfriedovi s Kweukem nepříznivý vývoj utkání v Lausanne a velkým krokem se přiblížila postupu, ke kterému ji momentálně stačí jakýkoliv bodový zisk na hřišti Palerma. Švýcaři jsou z jarních pohárů definitivně vyřazeni.

Marseille nadělovala, Žilině nastřílela sedm branek

Nejtěžším debaklem letošní Ligy mistrů si Žilina prakticky podepsala konec v evropských pohárech pro tuto sezónu. Zatímco v úvodní půli připravoval góly Cheyrou, v té druhé přispěl k hrůzné noci trenéra Hapala dvěma góly Lucho González a dokonaným hattrickem Gignac.

Fatální chyba rozhodčích málem připravila Real o bod, ten zachránil v nastavení žolík Pedro León

Real Madrid v průběhu druhého dějství přišel díky chybě kapitána mužstva Ikera Casillase a obrovskému zaváhání pomezního rozhodčího, jenž nepochopitelně neodpískal jasný dvoumetrový ofsajd Pipa Inzaghiho, o vedení v zápase a málem i o cenný bod ze San Sira. Jenže...

Netopýři zaslouženě udolali Jezdce a jsou krůček od postupu

Valencie je blízko blizoučko vysněnému a zároveň očekávanému postupu do osmifinále milionářské Champions League. Dnes večer pozapomněla na předchozí špatné výsledky v domácí soutěži a bez větších potíží porazila několikanásobné skotské šampióny Rangers, kteří mají po prohře v netopýřím doupěti Mestalla velmi ztíženou pozici.

Inter jasně nestačil na Tottenham, podlehl mu 1:3

Tottenham Hotspur oplatil Interu Milán poslední porážku 3:4 ze vzájemného střetnutí z minulého kola a doma italského mistra porazil 3:1. Domácí tak vlastně navázali na dobrý druhý poločas z Milána, kde i v deseti dokázali vsítit tři branky. Kohouti soupeře vlastně skoro k ničemu nepustili. A Italům zase pil krev anglický uragán jménem Gareth Bale.

Anglická Premier League - souhrn 10. kola

West Bromwich v pondělí nevyužil možnosti poskočit na pohárové příčky a prohrál v Blackpoolu 2:1. Hlavním důvodem prohry Baggies byly bezesporu dvě červené karty v prvním poločase, což Tangerines potrestali a udrželi se v první polovině tabulky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele