osmifinále - odvety
18.03.2014 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea nepustila Galatasaray vůbec k ničemu a hladce postupuje

Chelsea si domácí odvetu pohlídala s velkým přehledem. Tureckého soupeře, kterému nepomohl ani londýnský navrátilec Didier Drogba, nepustila k jediné střele na branku. Vítězství 2:0 gólově zajistili Samuel Eto’o a Gary Cahill, díky nimž postupuje Chelsea do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Chelsea na soupeře vlétla a do vedení se dostala už po třech minutách hry. Rychlý útok vedl Hazard, který do nezcela zodpovědné obrany poslal míč na Oscara a ten ještě vylepšil pozici pro Samuela Eto’o. Kamerunec sice nezpracoval ideálně, ale přízemní křížnou ranou nakonec procedil balón do sítě.

Domácí byli jasně lepší. Dařilo se jim i v ofenzivě, kde technickou zdatností Galatasaray přehrávali. Dlouho se však do další gólovky nemohli dostat, útok Eto’a neskončil úspěšně, stejně tak podobně nadějná akce Hazarda. Ten spolu s Oscarem připravili šanci Lampardovi, ale ten zakončil bídně. Až po půlhodině hry právě do Lampardova přímáku vložil nohu Terry a z prostoru penalty těsně přestřelil.

Další příležitost ke skórování si Chelsea vytvořila opět velmi pohledně; po ose Hazard, Eto’o, Willian ale Brazilcův pokus dopadl stejně jako předtím Lampardův - Willian na něj sotva dosáhl a Muslera neměl příliš starostí. Až příliš jich měl naopak krátce před pauzou, kdy sice vyrazil hlavičku Terryho po rohovém kopu, ale dorážku Cahilla už ani on, ani statická obrana nedokázali vykrýt - 2:0.

Do druhé půle tak měli hosté rozhodně o čem přemýšlet. Nejenže vzadu na Chelsea nestačili, nevěděli si rady ani v ofenzivě. Jediné dvě zajímavě vyhlížející akce přišly z kopačky Didiera Drogby, který jednou zastříhal nůžkami a podruhé nabil do zajímavé pozice Melovi. Petra Čecha v brance Blues však tyto propagační projektily z letargie nevytrhly.

Jenže druhé dějství změnu ve hře Turků nepřinesla. Ani Drogba, ani střídající Bulut nedokázali sterilitu hostů změnit v určitou produktivitu. Zadáci Chelsea byli strojově přesní a zopakovali dokonalou práci z první půle, kdy rovněž nepustili soupeře k jediné střele na branku.

Úřadovala jen Chelsea, i když žádné megašance, kvůli nimž by diváci vstávali ze sedaček, to taky nebyly. V úvodu nedotáhli do konce krásnou akci, když Oscar dostal pas na paty a následnou střelu mu obránce zblokoval. Willian při další snaze pálil do připraveného Muslery.

Nejblíže gólu byl po přestávce Eden Hazard, který klasicky z levé strany kroutil míč na zadní tyč, ale uruguayský gólman míč lehkým zásahem dostal alespoň na roh. Třetí branka visela ve vzduchu ještě na konci utkání, kdy byl sám před gólmanem střídající Torres. Jenže ani on na Musleru nevyzrál, takže vydržel postupový stav 2:0 pro Chelsea.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (370)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele