Komentáře a souhrny

Bundesliga - souhrn 15. kola: Na čele nic nového

Leverkusen se vrátil na vítěznou vlnu, porazil Frankfurt a drží odstup od Bayernu, který si poradil se Stuttgartem. Dortmund přišel o šanci být v top čtyřce do konce roku, venku totiž jen remizoval v Augsburgu, kdežto Lipsko si poradilo doma s Hoffenheimem...

FORTUNA:LIGA - souhrn 19. kola: Sparta, Slavia i Plzeň vítězně

Slavia otočila průběh zápasu na půdě Baníku Ostrava a snížila manko na Spartu, ta odpověděla vydřeným triumfem proti Teplicím. Plzeň si veze body z Olomouce.

Niké liga - souhrn 18. kola: Žilina ztratila v Banské Bystrici

Žilina v sobotu nestačila venku na Banskou Bystricu, a nahrála tak na smeč vedoucímu Slovanu. Mistr udolal Dunajskou Stredu a vede o sedm bodů.

Premier League - souhrn 17. kola: Neslavná událost v Bournemouthu

Manchester City si doma neporadil s Crystalem Palace a v neděli odpoledne ho ihned potrestaly Aston Villa a Arsenal, v souboji Liverpoolu s Manchesterem United gól nepadl. Sobotní program notně poznamenala smutná událost, v průběhu druhého poločasu totiž zkolaboval Tom Lockyer.

Domácí turnaj skončil pro Saúdy ve čtvrtfinále. Krach Al Ittihadu předznamenal Benzema

Al Ahly prošlo ve čtvrtfinále mistrovství světa klubů překvapivě hladce přes Al Ittihad, když na saúdského soupeře vyzrálo v poměru 3:1. Osud utkání již v první půli výrazně ovlivnily pokutové kopy. Zatímco na straně egyptského klubu se jeho exekuce ve 21. minutě úspěšně zhostil Ali Maaloul, v dresu Tygrů z bílého puntíku po 10 proměněných penaltách v řadě selhala hvězdná letní posila Karim Benzema. Po změně stran pak Rudí ďáblové suverénní postup pojistili dalšími dvěma góly. Tým z města Džidda tak nevyužil známého prostředí a navzdory velkým ambicím se s turnajem rozloučil ještě před jeho vyvrcholením.

Konferenční liga - souhrn 6. kola skupinové fáze

Plzeň zvítězila i doma nad Astanou a stoprocentním záznamem si zajistila postup do osmifinále, zároveň vyrovnala loňskou bilanci West Hamu. Slovan Bratislava podlehl Lublani, navzdory tomu postupuje z druhého místa. Aston Villa a Fiorentina na závěr remizovaly, přesto nebudou chybět ve vyřazovacích bojích. Fenerbahçe rozstřílelo Trnavu...

Evropská liga - souhrn 6. kola skupinové fáze

Leverkusen vyhrál i šestý zápas a vidět byli reprezentační útočníci Adam Hložek s Patrikem Schickem. Slavia si poradila se Servette a zajistila si postup do osmifinále, Sparta sice zvítězila na Kypru, na rozdíl od rivala se však nevyhne předkolu playoff. Liverpool prohrál v Belgii, navzdory tomu udržel první místo. To slaví také anglické kluby West Ham a Brighton, Atalanta, Rangers nebo Villarreal...

Plzeň napodobila West Ham a prošla skupinou bez ztráty, výhru jistil dvougólový Mosquera

Hráči Viktorie Plzeň zvítězili i v šestém kole Konferenční ligy, kde před vlastními fanoušky přehráli Astanu 3:0, díky čemuž prošli skupinou C bez ztráty jediného bodu. Jednalo se navíc o počin, který se v mladé historii této soutěže zatím podařil pouze anglickému West Hamu. Západočeši dlouho marně dobývali kazašský obranný blok, odměna však přišla v 58. minutě z kopaček Adama Vlkanovy. Na něj navázal dvěma dalšími góly Jhon Mosquera, a zpečetil tak pro Kazachy nepostupové místo v tabulce.

Kuchta naservíroval Arisu minutku na pražský způsob. Sparta si na Kypru došla pro postup

Sparta zvítězila v závěrečném kole skupiny C Evropské ligy na hřišti Arisu Limassol 3:1, čímž si zajistila postup do vyřazovací fáze této soutěže. V klíčovém utkání nasměroval Pražany k triumfu již ve čtvrté minutě Jan Kuchta, na kterého ještě do přestávky navázal dvěma zásahy Veljko Birmančević. Český celek po střeleckém představení dlouho pomýšlel dokonce na postup z prvního místa rovnou do osmifinále, souběžně hraný zápas Betisu s Rangers však nakonec neskončil vytouženou remízou, a Letenští se tak uhnízdili na druhé příčce v tabulce.

Slavia ovládla skupinu Evropské ligy, poločasový koncert proti Servette dirigoval Chytil

Fotbalisté Slavie Praha zvládli svůj úkol ve skupině G Evropské ligy proti Servette na jedničku a po výhře 4:0 vůbec poprvé v éře Jindřicha Trpišovského ovládli skupinu některého z kontinentálních pohárů.

Barcelona dostala další facku, Antverpy se rozloučily s Ligou mistrů strhujícím vítězstvím

Antverpy si v šestém kole skupinové fáze Ligy mistrů zapsaly díky vítězství nad Barcelonou 3:2 historicky premiérový tříbodový zisk v milionářské soutěži. Na postupu Katalánců z první pozice ani na poslední příčce The Reds ve skupině H už se ale nic nezměnilo. Blaugranas pomohli týmu z Beneluxu k výhře obrovskými chybami v rozehrávce. Po nich skóroval v úvodu zápasu teprve 18letý Arthur Vermeeren, ve druhé půli pak i o dost zkušenější Vincent Janssen. Hosté sice dvakrát srovnali, ale na závěrečný úder George Ilenikhena z nastavení již odpověď nenalezli.

PSG si zahrávalo s osudem. Pařížany po remíze s Dortmundem posunul do osmifinále AC Milán

Atraktivní duel šestého kola skupiny F Ligy mistrů mezi domácím Dortmundem a PSG skončil remízou 1:1. Oba celky vlétly do zápasu ofenzivně naladěné a už v první půli mohlo padnout množství gólů. Šance spalovali zejména hosté, při té ze 17. minuty přitom udělal Kylian Mbappé vše správně, na brankové čáře se však zjevil s nevídaným zákrokem obránce Niklas Süle. Největší hvězda týmu na sebe pak mohla strhnout záři reflektorů i po změně stran, kdy už oba týmy skórovaly, jenže Mbappého gól neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Pařížané přesto nemuseli smutnit dlouho, o jejich osmifinálové účasti totiž nakonec rozhodl výsledek z Newcastlu.

AC překazilo magickou noc Newcastlu a zamířilo do Evropské ligy. Magpies v závěru došly síly

Newcastle nezvládl závěrečný duel skupiny F Ligy mistrů, když na domácím hřišti prohrál s AC Milán 1:2. "Straky" vstoupily do klíčového zápasu sezony aktivně, za což byly odměněny ve 33. minutě, kdy se nádhernou ranou do šibenice prosadil Joelinton. Brazilskému pilíři středových řad Magpies předložil míč Lewis Miley, jenž se stal nejmladším asistujícím hráčem v Lize mistrů, když pokořil 17 let starý rekord Thea Walcotta. Skvělou atmosféru na severu Anglie ale ve druhé půli překazili Christian Pulisic a Samuel Chukwueze. Právě jejich góly poslaly do další fáze Ligy mistrů PSG a milánskému velkoklubu zajistily alespoň účast v Evropské lize.

FORTUNA:LIGA - souhrn dohrávek 17. kola: České Budějovice opět s prázdnou

České Budějovice podlehly rovněž Hradci Králové a nadále zůstávají na dně tabulky. Karviná v Mladé Boleslavi neudržela dvougólové vedení a nakonec si ze středních Čech odváží bod za remízu 2:2. Nerozhodně skončilo také střetnutí mezi Bohemians 1905 a Libercem, jenž dohrával v početním oslabení...

Africký fotbalista roku připomněl své umění. Braga opět přispěla k vlastní porážce

Hráči Neapole doma v posledním utkání skupiny C Ligy mistrů hladce porazili Bragu 2:0. Hosté si při dosavadním průchodu základní fází už několikrát sami zkomplikovali situaci vlastním gólem, červenou kartou či neproměněnou penaltou. Také tentokrát už v deváté minutě překonal svého brankáře Serdar Saatci, krátce po půlhodině hry navíc zvýšil vedení Victor Osimhen, který se radoval z premiérového zásahu v ročníku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele