FORTUNA:LIGA - souhrn 8. kola: Slavia sestřelila Bohemians

17.09.2021, 21:01, aktualizováno 19.09.2021, 20:56
Komentáře a souhrny
Slavia ve vršovickém derby s Bohemians otočila nepříznivý stav a zůstává jediným neporaženým týmem FORTUNA:LIGY. Sparta naopak vedení nad Jabloncem neudržela a zaznamenala druhou ligovou ztrátu v řadě. Na čele tabulky zůstává Plzeň, která doma otočila s Českými Budějovicemi. Další výhru přidal Hradec Králové, poprvé naplno bodoval Liberec...

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 1:5

19.09.2021 19:00

Góly: 22. Jan Chramosta - 56. Nicolae Stanciu (pen.), 63. Ondřej Lingr, 65. Jan Kuchta, 72. Michael Krmenčík (pen.), 76. Ivan Schranz

Po první poločase to se Slavií v Ďolíčku nevypadalo zrovna nejlépe, prohrávala totiž po gólu Chramosty. Jenže po pauze zavelela k obratu a díky trefám Stanciua, Lingra, Kuchty, Krmenčíka a Schranze zvítězila 5:1.

První zajímavější situace se zrodila po šesti minutách, kdy to zpoza vápna zkoušel Schranz. k jeho smůle ovšem nezamířil mezi tři tyče. O něco později po Samkově prostrčení pálil Stanciu, ten už Le Gianga zaměstnal. Následoval pro sešívané velmi nešťastný úsek hry, Takács se totiž zranil při nedovoleném zákroku na Keïtu, načež "Klokani" dostali balón do vápna na Jana Chramostu a ten překonal Mandouse.

Vzápětí se k hlavičce dostal Keïta, jenž ale na slávistickém brankáři ztroskotal. Mandous se musel vyšvihnout i proti Dostálovi, který v pětadvacáté minutě napálil odražený balón. Jeho protějšek se zase předvedl po pěkné souhře Schranze s Kuchtou, když vychytal druhého jmenovaného. A jelikož úspěch neslavila ani další Kuchtova rána, ani Samkova střela, šlo se do kabin za výhodnějšího stavu pro domácí.

Do druhého poločasu vstoupili červenobílí podstatně lépe. Le Giangův nepovedený výběh málem způsobil vyrovnávací branku, avšak z brankové čáry odkopl Köstl. Ten se ale vzápětí stal i nešťastníkem. Akce totiž pokračovala a stoper Bohemians po jednom z centrů při pokusu o odkop trefil jen Bořila, za což sudí po přezkoumání na videu nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Nicolae Stanciu a s přehledem proměnil.

Asi o sedm minut později se Kuchta pokoušel najít Krmenčíka, balón ale propadnul až k Ondřeji Lingrovi, jenž ho procedil do sítě. Jen pár desítek sekund nato Stanciu vypálil ze střední vzdálenosti, přičemž Le Giangovi se tento pokus odrazil do hlavy. Zřejmě otřesený brankář následně zaváhal po rohovém kopu, což umožnilo Kuchtovi napálit míč do brány.

Po sedmdesáti minutách hry předvedl druhý penaltový kiks Köstl, jenž tentokráte zezadu skopnul pronikajícího Kuchtu. Jedenáctky se tentokráte ujal střídající Michael Krmenčík, který proměnil na druhou stranu, než skákal gólman, a připsal si tak svou první trefu ve Slavii. To stále ještě nebylo vše, nedlouho poté totiž Krmenčík v protiútoku přiťuknul balón Ivanu Schranzovi, jehož rána o břevno rovněž skončila gólem.

V závěru ještě něco ze svého umu předvedli "Klokani", velký závar gólem neskončil, stejně jako Kovaříkův pokus, který se odrazil od břevna. Slavia se tak vyšvihla na druhé místo tabulky před Spartu, a to i přesto, že má stále zápas k dobru, jenž ji může katapultovat až do čela.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Teplice 1:1

19.09.2021 16:00

Góly: 54. Lukáš Čmelík - 55. Daniel Trubač

Karviná se proti Teplicím ujala vedení, avšak ani na osmý pokus se v probíhajícím ročníku nedočkala výhry. Severočeši rychle vyrovnali, načež remízový stav vydržel až do závěrečného hvizdu.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla. Obě mužstva si většinou vytvořila jen náznaky příležitostí, přímo ke střele se dostala jen sporadicky. A když už došlo k zakončení, mezi tři tyče se nevměstnalo. Domácí Čmelík i hostující Jukl tak pálili jen nad břevno.

Po přestávce však diváci čekali jen devět minut na úvodní gól. Papadopulos si připravil míč na levou nohou, načež jeho pokus vyrazil gólman Teplic Čtvrtečka jen před sebe, kde už číhal Čmelík, jenž se prosadil z dorážky. Karviná ale ve vedení nevydržela dlouho. Teplice totiž vyrovnaly po pohledné kombinaci mezi Fortelným Černým a Trubačem, načež poslední jmenovaný vypálil zpoza vápna přesně k tyči.

Slezané si posléze chtěli vzít náskok zpět, jenže Túlio i Čmelík stříleli jen doprostřed brány, kde stál připravený Čtvrtečka. Na druhé straně pak Jukl zopakoval svůj příliš vysoký pokus z prvního poločasu. Body se tedy v Karviné dělily.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Jablonec 1:1

19.09.2021 16:00

Góly: 4. Václav Drchal - 48. Tomáš Čvančara

Sparta proti Jablonci rychle nabyla jednobrankový náskok, po slibném začátku ale dovolila Jablonci vrátit se do utkání a s protivníkem ze severu Čech nakonec jen remizovala. Letenští tak zaváhali v druhém mači za sebou a na vedoucí Plzeň ztrácí již čtyři body.

Snad poprvé v sezoně vyšel Spartě zcela na jedničku vstup do zápasu. Již ve čtvrté minutě se totiž přes obranu Severočechů probil Haraslín, z jehož práce následně těžil Drchal. Blonďatý útočník elegantně přehodil gólmana Jablonce Hanuše a poslal Pražany do vedení.

Nedávná posila Haraslín se předvedla také po 20 minutách hry. Po další akci slovenského fotbalisty se k zakončení snažil prodrat Hložek, jeho zakončení ale srazil bránící Považanec. Záložník hostů se ve 29. minutě předvedl také v ofenzivě. Jeho nákop sklepl Kubista pro Čvančaru, ten ovšem hlavičkoval nad břevno. Těsně před odchodem do kabin naznačil Hancko střelu, nakonec však vybídl Hložka, jenže ten z dobré pozici netrefil svatyni protivníka.

Také ve druhé půli padla branka velmi rychle, tentokrát se ale radoval Jablonec. Krob ve 48. minutě vyhledal centrem Čvančaru, jenž se prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Severočeši získali sebevědomí a sedm minut po zásahu Čvančary usiloval o gól též Pleštil, nicméně jeho rána měla k úspěchu daleko.

Nepřesně pálil v 62. minutě také křídelník Letenských Karlsson, hned vzápětí se ale obrana hostů zapotila. Hložek se šikovně uvolnil okolo Kubisty stanul v obrovské šanci, Hanuš ovšem Jablonec podržel důležitým zákrokem. V 67. minutě se přes několik protihráčů vymotal k zakončení Karlsson, zároveň ale dokázal, že pravá noha je tou slabší z jeho dolních končetin.

Karabec se v 74. minutě na rozdíl od Karlssona trefil do prostoru mezi třemi tyčemi, avšak Hanuš jeho technický pokus vyrazil. To už Spartu tlačil čas a nervozita na kopačkách domácích byla znát. V nastavení ještě zkusil tři body vystřelit Hložek, jenže pálil nepřesně. Severočechy konečná remíza jistě potěšila víc, byť i po zisku jednoho bodu zůstávají daleko od vytouženého boje o evropské poháry.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 2:1

18.09.2021 19:00

Góly: 69. Radim Řezník, 79. Lukáš Hejda - 53. Fortune Bassey

Plzeňská Viktoria oslavila 110 let od založení klubu stylově výhrou, kterou zařídili dva nejdéle sloužící hráči v kádru Západočechů. Vedoucí celek ligy se nicméně proti Českým Budějovicím dost zapotil a ke třem bodům dokráčel až po úspěšném obratu skóre. V závěru pak domácí podržel brankář Jindřich Staněk.

V základní sestavě Viktorie se po delší době ukázal středopolař Kalvach, který v desáté minutě přihlížel, jak jeho spoluhráč Pernica hlavičkoval po rohovém kopu do tyče. To ovšem byla pohříchu jediná nebezpečná situace ze strany Plzně v první půli. Iniciativu totiž poté převzalo Dynamo, jež poprvé vystrčilo růžky v 13. minutě. Po špatné rozehrávce utekl Hejdovi Bassey, který brejk vyřešil přihrávkou na Horu, jehož tečovaná střela proletěla těsně kolem tyče.

Za dalších sedm minut podnikli Jihočeši další rychlý protiútok, který po prostrčení od Van Burena vyřešil Čavoš ránou do tyče. Hosté i nadále neměli potíže s prolomením defenzivy soupeře, které příliš nepomáhala ani záloha, jak se ukázalo ve 27. minutě. Díky mezeře mezi oběma liniemi si Bassey mohl narazit balón s Horou, ovšem poté, co se znovu odpoutal od nestíhajícího Hejdy, střílel Nigerijec nepřesně.

Do zaslouženého vedení šly Budějovice osm minut po změně stran. Bassey zužitkoval centr od Van Burena a volejem, jenž se ještě odrazil do tyče, konečně rozvlnil síť. Až po inkasované brance se Plzeň konečně probrala. V 60. minutě ještě hlavičku Mosquery vyrazil gólman Jihočechů Vorel na rohový kop, osm minut nato už ale inkasoval. Chorý hlavičkou prodloužil míč na Řezníka, jenž se v pokutovém území prosadil přízemní střelou.

Západočeši si vytvořili tlak a v 79. minutě dokonali obrat. Sýkora po rohovém kopu rozehraném nakrátko vyhledal naskakujícího Hejdu, který hlavičkou k tyči odčinil svůj doposud nemastný výkon. O šest minut později však mohli domácí o jednogólový náskok přijít, avšak hlavičku Talovierova zastavil na brankové čáře famózním zákrokem Staněk. Strážce plzeňské svatyně musel ještě v nastavení zneškodnil volej Škody, po závěrečném hvizdu sudího už ale mohl se svými spoluhráči slavit zisk tří bodů.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:1

18.09.2021 16:00

Góly: 79. Abdulla Yusuf Helal (pen.), 87. Ľubomír Tupta - 29. David Douděra

Zdálo se, že liberecký Slovan se dalším utkáním opět protrápí. Severočeši již v první půli duelu s Mladou Boleslaví nabrali jednobrankové manko, které dlouho nemohli smazat. V závěru ale domácí dvakrát udeřili a připsali si první vítězství v probíhajícím ligovém ročníku.
br> Za výhrou nakonec Slovan nasměrovaly dvě posily, které pod Ještěd dorazily teprve nedávno. Júsuf Hilál nejprve zařídil v 82. minutě vyrovnání z penalty, o pět minut později pak stejný hráč přihrál na rozhodující zásah Ľubomíra Tupty.

První pětačtyřicetiminutovka přitom domácím vůbec nevyšla. Boleslav byla na stadionu u Nisy lepším mužstvem a zaslouženě se dočkala též vedoucí branky. Jurásek ve 29. minutě nacentroval z levé strany na zadní tyč, kam si naběhl Douděra, jenž hlavou procpal míč přes brankáře Liberce Knoblocha.

I poté Boleslav dlouho držela utkání pod kontrolou. Obraně Severočechů činili potíže hbitý Ewerton i aktivní Skalák. Jenže poslední desetiminutovka nabídla velké zmrtvýchvstání Liberce. Nejprve se do zakončení hnal Mikula, k němuž propadl centr z pravé strany. Kapitána Slovanu však těsně před gólmanem Halouskou postrčil zezadu Skalák, jenž tak zmařil vyloženou příležitost. Podobně celou situaci vyhodnotili také rozhodčí, kteří tak vedle nařízení penalty vyloučili překvapeného Skaláka ze hřiště.

Pokutový kop s přehledem proměnil Júsuf, jenž se nakonec stal klíčovou postavou zápasu. V 87. minutě si totiž bahrajnský fotbalista zdatně pokryl balón, který pak nabídl Tuptovi. Slovenský útočník se nerozpakoval a volejem zpoza pokutového území poslal kulatý nesmysl nechytatelně k tyči. Halouska se natahoval marně a spolu se skleslými spoluhráči jen smutně sledoval obrovskou radost v táboře domácích.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 3:0

18.09.2021 16:00

Góly: 49. Marek Havlík, 56. Stanislav Hofmann, 62. Daniel Holzer

Slovácko zdolalo rivala ze Zlína a v krajském derby zvítězilo potřetí v řadě. Vyhrocený duel zásadním způsobem ovlivnilo přísné vyloučení obránce "Ševců" Václava Procházky. Celek z Uherského Hradiště pak přesilovku zužitkoval třemi vstřelenými brankami.

Inkriminovaný moment se odehrál ve 23. minutě. Procházka zjevně neúmyslně zasáhl Sadílka kopačkou do břicha, sudí Pechanec měl ovšem ihned jasno a poslal stopera hostů předčasně do sprch. Udělení červené karty navíc odstartovalo konflikt mezi oběma střídačkami v němž se dost angažoval též kouč domácích Svědík.

Slovácko mohlo početní výhodu zužitkovat ve 35. minutě. Reinberk vyhledal centrem nabíhajícího Kalabišku, jehož hlavička se však od země odrazila na břevno. Na druhé straně unikl obraně domácích o osm minut později Poznar, jenže míč si zbytečně navedl do úhlu, odkud následně pálil pánu Bohu do oken.

Po změně stran se již Slovácko rozstřílelo. Nejprve se Havlík ve 49. minutě opřel do odraženého balónu, jenž po přízemní ráně skončil za zády marně se natahujícího gólmana hostů Rakovana. Za dalších šest minut vybuchli fanoušci domácích podruhé nadšením. Holzer po rozehrávce rohového kopu nakrátko vyhledal Reinberka, jenž se prosadil přesnou hlavičkou.

Opaření hráči Zlína jen sledovali pokračující útoky protivníka a po jednom takovém padl třetí gól. Holzer se do míče opřel na hranici pokutového území, odkud vymetl šibenici Rakovanovy svatyně. Vyčerpaní hosté si své příležitosti vypracovali až na konci duelu, žádnou ale neproměnili v alespoň čestný zásah.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:1

17.09.2021 19:00

Góly: 10. Martin Hála - 84. Ladislav Almási

Sigma v první půli přechytračila Baník secvičeným signálem, po změně stran ale i po sporných rozhodnutích hlavního sudího dohrávala zápas v deseti, načež v oslabení jednobrankový náskok neudržela. Hanáci se tedy se Slezany po 90 minutách okořeněných skvělou kulisou rozešli smírně.

Ostravané měli v úvodu duelu potíže s bráněním rohových kopů soupeře, na což na přelomu deváté a desáté minuty doplatili. Chvátal zvolil místo tradičního centru vzduchem přihrávku po zemi, na kterou si v pokutovém území naběhl Martin Hála. Olomoucký univerzál se odpoutal od svého strážce a zakončením k tyči poslal domácí do vedení.

Po asistenci si Chvátal mohl ve 27. minutě připsat také gól, a to do vlastní svatyně. Po stříleném pasu od Sora totiž pravý bek Sigmy odkopával míč ne zrovna ukázkově, ke svému štěstí nicméně trefil gólmana Macíka. Jinak toho Baník v první půli moc nevymyslel. To domácí mohli po půlhodině hry navýšit svůj náskok po dobrém napadání rozehrávky Slezanů, jenže Růskův volej se mezi tři tyče nevměstnal.

Do ještě prekérnější situace se hosté mohli dostat šest minut po přestávce. S žlutou kartou hrající Sor zastavil brejk Olomouce jen skrze zatažení soupeře za dres, rozhodčí Klíma nicméně prokázal shovívavost a křídelníka Ostravanů nevyloučil. V 74. minutě už tak benevolentní hlavní arbitr nebyl. Zifčák poněkud nešťastně zasáhl Svozila v souboji do hlavy kopačkou, načež se sám dost divil, že od Klímy uviděl rovnou červenou kartu.

Po odchodu Zifčáka do kabin nabral doposud spíš platonický tlak Slezanů na obrátkách. V 84. minutě nacentroval De Azevedo na hlavu Almásiho, jenž i zády k bráně nasměroval balón přesně k tyči, od které se odrazil do sítě — 1:1. Z početní převahy už ale Baník víc nevytěžil.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Pardubice 2:0

17.09.2021 19:00

Góly: 36. Jan Král, 88. Daniel Vašulín

Hradec Králové potvrdil vynikající fazónu také v derby. Proti Pardubicím udeřil nováček nejvyšší soutěže dvakrát po rohových kopech a ve svém azylu v Mladé Boleslavi získal další tři body.

"Votroci" zahájili duel velmi aktivně. V osmé minutě pálil Rada jen těsně vedle pardubické svatyně, o šest minut později vytěsnil hlavičku Vlkanovy brankář hostů Markovič a po následném rohovém kopu skončilo zakončení Dvořáka na břevně. Ve 36. minutě už ale další balón od rohového praporku nasměroval správným směrem Král - přesnou střelou hlavou poslal fanoušky Hradce do extáze.

Pardubice mohly vyrovnat hned dvě minuty po trefě Krále, jenže před Caduem číhajícím na přihrávku zasáhl na brankové čáře Kodeš. Ještě před přestávkou střílel na druhé straně nad břevno Vlkanova.

V 59. minutě se Vašulínovi podařilo prostřelit Markoviče z úhlu, celé akci ale předcházel ofsajd Hradce a zásah hradeckého útočníka neplatil. Hosty hnal za vyrovnáním především zkušený, Jeřábek, jenže ani jeden z jeho pokusů mezi 74. a 80. minutou neskončil v síti - ten první lapil gólman Fendrich, druhé zakončení proletělo jen těsně vedle horního rohu brány.

Namísto Pardubic udeřili v samotném závěru domácí, když další rohový kop zužitkoval Vašulín. V nastavení ještě alespoň o čestný úspěch usiloval Huf, jenže Fendrich jeho volej vytěsnil nad břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň870114:721
2.Slavia Praha761020:619
3.Sparta Praha852119:717
4.Baník Ostrava851215:1016
5.1. FC Slovácko851211:616
6.Sigma Olomouc733120:1312
7.FC Hradec Králové83327:812
8.Bohemians Praha 1905823313:179
9.FK Jablonec82336:129
10.Fastav Zlín830510:189
11.FK Mladá Boleslav822412:128
12.Dynamo České Budějovice82157:117
13.FK Pardubice813412:156
14.Slovan Liberec81255:135
15.MFK Karviná80449:154
16.FK Teplice81167:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (311)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

Nesouhlasím s Jílkem a Halou, že Olomouc do vyloučení byla lepší. Lepší byla do 20. minuty, pak to bylo vyrovnané utkání. Dle mého zasloužená remíza.

Červená karta naprosto jasná, když vidím hráče jak jde nohou proti soupeři do hlavy nebo kolena je mi zle. Ale ven měl jít i Sor, který mimochodem zahrál hrozně... Ale nevadí, jedeme dál. 4 body z venkovních zápasů beru.

Reagovat
Batigol

Vždyť Svozil si na tu nohu naběhl a zrovna on ještě zařve, udělá 15 kotrmelců a pak běhá jak kdyby se nic nestalo, takže jasná určitě ne

Reagovat
Nuno čomes

Ty kotrmelce jsou nejvíc. Nechápu jak to někdo ještě muže tolerovat. Co bude dělat až ho někdo opravdu zajede?

Reagovat
Mass

Asi pak na kotrmelce nebude mít náladu.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
John Obi Mikel

Sor mi přišel lepší než na druhé straně Potočák.

Reagovat
HorajzmAmmann

Oba stejné nic stejně jako Tetour a moc se mi poslední dobou zase nelíbí Kaloč. Ale je to mladý fotbalista, má právo na špatnou formu

Reagovat
HanzBP

Sor tam měl alespoň nějaké zajímavé momenty. Kaloč prostě nemůže hrát klasickou šestku. Zajímalo by mě jak špatně na tom musí být Jánoš, že se tam přes něj nedostane.

Reagovat
Banikovec7

Loni ke konci sezony hral super, kdyz hral vice vepredu, podporoval utok a hodne se dostaval do zakonceni, ale letos to je zase bida, defenzivne je uplne mimo a s rozehravkou s jeho technikou taky moc nepomuze.

Reagovat
smazaný uživatel

a Sorovi táhne na 40...

Reagovat
Banikovec7

Z druhe pule jsem videl uz jen kousek, ale Sor teda podle me rozhodne nezahral hrozne, v prvnim polocase bych se nebal rict, ze to byl nas nejlepsi hrac. Dovede prejit pres hrace, vyvezt balon… Nesrovnatelne s Potokem na druhe strane, ktereho jsem si vsiml, jen kdyz nekoho sestreli.

Reagovat
HorajzmAmmann

Měl tam pár světlých momentu, kdy si to navedl do středu a podržel balón. Ale jinak od něj čekám víc. Zlepšil se do defenzivy, ale zhoršil do ofenzívy. Jenom můj pocit z posledních zápasů.

Reagovat
lichna.

nebo když zasekne a zpomalí hru.

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

dokud bude hrát Potok, tak se nikam neposuneme. copak to Smetana nevidí proboha? Alternativ tam máme několik, ale pořád budeme dávat dokola šanci Potočnému, který se nechytil ani na hostování ve Zlíně

k tomu ten Kuzma tam a Kaloč bez formy, to se nedají předpokládat nějaké bodové hody.

Ale Kaloč asi hraje, protože je to prodejní artikl. Akorát zabírá místo Budínskému. Měl by se zkusit střed Budínský-Tetour/Jánoš

Reagovat
smazaný uživatel

Budínský Tetour? A kdo by v té záloze jako bránil. Já bych to viděl na 4 3 3 kde by tihle dva hráli s Jánošem. Kaloč by pak byl první alternativa.

Reagovat
ratusek

jo to máš pravdu. Ale soupeře bychom přestříleli

Reagovat
smazaný uživatel

Při současné formě křídel ae nabízí hra bez nich. Na klasický diamant máme hráče, jen škoda, že se pustil Zajíc. Na dm by hrál Kaloč případně Pokorný, před ním Kaloč Tetour a na desítce Budinský či Kuzma a na vrchu Almasi s Klímou.

Reagovat
smazaný uživatel

Sor jeden z najlepších... obranu Sigmy si dával s prstom v nose...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jebnul jsi si do hráče, gratulace snad ti to udělalo radost

Reagovat
HorajzmAmmann

Neudělalo, Sor mi nevadí.

Reagovat
BaggioRoberto

ta červená pro Zifčáka naprosto v pořádku. Sor mohl dostat druhou žlutou, ale že by to bylo až tak jasné aby se z toho udělala aféra, to si nemyslím.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
HorajzmAmmann

* tak dneska to změním na oranžovou, spíš žlutou... Včera mi přišlo, že do něj naskočil, ale když se koukám na ty záznamy pořád dokola tak červená asi fakt ne.

Reagovat
dave30

Reagovat
HanzBP

Z reálu mě to přišlo spíše na žlutou, ale když vidím opakované záběry, tak je to prostě jasná červená. Zifčák ve výskoku s nohou 1,5m ve vzduchu přímo na hlavu. To je prostě bez debat a je úplně jedno, že o Svozilovi nevěděl. Svozil byl na tom míči snad i první.

Reagovat
dave30

V zápise o utkání je uvedeno. "Surová hra. Kopnutí soupeře ze strany do hlavy v nepřerušené hře v souboji o míč.

S tímto prostě nestranný fanoušek nemůže souhlasit. Vidí tam snad někdo nějaké kopnutí? Zifčák se pouze nešikovně snaží zpracovat míč. Jakýkoliv náznak kopnutí (pohyb nohy proti Svozilovi) tam není. Jestli toto je surová hra, potom se musí vylučovat po každém skluzu (tam také vždy hrozí zranění).

Reagovat
HanzBP

Já to vidím stejně, jako je to v zápisu. Skutečně tam jde z boku podrážkou napřed. Vím, že se snažil zpracovávat míč a nebyl tam úmysl, ale šel tam prostě jako retard. Ono se to nezdá, ale chybělo celkem málo a Svozil mohl klidně dopadnout jako Kolář na Rangers.

Reagovat
dave30

To myslíš vážně? Odmysli si tam toho Svozila a popiš mi, jak by měl ten míč jinak zpracovat? A srovnávat se zákrokem na Koláře, kdy šla podrážka přímo proti hlavě? Myslím, že nemám další připomínky...

Reagovat
John Obi Mikel

Co to je za argument? Jak ho měl jinak zpracovat? Tak ho neměl zpracovávat, když to nejde jinak než pomocí kungfu.

Reagovat
dave30

Tak i tobě.

Také z pravidel... za nedbalost se považuje nepozornost nebo nedostatečná předvídavost

následků boje o míč, ale stále ještě ve sportovním duchu; udělení osobní-

ho trestu není nutné.

On prostě nešikovně zvedl nohu. Nebyl tam byť jen náznak pohybu nohy proti Svozilovi. Prostě pouze nepředvídal, že by tam Svozil šel tak bezhlavě.

Reagovat
dave30

Já prostě nesouhlasím s popisem v zápise o utkání. Já tam žádné kopnutí do hlavy nevidím. Svozil opravdu naběhl do jeho nešikovně zvednuté nohy.

Reagovat
dave30

Na druhou stranu chápu. FCB...

Reagovat
John Obi Mikel

Já to mám obráceně. Čim víc na to koukám, tim spíš bych dal ČK. A je úplně jedno, že to Svozil přihrál.

Reagovat
dave30

Viz nad tebou. Dle pravidel se červená karta uděluje v nepřerušené hře pouze za surovou hru (případně hrubé nesportovní chování v přerušené). Jestli hrál Zifčák surově (podle mě pouze nešikovně), tak nemůže v 11 hráčích dohrát žádný tým...

Reagovat
John Obi Mikel

Podle mne prostě kopačka do hlavy surová hra je. A že nechtěl je úplně jedno.

Reagovat
dave30

Ok, beru tvůj názor. Ale podle mě šlo v tomto případě spíš o hlavou do kopačky, než obráceně. Byť to zní divně.

Reagovat
bobis21

Podívej se do pravidel co ta surová hra je. Může tam být i jakákoliv nebezpečná hra. Vysoká noha v obličeji nebezpečná je, takže to definici splňuje.

Reagovat
dave30

Také z pravidel... za nedbalost se považuje nepozornost nebo nedostatečná předvídavost

následků boje o míč, ale stále ještě ve sportovním duchu; udělení osobní-

ho trestu není nutné.

Reagovat
dave30

On prostě nešikovně zvedl nohu. Nebyl tam byť jen náznak pohybu nohy proti Svozilovi. Prostě pouze nepředvídal, že by tam Svozil šel tak bezhlavě.

Reagovat
dave30

Já prostě nesouhlasím s popisem v zápise o utkání. Já tam žádné kopnutí do hlavy nevidím. Svozil opravdu naběhl do jeho nešikovně zvednuté nohy.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Wyrda

Dneska Sigma byla lepší. Naštěstí to tam nakonec Almasimu spadlo. Takže jsem za bod rád

Reagovat
smazaný uživatel

Jílek klasicky na uplakaného čuráčka

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Jílek nezklamal

Reagovat
ratusek

Jílek se nezměnil. uplakánek jak vyšitej

Reagovat
Greny

Kde jsou ty časy kdy naše liga byla fakt tvrdá a netrestal se každej zákrok červenou

https://youtu.be/icUQ_R7mju4 dokonce čistej zákrok

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Salfovic

To měla Sparta ještě respekt

Reagovat
Firkraag

A rozhodčí proti Spartě tehdy nepískl ani tohle

Reagovat
Coutinho10

nastesti ta doba uz je pryc

Reagovat
Konspirator

Čistý

Reagovat
ratusek

tvl voba stejně. jsi nějakej přecitlivělej

Reagovat
Greny

No nevím mohl mu tu nohu zlomit

Reagovat
ratusek

to máš vlatně pravdu

Reagovat
Freedo

Vy si děláte prdel, ale Jun to hrozně přihrál a měl dostat žlutou za simulaci

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

to si snad i matne pamatuju

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný faul vysokou hlavou.

Reagovat
KingMaster13

Já jsem raději když se to foukne, nechci abychom v lize viděli rugby fotbal co se hraje třeba ve Skotsku

Reagovat
ratusek

citlivko

Reagovat
kilobyte

Nejdřív hrál míč.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píší mnozí nade mnou. Odehraje míč a on ho pak sejme nosem do kopačky a ještě simuluje na zemi.

Reagovat
ratusek

Reagovat
veikko

To se tehdy nadělalo humbuku, když Suárez kousl na MS Chielliniho. Tady se Jun pokusil zakousnout do lýtka Kladrubskému a taky se to nepísklo.

Reagovat
Mass

Kladrubský: Nejdřív sem hrál míč a on mi potom naběhl do nohy

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
bobis21

Jasný remízový zápas, takže moc není co řešit. Na začátku lepší Sigma, na konci my, mezitím vyrovnané. Výsledek beru, výkon bych si pořád představoval lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Asi rozdelam flašku....7 místo a 3 výhry v řadě s nulou to přece jen nemám moc zažité

Reagovat
Salfovic

Vždyť prohráváte.

Reagovat
Imos

dyť myslel Hradec

Reagovat
Batigol

No bod dejme tomu zasloužený pro oba, ale jestli takhle rychle dá červenou Zifčákovi, proč v 61. nevyloučí jasně Sora nechápu, jinak atmosféra super, fotbal taky dobrý z obou stran

Reagovat
bobis21

Červená pro Sora přijít samozřejmě mohla a nikdo by nemohl říct nic proti. Ale to nic nemění na jasné červené pro Žifčáka.

Reagovat
Batigol

Jasná určitě ne, obhájí si ji úplně v pohodě ale zrovna Svozil z toho udělal brutální zákrok tím, že vždycky řve jak holka

Reagovat
bobis21

Z toho nemusel vůbec nic dělat. Vysoká noha, která zasáhne obličej soupeře. Co víc sakra na tu červenou chcete? Ty vole tady se říká že prsty přes ucho jsou jasná červená, ale pak se spekuluje o kopačce v obličeji?

Reagovat
Batigol

Každý máme jiný názor, vyvracet ti tvůj nebudu, za mě žlutá

Reagovat
HanzBP

Reagovat
HorajzmAmmann

Málo bylo těch problému s hlavou poslední dobou...

Reagovat
Batigol

Jasně to byl stejný zákrok jak na Koláře

Reagovat
bobis21

Zákrok na Koláře byl na několikazápasový trest navíc, tohle ne

Reagovat
HorajzmAmmann

Klidně to stejně dopadnou mohlo... Kolíky v obličeji jsi ani nikdy neměl, že?

Reagovat
Batigol

Můžeš mi ukázat nějaký dostupný záběr kde ho trefil kopačkou do obličeje ? Nebo dokonce kolíky ?

Reagovat
HorajzmAmmann

Osobně mi stačí, že měl nohu nad úrovní pasu. Mohl do toho jít tělem.

Ale to není nic proti Zifcakovi, jednou na to doplatí třeba i Fleisman

Reagovat
HorajzmAmmann

Je teda fakt, že včera mi to přišlo horší než když na to koukám dneska. Červená fakt přísná... Každopádně pokud to na červenou nebylo tak je ten VAR zase zbytečně. Viděl jsem to jednou stejně jako rozhodci... Kdyby se na to kouknul znova tak to nejspíš změní.

Reagovat
Batigol

To je přesně to co nechápu, VAR k ničemu úplně, já jsem určitě pro, aby se trestala nebezpečná hra a aby se chránili hráči, ale jak řekl včera Jílek na tiskovce, tenhle zákrok prostě na červenou úplně není, ale obájí si to a to je nejhorší, v kontextu toho zápasu to byla škoda, protože se teď mluví jen o rozhodčím opět...

Reagovat
thewall

VAR má řešit zjevná pochybení a tato redka není v kategorii evidentně chybných rozhodnutí. VAR tedy nezpochybnil červenou v souladu s pravidly jeho fungování.

Mimochodem, taky si myslím, že redka byla příliš.

Reagovat
John Obi Mikel

Už jsem o tom mluvil po Bolce. Na takovéhle situace gól/penalta/červ.karta se má rozhodčí raději volat k monitoru, než ne. Posuzování zjevné/nezjevné pochybení je dost těžké.

Reagovat
John Obi Mikel

*Slavia Boleslav jsem myslel

Reagovat
HorajzmAmmann

ano, nechápu to. Navíc červená je dost zjevné pochybení. Stačí mu říct hele pojď se na to kouknout, tohle na červenou asi je/není.. a za minutu je hotovo.

Raději minutu čekat, než potom být nasraný z červené karty, které být neměla.

I když nám to včera nejspíš teda pomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Před zápasem jsem čekal těžké utkání a to se potvrdilo. Bohužel kluci pokračují v neslaných nemastných výkonech a můžeme být za bod rádi. Nepochopím, jak za stavu 1:0 trenér stáhne Sora a postaví Jurošku.

Reagovat
John Obi Mikel

Sorovi hrozila červená.

Reagovat
HorajzmAmmann

Protože Juroska je dobrý fotbalista.

A hlavně to nebyl post za post, ale na křídlo šel Ndefe. Minule nám to vyhrálo zápas.

Ale jebnul jsi si do trenéra, gratulace snad ti to udělalo radost

Reagovat
ratusek

Tak trenér si jebnutí zaslouží za stavění Kaloče,Potoka a Kuzmy. A sedí na jejich ukor Jánoš,Budínský a dal bych šanci Grancovi nebo vysunout Ndefeho

Reagovat
lichna.

Kuzma mi v sestavě aktualne vadí jen proto, že nejlepší záloha by dle mého byla Janos Zwtour a Kaloc. Čímž bychom vrátili do hry kdysi jednoho z něj DZ v lize a Kaloce dali na pozici, která mu sedí.

Je pak ale otázka, zda by Almasi nebyl moc odriznuty.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jako já jsem obrovský fanoušek Budínského, ale zatím v Baníku nepředvedl nic kvůli čemu by měl být v Baníku v základu. A Kuzmanovič hraje OK dle mého. Ono slabši to je poslední zápasy od všech asi kromě Fleišmana, který se mi třeba včera hrozně líbil.

Osobně při formě křídel bych zkusil takto:

Juroška, Lischka, Svozil, Fleišman - Kaloč, Jánoš - Kuzmanovič, Tetour, Ndefe - Zlatan

Mít na lavičce čerstvého Sora je lepší než ho mít v základu. To není nic proti, to je spíš jeho přednost. Do unavené obrany mi příjde vždycky víc nadržený.

To že je odstřihnutý Jánoš ale nebude jen tak. Nejedná náhodou s někým ohledně přestupu?

Reagovat
HorajzmAmmann

A mimochodem - ten Jaroň je na tom jak? Čísla má super a při zranění Buchty to je varianta nebo na ligu zatím nemá?

Zápasy B-týmu jsem tuhle sezonu viděl asi jenom 2 a moc tam ty hráče nepoznám... Sleduje to někdo?

Reagovat
Banikovec7

Já jich teda taky moc neviděl, ale dokud se nevyzkouší, tak to asi nezjistíme. Snad bude jako Buchta, který byl taky produktivní v béčku.

Reagovat
ratusek

Dopadne jako Lokša, který nedostal ani čuchnout

Reagovat
Banikovec7

To je teda hodně srovnatelná situace

Reagovat
ratusek

je. viz odpověd niže

Reagovat
HorajzmAmmann

Lokša, kterýmu bylo asi 30?

Reagovat
ratusek

viz níže

Reagovat
bobis21

Srovnávat 20 letého kluka s Lokšou

Reagovat
ratusek

tvl dával v béčku goly, když ty naše kopyta v áčku hráli hovno. nesrovnávám věk tvl

Reagovat
Banikovec7

Ja teda vidim rozdil v tom, ze jeden je nadejny mlady odchovanec, u ktereho se predpoklada, ze v pripade dobrych vykonu a pristupu bude postupovat nahoru a druhy zkuseny borec, celokarierni hrac urovne MSFL, ktery prisel pomoct mladym do becka, bez perspektivy do acka. Takze fakt netusim, proc by mel Jaron dopadat jako on, proc ne jako Buchta?

Reagovat
ratusek

v tom pokud nebude dostávat šance?

Reagovat
Banikovec7

No tak to bude chyba, ale srovnani s Loksou hodne mimo.

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo je Lokša?

Reagovat
bobis21

Elitní útočník MSFL, který teď strávil 2 roky v našem béčku

https://www.transfermarkt.com/radovan-loksa/leistungsdatendetails/spieler/70706

Reagovat
smazaný uživatel

Kuzma není křídlo. Kdykoli tam hrál, tak byl špatný. Stejně tak Tetour není desítka. Hrál tam pár zápasů a byl tragický. Jeho místo je na pozici 8, stejně jako Kaloče. Takže může hrát jeden nebo druhý.

Reagovat
HorajzmAmmann

Kuzma je podhrot, Kaloč není podhrot, ale spíš box to box záložník

Reagovat
smazaný uživatel

Pozice 8 není podhrot.

Reagovat
smazaný uživatel

Juroška je za rok a půl v Baníku víceméně zraněný. Sor klidně mohl jít dolů, ale proč proboha tam nejde ofenzivní hráč? Už zase začíná nesmyslné putování Ndefeho sestavou, přitom mu ten posun na beka jen prospěl. A ano kritizuji teď Smetanu, stejně jako sem ho na začátku sezóny chválil za skvělé dotrénování hráčů, rotaci kádru, nasazování ofenzivní sestavy a podobně. Proč bych teda nenapsal kritiku, když se mi něco nelíbí?

Reagovat
HorajzmAmmann

Ndefe má jedny n nejlepších centrů v kádru a hrál Klíma i Almásí... takže proto tam nechal Ndefeho. Dobrá taktika

Reagovat
smazaný uživatel

Klíma tam šel samozřejmě až potom, takže tahle varianta tam samozřejmě byla. Klidně tam mohl toho Klímu dát, vzadu to stáhnout na tři. Těch řešení je několik.

Reagovat
bobis21

Sor si říkal o červenou, toho sundat musel. Jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale proč tam neposlal někoho jiného? V tu dobu měl na lávce jak Azeveda, tak třeba Klímu.

Reagovat
bobis21

Tak Azevedo tam šel o chvíli později ... mně se třeba v záloze líbil Ndefe víc než na beku, takže bych s tím krajem Juroška - Ndefe neměl problém ani v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě je Ndefe na křídlo neefektivní. Je to moderní bek, který ti umí soupeře prečíslit, dát kvalitní balón do vápna (i když včera to úplně neprokázal), má obrovský fyzicky fond a dokáže brousit lajnu celý zápas. Zkrátka mi přijde, že se vracíme k jaru, kde s ním vymetali všechny díry. Když k tomu přičtu, že jame potřebovali dát gól dávalo by mi smysl to vzadu stáhnout na 3. Flaška by hrál levého stopera, nebo tam mohl jít Pokorný a Flaška s Ndefeme windbeci.

Reagovat
smazaný uživatel

bol som po dlhom čase kuknúť na futbal a zápas remízový.. červená trošku sporná povedal by som, Zifčák bol pri lopte jasne prvý a Svozil tam nabehol hlavou o sekundu na to...

Reagovat
Kepy_FCB

Bod je zlatý a z tohoto derby beru ho všemi deseti ¨

Jen naivka věřil že tam budem furt vyhrávat

Reagovat
HorajzmAmmann

Nelži

Reagovat
Luc-Luc

Nevim, jak to vypadalo v tv, ale na stadionu hroznej fotbal z obou stran, zaslouzena remiza asi....banik slusnej doping, paradni pyro

Reagovat
HorajzmAmmann

Hodně soubojů, fotbal nic moc. Dá se souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Azevedo zabojoval, tak to ma být

Reagovat
AjaxFans

Díky borci

Reagovat
smazaný uživatel

Vládci kraje!!!

Reagovat
C.1922

Pan trenér Kozel

Reagovat
Liquid

Nezdála se vám ta penalta v Liberci poněkud přísná ?

Reagovat
Banikovec7

Ne

Reagovat
Liquid

tak to nerozumíš fotbalu, na O2 to právě rozebírali, na penaltu to prý bylo hodně málo a s tím souhlasím

Reagovat
Imos

jasná pencle, když jde do toho Skalák jak kokot tak se nemá čemu divit

Reagovat
GrimeBaller98

Ze o prisnych penaltach pise Slavista mi prijde dost usmevne . Diky bohu, ze ji pisknul a ze je Skalak idiot, protoze jak Mikulu znam, tak by to prestrelil

Reagovat
Zdechlina

Derby je naše vy hyeny. fCS

Reagovat
PISTOLERO

Slovácko

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
PISTOLERO

Btw. Plzeň hezký dresy k výročí

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně bych je bral i s tim znakem jako stálý.

Reagovat
ratusek

dobře Liberec s paklubem

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
Losinho

Staněk nesmysl

Reagovat
BaggioRoberto

Dynamo výbornej výkon, bohužel výsledek neodpovídá V Plzni těch 2:1 maji nějak zakletejch.

Reagovat
Salfovic

ČB více střel celkově, na bránu i větší držení míče

Reagovat
Greny

OT : ale už mě to fakt sere... Vysvětlené mě někdo co je to za dobu??..

Se furt řeší co se řve na stadionech.. viz teď hokej...to je ta doba teď tak v hajzlu.? Nebo čeho chceme kurva docílit? Ze na ten sport nebude chodit už vůbec nikdo?

Reagovat
Salfovic

Ďábelská kombinace mrdek mediálních a kokotskejch aktivistů na sockách.

Reagovat
John Obi Mikel

Chceme docílit kultury na stadionech, aby se tam lidi nechovali jak hovada.

Potřebuješ si nutně na stadionu zanadávat a urážet soupeře, nebo kde je problém?

Reagovat
ratusek

návštěva hokeje nebo fotbalu stojí za hovno, když si pořádně nezapičuješ a nevypičuješ všechny

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Nuno čomes

Co kurva?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Martin9719

V rozumných zemích se fandí a podporuje a nebučí na cizince jiného původu kteří jsem přišli, protože domácí hráči na to nemají..v prdeli je spíš společnost, to že se zakazují a vymýšlí nesmysly s tímhle nesouvisí.

Reagovat
C-M@ster

Když porovnáš země, kde se fandí "kulturně" a ty, kde se fandí "nekulturně", kde se ti zdá lepší atmosféra?

Reagovat
Martin9719

Připadá ti že na Bundeslize se fandí nekulturně? Nebo jestli v Turecku mají rasismus to nevím..

Reagovat
C-M@ster

Ano, mají.

Reagovat
monty25

Myslím, že fandit "kulturně" a udělat dobrou atmosféru se nijak nevylučuje.

https://twitter.com/oranjevrouwen/status/1439206464674009090

Reagovat
C-M@ster

Tak zrovna takový video ti udělám i z hokeje z Liberce, kde stojí atmosféra za vyližpiču.

Reagovat
monty25

Tak záleží, co považuješ za dobrou atmosféru. V Liberci jsem nikdy nebyl, takže to nedokážu posoudit. Koukal jsem včera, když tam hrálo Kladno a nepřišlo mi, že by to bylo úplně špatný. Akorát to tam možná až moc musel hecovat ten hlasatel.

Reagovat
C-M@ster

Mám specifický nároky, no.

Jedna z nejlepších atmosfér pro mě bylo toto.

A výsledek tomu teda pomohl potom, ale jelo to od začátku.

https://youtu.be/5abWwrjRnrc

Reagovat
Losinho

Reagovat
Banikovec7

Tak dobrá, že přes to radši pustili hudbu.

Reagovat
monty25

Tak dobrá, že u nás se jí na ženském fotbale asi nedožiju...

Reagovat
Salfovic

Leda, že by se u nás pořádala Olympiáda a Češky hrály finále.

Reagovat
John Obi Mikel

Na ženský fotbal nějak hodně fanoušků

Reagovat
monty25

12 tisíc

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
meno

Fakt je tak těžký nehukat na černochy a nebouchat pumy a dýmovnice?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
vinetou

Reagovat
Mass

Teplice nejlepší druholigový stadion.

Reagovat
martin1

Je super, že povedl obrat, ale herně to nebylo ono. Hlavní jsou ale 3 body Staněk opět perfektní

Reagovat
smazaný uživatel

Vydělávám opravdu dobré peníze (60 až 80 EUR za hodinu) online ze svého notebooku. Minulý měsíc jsem obdržel šek ve výši téměř 10 000 EUR, tato online práce je jednoduchá a snadná, nemusíte chodit do práce, online domů. V tu chvíli je tato příleežitost pracovat pro vás. Jestli máte zájem. Stačí sledovat tento web ...

...............................>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> D­­o­uIn­c­­o­­­m­e.C­­OM

Reagovat
meno

Nemáte někdo video Staňkova zákroku? iSport to má za paywallem

Reagovat
John Obi Mikel

Sestřihy celých zápasů jsou zdarma, ne?

Reagovat
meno

Ajo, tak dobrý Zákrok jako prase

Reagovat
smazaný uživatel

Slusne, prosim.

Reagovat
chavi.27

Co na tom neni slusnyho?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
honza.kvapill

Tak co myslíte, ústoji to Weber? Podle mě ne. A náhradu tipuju - Pivarnik

Reagovat
Mirek na tenisu

Straka?

Reagovat
Registrujisejenproto

Karviná

Reagovat
kilobyte

Je smutné, co dneska stačilo Jablonci na bod.

Reagovat
ondrasch77

A co předvedla Sparta, aby udělala body tři?

Hrála něco akorát prvních 20 minut a pak mezi 60.-80. minutou..., 4 střely na branku, a to s pětinásobným rozpočtem oproti Jablonci...

Reagovat
John Obi Mikel

4x víc střel na bránu s 5x větším rozpočtem.

Reagovat
ondrasch77

Což je stejně málo od nejslavnějšího českého klubu bažícím po titulu oproti provinčnímu klubu

Reagovat
kilobyte

Sparta předvedla málo fotbalových věcí, ale Jablonec předvedl skoro je nefotbalové věci. Možná jsem jen zaujatý, ale dneska Jablonec bránil snad jen pomocí faulů.

Ani mi tolik nevadí, že Sparta získala jen bod, ale spíše že ho získal i Jablonec.

Reagovat
ondrasch77

Já viděl víceméně vyrovnané utkání, Sparta mírně lepší.

Sparta první gól po náhodné akci, po 20. minutě Jablonec lepší skoro do poločasu. Po pauze Jablonec gól a pak Sparta lepší. Hanuš Vám chytil dva góly, zbytek šel mimo. To není chyba Jablonce , ale neschopnost Sparty. Máte pětinásobný rozpočet a nejste schopní si koupit útočníka, který by šance proměnil.

Rozhodčí - hrůza, pískal každý hovno, jinak Jablonec nefauloval o moc víc než Sparta.

Reagovat
kilobyte

Nefauloval o moc víc, ale většinou to byly fauly bez míče a nebo hodně ostré. Prostě nefotbalově.

Reagovat
PavlíčeQ

Jablonec je dlouhodobě nejslušnější tým v lize. Nikde nemáme horší bilanci než na spartě, takže se tomu uzpůsobila taktika, kdy jsme jednou upřednostnili důraz před fotbalem. Vy jste se s tím nevypořádali, my vezeme cenný bod. Nic víc bych v tom nehledal.

Reagovat
kilobyte

Já v tom nic nehledám. Jen se mi to prostě nelíbí.

Reagovat
PavlíčeQ

To mě mrzí.

Reagovat
kilobyte

V poho, ja to snad přežiju.

Reagovat
PavlíčeQ

Tak dobrý

Reagovat
Pokahontas

Pěkně Jablonec !

Doposud venku bída,3 zápasy,0 bodů,0 gólů,8 inkasovanejch -tak kde jinde už měl bodovat než na Letný

Začíná z ní konečně ztrácet komplex-loni tam jen těsná prohra 1:2,nedávno (2018) taky bod.Pěkně !

Nadpis by klidně mohl znít taky ,,Jablonec venku nevyhrál ani na Spartě"

Reagovat
ondrasch77

Krom toho loni výhra doma

Reagovat
PavlíčeQ

Super, cenný bod, díky za něj

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
$dolar$

Sparta v krizi?

Reagovat
Salfovic

A Hložek zase ani gól, a to hrál na ideální pozici.

Reagovat
$dolar$

Urcite se dozvime, ze ani tam mu ti nesedi.

Reagovat
Batigol

Pořád to byl ale nejlepší hráč Sparty

Reagovat
kilobyte

Ale je to prý prima kluk, takže by ho neměl nikdo kritizovat a Šilhavý by ho měl povolávat do repre i kdyby těch gólů a asistencí měl o hodně méně a v každém zápase spálil minimálně jednu tutovku.

Reagovat
Selänne

Reagovat
kilobyte

Neříkají to takhle nějak o jednom reprezentačním útočníkovi?

Reagovat
Lof

U Tecla je tohle jenom plus. To hlavní pozitivum je, že se na rozdíl od Hložka na tom hřišti aspoň hne.

Reagovat
kilobyte

To jako vážně chceš brát jako pozitivum u "reprezentačního" útočníka, že běhá?

Reagovat
r.mrazik

hral moc dobre, gol bohuzel nedal

Reagovat
PH8

Hráči Jablonce už se začínají zapamatovávat z letní přípravy a půjdou nahoru Dobře že klasicky nevypadli v předkolech Evropy a ukážou kvalitní hru i tam

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Realita

Nedá mi to nenapsat. Asi by stálo zamyslet se nad skutečnou podstatou sportu. Podle mě tohle (zranění Takáče i jiných slávistů) není náhoda a něco je špatně. Stojí to nasazení za to? Jdou absolutně přes limity, když vidím jejich zákroky, tak to fakt často smrdí zraněními. Asi to není jen u Slavie, ale tam to pozoruju hodně markantně. To konkrétně Slavie, ale nyní, když to vezmu obecně, dnešní fotbal: Těchto zranění bude hodně přibývat, ale to je ještě celkem dobrý. Připravme se ale i na to, že bude více případů ALS, to není žádné přání, jen můj dojem. Týhle nemoci se osobně bojim jak čert kříže, ale nikdo mi nevymluví, že nemá spojitost s vrcholovym sportem. Zkrátka člověk není robot a současný fotbal ty limity neskutečně posouvá, až si jednou centrální nervový systém řekne: A dost, seru na tebe, už toho mam plný zuby - a dá svalum trvalou dovolenou. Fakt se toho děsim.

Reagovat
kilobyte

Podle čeho usuzuješ tu spojitost ALS s vrcholovým sportem?

Reagovat
Realita

Čistě laicky. Ono to má dost sportovců (maratonci, běžci, fotbalisti, zápasníci...) A tak - se vší pokorou - usuzuju, spíš teda vytvářim hypotézu, jestli to fakt není z přetěžování svalů a těla celkově, až se ucho utrhne.. Naštěstí jen u někoho, k tomu musí být asi ještě nějaká predispozice. Ale obecně: Tohle přetěžování v současném profi sportu se mi nelíbí. Doufám, že vědci tuto hnusnou nemoc budou zkoumat intenzivně dál

Reagovat
kilobyte

A má to víc sportovců než "normálních" lidí?

Reagovat
Realita

To nevím :( Co můžu vědět já, když si neví rady ani kapacity. Jen vycházím z článků. A možná je pravda, že se o fotbalistech jen víc píše. Na druhou stranu, já se i tak pořád pídím, co to může vyvolávat.

https://cnn.iprima.cz/nemoc-na-kterou-zemrel-cisovsky-baborova-als-se-vetsinou-objevuje-u-muzu-kolem-padesati-let

https://www.idnes.cz/sport/ostatni/renata-kolkova-jiri-vadura-fotbal-als.A210225_172111_zdravi_kzem

Reagovat
kilobyte

No vzhledem k tomu, že vycházíš z novinových článků z toho jeden je bulvár a druhý ze sportovní sekce, tak to asi není moc vypovídající.

Takže tvůj úsudek bude asi ovlivněn tím, že o známých lidech se píše více.

Reagovat
Realita

Bulvár to jen otiskl. Ale tvrdí to ředitelka organizace ALSA

Reagovat
kilobyte

Není to ředitelka. Pracuje v marketingu. A je to jenom její domněnka.

Na to že píšeš, že se pídíš potom, co to může vyvolávat, jsi sem dal dva "nejhorší" možné zdroje.

Reagovat
Realita

Eva Baborová ředitelka je.

Reagovat
kilobyte

Ale to je rozhovor s Renátou Kolkovou, ne?

Reagovat
Realita

Já měl na mysli ten první článek..

Reagovat
Posledni Kovboj

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6362556/ vypada to ze jo - i kdyz trochu jinak

Reagovat
Nuno čomes

Smrdí to zraněním jo? Jakoze ty fauly tkaničkou v dnešní době nebo co? Podívej se tvl na fotbal v devadesatkach

Reagovat
PH8

Těším se na pláč Klusáčka

Reagovat
John Obi Mikel

Nic jsme minulý týden neodložili, nebude.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Poločas se nepovedl, ale druhá půle hodně pěkná. Krmenčík-Kuchta-Schranz-Lingr-Stanciu je pořádná útočná síla a bylo to hodně vidět. A Bohemka dozadu hodně špatná.

I u nás se mi obrana moc nelíbila. Bohemka měla dost šancí. Ale je to hlavně tím, že čtyři stopeři jsou mimo, zdravý je jeden a musí tam hrát Holeš. Hrozně se nám to sešlo.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

a taky i tim velkym naskokem to od nas uz bylo v zaveru takove lehkovaznejsi vzadu

Reagovat
Coutinho10

jak se ten zapas blizil, tak jsem z neho mel velkej respekt a 1. polocas to potvrdil, ze opravnene, ale 2. polocas nam do ofenzivy sedl paradne i diky 2 stridanim a ta penalta + 2 rychle goly po ni to zlomili v nas prospech

jinak jde o zapas c. 53 bez prohry a vyrovnali sme napr. 2 snury Porta nebo i jednu od Bayernu, takze slusnej kousek a stale jedeme dal

http://www.rsssf.com/miscellaneous/unbeaten.html#leag

Reagovat
KingMaster13

Proti Hradci věřím že to prodloužíme a na Spartě kdo ví. Tam to bude chřest ohněm

Reagovat
Coutinho10

na druhou stranu i Jablonec tam uspel a s Plzni taky neuspeli, ale tezky to bude tak ci tak a i z Hradce je potreba jako novacka mit respekt + i jejich vysledky nejsou spatny, ale hrajeme doma

Reagovat
KingMaster13

Právě že hrajeme doma, takže minimálně neprohra tam padne

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
John Obi Mikel

Derby je specifické, tam nezáleží na předchozí formě.

A Hradec má nováčkovský elán, zkušeného trenéra a na Spartě byli cca hodinu vyrovnaným soupeřem.

Hlavně nic nepodcenit.

Reagovat
KingMaster13

Sparty na Letné se ale přeci jen bojím. Venku mi přijdou dost zranitelní ale doma jsou silní jak prase a my letos nemáme funkční obranu abychom je zastavili v útoku

Reagovat
Coutinho10

tak...nesmime nic podcenit

Reagovat
kilobyte

Takže s Hradcem prohrajete a nás pak přejedete.

Reagovat
KingMaster13

I to nelze vyloučit

Reagovat
PH8

Líbí se mi výraz chřest ohněm

Reagovat
John Obi Mikel

No dneska trošičku před zápasem a během přestávky jsem se obával, že konec. Ale prodlužujeme.

Reagovat
Coutinho10

taky taky

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně vám pomohlo, že šel dolů Samek

Reagovat
KingMaster13

Se sestavou a i celkem s výkonem spokojenost. Z Bohemky se vozí blbě body a obrana holt teď řeší problémy ale za chvíli by se měl vrátit Kúdela a věřím že Ousou vedle něj vyroste. Jen hlavně ať alespoň on zůstane zdraví

Reagovat
John Obi Mikel

Ousou dneska ale hodně strašidelný začátek

Reagovat
KingMaster13

U něj je to jen o zkušenostech Věřím že až bude mít odkopáno na téhle úrovni třeba 20 zápasů tak to bude lepší o dost. Ono když má teď 2 v lize a 1 v EL + 2. švédská tak asi nic moc

Reagovat
žrout

Vzpomeň si na Zimu, jak začínal

Reagovat
iamnotdave

Kúdela z něho udělá dělo

Reagovat
srandamač

Italskej expres.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
žrout

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Tak možná nástup Michal Šmíd z béčka

Reagovat
Coutinho10

uz aby ten Kudela byl zpet

Reagovat
smazaný uživatel

A Hovorka též...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
iamnotdave

Se divím, že něco na evropské soupisce Michal Švec, který by doplnil kádr jako odchovanec a nezabral by nikomu místo a vlastně možná i Šmíd by splnil tuhle podmínku

Reagovat
smazaný uživatel

Horší než Zima by nebyl

Reagovat
Losinho

Další expert

Reagovat
John Obi Mikel

Hrozný

Reagovat
smetos

Tak co ten Adam Hlozek? Je to takovej mega wonderkin nebo jen prepalena hvezda? Co se dotkne mice jde videt ze je jinde nez 95% ligy ale ma na to byt vic nez lafata, chramosta nebo Skoda? Za me cim driv vypadne z nasi trapas ligy tim lip pro nej

Reagovat
John Obi Mikel

Než Chramosta snad jo.

Reagovat
Mirek na tenisu

Chramosta bude mít brzy 31! Já ho pořád bral jako nadějného útočníka.

Reagovat
John Obi Mikel

Přeci jen už ligu hraje 12 let.

Reagovat
Salfovic

V naší lize pořád ještě jo.

Reagovat
r.mrazik

dat vedle sebe lafatu,chramostu a skodu je taky dobry umeni

Reagovat
Zephyr

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to mega wonderkid a ano bude víc než Lafata. Srovnávat ho se zoufalci typu Chramosta, Škoda je snad i pod tvoji úroveň

Reagovat
John Obi Mikel

Až dá někdy góla na Euru a v play off EL, tak ho sronávej se Škodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rolf se šel naučit mocniny, aby nám mohl říct, kolik ty dvě penalty stály juanů.

Reagovat
Lof

Reagovat
Realita

Dotaz: Proč se hrála v pátek předehrávka. Bylo řečeno, že pátky a pondělky nebudou hrací dny.

Reagovat
Mirek na tenisu

...aby nemusela PČR, zásahovka, městská policie a záchranka platit stovkám svých lidí za víkendovou pohotovost.

Reagovat
Coutinho10

jinak u toho 3. golu nam tentokrat dost pomohl drn mi prislo, jak dostal Le Giang nafackovano po te strele Nicka, ktera pred nim na posledni chvilku skocila, tak hned po nem vypadal trochu ne otresene, ale ne 100% vpohode a asi i proto tu ne tolik prudkou hlavicku vyrazil a Kuchtic dorazil

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč nechyta Backovsky. O třídu lepší gólman

Reagovat
John Obi Mikel

Chytal na začátku sezóny a taky tam chyboval. Naopak Le Giang zazářil proti Spartě.

Reagovat
Coutinho10

asi by to bylo tezsi, ale nevim, jestli konkretne u tohoto golu by po tom nafackovani od te prudke strely pusobil na naslednem rohu jinak

Reagovat
Mirek na tenisu

Slávka může postavit dvě jedenáctky a každá by měla Klokany porazit. Ti měli navíc smůlu při prvních dvou gólech. První pentle nesmysl. Srovnávat kaprligu s PL je sice těžké, ale přesto. Ronaldo přepadl přes Coufalovo vystrčené koleno. V kaprlize pentle a v PL? VAR se shodl s Atkinsonem, že Cufův pohyb nebyl aktivní a Ronaldo ostrouhal. V Dolíčku Köstl lehce štrejchnul Bořila a VAR se shodl s Berkou. Penalta! Druhý gól. LeGiang dostane do hlavy a místo aby se nechal ošetřit, omýt makovici tak se cpe do kasy a zbytek známe.

Reagovat
žrout

To je asi ten rozdíl, ne? Že Coufal nevyvinul aktivní pohyb. Kostl by někomu klidně ukopl hlavu, kdyby to trefil pořádně

Reagovat
PlackaSKS

nevim co sem napsat, aby to ještě víc nezničilo českou sekci, protože kde mají lidé od fotbalu brát info..

Reagovat
Losinho

Ten Rajnoch jak byl salty

Reagovat
20DollarsInMyPocket

On i Podany cumeli jak kdyby jim spadly hracky do kanalu.

Reagovat
Salfovic
Reagovat
Nuno čomes

To si dělají prdel ne?

Reagovat
žrout

Hele že mu ji netrefil naplno neznamená, že ho netrefil. Podívej se na Božilovu nohu, jak okamžitě změní směr. To je jasný důkaz toho, že ho trefil, byť ne plnou intenzitou holení. Jinak by směr nikdy takhle rychle nezměnila

Reagovat
PH8

To jim nevysvětlíš. Prostě "slavia špatný".

Reagovat
HorajzmAmmann

Výborné kolo co do ultras produkcí

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou přiznám, že jsem v tomto zaujatý, ale ta 1. Penalta? To bych jako soudný člověk řekl, že není i kdyby to bylo písknuté opačně.. Proč rozhodčí dostane jeden záběr, podle kterého to vypadá jako zákrok na kriminál.. Z toho záběru bych to fouknul taky bez rozmyšlení. Pak je tam záběr zezadu, kdy je krásně vidět, že ho maximálně jen líznul a to už mu tam nedají.. Jednoduchá otázka, proč?? Neříkám, že Slávka nebyla lepší a vyhrála by nejspíš i tak, ale bylo by to 1:2, max 1:3.. Tahle nesmyslně odpískaná penalta to zlomila neskutečně..

Reagovat
Igner Farnsworth

Taky bych ji z lidského hlediska nepisk, míč byl stejně v prd už, ale bylo to podle pravidel posouzeny správně, pro srovnání mě hned napadla ta pecka ze zápasů myslím Liverpoolu a Spurs...

Reagovat
John Obi Mikel

Faulující Köstl sám řekl jasná penalta.

Reagovat
lada.sp

asi mu Tvrdík taky půjčuje tu jeho krásku..

Reagovat
monty25

Myslím, že Köstlovi stačí jedna...

https://www.instagram.com/p/CTMbpjBAUpj/

Reagovat
HorajzmAmmann

Klasika, monty nebo fabec - experti na kundy

Reagovat
monty25

Tak na to nemusím být expert, tenhle pár je ve sportovním prostředí docela známý.

Reagovat
Spalovač šancí

Bořilovi taky takovou podobnou písknuli, resp. dopísknuli po VAR. Spíše je problém, že není konzistence v posuzování zákroků napříč zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

I sám Kostl po zápase řekl, že penalta jasná. Pro mě tedy taky jasná

Reagovat
Firkraag

Byla jasná. Bohužel. Z A5 to bylo hodně dobře vidět

Reagovat
j_mrazik

Jsi na to koukal na tabletu?

Reagovat
Firkraag

To nějakej technickej fór?

Reagovat
j_mrazik

A5 je velikost malého sešit +- velikost tabletu...

Reagovat
Losinho

Taky mě nejdřív napadl kus papíru

Reagovat
dantetomas

Reagovat
PH8

Omlouvám se Klusáčkovi, naprosto dospělé a střízlivé hodnocení zápasu. Včetně posouzení penalty.

Reagovat
podnebný

To se to Slávince vítězí, když jí Berka přihraje hned dvě pentle úplně zadarmo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele