základní část, 8. kolo
18.09.2021 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Liberec otočil zápas s Boleslaví a slaví první výhru v lize

Zdálo se, že liberecký Slovan se dalším utkáním opět protrápí. Severočeši již v první půli duelu s Mladou Boleslaví nabrali jednobrankové manko, které dlouho nemohli smazat. V závěru ale domácí dvakrát udeřili a připsali si první vítězství v probíhajícím ligovém ročníku.
br> Za výhrou nakonec Slovan nasměrovaly dvě posily, které pod Ještěd dorazily teprve nedávno. Júsuf Hilál nejprve zařídil v 82. minutě vyrovnání z penalty, o pět minut později pak stejný hráč přihrál na rozhodující zásah Ľubomíra Tupty.

První pětačtyřicetiminutovka přitom domácím vůbec nevyšla. Boleslav byla na stadionu u Nisy lepším mužstvem a zaslouženě se dočkala též vedoucí branky. Jurásek ve 29. minutě nacentroval z levé strany na zadní tyč, kam si naběhl Douděra, jenž hlavou procpal míč přes brankáře Liberce Knoblocha.

I poté Boleslav dlouho držela utkání pod kontrolou. Obraně Severočechů činili potíže hbitý Ewerton i aktivní Skalák. Jenže poslední desetiminutovka nabídla velké zmrtvýchvstání Liberce. Nejprve se do zakončení hnal Mikula, k němuž propadl centr z pravé strany. Kapitána Slovanu však těsně před gólmanem Halouskou postrčil zezadu Skalák, jenž tak zmařil vyloženou příležitost. Podobně celou situaci vyhodnotili také rozhodčí, kteří tak vedle nařízení penalty vyloučili překvapeného Skaláka ze hřiště.

Pokutový kop s přehledem proměnil Júsuf, jenž se nakonec stal klíčovou postavou zápasu. V 87. minutě si totiž bahrajnský fotbalista zdatně pokryl balón, který pak nabídl Tuptovi. Slovenský útočník se nerozpakoval a volejem zpoza pokutového území poslal kulatý nesmysl nechytatelně k tyči. Halouska se natahoval marně a spolu se skleslými spoluhráči jen smutně sledoval obrovskou radost v táboře domácích.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
FC Parma

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Rochlitz

Historie se opakuje na vlas stejný obratový gól proti Bolce jako Bosančič v mistrovském roce 2012

Reagovat
Rochlitz

edit: jen ten Čapoun tomu dneska chyběl ...

Reagovat
GrimeBaller98

Presne, skoro stejne misto a navic Gebre na hristi

Reagovat
GrimeBaller98

Videt ksicht Karafiata, Dobbyho Jarolima a hnusaka Skalaka - k nezaplaceni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele