základní část, 8. kolo
17.09.2021 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Derby ovládl Hradec. Nováček přemohl Pardubice díky rohovým kopům

Hradec Králové potvrdil vynikající fazónu také v derby. Proti Pardubicím udeřil nováček nejvyšší soutěže dvakrát po rohových kopech a ve svém azylu v Mladé Boleslavi získal další tři body.

"Votroci" zahájili duel velmi aktivně. V osmé minutě pálil Rada jen těsně vedle pardubické svatyně, o šest minut později vytěsnil hlavičku Vlkanovy brankář hostů Markovič a po následném rohovém kopu skončilo zakončení Dvořáka na břevně. Ve 36. minutě už ale další balón od rohového praporku nasměroval správným směrem Král - přesnou střelou hlavou poslal fanoušky Hradce do extáze.

Pardubice mohly vyrovnat hned dvě minuty po trefě Krále, jenže před Caduem číhajícím na přihrávku zasáhl na brankové čáře Kodeš. Ještě před přestávkou střílel na druhé straně nad břevno Vlkanova.

V 59. minutě se Vašulínovi podařilo prostřelit Markoviče z úhlu, celé akci ale předcházel ofsajd Hradce a zásah hradeckého útočníka neplatil. Hosty hnal za vyrovnáním především zkušený, Jeřábek, jenže ani jeden z jeho pokusů mezi 74. a 80. minutou neskončil v síti - ten první lapil gólman Fendrich, druhé zakončení proletělo jen těsně vedle horního rohu brány.

Namísto Pardubic udeřili v samotném závěru domácí, když další rohový kop zužitkoval Vašulín. V nastavení ještě alespoň o čestný úspěch usiloval Huf, jenže Fendrich jeho volej vytěsnil nad břevno.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Axelrose

Je to sice začátek ligy, ale mít po osmi kolech šest bodů

To mě docela děsí.

Abychom se na tom novém stadionu vůbec dočkali první ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele