Eredivisie - souhrn 9. kola

04.10.2019, 21:56, aktualizováno 06.10.2019, 18:46
Komentáře a souhrny
Ajax těsným poměrem vyhrál v Den Haagu, na čele tabulky se ale dlouho neosamostatnil, neboť PSV Eindhoven porazil Venlo. Nečekaně zaváhal Feyenoord, jenž prohrál na půdě Sittardu, zatímco Alkmaar se rozešel nerozhodně s Willemem II. Vitesse přetlačilo Twente a zůstává v popředí tabulky...

PSV Eindhoven - VVV Venlo 4:1

06.10.2019 16:45

Góly: 61. Steven Bergwijn, 65. Denzel Dumfries, 70. Donyell Malen, 86. Donyell Malen - 73. Tobias Pachonik

PSV nepředvedlo proti Venlu kdovíjak povedený výkon, ovšem v závěrečné půlhodině nasázelo soupeři hned čtyři branky a díky tomu se radovalo z vysokého vítězství v poměru 4:1. Soupeř zlomilo krátce po hodině hry, kdy během pouhých devíti minut skórovalo třikrát a VVV se na žádný velký odpor nezmohlo. Domácí proto zůstávají na druhém místě tabulky se třiadvaceti body o skóre za vedoucím Ajaxem.

Hosté prohráli potřetí za sebou a propadli se na třináctou příčku s devíti body. Jasný outsider nedělního střetnutí držel se svým konkurentem krok v celém prvním poločase, již po necelých deseti odehraných minutách si dokonce vytvořil první vážnější příležitost. Ke střele z bezprostřední blízkosti se dostal Wright a skvělý zákrok musel předvést gólman Ruiter, jenž se postavil do prostoru tří tyči místo zraněné jedničky Zoeta.

Od tohoto momentu převzal taktovku zápasu Eindhoven, nicméně dlouhou dobu nemohl najít recept na skvělou defenzívu protivníka. Ve 34. minutě byl blízko ke skórování Denzel Dumfries, jenomže pravou tyč o centimetry minul. V nastaveném čase první půle pohrdl obrovskou příležitostí Steven Bergwijn, jehož ránu zblízka zablokoval na poslední chvíli vracející se Röseler. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet v 61. minutě.

Tentokráte se po přesně načasované přihrávce od Dumfriese zbavil dvou bránících protihráčů a poté přízemní střelou rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce. Neuběhly ani čtyři minuty a oba hráči si své role vyměnili, po krásném pasu Bergwijna zakončoval úspěšně hlavou Dumfries - 2:0. Zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem to bylo o tři trefy. Tradiční kanonýr Donyell Malen se po geniální nahrávce od Gakpa ocitl tváří v tvář proti brankáři Kirschbaumovi a zblízka ho propálil.

Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch v 73. minutě, německý obránce Tobias Pachonik totiž převzal odražený balón a z voleje ho nekompromisně napálil k protější tyči. O třináct minut později měl poslední slovo Malen, který si seběhl na levou stranu šestnáctky protivníka a šajtlí obstřelil Kirschbauma. V tomto ročníku Eredivisie si připsal na konto již svou desátou ligovou trefu, a proto suverénně vévodí tabulce střelců. V dresu PSV znovu odehrál celé utkání český krajánek Michal Sadílek.

Více informací k zápasu

Willem II - AZ Alkmaar 1:1

06.10.2019 16:45

Góly: 31. Mats Köhlert - 22. Teun Koopmeiners (pen.)

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Tilburgu a domů si odvážejí bod za remízu 1:1. Do vedení se dostali v polovině úvodního dějství z pokutového kopu, ovšem Willem okamžitě odpověděl a skóre se poté už neměnilo. Hosté museli nedělní duel 9. kola dohrávat v oslabení, navíc skončila jejich čtyřzápasová vítězná šňůra. V tabulce jim stále patří třetí příčka s dvaceti body, Willem je desátý s třinácti body.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině postupně zvýšilo své obrátky AZ. V jeho první větší možnosti se zjevil de Wit, nicméně ten po geniální kolmici za obranu protivníka pálil těsně vedle levé tyče. Jeden z důležitých momentů se odehrál krátce po dvaceti odehraných minutách. Skluzující Saddiki nešťastně podrazil Myrona Boadua a rozhodčí Higler nekompromisně nařídil penaltu, na puntík si postavil míč Teun Koopmeiners.

Jednadvacetiletý záložník zachoval chladnou hlavu a nabídnutou možností nepohrdl, balón po zemi usměrnil do pravého spodního rohu. Přesně po půlhodině hry mohl navýšit náskok favorita Stengs, jenomže jeho rána ze střední distance těsně proletěla nad břevnem. Willem z ničeho nic prorazil ve 31. minutě. Po dlouhém výkopu gólmana Wellenreuthera a famózním lobu od Vrousaie si naběhl ze defenzívu soupeře Mats Köhlert a zavěsil přímo k pravé tyči.

Pak se až do konce první půle nic zásadního nestalo a diváci se dočkali většiny zajímavých momentů až v poslední čtvrthodině. Ještě předtím chtěl otočit vývoj Ndayishimiye, ale z přímého volného kopu pouze orazítkoval břevno. V 78. minutě se na opačné straně postavil ke standardní situaci z osmnácti metrů Koopmeiners a pozorný Wellenreuther brilantním zákrokem odvrátil míč do strany.

Tilburg mohl převrhnout misky vah na svou stranu necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Wijndal totiž naprosto zbytečně podrazil Vangelise Pavlidise a Higler ihned nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný Pavlidis a trestuhodně selhal, když branku AZ přestřelil o více než dva metry. Ve třetí nastavené minutě po strčení do Španěla Llonche obdržel druhou žlutou kartu Boadu, toto vyloučení již však nemělo na výsledek žádný vliv.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Feyenoord Rotterdam 4:2

06.10.2019 14:30

Góly: 2. Amadou Ciss, 34. Amadou Ciss, 43. Cian Harries, 46. Bassala Sambou - 27. Ridgeciano Haps, 66. Steven Berghuis

Sittard se postaral o obrovské překvapení v domácím prostředí proti Feyenoordu a především díky skvělému prvnímu poločasu zdolal svého protivníka po výsledku 4:2. Díky tomu zaznamenal své vůbec první vítězství v tomto ligovém ročníku. V tabulce sice zůstává stále předposlední se šesti body, ovšem za šestnáctým Den Haagem zaostává pouze o skóre. Rotterdamský výběr nemůže být spokojen, je až devátý se třinácti body.

Přitom hosté se v posledních dvou utkáních zvedli a zdolali Twente i portugalské Porto, jenomže tentokráte naprosto selhali v defenzívě. Poprvé inkasovali z úvodní vážnější akce utkání už po necelých dvou minutách hry. Na krásnou přihrávku za defenzívu protivníka si seběhl Bassala Sambou, míč ještě stihl těsně před brankovou čarou a po posunutí patičkou od Passlacka se zjevil ve stoprocentní možnosti Amadou Ciss, který se z osmi metrů nemýlil.

Hosté mohli srovnat po necelé čtvrthodině hry, avšak Botteghinovu střelu z první dokázal skvěle zneškodnit připravený brankář Koşelev. Favoritovi nedělního střetnutí se podařilo vyrovnat ve 27. minutě. Ridgeciano Haps po přihrávce od Fera napřáhl z velké vzdálenosti a jeho tečovaná rána z necelých pětadvaceti metrů zapadla přímo do protipohybu Koşeleva. Neuběhlo ani dalších sedm minut a domácí si vzali zpět ztracené vedení.

Podruhé v tomto duelu skóroval Ciss, jenž si naskočil na výtečný pas z pravého křídla od Passlacka a prudkou hlavičkou zamířil přesně mezi nohy gólmana Vermeera. Ani po této brance Sittard nepolevil a do přestávky přidal třetí zásah. Dvaadvacetiletý anglický obránce Cian Harries se dostal k odraženému míči v předbrankovém prostoru a jemnou tečí ho usměrnil do sítě kolem marně se natahujícího Vermeera.

Fortuna měla také skvělý nástup do druhé půle a tím definitivně odrazila nápor protivníka. Diemers svým pasem našel rozběhnutého Samboua a následná hlavička s pomocí země zapadla přesně do bližší šibenice, hostující strážce opět neměl nárok - 4:1 Feyenoord vykřesal naději na bodový zisk v 66. minutě, kdy se po akci na levém křídle propracoval k dorážce Steven Berghuis a zblízka nezaváhal. V následujícím průběhu neproměnili své možnosti Sinisterra se střídajícím Jørgensenem, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - AFC Ajax 0:2

06.10.2019 12:15

Góly: 10. Klaas-Jan Huntelaar, 86. David Neres

Ajax nezaváhal ani ve svém dalším zápase na ligové scéně a tentokráte si odvezl všechny tři body z půdy trápícího se Den Haagu. Díky vítězství 2:0 se udržel na čele tabulky s třiadvaceti body a před druhým PSV je stále kvůli lepšímu skóre. Hosté naopak mají na kontě jen dvě výhry a hned sedm porážek, proto jim patří až šestnáctá barážová pozice se šesti body. Český útočník v dresu ADO Tomáš Necid se na trávník podíval v 84. minutě jako střídající hráč.

Hosté přetavili svou úvodní možnost ve vedoucí branku ze své první vážnější příležitosti po deseti odehraných minutách. Naprosto fantastický průnik přes několik protihráčů předvedl marocký štírek Ziyech, poté ve vhodnou chvíli předal balón kanonýrovi Klaasu-Janu Huntelaarovi, který ve svých šestatřiceti letech potvrdil střelecký instinkt a zblízka nasměroval míč přesně k protější konstrukci.

Po dvaceti odehraných minutách mohl zvýšit náskok jasného favorita Dest, ale jeho projektil z hranice pokutového území těsně minul levou tyč. Po necelé půlhodině hry se poprvé ukázal také Den Haag, jenomže po hezkém zpracování si gólman Onana s přehledem poradil s ranou Kramera z osmnácti metrů. Ve 37. minutě ukázal na opačné straně své umění brankář Koopmans, jenž výtečným reflexivním zákrokem zneškodnil pokus Ziyecha.

Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou pohrdl obrovskou šancí na vyrovnání Summerville. Teprve sedmnáctiletý útočník sice krásně obešel Onanu, vzápětí ale z ostrého úhlu mířil pouze do boční sítě. V samém závěru první půle zahrozil domácí Promes, jenž například proti Sittardu zaznamenal hattrick, nicméně v tomto případě neseřídil mířidla přesně a ve středu šestnáctky nasměroval balón o decimetry vedle bližší tyče.

Po změně stran aktivita obou soupeřů opadla, hosté si s přehledem hlídali jednobrankový náskok a protivníka prakticky k ničemu nepouštěli. ADO se snažilo prorazit ze standardních situací, jenomže Onanu nijak výrazně nezaměstnalo. Naopak v 86. minutě obdrželo druhý rozhodující gól. Střídající David Neres ani ne po šesti minutách strávených na hřišti využil rychlého přečíslení a perfektní kolmice od Ziyecha, sám před Koopmansem se už nemýlil.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1:0

05.10.2019 20:45

Góly: 45. Mitchell van Bergen

Heerenveen se snaží zapomenout na nepovedený vstup do tohoto ročníku a teď podruhé za sebou zvítězil. Po minulém úspěchu ve Venlu (3:0) zvládl vyrovnaný souboj se Zwolle a díky rozdílové brance na konci prvního poločasu zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie se díky tomu posunul na osmou pozici se třinácti body. Naopak PEC prohrálo už pošesté a s pouhými sedmi body na kontě mu patří až čtrnácté místo.

Sobotní utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní a to hlavně v úvodním dějství. Oba celky měly velké problémy s přechodem na útočnou polovinu a nedostávaly se do vyložených gólových možností. Když už se zdálo, že se do kabin bude odcházet za nerozhodného bezbrankového stavu, tak z ničeho nic udeřil teprve dvacetiletý záložník Mitchell van Bergen, který v tomto ligovém ročníku skóroval podruhé.

Odgaard s velkým štěstím přistrčil balón do běhu právě Van Bergenovi, který postupoval sám po pravém křídle a pak zblízka obstřelil vyběhnutého brankáře Mouse. Hosté po změně stran začali hrát na stále větší riziko a domácí proto nacházeli mezírky v jejich obraně. V 64. minutě mohl pojistit náskok mírného favorita aktivní Odgaard, avšak jeho přízemní střelu z hranice pokutového území výborně zlikvidoval připravený Mous.

Ihned na to se z nadějné pozice pokusil vystřelit Faik, jenomže jeho tvrdý projektil byl na poslední chvíli zablokován. Zwolle ani v následujícím průběhu nemohlo najít recept na dobře organizovanou defenzivu SC a prakticky až do samotného konce výrazněji neohrozilo gólmana Hahna, naopak v posledních patnácti minutách mohlo ještě dvakrát inkasovat. V 81. minutě byl blízko k definitivnímu rozhodnutí Ejuke.

Nadějný nigerijský útočník obdržel precizní přihrávku do šestnáctky protivníka a pak po zemi vystřelil, nicméně Mous šel včas k zemi a míč pohotově ukryl ve svých rukavicích. Následně zahrozil švédský obránce Drešević, jenž po přímém volném kopu hlavičkoval z deseti metrů a horní tyčku minul zhruba o půl metru. Heerenveen se po reprezentační pauze utká s Alkmaarem, Zwolle bude mít co napravovat proti Den Haagu.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Twente 2:1

05.10.2019 19:45

Góly: 48. Halil Dervişoğlu, 88. Bryan Smeets - 51. Calvin Verdonk

V nováčkovském souboji byla přeci jen úspěšnější rotterdamská Sparta, která v samém závěru využila oslabení protivníka a nakonec zvítězila nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu zaznamenala v tomto ročníku svou čtvrtou výhru a posunula se na senzační páté místo s patnácti body. Naopak Enschede prohrálo potřetí za sebou a dostává se proto do krize, s dvanácti body na kontě se propadlo na jedenáctou příčku.

První možnost byla k vidění po čtyřech odehraných minutách, kdy po samostatném úniku napřáhl ze střední distance Harroui a brankář Drommel musel výtečným zákrokem odvracet na rohový kop. Za dalších šest minut se po přímém volném kopu nejlépe zorientoval Mattheij a svou hlavičku nasměroval do levé šibenice, nicméně proti byl opět famózní Drommel a naprosto úžasným zásahem zachránil svůj výběr od pohromy.

Hosté se poprvé ozvali po necelých dvaceti minutách, jenomže přízemní ránu Nakamury brilantně zlikvidoval gólman Coremans. V posledních deseti minutách úvodního dějství si dvě dobré příležitosti vypracovali domácí. Nejprve hlavičkoval Ache a Drommel se znovu musel blýsknout s naprosto fantastickým zákrokem, vzápětí pálil do pravého horního rohu Rayhi a i v tomto případě nevyzrál na hostující čaroděje.

Sparta se dočkala zaslouženého vedení ve 48. minutě. Halil Dervişoğlu si po přesně načasované přihrávce od Rayhiho seběhl za defenzivu Twente a své sólo zakončil s grácií, když zblízka překonal Drommela. Neuběhly ani tři minuty a bylo vyrovnáno. Po sérii přihrávek v šestnáctce rotterdamského týmu odcentroval před branku Cantalapiedra a zcela zapomenutý Calvin Verdonk se štěstím nadvakrát pokořil Coremanse.

Pak se hra vyrovnala a tempo výrazně opadlo, další zajímavé možnosti se urodily v závěrečných dvaceti minutách. Jeden z klíčových okamžiků nastal v 84. minutě. Julio Pleguezuelo totiž naprosto zbytečně přišlápl Dervişoğlua a rozhodčí Manschot mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. O čtyři minuty později rozhodl o osudu tohoto střetnutí Bryan Smeets, jenž po nahrávce od Vriendse vystřelil z deseti metrů a nádherně zavěsil do bližší šibenice.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Utrecht 2:1

05.10.2019 19:45

Góly: 9. Max Clark, 68. Tim Matavž - 38. Adam Maher

Vitesse zvládlo bitvu s konkurenčním Utrechtem a před vlastními fanoušky zvítězilo těsně 2:1, v této ligové sezóně proto zaznamenalo své šesté vítězství a s dvaceti body mu patří solidní čtvrté místo, za vedoucím Ajaxem zaostává jen o body tři. Hostům naproti tomu skončila třízápasová šňůra bez porážky a v Eredivisii se nacházejí na šesté pozici se čtrnácti body. Rozhodující trefu vsítil v polovině druhého dějství slovinský kanonýr Tim Matavž.

SBV začalo velmi zostra, po dvou minutách se opřel do míče Bazoer a střelou z dvaadvaceti metrů minul levou tyč zhruba o metr. Za dalších sedm minut přetavili domácí svou mírnou převahu ve vedoucí gól. Po rohovém kopu Tannaneho z levé strany se zjevil před hranicí brankového území Max Clark a prudkou hlavičkou nedal brankáři Paesovi sebemenší šanci na úspěšný zákrok. Od tohoto okamžiku hosté přeci jen přidali.

Naopak Arnhem jakoby se uspokojil s jednobrankovým náskokem a směrem dopředu nebyl tak aktivní, soupeř toho využil ve 38. minutě. O vyrovnání se postaral šestadvacetiletý záložník s marockými kořeny Adam Maher, jenž po zpětné nahrávce od Ramselaara zkusil štěstí z nějakých dvaceti metrů a jeho skrytá tečovaná střela zapadla přesně do pravého spodního rohu, gólman Pasveer nestihl na změnu směru reagovat.

Hosté vstoupili do druhého poločasu s velkým odhodláním a ani ne po šedesáti odehraných vteřinách byli blízko k otočení vývoje. Van de Streek svou bombou rozechvěl pravou tyč, ke skórování mu vskutku scházely jen centimetry. V následujícím průběhu se Vitesse přeci jen vzpamatovalo a navázalo na svůj výkon z úvodu zápasu. V 66. minutě mohl převrátit misky vah na jeho stranu zkušený křídelník Linssen.

Ten po centru z křídla hlavičkoval prudce z osmi metrů, jenomže Paes byl uprostřed branky připraven a balón nadvakrát zkrotil ve svých rukavicích. Neuběhly ani další dvě minuty a do té doby téměř neviditelný Matavž rozhodl. Po střílené přihrávce Clarka tečoval míč právě třicetiletý slovinský reprezentační útočník a Paesovi nešťastně propadl balón mezi nohama do sítě, tento moment si rozhodně za rámeček nedá. Utrecht se pak snažil tlačit, ale až do závěrečného hvizdu se k ničemu nebezpečnému už nedostal.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Emmen 2:0

05.10.2019 18:30

Góly: 31. Cyriel Dessers, 59. Keziah Veendorp (vl.)

Heracles potvrdil úlohu jasného favorita proti Emmenu a bez větších potíží ho zdolal po výsledku 2:0, odčinil tím minulou porážku v Alkmaaru ve stejném poměru. Z posledních pěti utkání tak zvítězil již počtvrté a tabulkou Eredivisie se posunul na sedmou pozici se čtrnácti body. Emmen naopak nenavázal na týden starý úspěch s Den Haagem (3:0) a na kontě má stále jen dvě výhry, se sedmi body se nachází až na patnáctém místě.

Domácí byli mnohem aktivnější od samého začátku. Již po čtyřech minutách je mohl dostat do vedení pozdější hrdina Cyriel Dessers, nicméně na levé straně pokutového území proti němu včas vyběhl brankář Telgenkamp a balón mu čistým způsobem odebral. Přesně v polovině úvodního dějství se ve slibné možnosti zjevil Pröpper, ale po rohovém kopu neseřídil přesně svá mířidla a levou tyč přeci jen o kousek minul.

Almelo se dočkalo vedoucí trefy krátce po odehrané půlhodině. Již zmiňovaný čtyřiadvacetiletý belgický útočník Dessers se po krásném pasu Van der Watera z pravého křídla zjevil zcela osamocen na hranici brankového území a prudkou hlavičkou překonal Telgenkampa. Ten si sice na míč sáhl, jenomže v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Zhruba pět minut před přestávkou mohl Heracles skórovat podruhé.

Tentokráte zkusil štěstí z hranice šestnáctky Van der Water a jeho pěkná rána letěla jen o půl metru vedle levé konstrukce. Vzápětí chtěl na opačné straně z ničeho nic vyrovnat Bijl, avšak ve vyložené možnosti naprosto selhal a prostor tří tyčí trestuhodně netrefil. Po změně stran zvolili svěřenci trenéra Franka Wormutha vyčkávací taktiku a to se jim vyplatilo. Nejprve zahrozil Merkel a to v 55. minutě.

Ten se po závaru v pokutovém území protivníka probojoval k odraženému balónu a na poslední chvíli byl zablokován. Za další čtyři minuty se už mohlo Almelo radovat. Czyborra odcentroval z levé strany a vracející se Keziah Veendorp ve snaze odkopnout míč do bezpečí před nabíhajícím Dessersem nešťastně rozvlnil vlastní síť s pomocí levé tyče. Ve zbývajícím průběhu si domácí hlídali dostatečný náskok a soupeři vůbec nic nedovolili.

Více informací k zápasu

FC Groningen - RKC Waalwijk 3:0

04.10.2019 20:00

Góly: 21. Mike te Wierik, 38. Charlison Benschop, 78. Gabriel Gudmundsson

Groningen v předehrávce 9. kola nejvyšší nizozemské soutěže potvrdil úlohu jasného favorita a i přes mírný tlak protivníka v úvodu zápasu zvítězil poměrně hladce v poměru 3:0. Díky tomu zaznamenal své třetí vítězství v tomto soutěžním ročníku a tabulkou se prozatím posunul na dvanáctou příčku s deseti body. Naopak RKC znovu protáhlo své čekání na tříbodový zisk po postupu do nejvyšší soutěže, navíc momentálně prohrálo už pošesté v řadě.

Waalwijk je s jediným bodem na kontě beznadějně poslední, na sedmnáctou Fortunu v tuto chvíli ztrácí dva body. Přitom do tohoto duelu nevstoupil vůbec špatně a zhruba po čtvrthodině hry si vytvořil dvě nadějné možnosti. Nejprve po nádherné kombinaci celého týmu stanul sám proti brankáři Padtovi rozběhnutý Elbers, ale se stoprocentní příležitostí nenaložil úplně nejlépe a domácí strážce si s jeho střelou doprostřed branky bez potíží poradil.

Vzápětí se v další tutovce zjevil Vente, jenomže Padt byl opět připraven a i tuto příležitost fantasticky zneškodnil. FC z ničeho nic prorazilo krátce po dvaceti odehraných minutách. Hrustič se postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti a na hranici brankového území přesně našel Mika te Wierika, který nekompromisní hlavičkou rozvlnil síť. Groningen pojistil svůj náskok v 38. minutě, letos vůbec poprvé zamířil do černého Charlison Benschop.

Zeefuik svou výtečně načasovanou přihrávkou vyzval ke skórování právě zkušeného třicetiletého útočníka, jenž se famózní ranou z voleje trefil přímo do pravého horního růžku, gólman Vaessen neměl nárok. V nastaveném čase první půle mohl alespoň snížit aktivní Vente, avšak i v tomto případě si vylámal zuby na naprosto fantastickém Padtovi. Ve druhém dějství se hrálo opatrněji, domácí výborně pracovali v defenzívě.

Hosté mohli vykřesat naději na bodový zisk v 70. minutě, kdy z více jak pětadvaceti metrů napřáhl Leemans a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Ihned na to chtěl na opačné straně definitivně rozhodnout Hrustič, nicméně zakončení mu vůbec nesedlo a balón letěl až na tribuny. Za dalších osm minut přeci jen uzavřel gólový účet tohoto střetnutí střídající Gabriel Gudmundsson, na jehož pumelici zblízka těsně nedosáhl zoufalý Vaessen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax972029:623
2.PSV Eindhoven972026:623
3.AZ Alkmaar962119:420
4.SBV Vitesse962118:1320
5.Sparta Rotterdam943218:1615
6.FC Utrecht942317:1314
7.Heracles Almelo942313:1414
8.SC Heerenveen934212:913
9.Feyenoord Rotterdam934218:1713
10.Willem II941411:1413
11.FC Twente933317:1812
12.FC Groningen931510:1210
13.VVV Venlo930610:209
14.PEC Zwolle921613:217
15.FC Emmen921611:197
16.ADO Den Haag920710:186
17.Fortuna Sittard913512:236
18.RKC Waalwijk90188:291

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
AjaxFans

Byl to boj,ale důležité tři body.ADO se druhý poločas hodně zvedlo.PSV podělěj to dnes

Reagovat
montaigne33

Veledůležité body... Starý KJH je stále důležitý článek sestavy

Reagovat
Ferguson6

Bye, Stam.

Reagovat
Elliasson

A to jsem chtěl napsat špatnou recenzi na Arenu Sport, že místo fotbalu vysílali stolní tenistky.

Reagovat
AjaxFans

No že by vám to letos šlo,to ani neé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele