9. kolo
04.10.2019 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Groningen se s Waalwijkem příliš nemazal a zdolal ho o tři branky

Groningen v předehrávce 9. kola nejvyšší nizozemské soutěže potvrdil úlohu jasného favorita a i přes mírný tlak protivníka v úvodu zápasu zvítězil poměrně hladce v poměru 3:0. Díky tomu zaznamenal své třetí vítězství v tomto soutěžním ročníku a tabulkou se prozatím posunul na dvanáctou příčku s deseti body. Naopak RKC znovu protáhlo své čekání na tříbodový zisk po postupu do nejvyšší soutěže, navíc momentálně prohrálo už pošesté v řadě.

Waalwijk je s jediným bodem na kontě beznadějně poslední, na sedmnáctou Fortunu v tuto chvíli ztrácí dva body. Přitom do tohoto duelu nevstoupil vůbec špatně a zhruba po čtvrthodině hry si vytvořil dvě nadějné možnosti. Nejprve po nádherné kombinaci celého týmu stanul sám proti brankáři Padtovi rozběhnutý Elbers, ale se stoprocentní příležitostí nenaložil úplně nejlépe a domácí strážce si s jeho střelou doprostřed branky bez potíží poradil.

Vzápětí se v další tutovce zjevil Vente, jenomže Padt byl opět připraven a i tuto příležitost fantasticky zneškodnil. FC z ničeho nic prorazilo krátce po dvaceti odehraných minutách. Hrustič se postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti a na hranici brankového území přesně našel Mika te Wierika, který nekompromisní hlavičkou rozvlnil síť. Groningen pojistil svůj náskok v 38. minutě, letos vůbec poprvé zamířil do černého Charlison Benschop.

Zeefuik svou výtečně načasovanou přihrávkou vyzval ke skórování právě zkušeného třicetiletého útočníka, jenž se famózní ranou z voleje trefil přímo do pravého horního růžku, gólman Vaessen neměl nárok. V nastaveném čase první půle mohl alespoň snížit aktivní Vente, avšak i v tomto případě si vylámal zuby na naprosto fantastickém Padtovi. Ve druhém dějství se hrálo opatrněji, domácí výborně pracovali v defenzívě.

Hosté mohli vykřesat naději na bodový zisk v 70. minutě, kdy z více jak pětadvaceti metrů napřáhl Leemans a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Ihned na to chtěl na opačné straně definitivně rozhodnout Hrustič, nicméně zakončení mu vůbec nesedlo a balón letěl až na tribuny. Za dalších osm minut přeci jen uzavřel gólový účet tohoto střetnutí střídající Gabriel Gudmundsson, na jehož pumelici zblízka těsně nedosáhl zoufalý Vaessen.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele