9. kolo
06.10.2019 14:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Feyenoord vyhořel v Sittardu, domácí Fortuna proto slaví první výhru

Sittard se postaral o obrovské překvapení v domácím prostředí proti Feyenoordu a především díky skvělému prvnímu poločasu zdolal svého protivníka po výsledku 4:2. Díky tomu zaznamenal své vůbec první vítězství v tomto ligovém ročníku. V tabulce sice zůstává stále předposlední se šesti body, ovšem za šestnáctým Den Haagem zaostává pouze o skóre. Rotterdamský výběr nemůže být spokojen, je až devátý se třinácti body.

Přitom hosté se v posledních dvou utkáních zvedli a zdolali Twente i portugalské Porto, jenomže tentokráte naprosto selhali v defenzívě. Poprvé inkasovali z úvodní vážnější akce utkání už po necelých dvou minutách hry. Na krásnou přihrávku za defenzívu protivníka si seběhl Bassala Sambou, míč ještě stihl těsně před brankovou čarou a po posunutí patičkou od Passlacka se zjevil ve stoprocentní možnosti Amadou Ciss, který se z osmi metrů nemýlil.

Hosté mohli srovnat po necelé čtvrthodině hry, avšak Botteghinovu střelu z první dokázal skvěle zneškodnit připravený brankář Koşelev. Favoritovi nedělního střetnutí se podařilo vyrovnat ve 27. minutě. Ridgeciano Haps po přihrávce od Fera napřáhl z velké vzdálenosti a jeho tečovaná rána z necelých pětadvaceti metrů zapadla přímo do protipohybu Koşeleva. Neuběhlo ani dalších sedm minut a domácí si vzali zpět ztracené vedení.

Podruhé v tomto duelu skóroval Ciss, jenž si naskočil na výtečný pas z pravého křídla od Passlacka a prudkou hlavičkou zamířil přesně mezi nohy gólmana Vermeera. Ani po této brance Sittard nepolevil a do přestávky přidal třetí zásah. Dvaadvacetiletý anglický obránce Cian Harries se dostal k odraženému míči v předbrankovém prostoru a jemnou tečí ho usměrnil do sítě kolem marně se natahujícího Vermeera.

Fortuna měla také skvělý nástup do druhé půle a tím definitivně odrazila nápor protivníka. Diemers svým pasem našel rozběhnutého Samboua a následná hlavička s pomocí země zapadla přesně do bližší šibenice, hostující strážce opět neměl nárok - 4:1 Feyenoord vykřesal naději na bodový zisk v 66. minutě, kdy se po akci na levém křídle propracoval k dorážce Steven Berghuis a zblízka nezaváhal. V následujícím průběhu neproměnili své možnosti Sinisterra se střídajícím Jørgensenem, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele