9. kolo
05.10.2019 19:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse po hrubce brankáře Paese přehrálo Utrecht 2:1

Vitesse zvládlo bitvu s konkurenčním Utrechtem a před vlastními fanoušky zvítězilo těsně 2:1, v této ligové sezóně proto zaznamenalo své šesté vítězství a s dvaceti body mu patří solidní čtvrté místo, za vedoucím Ajaxem zaostává jen o body tři. Hostům naproti tomu skončila třízápasová šňůra bez porážky a v Eredivisii se nacházejí na šesté pozici se čtrnácti body. Rozhodující trefu vsítil v polovině druhého dějství slovinský kanonýr Tim Matavž.

SBV začalo velmi zostra, po dvou minutách se opřel do míče Bazoer a střelou z dvaadvaceti metrů minul levou tyč zhruba o metr. Za dalších sedm minut přetavili domácí svou mírnou převahu ve vedoucí gól. Po rohovém kopu Tannaneho z levé strany se zjevil před hranicí brankového území Max Clark a prudkou hlavičkou nedal brankáři Paesovi sebemenší šanci na úspěšný zákrok. Od tohoto okamžiku hosté přeci jen přidali.

Naopak Arnhem jakoby se uspokojil s jednobrankovým náskokem a směrem dopředu nebyl tak aktivní, soupeř toho využil ve 38. minutě. O vyrovnání se postaral šestadvacetiletý záložník s marockými kořeny Adam Maher, jenž po zpětné nahrávce od Ramselaara zkusil štěstí z nějakých dvaceti metrů a jeho skrytá tečovaná střela zapadla přesně do pravého spodního rohu, gólman Pasveer nestihl na změnu směru reagovat.

Hosté vstoupili do druhého poločasu s velkým odhodláním a ani ne po šedesáti odehraných vteřinách byli blízko k otočení vývoje. Van de Streek svou bombou rozechvěl pravou tyč, ke skórování mu vskutku scházely jen centimetry. V následujícím průběhu se Vitesse přeci jen vzpamatovalo a navázalo na svůj výkon z úvodu zápasu. V 66. minutě mohl převrátit misky vah na jeho stranu zkušený křídelník Linssen.

Ten po centru z křídla hlavičkoval prudce z osmi metrů, jenomže Paes byl uprostřed branky připraven a balón nadvakrát zkrotil ve svých rukavicích. Neuběhly ani další dvě minuty a do té doby téměř neviditelný Matavž rozhodl. Po střílené přihrávce Clarka tečoval míč právě třicetiletý slovinský reprezentační útočník a Paesovi nešťastně propadl balón mezi nohama do sítě, tento moment si rozhodně za rámeček nedá. Utrecht se pak snažil tlačit, ale až do závěrečného hvizdu se k ničemu nebezpečnému už nedostal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele