9. kolo
06.10.2019 16:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Alkmaar jel do Tilburgu s cílem vyhrát, nakonec může být rád alespoň za bod.

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Tilburgu a domů si odvážejí bod za remízu 1:1. Do vedení se dostali v polovině úvodního dějství z pokutového kopu, ovšem Willem okamžitě odpověděl a skóre se poté už neměnilo. Hosté museli nedělní duel 9. kola dohrávat v oslabení, navíc skončila jejich čtyřzápasová vítězná šňůra. V tabulce jim stále patří třetí příčka s dvaceti body, Willem je desátý s třinácti body.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině postupně zvýšilo své obrátky AZ. V jeho první větší možnosti se zjevil de Wit, nicméně ten po geniální kolmici za obranu protivníka pálil těsně vedle levé tyče. Jeden z důležitých momentů se odehrál krátce po dvaceti odehraných minutách. Skluzující Saddiki nešťastně podrazil Myrona Boadua a rozhodčí Higler nekompromisně nařídil penaltu, na puntík si postavil míč Teun Koopmeiners.

Jednadvacetiletý záložník zachoval chladnou hlavu a nabídnutou možností nepohrdl, balón po zemi usměrnil do pravého spodního rohu. Přesně po půlhodině hry mohl navýšit náskok favorita Stengs, jenomže jeho rána ze střední distance těsně proletěla nad břevnem. Willem z ničeho nic prorazil ve 31. minutě. Po dlouhém výkopu gólmana Wellenreuthera a famózním lobu od Vrousaie si naběhl ze defenzívu soupeře Mats Köhlert a zavěsil přímo k pravé tyči.

Pak se až do konce první půle nic zásadního nestalo a diváci se dočkali většiny zajímavých momentů až v poslední čtvrthodině. Ještě předtím chtěl otočit vývoj Ndayishimiye, ale z přímého volného kopu pouze orazítkoval břevno. V 78. minutě se na opačné straně postavil ke standardní situaci z osmnácti metrů Koopmeiners a pozorný Wellenreuther brilantním zákrokem odvrátil míč do strany.

Tilburg mohl převrhnout misky vah na svou stranu necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Wijndal totiž naprosto zbytečně podrazil Vangelise Pavlidise a Higler ihned nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný Pavlidis a trestuhodně selhal, když branku AZ přestřelil o více než dva metry. Ve třetí nastavené minutě po strčení do Španěla Llonche obdržel druhou žlutou kartu Boadu, toto vyloučení již však nemělo na výsledek žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele