9. kolo
05.10.2019 19:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta zvládla koncovku utkání s Twente a vyhrála 2:1

V nováčkovském souboji byla přeci jen úspěšnější rotterdamská Sparta, která v samém závěru využila oslabení protivníka a nakonec zvítězila nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu zaznamenala v tomto ročníku svou čtvrtou výhru a posunula se na senzační páté místo s patnácti body. Naopak Enschede prohrálo potřetí za sebou a dostává se proto do krize, s dvanácti body na kontě se propadlo na jedenáctou příčku.

První možnost byla k vidění po čtyřech odehraných minutách, kdy po samostatném úniku napřáhl ze střední distance Harroui a brankář Drommel musel výtečným zákrokem odvracet na rohový kop. Za dalších šest minut se po přímém volném kopu nejlépe zorientoval Mattheij a svou hlavičku nasměroval do levé šibenice, nicméně proti byl opět famózní Drommel a naprosto úžasným zásahem zachránil svůj výběr od pohromy.

Hosté se poprvé ozvali po necelých dvaceti minutách, jenomže přízemní ránu Nakamury brilantně zlikvidoval gólman Coremans. V posledních deseti minutách úvodního dějství si dvě dobré příležitosti vypracovali domácí. Nejprve hlavičkoval Ache a Drommel se znovu musel blýsknout s naprosto fantastickým zákrokem, vzápětí pálil do pravého horního rohu Rayhi a i v tomto případě nevyzrál na hostující čaroděje.

Sparta se dočkala zaslouženého vedení ve 48. minutě. Halil Dervişoğlu si po přesně načasované přihrávce od Rayhiho seběhl za defenzivu Twente a své sólo zakončil s grácií, když zblízka překonal Drommela. Neuběhly ani tři minuty a bylo vyrovnáno. Po sérii přihrávek v šestnáctce rotterdamského týmu odcentroval před branku Cantalapiedra a zcela zapomenutý Calvin Verdonk se štěstím nadvakrát pokořil Coremanse.

Pak se hra vyrovnala a tempo výrazně opadlo, další zajímavé možnosti se urodily v závěrečných dvaceti minutách. Jeden z klíčových okamžiků nastal v 84. minutě. Julio Pleguezuelo totiž naprosto zbytečně přišlápl Dervişoğlua a rozhodčí Manschot mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. O čtyři minuty později rozhodl o osudu tohoto střetnutí Bryan Smeets, jenž po nahrávce od Vriendse vystřelil z deseti metrů a nádherně zavěsil do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele