9. kolo
05.10.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heerenveen podruhé v řadě zvítězil, nyní těsně přehrál Zwolle

Heerenveen se snaží zapomenout na nepovedený vstup do tohoto ročníku a teď podruhé za sebou zvítězil. Po minulém úspěchu ve Venlu (3:0) zvládl vyrovnaný souboj se Zwolle a díky rozdílové brance na konci prvního poločasu zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie se díky tomu posunul na osmou pozici se třinácti body. Naopak PEC prohrálo už pošesté a s pouhými sedmi body na kontě mu patří až čtrnácté místo.

Sobotní utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní a to hlavně v úvodním dějství. Oba celky měly velké problémy s přechodem na útočnou polovinu a nedostávaly se do vyložených gólových možností. Když už se zdálo, že se do kabin bude odcházet za nerozhodného bezbrankového stavu, tak z ničeho nic udeřil teprve dvacetiletý záložník Mitchell van Bergen, který v tomto ligovém ročníku skóroval podruhé.

Odgaard s velkým štěstím přistrčil balón do běhu právě Van Bergenovi, který postupoval sám po pravém křídle a pak zblízka obstřelil vyběhnutého brankáře Mouse. Hosté po změně stran začali hrát na stále větší riziko a domácí proto nacházeli mezírky v jejich obraně. V 64. minutě mohl pojistit náskok mírného favorita aktivní Odgaard, avšak jeho přízemní střelu z hranice pokutového území výborně zlikvidoval připravený Mous.

Ihned na to se z nadějné pozice pokusil vystřelit Faik, jenomže jeho tvrdý projektil byl na poslední chvíli zablokován. Zwolle ani v následujícím průběhu nemohlo najít recept na dobře organizovanou defenzivu SC a prakticky až do samotného konce výrazněji neohrozilo gólmana Hahna, naopak v posledních patnácti minutách mohlo ještě dvakrát inkasovat. V 81. minutě byl blízko k definitivnímu rozhodnutí Ejuke.

Nadějný nigerijský útočník obdržel precizní přihrávku do šestnáctky protivníka a pak po zemi vystřelil, nicméně Mous šel včas k zemi a míč pohotově ukryl ve svých rukavicích. Následně zahrozil švédský obránce Drešević, jenž po přímém volném kopu hlavičkoval z deseti metrů a horní tyčku minul zhruba o půl metru. Heerenveen se po reprezentační pauze utká s Alkmaarem, Zwolle bude mít co napravovat proti Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele