9. kolo
06.10.2019 16:45 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV zabralo v závěru a Venlo porazilo o tři branky

PSV nepředvedlo proti Venlu kdovíjak povedený výkon, ovšem v závěrečné půlhodině nasázelo soupeři hned čtyři branky a díky tomu se radovalo z vysokého vítězství v poměru 4:1. Soupeř zlomilo krátce po hodině hry, kdy během pouhých devíti minut skórovalo třikrát a VVV se na žádný velký odpor nezmohlo. Domácí proto zůstávají na druhém místě tabulky se třiadvaceti body o skóre za vedoucím Ajaxem.

Hosté prohráli potřetí za sebou a propadli se na třináctou příčku s devíti body. Jasný outsider nedělního střetnutí držel se svým konkurentem krok v celém prvním poločase, již po necelých deseti odehraných minutách si dokonce vytvořil první vážnější příležitost. Ke střele z bezprostřední blízkosti se dostal Wright a skvělý zákrok musel předvést gólman Ruiter, jenž se postavil do prostoru tří tyči místo zraněné jedničky Zoeta.

Od tohoto momentu převzal taktovku zápasu Eindhoven, nicméně dlouhou dobu nemohl najít recept na skvělou defenzívu protivníka. Ve 34. minutě byl blízko ke skórování Denzel Dumfries, jenomže pravou tyč o centimetry minul. V nastaveném čase první půle pohrdl obrovskou příležitostí Steven Bergwijn, jehož ránu zblízka zablokoval na poslední chvíli vracející se Röseler. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet v 61. minutě.

Tentokráte se po přesně načasované přihrávce od Dumfriese zbavil dvou bránících protihráčů a poté přízemní střelou rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce. Neuběhly ani čtyři minuty a oba hráči si své role vyměnili, po krásném pasu Bergwijna zakončoval úspěšně hlavou Dumfries - 2:0. Zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem to bylo o tři trefy. Tradiční kanonýr Donyell Malen se po geniální nahrávce od Gakpa ocitl tváří v tvář proti brankáři Kirschbaumovi a zblízka ho propálil.

Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch v 73. minutě, německý obránce Tobias Pachonik totiž převzal odražený balón a z voleje ho nekompromisně napálil k protější tyči. O třináct minut později měl poslední slovo Malen, který si seběhl na levou stranu šestnáctky protivníka a šajtlí obstřelil Kirschbauma. V tomto ročníku Eredivisie si připsal na konto již svou desátou ligovou trefu, a proto suverénně vévodí tabulce střelců. V dresu PSV znovu odehrál celé utkání český krajánek Michal Sadílek.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele